Meerdere wegen leiden naar……

De sint is weer vertrokken, de kerstboom staat weer in huis en we zijn alweer een week verder. Ligt het aan mij of lijken de dagen in deze periode van het jaar nog sneller te gaan? Anyway… het is weer tijd voor een weekoverzicht…. Een week waarin ik iets minder andere sporten deed naast het hardlopen, maar ook een week waarin ik vandaag echt superleuk nieuws kreeg.

Vorige week eindigde ik het weekoverzicht op dinsdagavond na de Crossboxing les. Een les waarna mijn vriend en ik compleet gesloopt waren en ik mijn teleurstelling over de loting van de marathon van Berlijn er lekker uit geramd had. Mocht je het weekoverzicht van die enorm sportieve week gemist hebben, dan kan je hem hier teruglezen.

Woensdag kwam ik thuis na een dag werken en was er pakketje bezorgd dat ik had besteld, een cadeautje voor mijzelf. Binnenkort zal je dit vast ergens op een foto voorbij zien komen, maar ik kan je vast verklappen… ik ben goed zichtbaar ;-).
IMG_0410

Ik maakte daarna het prachtige bedrag van €1325,44 over naar de WE foundation. Iedereen die daar een steentje aan bij heeft gedragen, enorm bedankt!

In de avond had ik baantraining en wiehoeeee ging dat even lekker! Na een heerlijk rustig inlooprondje buiten de baan en wat loopscholing inc coretraining was het tijd voor 4x 1600 meter op de baan. Deze moesten steeds een beetje harder en dat ging eigenlijk best goed. De eerste ronde liep ik gezellig met iemand samen en bleek er een andere dame uit de groep achter mij te lopen. Met ronde 2 liep ik voor haar en de laatste 2 rondes liep zij op kop. Heerlijk om zo een beetje samen met iemand te kunnen lopen op de baan. De rondes gingen in de volgende tempo’s 4:44 – 4:38- 4:31- 4:20 min/km. Met een voldaan gevoel kon ik de baan verlaten.IMG_0419
Donderdag was een rustdag en deed ik eigenlijk niet veel. Ik had wel een afspraak staan met een bekend sportBH merk en ik kan je vertellen….het passen van verschillende sportbh’s is ook hard werken ;-). Over een paar weken kan ik je meer vertellen over deze sessie, maar eerst moet er uitgebreid getest gaan worden ;-). Na deze afspraak schreef ik een blog over het maken van hardloopselfies. Aangezien ik hier veel vragen over kreeg besloot ik mijn ‘geheim’ op papier te zetten. Mocht je deze blog gemist hebben… je kan hem hier terugvinden. Verder informeerde ik naar de diverse mogelijkheden qua georganiseerde reizen over Berlijn, maar oeioeioei… dat is nog geen kattenpis….
IMG_0432
Vrijdag was het heerlijk weer en wat een mazzel dat ik vrij was en een 18 kilometer duurloop op de planning had. Niet een ‘langzame’ duurloop zoals normaal, maar Henny had een intensieve duurloop in gedachten voor mij. In plaatst van de gebruikelijke 5:50 min/km lag het tempo op 5:15 min/km. Er stond een behoorlijke stevige wind, maar met de zon erbij was het toch prima weer voor een training in korte broek. De training begon wat moeizaam, ik moest in mijn ritme komen, wennen aan de snelheid en de harde wind, maar uiteindelijk ging het heerlijk! Onderweg genoten van de schaapjes die buiten stonden en ik zag zelfs een haasje intens genieten van het prachtige weer. Vol met energie kwam ik thuis na deze heerlijke duurloop.
IMG_0516
IMG_0522
Eenmaal thuis ineens BOEM BOEM BOEM op de deur… ik schrok mij kapot en durfde eigenlijk niet open te doen… toen er beneden (ik woon in een appartementencomplex) 3x werd aangebeld en er niks gezegd werd dacht ik hmmmm volgens mij zit iemand mij in de maling te nemen. Ik trok de deur open en hahahahha een jute zak voor de deur. De sint was langsgeweest en de hulppiet kwam net de gallerij oplopen. Mijn vriend was eerder naar huis gekomen om sinterklaas te vieren… en uhhh we zouden er niks aan doen hahahha. De sint had gezien dat ik het boksen wel erg leuk vond en had een mooi toepasselijk cadeau voor mij uitgezocht. De avond werd afgesloten met een volle buik na een heerlijk avondje gourmetten.IMG_0528

Zaterdag stond er eigenlijk krachttraining op het programma, maar na schandalig te hebben uitgeslapen wilde mijn vriend en ik toch nog wel even voor wat kerstspulletjes gaan kijken voordat mijn avonddienst zou beginnen. Oke eigenlijk is het natuurlijk niet netjes om op 5 december al een kerstboom in huis te halen, maar ja… we hadden toch al sinterklaas gevierd en we zagen een mooi boompje dus tja… Ik had geen tijd meer om hem samen met mijn vriend op te tuigen, maar toen ik na mijn werk thuis kwam stond er een prachtig gedecoreerde kerstboom en was de woonkamer in kerstsfeer.
12313740_1155462884483303_2136454083578748694_n
Na een onrustig nachtje ging voor mij relatief vroeg de wekker op zondagochtend. Maar er stond een loop van 14 kilometer op de planning. En tja… ik wil sneller en beter worden dus zal er getraind moeten worden ;-). Na enigzins wat getreuzel stond ik uiteindelijk buiten en merkte ik na 2 kilometer al dat het veel warmer was dan ik had gedacht. Mijn jasje ging uit en ik liep verder. Na 3 kilometer gelopen te hebben begon er voor mij een blok waarbij ik na elke kilometer 45 seconden moest versnellen naar mijn 5 kilometer tempo. De rest van de kilometers moesten in basistempo van 5:50 min/km. En dat 8x. De eerste 2 versnellingen voelde zwaar, maar daarna ging het eigenlijk steeds beter en kwam ik steeds meer op stoom.IMG_0577 Uiteindelijk liep ik te hard qua basistempo en ook de versnellingen gingen hier en daar een stukkie te snel. Na het blok van 8 versnellingen mocht ik verder lopen tot de 14km. Eenmaal thuis was ik flink uitgewaaid, want oeiiii wat een woeiiii stond er zeg en was het tijd om alweer bijna naar het werk te gaan.
IMG_0576
Gister zou ik de nachtdienst in gaan en meestal probeer ik dan zo lang mogelijk uit te slapen en de rest van de dag rustig aan te doen. Echter ging gisterochtend op tijd mijn wekker. Want om 9 uur zou de inschrijving voor de Berlijn marathon open gaan. Huh? Maar dat was toch met een loting hoor ik je denken… Bij deze inschrijving zouden nog eens 1000 startbewijzen vrijkomen. Deze startbwijzen waren wel iets duurder (€60 duurder) dan de normale, maar dit geldt zou in zijn geheel naar het goede doel gaan. Ik dacht het is het proberen waard (yep als ik iets in mijn kop heb 😉  )…. met alle multimedia zat ik klaar om in te loggen en stipt om 9 uur kon ik mij inschrijven. Toen ik eenmaal alle velden doorlopen was, alles had geaccepteerd enz , op volgende had geklikt en er maar ‘please wait’ in beeld bleef staan had ik al een vermoeden dat het druk was. Toen de website ineens vast liep wist ik zeker dat er iets niet goed was gegaan. Ondertussen probeerde ik op de ipad ook in te loggen, maar lukte het niet…. Systeem overbelast. Hmmmm… Uiteindelijk lukte het om weer in te loggen en zag ik in beeld staan dat ik al ingeschreven stond… huh? Maar ik heb helemaal geen bevestigingsmail gehad…. Bij mijn creditcardoverzicht zag ik dat er geld voor deze marathon gereserveerd stond… hmmmm ondertussen via facebook las ik berichten van mensen waarbij het wel gelukt was dat ze wel mail hadden gehad….. Ik had nog steeds geen mail en wist dus nog niet zeker of ik nou wel of niet een startbewijs had. Uiteindelijk waren alle startbewijzen vrij snel verkocht en wist ik nog niets…. Ook de deelnemerslijst was nog niet geupdate dus tja… ik moest het maar afwachten.

Ik besloot maar om mijn uitlooprondje van 5 kilometer te gaan doen. Ik moest deze in een rustig tempo doen en ik kan je vertellen… dit voelde zwaar, heel zwaar. IMG_0660
Maar goed, de kilometers waren weer gemaakt en mijn hoofd weer een beetje leeg en ik was een beetje moe. Ik probeerde na een heerlijke douche nog even wat uurtjes te slapen, maar helaas… ik kon de slaap niet vatten. Ik had namelijk na aanleiding van mijn Hardloop selfie blog wat vragen en nog wat tips & trucs gekregen en zat hiermee in mijn hoofd. De enige remedie hiervoor is het om dan op ‘papier‘ te zetten.

Daarna was het tijd om een heerlijke maaltijd salade in elkaar te draaien om niet veel later in de auto richting de sportmasseur te stappen. Dit was hoognodig en ruim een uur later stapte ik met soepelere spieren de tafel af. IMG_0688Eenmaal in de auto werd ik door een collega gebeld… dat het rustig was.. of ik vrij wilde van de nachtdienst…JAAAAAAA echt wel! Kwam dat even mooi uit, zo kon ik heerlijk in mijn eigen bed slapen.

Vanmorgen ging wederom (ondanks mijn nachtdienst van vanavond) mijn wekker op tijd. Mijn moeder en stiefvader zouden namelijk vandaag samen met mijn tante en neef langs mijn opa en oma gaan. Eerst kon ik niet mee omdat ik overdag zou liggen slapen, maar nu kon het dus wel. Mijn opa van 93 is namelijk al een paar weken grieperig en blijkt nu een fikse longontsteking te hebben. Tja en omdat het toch mensen van de dag zijn had ik wel het gevoel dat ik mee wilde. Mijn opa is iemand die niet snel zal zeggen dat het niet gaat, maar ik zag aan hem dat hij het toch wel benauwd had. Ik hoop dat hij snel weer opknapt en de oude is, want dit vind ik maar niks voor hem.
Door dit alles had ik vanmorgen even niet meer aan de deelnemerslijst van de Berlijn marathon gedacht totdat ik via een Facebook prive berichtje van iemand bericht kreeg dat mijn naam er nu op stond… huh wat????? Echt??? Whaaaaaaaaa, maar uhhh nog steeds geen officiële mail van de organisatie. Maar goed… het was dat ik vastgesnoerd zat in de autogordel achterin de auto want anders had ik een sprongetje van geluk gemaakt…. Want als je op die lijst staat, dan ben je er bij whaaaa. In de loop van de ochtend kwam de officiële mail en kan ik echt roepen… IK GA NAAR DE MARATHON VAN BERLIJN!!!Schermafbeelding 2015-12-08 om 16.06.17
Halverwege de middag was ik weer thuis en was ik stiekem best moe. Ik hoopte dat ik moe genoeg zou zijn om even in slaap te vallen, maar na 1,5 uur met mijn ogen dicht te hebben gelegen was ik het zat en besloot ik om aan mijn weekoverzicht te beginnen ;-).

Vanavond staat er in principe wel een uurtje crossboxing op het programma om daarna een nachtje te werken. De rest van de week staan er naast de gewone trainingen ook een aantal leuke loopgerelateerde activiteiten op het programma. Helaas kan ik hierover nog niet teveel vertellen, aangezien ik zelf ook nog niet weet wat er allemaal gaat gebeuren. Uhhh ja dat klinkt vaag, maar dat is het voor mij ook… later meer 😉 Wat ik wel weet is dat ik aan het einde van de in ieder geval aanwezig ben bij de Bruggenloop in Rotterdam, ga ik jou daar ook zien?
IMG_0705

3 Comments

 • Stephanie schreef:

  Leuk dat je ook naar Berlijn kan!
  Ik volg je blog al hele tijd en werd vorige week uitgeloot voor Berlijn.
  Misschien treffen we elkaar daar?

  Groetjes
  Stephanie

 • Sonja Diane schreef:

  Ik kon stiekem wel lachen over je kerstboom al op 5 december hebben staan…..bij ons thuis staat hij altijd al op 1 december, mijn dochter is 5 december jarig en wil hem altijd op haar verjaardag al opgetuigd in de kamer hebben (en laat ik dat nou helemaal niet erg vinden, hahaha) Dit jaar is het helaas niet gelukt, 6 december kon ik hem door drukte pas neerzetten. Wel gezellig weer, die kerstversieringen in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *