Project Unicorn

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat ik de marathon van Rotterdam heb gelopen, tijd om mijn nieuwe plannen voor de rest van het jaar bekend te maken.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn blog over de marathon van Rotterdam wil deze diesel weer wat meer aan haar snelheid gaan werken. Dit kan natuurlijk wel door marathons te blijven lopen, maar ik denk dat het voor mij beter is om eerst op de korte afstanden weer wat meer snelheid in de benen te gaan krijgen. Dus eerst werken aan een snellere tijd op de 5 en de 10 kilometer om zo door te bouwen via een snelle halve in oktober naar een snellere eindtijd op de marathon in het voorjaar. Want eerlijk is eerlijk… ik wil dolgraag een keer de marathon van Boston lopen en zo’n gave medaille met een eenhoorn erop binnenslepen. En tja… dan zal ik toch echt een tijd ruim onder de 3:35 uur moeten kunnen lopen om mijzelf te kwalificeren. En het wil natuurlijk niet zeggen dat ik die tijd al in het voorjaar kan lopen, want dan moet ik wel echt hard aan mijn snelheid werken en moet alles kloppen die dag, maar het zou wel mooi zijn om dan te kijken hoe en wat erin zit. 4410_Washington20Crossing

Maar goed, voordat dit #ProjectUnicorn gaat beginnen heb ik eerst nog in mijn hoofd gehaald dat ik graag de marathon van Leiden wil lopen. Gewoon omdat het kan en omdat een groot gedeelte van de route bij mij ‘om de hoek’ ligt. Deze marathon staat al geruime tijd op mijn lijstje, maar steeds kwam het er niet van. En omdat ik geen zin heb om weer een jaar te moeten wachten en deze 6 weken na de marathon van Rotterdam is, zou het net aan moeten kunnen. Ik heb het tenslotte eerder gespresteerd om in korte tijd meerdere marathons te lopen 😉 . Ik ga er in ieder geval lekker voor trainen en mocht ik toch het idee hebben dat het niet goed voelt, dan zet ik het om naar een andere (kortere) afstand.

Omdat ik uit eerdere ervaringen heb geleerd dat ik veel baat heb bij krachttraining heb ik dat sinds deze week ook weer opgepakt en hier ga ik ook na de marathon van Leiden weer op regelmatige basis mee door. Niet alleen om ermee blessures te voorkomen, maar ook om meer kracht in mijn beenspieren te krijgen om zo sneller te kunnen lopen.

Kortom… genoeg werk aan de winkel. Maar het allerbelangrijkste blijft genieten, lekker trainen en blessurevrij blijven, dan komen de snelle tijden hopelijk vanzelf.

En nu ben ik benieuwd…heb jij nog plannen voor de rest van dit jaar?

Foto van: Andy Astfalck

Foto: Andy Astfalck

 

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *