Road to Boston Q&A

Sinds april 2017 ben ik bezig met #projectunicorn en over 3,5e week is het dan zover. Dan hoop ik eindelijk die felbegeerde unicorn medaille omgehangen te krijgen. Ik stelde een weekje geleden op instagram de vraag ‘wat wil jij nog weten over mijn Road to Boston?’. Ik kreeg een heleboel leuke vragen en de meeste hiervan heb ik hieronder beantwoord.BD_bostonMarathon_logo

Wanneer vlieg je naar Boston
Op vrijdag 12 april zal ik naar Boston vliegen. Ik vertrek zoals het er nu naar uitziet om 17:00 uur vanaf Schiphol en zal dan (lokale tijd) aan het begin van de avond in Boston landen. Ik zal dus ergens in de middag door de douane gaan, maar hahaha mocht je het leuk vinden… een afscheidscommitee is altijd welkom 😉

Wat ga je als eerste doen als je bent geland in Boston?
Het thuisfront laten weten dat ik geland ben 😉 . Maar ik denk dat je dat niet bedoelt. Het is 18:30 uur lokale tijd als ik land en dan inmiddels 0:30 uur NL tijd (als ik het goed heb uitgerekend). Ik denk dat ik het dan wel een beetje zat ben en wel als 1 van de eerste dingen naar het hotel wil. Even opfrissen, misschien nog wat eten en dan lekker slapen. Want de volgende ochtend om 8 uur is de start van de 5 kilometer.

Reis je alleen of met een groep/organisatie?
Ik heb alles voor deze reis zelf geboekt. Doordat ik hard genoeg heb gelopen, kon ik een startbewijs krijgen en hoefde ik dus niet perse mee met een organisatie. Vaak scheelt dat toch wel wat in de kosten, helaas was het alsnog te duur om ook mijn vriend mee te nemen. Gelukkig gaan er wel een heleboel goede bekenden ook die kant op en zit ik zelfs met 1 daarvan in hetzelfde hotel. We zitten ook op dezelfde vlucht ernaar toe dus we kunnen mooi daar samen de weg uitzoeken.

Tot hoeveel km train jij?
Het originele plan was om tot ongeveer 32-35 kilometer te trainen. De blessure gooide echter roet in het eten. Mijn langst gelopen afstand tot nu toe in deze voorbereiding is 29 kilometer, dit liep ik in Januari. Ik hoop ergens volgende week nog 25 kilometer te kunnen lopen en dat zal dan zo’n beetje de langste afstand van na mijn blessure zijn. Ik heb dan geen 30-er gelopen, maar ik denk dat het wel prima is.

Heb je een speciale training gedaan om het afdalen aan te kunnen?
Ik heb geprobeerd en ik probeer om elke keer zoveel mogelijk heuvels/viaducten en bruggen te pakken tijdens het hardlopen. Helaas de echte trainingen door de duinen die ik zou gaan doen, heb ik niet kunnen doen omdat ik toen geblesseerd was. Ik heb in de zomer behoorlijk mijn benen getraind en hoop dat dit voldoende zal zijn.diemelsee_IMG_4393

Wil je je Boston marathon playlist delen?
Tuurlijk! Hij is eigenlijk samengesteld door andere mensen en van een aantal nummers weet ik precies door wie ze op de lijst zijn gezet. Als ik dat nummer hoor moet ik dan ook meteen aan die persoon denken. Zijn ze er toch een beetje bij. De lijst kan je vinden door hier te klikken.

Wat drink jij na een training precies?
Ik drink vaak gewoon water, maar soms heb ik trek in iets kouds en zoets en dan is het een beetje afhankelijk van wat ik in de koelkast heb liggen en hoeveel kilometer ik heb gelopen. Een vitaminwell, een appelsapje of gewoon koud water. Voor de eiwitten vind ik vaak een reep van Barbells lekkerder, maar soms neem ik een eiwitshake.

Hoe ben je er bij gekomen om hard te gaan lopen in het algemeen en om mee te doen in Boston?
Ik ben er ooit mee begonnen om mijn hoofd lekker leeg te lopen. Boston begon te ‘lonken’ toen ik erachter kwam dat je met die 6 world marathon majors een megagrote 6 star finisher medaille krijgt. Daarbij zag ik dat het voor mij haalbaar moest zijn om die limiettijd te lopen en ben ik er vol voor gegaan. Als ik deze finish is dit mijn 3e major marathon na New York en Berlijn. Sinds 2017 ben ik echt begonnen aan mijn #projectunicorn missie.

Vertrek je eerder, i.v.m. tijdzone of is dat niet van toepassing omdat je bioritme toch al een zootje is door je werk? En hoe ga je om met de jetlag?
Ik vertrek eigenlijk pas op vrijdag en de marathon is op maandag. Door mijn werk ben ik het gewend om mijn ritme om te gooien en heb ik eigenlijk geen steady bioritme. Toen ik naar New York ging had ik daardoor eigenlijk ook geen last van een jetlag. Ik hoop dat dit wederom het geval zal zijn.

Wat voor weer gaat het worden?
Ik heb echt geen flauw idee, afgelopen jaar was het echt vreselijk slecht weer. Continue regen, hele harde wind (tegen) en een gevoelstemperatuur van weinig. In 2017 was het echter compleet het tegenovergestelde, het was toen bloedheet. Ik hoop dat het niet te warm en niet te koud is, maar daar heb ik dus helaas niks over te zeggen.

26 miles to Boston al gelezen?
Nee, ook nog nooit over gehoord. Ik ga mij er eens in verdiepen. Is het een aanrader?

Denk je dat je ondanks je lichte blessure goed voorbereid bent en gaat finishen?
Al moet ik kruipen….finishen zal ik! Ik had voorafgaand aan de blessure al een behoorlijk goede basis, dus ik denk dat wel al scheelt. Inmiddels ben ik weer behoorlijk aan het opbouwen na die 4 weken minder trainen, dus ik heb er alle vertrouwen in.

Wat vond je het allermoeilijkste op je road naar Boston? En wat het leukst?
Het allermoeilijkste op mijn road to Boston was misschien toch wel de onzekerheid van afgelopen zomer. Doordat ik niet zeker wist of die 6 minuten marge die ik had genoeg was en een beetje doelloos was, raakte ik in een dipje. Ik ben daardoor wel veel gaan fietsen en heb de HIIT lessen van de sportschool ontdekt. Uiteindelijk hebben deze lessen mij wel weer sterker gemaakt en dat is dan wel weer iets positiefs. Toen ik in September te horen kreeg dat ik mee mocht doen had ik meteen een doel en was mijn conditie ook weer een beetje op peil. De recente blessure vond ik natuurlijk ook lastig. Ging ik zo goed, krijg je een blessure. En dat Nicky niet mee gaat vind ik ook wel moeilijk. Net zoals bij de marathon van NYC zal er niet iemand speciaal voor mij langs de kant of bij de finish staan. Het leukste van de Road to Boston het er naar toe leven met iedereen die dat maar wil. Het is toch wel iets bijzonders die marathon.

Wat verwacht je van Boston?
Een stad die sport ademt tijdens dat weekend. Verder heb ik echt 0 verwachtingen.

Houdt je tijdens het trainen rekening met je voeding? En waar let je dan op?
Doordat ik in het verleden behoorlijk dik ben geweest kom ik heel makkelijk aan. Ik moet dus best wel uitkijken wat ik eet, maar om goed te kunnen sporten moet er natuurlijk ook wel weer genoeg brandstof in. Maar dit moet ook weer niet teveel zijn. Zelf vond ik dit heel lastig en heb ik hier ook wel een tijdje mee geworsteld. Uiteindelijk heb een diëtiste in de hand genomen die zelf ook hardloopt en zij heeft mij geholpen om een beetje te kijken wat ik het beste vooraf, tijdens en na afloop kan eten. Tijdens het lopen maak ik overigens gebruik van gelletjes en soms ook van die powerbar ‘snoepjes’.

En dan de laatste en meest gestelde vraag… ‘Welke tijd wil je gaan lopen?’
Ik vind dit heel lastig om te zeggen, want bij mij is nu het doel genieten en finishen. Het schijnt een lastig parcours te zijn met veel hoogtewisselingen. Het liefst zou ik wel binnen de 4 uur willen finishen, maar lukt dit onverhoopt niet dan is het zo. Als ik maar die felbegeerde unicorn medaille om mijn nek gehangen krijg. Eerlijk is eerlijk, ik heb wel een tijdje gedacht toen het zo goed ging (vlak voor mijn blessure), zou er dan misschien stiekem toch een P.R. inzitten?? Maar dat is nu door die blessure compleet van de baan. Dus wat voor tijd het gaan worden…. Dat gaan we wel zien op maandag 15 April.

Je kan mij tijdens de marathon volgen via de App van Boston marathon. Mijn startnummer is 16846 en ik start in Wave 3. Wave 3 start zal om 10:50 uur plaatselijke tijd zijn en 16:50 uur Nederlandse tijd.

diemelsee_IMG_4285

 

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *