Wie is Gaby?

Hoi hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. i-qjMngtd-X2
Maar ik hoor je denken wie is nou die Gaby? Mijn echte naam is Gabriëlla, maar ik word vaak Gaby genoemd. Ik ben 33 jaar en naast fervent hardloopster en racefietser ben ik werkzaam als SEH verpleegkundige. Sinds november 2012 ben ik ‘actief’ in de wereld die hardlopen heet. Ik ben toen voorzichtig aan begonnen met de podcast ‘Rennen met Evy’ en inmiddels vele km’s verder. Ik vind het hardlopen een heerlijke bezigheid en kan inmiddels niet meer zonder. Yep i’m an addict! A running addict!

Hoe het begon

Ik ben van nature niet echt een hardloopster, sterker nog…. Ik had er een behoorlijke hekel aan. Ik was vroeger een behoorlijk dik ‘propje’ die graag sportte (ik zat zelfs 2 jaar lang in de sportklas), maar ik zocht het graag meer in de turnonderdelen. Hardlopen vond ik vreselijk en het ‘verplichte’ rondje Zegerplas was elk jaar weer een drama. In 2001 moest ik tot overmaat van ramp meedoen aan de welbekende 20 van Alpen, gelukkig maar 5km, maar dat was voor mij toendertijd alsof ik een rondje rondom de aarde moest lopen. Ik kwam toen ook als een na laatste over de finish.

Januari 2012 begon ik op de sportschool Global Fit met een programma waarbij afvallen op een juiste manier centraal stond. Dus niet met behulp van shakes (dat heb ik ook allemaal geprobeerd), maar middels ‘normale’ en gezonde voeding en meer bewegen. Door dit programma viel ik ruim 16kg af en voelde ik mij veel beter. Ik maakte kennis met bootcamp en kwam daarbij in aanraking met hardlopen. Weliswaar korte stukken, maar ik vond het heerlijk! In september 2012 vroeg de sportschool mij om mee te doen aan de jaarmarkt estafette. Dit is hier in het dorp een jaarlijkse estafette waarbij alle deelnemers uit 1 team (een team bestaat uit 5 personen) zo snel mogelijk hetzelfde  parcours van ong. 1km moeten afleggen. i-tQ4MKbc-X2Ik deed mee, al hardlopend op mijn casual Nikes en vond het kicken! Al die mensen die je vanaf de kant aanmoedigen terwijl jij jezelf helemaal de blubbers rent. En dan krijg je daarna ook nog een medaille! Dit wilde ik wel vaker doen. Niet lang daarna besloot ik om langs de plaatselijke hardloopwinkel Running en Walking Center te gaan om een mooi paar hardloopschoenen aan te laten meten. Van een collega had ik de mp3’s van Evy gehad en op 5 november 2012 ging ik voor de eerste keer op pad.  En zo werd mijn ‘hardloop verslaving’ geboren.

Graag neem ik je met deze blog mee op mijn reis naar diverse hardloopavonturen all over the world. Ga je met mij mee?

Love Running

Foto van: Andy Astfalck

Foto’s van: Andy Astfalck

 

20 Comments

 • Joanna schreef:

  Heel leuk te lezen, hoe je met hardlopen bent begonnen, Gaby!

 • RunningRonald schreef:

  Ziet er goed uit Miss G! Heel veel succes met je website en natuurlijk met de weg naar de New York City Marathon!

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Ronald, thnx! Ik hoop echt dat het gaat lukken. Mocht je nog tips hebben hoor ik het graag. Als het bericht aangevuld is over NYC dan laat ik je het weten.

   • Gabriëlla schreef:

    Hey Ronald het bericht over NYC is inmiddels een stuk meer uitgebreid, hoor graag van je wat je ervan vind en of je nog tips/ideeën hebt om geld in te zamelen.
    Groetjes gab

 • Dave Groenland schreef:

  Mooi gedaan Gab!!

 • Christa van Beek schreef:

  Dat ziet er gelikt uit!
  Leuk dat we zo mee kunnen genieten van al jouw prestaties en plannen!

 • Ha, ha, ha, dat klinkt erg herkenbaar! Ik ben inmiddels ook soort van verslaafd en aan het trainen voor mijn eerste marathon (Rotterdam 2015)!

  Ik blog zelf ook, op Facebook (Op weg naar de marathon) over mijn trainingen hiervoor. Kom maar eens langs als je nieuwsgierig bent naar wat anderen zoal doen :-p

  NYC zit ik nog over na te denken, maar misschien dat ik geïnspireerd word door je verhalen.

  Zie dat je morgen ook meedoet aan de Bruggenloop. Succes! En have fun richting NYC!

  • Gabriëlla schreef:

   Heey Saskia,
   Wat leuk! De marathon van Rotterdam was dit jaar mijn 1e en vond het zoooo supergaaf! En daarom sta ik voor 2015 ook weer ingeschreven. Dus straks weer lekker beginnen met de specifieke trainingen voor Rotterdam. Hou donderdag even mijn blog in de gaten 😉 een kleine hint… iets met een TBT ;-).
   Ohhh wat leuk!! Ik heb je blog gevonden en ga je volgen! Ben zo benieuwd hoe je het allemaal gaat beleven. Ga je nog naar speciale trainingslopen of ga je het in je uppie doen?
   NYC is echt een mega grote droom van mij! Zoals je gelezen hebt vond ik hardlopen vreselijk, maar ik heb wel altijd geroepen dat ik die een keer wil lopen. Wie weet dat het dus nog gaat lukken ook! Ik hoop het echt.
   Doe je ook mee aan de Bruggenloop?
   Succes met trainen! En wie weet zie ik je nog in Rotterdam.

 • Ronald Loof schreef:

  Loop zelf al weer wat jaartjes, sinds 1999 om precies te zijn. De marathon al ver achter mij gelaten. Is me helaas verboden na 3 knie operaties. Heb dan ook niet het ideale loop lichaam. Houd me nu hoofdzakelijk bezig met het geven van training en loop nog wel eens een km of 10.
  Wat de marathon betreft, dat is echt super en al met al is het het wel waard geweest. Succes met het lopen en je website.

 • Michèle schreef:

  Hey Gaby, Je hebt echt een leuke blog. Ik geniet er telkens weer van om hem te lezen.
  Nu heb ik zelf ook de microbe te pakken om te gaan hardlopen.
  Alleen ik weet niet waar te beginnen. Via schema’s op internet, bij een loopclub gaan, een personal trainer… Hoe ben jij juist begonnen en opgebouwd?
  Doe vooral zo verder met je website en succes met de komende wedstrijden.

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Michèle
   Wat leuk dat je mijn blog zo leuk vind. Ik ben begonnen met het kopen van goede hardloopschoenen bij een hardloopwinkel. Als ‘schema’ had ik de mp3’s van ‘Rennen met Evy’. Daar heb ik mee opgebouwd tot 5km en later zelf rustig aan opgebouwd naar 10km. Later ben ik schema’s gaan gebruiken van trainers, maar de basis heb ik met Evy gelegd. Bij een club gaan kan nooit kwaad en je hebt van die mooi ‘start to run’ groepen, maar weet niet wanneer deze precies weer beginnen.
   Veel succes
   groetjes Gaby

 • Peter v.d. Hulst schreef:

  Heerlijk vrolijke BLOG heb je! Een genot om te lezen (en natuurlijk die mooie foto’s te bekijken). Ga zo door! Ik zal er zeker vaker op kijken! Succes met al je trainingen en knap dat je dat naast je werk allemaal kunt doen!

 • Sandra ulle schreef:

  Hoi Gaby,

  Nog heel veel succes met je trainingen voor Rotterdam!
  Gezellig gisteren even met je te hebben gelopen.

  Groetjes,
  Sandra

 • Carina Slingerland schreef:

  Hoi Gaby!

  Leuke blog.
  Nou ik had net als jij een enorme hekel aan hardlopen! Tijdens de gymlessen deed ik het liefst aan balsporten zoals volleybal en basketbal!

  En ook ik was niet bepaald de slankste! Maar omdat ik in 1997 een bepaald doel wilde halen, de keuring voor de Marine! Ben ik noodgedwongen gaan hardlopen!
  Ik sporte altijd al wel, maar dat hardlopen vond ik echt niets aan.

  Toen ben ik naar een sportschool gegaan en ben ik begonnen op de loopband. En het hardlopen ging steeds beter en begon het ook steeds leuker te vinden.

  In maart 1997 liep ik mijn eerste 10 km prestatieloop tijdens de City pier City loop. En ik haalde ruim de coopertest bij de Marine! Vanaf toen ben ik steeds meer gaan lopen.

  In 2004 ging ik trainen voor mijn 1e marathon. Doel was om binnen de 4:30 te finishen! En dat lukte in 4:23. Een half jaar na mijn 1e marathon liep ik onder de 4 uur! Ik ben er toen achter gekomen dat het langere duurwerk wat voor mij is!

  Een echte diesel! Ik ben niet echt snel, maar ook behoor ik niet tot de achterhoede! Plezier en het genieten in het lopen staat bij mij ook voorop! En ik hoop het nog lang te blijven doen!

  Groetjes van Carina

 • Sophine Kooiman schreef:

  Hey Gaby,

  Wat een leuke blog! Leuk om te lezen hoe je bent begonnen met hardlopen. Ik was zelf net als jij vroeger geen hardloopfanaat, had zelfs niet heel veel met sport tot aan een aantal jaar geleden. Maar vorig jaar ook begonnen met hardlopen en vond/vind het heerlijk! Ben helaas iets te hard van stapel gelopen… Was gaan trainen voor een halve marathon, maar door knieproblemen en corona is die (terecht) niet door gegaan.
  Ben sinds een paar weken weer heel voorzichtig opnieuw begonnen, nu met als enige doel om weer lekker en blessurevrij te kunnen lopen. Heb jij nog tips t.a.v. kilometers opbouwen?

  Groetjes,
  Sophine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *