Review ASICS Winterkleding

 

GabyRunsTheWorld_Asics_2Enkele weken geleden ben ik benaderd door ASICS Benelux met de vraag of ik voor hun wat kleding wilde uittesten. Mijn antwoordt was natuurlijk…. Ja! Dat leek mij wel wat. Ook vond ik het echt een eer dat ze mij daarvoor hebben gevraagd! Echt supertof!

Enkele dagen later kreeg ik al een pakket opgestuurd met daarin een wintertight, een seamless longsleeve top, enkelsokken en een paar handschoenen. Door de ‘relatief’ hoge temperaturen van deze winter duurde het even voordat ik dit ‘goed’ kon testen. Ik heb er meerdere malen in gelopen en ik heb het daardoor goed kunnen testen in diverse weersomstandigheden. Van vrieskou tot sneeuw en regen. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan snel verder.

 Seamless longsleeve top

GabyRunsTheWorld_Asics_6Ik begin bij de seamless longsleeve top. Toen ik deze uit de verpakking haalde dacht ik hmmmmmm ik weet niet of ik dit iets ga vinden. Er zat namelijk een col aan en meestal vind ik dit te ‘benauwend’ zitten. Zeker als er geen ritsje in zit. Verder viel meteen op dat er duimsgaten in zaten, iets wat ik heel fijn vindt aan een shirt. Het shirt is verder naadloos daardoor is er een kleine kans op irritaties. Het design van het shirt vond ik wel meteen leuk! Een mooie paarse kleur met leuke details bij de onderarmen. Nieuwsgierig als ik ben trok ik hem meteen aan moet ik inderdaad een beetje wennen aan de col. Maar nu ik het shirt een paar keer gedragen heb, ben ik eraan gewend en vind ik het eigenlijk heel prettig. De mouwen van het shirt zijn ten opzichte van de rest van het shirt erg lang. Zeker als je de duimgaten niet gebruikt. Als je de duimgaten wel gebruikt is het al een stuk beter en worden de mouwen beter verdeeld over de armen. Tijdens het lopen blijft het shirt prima zitten en kruipt het niet omhoog. Het shirt moet je zien als een onderlaag dus ik heb er dan ook met een jasje overheen gelopen. Tijdens de laatste loop kwam er sneeuw uit de lucht en na 1:40 uur was mijn jasje aardig doorweekt. Ook het shirt was aan de buitenkant nat, maar ik voelde dit pas toen ik mij ging uitkleden voor een welverdiende warme douche. Ik heb dit geen moment tijdens het lopen gemerkt en was dus enorm verbaasd hierover. Wat mij betreft een echte musthave voor de winter! Het shirt is beschikbaar in de kleuren roze, zwart en paars en in de maten XS t/m XL.

Handschoenen

GabyRunsTheWorld_Asics_7De handschoenen die ik opgestuurd gekregen heb zijn in een opvallende gele kleur met een groot reflecterend logo erop. Wat ik een groot pluspunt aan de handschoenen vindt is dat je je smartphone er goed mee kunt bedienen. Er zitten namelijk speciale touchscreen vingertoppen op de duimen en wijsvingers. Ik heb inmiddels meerdere paren handschoenen met zulke speciale ‘vingertoppen’ maar ze werken niet allemaal even goed. Tijdens het lopen blijven de handen en vingers lekker warm en worden de handschoenen ook niet ‘nattig’ van het transpireren. De handschoenen gaan makkelijk aan en uit en zijn naast het geel ook leverbaar in het paars en roze.

 Wintertight

GabyRunsTheWorld_Asics_8De wintertight is een heerlijke zachte en warme broek met een lichte spiercompressie. Hij lijkt daardoor ook wel iets strakker te zitten dan andere broeken, maar dit went snel. De broek is zwart met een paar gele accenten/strepen waardoor die meteen een stuk speelser wordt. En voor de veiligheid zitten er ook een paar streepjes van reflecterend materiaal op. Wat wel een opmerkelijk punt is aan deze broek is dat deze redelijk ‘kort’ valt. De meeste mensen die mij kennen, weten dat ik niet echt de grootste ben en zeker geen lange benen heb. Ik heb dan ook meestal het probleem dat een broek eerder te lang is dan te kort. Maar deze broek valt bij mij eigenlijk precies goed en misschien volgens sommige zelfs nog een tikkeltje te kort. Groot pluspunt aan deze broek is het zakje met rits achterop bij je onderrug. Deze is lekker ruim en past zelfs mijn Iphone 5 in. En door het ritsje hoef je ook niet bang te zijn dat je wat verliest onderweg. Tijdens het lopen is deze broek lekker warm en tijdens de loop in de sneeuw heb ik ook geen natte/koude benen gehad. Een prima broek voor de winter! Deze broek is ook leverbaar in het zwart met roze, in de maten XS t/m XL.

Nimbus Socks 

GabyRunsTheWorld_Asics_1Tenslotte de sokken, de ‘Nimbus socks’. Deze zijn naadloos en geven net dat beetje extra steun wat ‘normale’ sokken niet geven. Ze zijn van zacht materiaal en houden je voeten lekker warm. Maar niet zo warm dat je er enorme nattige zweetvoeten van krijgt (althans, ik niet), ze voeren het vocht goed af. Leverbaar in diverse maten en naast wit/grijs ook in het zwart/grijs.

Kortom… over de ASICS winterkleding die ik mocht testen ben ik zeer tevreden en ik zal dit ook met veel plezier gaan dragen! Zeker tijdens het koude en natte weer is het echt TOP spul! Het shirt was even wennen en de broek moet je echt even passen voor je hem gaat aanschaffen, maar ze zijn het wel waard!

Kleine hint, de ASICS store in Amsterdam heeft op dit moment volop uitverkoop 😉

 Anima Sana In Corpore Sano

ASICS staat voor de Latijnse uitdrukking ‘Anima Sana In Corpore Sano’ en dat betekend ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Een filosofie die vandaag de dag nog steeds het uitgangspunt vormt voor het merk ASICS.

 

4 Comments

 • Miranda schreef:

  Mooi geschreven stuk weer!
  En prachtige foto’s!

 • Anouk Stroo schreef:

  Zeer mooie foto’s!!! En duidelijke omschrijvingen!!! Zo shirt met duimgaten lijk mij wel wat!! Altijd koude muizen van mijn duimen!!

 • Kritisch schreef:

  Dit is geen review. Dit is gewoon gekochte content door Asics. In ruil voor een setje kleding maak je reclame. Slim gedaan van die marketingboys.

  • Gabriëlla schreef:

   Beste kritisch,
   Als je het goed had gelezen had je gelezen dat er wel degelijk wat minpuntjes aan zitten. En ik mag het voor ASICS testen en dan schrijven wat ik ervan vind. Als ik het niet goed had gevonden had ik dit ook geschreven. Dus niks gekochte content, maar gewoon mijn eigen mening!
   Groetjes Gabriëlla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *