Rotterdam, ik ben er klaar voor!

Ik durf het dit jaar hardop uit te spreken, ik ben klaar voor de marathon! Kom maar op! De trainingen zijn gedaan, oké ze gingen niet allemaal even geweldig, er waren ups and downs, maar de laatste weken was er echt een stijgende lijn. Heel even probeerde een flinke buikgriep mij eronder te krijgen, maar hahahaha i won! En hoe! De nog overtollige kilo’s waren er gelijk af en zijn er zo goed als ook afgebleven. De trainingen heb ik gewoon weer op kunnen pakken en gingen weer op het niveau van vlak voor die buikgriep. En nu… is het ineens de dag voor de marathon. De dag vóór Nederlands mooiste, de marathon van Rotterdam!

IMG_0765

Vorig jaar wist ik al dat ik deze marathon zou gaan lopen en dat ik een doel ervoor had. Ten eerste een PR en ten tweede hoop ik een kwalificatie voor Boston binnen te slepen. Ik startte ‘project unicorn‘ en via een poging tijdens de marathon van Leiden ging ik mij richten op iets meer snelheid. Ik zou geen marathon in het najaar lopen, maar wilde mij richten op een PR op de halve. Dit lukte tijdens de marathon van Eindhoven. Als cadeautje liep ik tijdens het marathon weekend van Valencia nog een PR op de 10km.

Ik had dus een mooi uitgangspunt om het schema mee te beginnen. Het begin was een bumpy road, maar vanaf begin maart ging het steeds beter. De 20 van Alphen liep ik op beoogd marathon tempo. Dat ging mij redelijk af, maar ik merkte wel onderweg dat er nog wat werk aan de winkel was. En daar ging ik hard mee aan de slag.

IMG_1663

De laatste maand heb ik voor mijn idee echt enorme sprongen gemaakt, ik kan makkelijker de snellere tempo’s aan, liep een heleboel fijne kilometers en genoot er echt van. Ik merk dat ik vooral ook mentaal enorm gegroeid ben. Iets wat in mijn ogen heel belangrijk is.

En nu is het nog maar 1 nachtje slapen voordat ik samen met  duizenden anderen aan de start van het laatste stukje van deze mooie marathonreis sta. Ik hoop dat morgen het harde werken van de afgelopen maanden beloond wordt met een mooi PR en een kwalificatie voor Boston. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen om die unicorn te pakken te krijgen, maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk wel gezond finishen.

Mocht je het leuk vinden om mij te volgen tijdens mijn jacht op de unicorn, download dan even de marathon Rotterdam app en zoek naar startnummer F259.

Ik ga ervoor!

IMG_0595

 

1 Comment

  • Esther schreef:

    Wow zo mooi beschreven!
    Je hebt er zo hard voor gewerkt! Ik hun het je van harte en ik weet zeker dat je dit kan!
    Zet m op Gaby!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *