Insomnia

Zoals je misschien je hebt gelezen op de pagina ‘ Wie is Gaby‘ ben ik werkzaam als verpleegkundige op een intensive care . Een mooi beroep,maar helaas horen daar ook nachtdiensten bij. Donderdagavond om 22:45 uur begon mijn 1e nachtdienst van een reeks van 4 en op vrijdagochtend om 7:45 uur mocht ik naar huis toe. Rond 9:00 uur ging bij mij het licht uit en helaas was ik rond 13:00 uur alweer wakker…. Shit… niet aan de tijd denken, maar snel verder slapen. Helaas moest ik naar het toilet en zag ik dat het prachtig mooi weer buiten was…. Niet aandenken en verder slapen. Helaas lukte dit niet meer en was ik om 14:30 uur nog wakker. Aangezien ik wist dat ik een training op het programma had staan (ja de trainingen gaan gewoon door tijdens de nachtdiensten) besloot ik maar om eruit te gaan om te gaan ontbijten en lopen. In de hoop dat ik daarna moe genoeg zou zijn om nog een paar uurtjes te slapen. En een ander voordeel…. ik hoefde dan niet in het donker te lopen, iets wat ik namelijk echt niet prettig vind in mijn eentje.

Bijna altijd loop ik op hartslag, maar als ik 4 uur geslapen heb weet ik inmiddels dat dat geen doen is. Gelukkig heb ik laatst met mijn trainer afgesproken om dan op tempo’s te lopen en had ik hier dus al enigszins rekening mee gehouden. Dus na een klein ontbijtje stond ik een klein uurtje later buiten om een heerlijke training tegemoet te gaan.

Ik had gehoord dat het erg koud zou zijn vanwege een frisse wind, dus ik was blij met mijn kledingkeuze (dikke winterbroek van Leontien, seamless longsleeve top en handschoenen van ASICS en mijn Under Armour jasje) toen dit ook echt zo bleek te zijn. Met mijn heerlijke oorwarmers/haarband van ASICS op inclusief mijn nieuwe loop zonnebril (nu voor €3,99 bij de Lidl in de aanbieding) ging ik het winterse koude weer tegemoet.

De eerste 25 minuten van mijn training moest ik in zone 1 lopen en dat was dus met een tempo 6:45 min/km. En normaal vind ik dit niet zo fijn, maar voor vandaag was dit prima. Ik had besloten om even heerlijk een rondje rondom de Zegerplas te gaan doen. Voordat ik bij de plas kwam liep ik eerst nog door het zegerslootgebied waar een kudde ‘wilde’ koeien staan. Deze stonden heerlijk te grazen in het zonnetje, lekker uit de wind. Daarna langs de kinderboerderij richting de plas. Heerlijk met het eerste stukje de wind in de rug begon ik aan het rondje rondom de plas. ‘PIEPPIEP’ de eerste 25 minuten zaten erop en was het tijd om 45 seconden wandelen. Mooie gelegenheid om even wat foto’s te maken…..

Daarna 45 seconden dribbelen en toen was het tijd om aan de 10x 3,5e minuut te beginnen. Heerlijk de plas rond, met het laatste stukje tegen de wind in… brrr toch best fris. Ik was op de helft van mijn interval programma dus ik besloot om via een kortere route richting mijn huis terug te gaan om vanuit daar een stukje door te lopen naar mijn geliefde molen. Deze molen staat aan het water en precies aan de kant waar de zon ondergaat. En op dit soort dagen staat dat bijna garant voor prachtige taferelen.

Daar eenmaal aangekomen hoefde ik nog maar 1x 3,5 minuut te doen en besloot ik om even de training te onderbreken om daar een aantal foto’s te maken (sorry trainer, maar het was te mooi om het niet te doen). Daarna heerlijk op het gemakje terug richting huis. Ik was inmiddels best wel moe en stiekem was ik daar best blij om…. Eenmaal thuis bleek ik in 1 uur en 20 minuten een afstand van 12,6 km in een rustige 6:20min/km gemiddeld te hebben gelopen. Tevreden!

Daarna was het tijd voor een heerlijke douche en iets te eten. En na mijn buik met iets warms te hebben gevuld had ik nog tijd om nog een kleine 3 uur te slapen. Dit lukte aardig…. en nu zit ik dus midden in mijn 2e nachtdienst… de uren af te tellen totdat ik heerlijk mijn bedje in mag.

Voor diegene die dit nu net lezen nadat ze wakker zijn geworden na een nacht heerlijk geslapen te hebben (dat hoop ik voor je)… Goedemorgen en geniet van je dag 🙂 X

Have a nice day

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *