Selfie time

Hoe doe je dat toch? Heb je altijd een fotograaf mee? Of ligt er iemand te wachten tot jij voorbij komt op dat bepaalde stukje route? Hoe maak je die toffe hardloopfoto’s? Deze vragen heb ik geregeld de laatste tijd gekregen dus ik dacht… het wordt tijd voor antwoorden 😉

IMG_0135

Al enige tijd is het een hype om de gelopen kilometers die je gelopen hebt te delen via social media. Het stimuleert vaak anderen om ook te gaan en soms ben je gewoon trots dat het gelukt is en wil je dat delen met de buitenwereld. Om nou gewoon de cijfers van de loop te delen is een tikkie saai dus is het leuk om het op te leuken met een leuk plaatje of een foto. En dan natuurlijk het liefst een foto van de omgeving waar je hebt gelopen, een bezweet hoofd van jezelf (hoewel je soms misschien achteraf denkt… uhhhh waarom heb ik deze foto ook alweer gedeeld), je schoenen of een ander deel van je toffe outfit of een foto dat je daadwerkelijk aan het hardlopen bent. En soms heb je geen inspiratie of kom je juist een gaaf plaatje tegen en gebruik je die om er wat moois van te maken.

De oudere hardloopgeneratie snapt dit niet altijd, maar goed… aangezien ik niet tot de oudere hardloopgeneratie behoor en het leuk vind om mijn loopjes te delen, doe ik er vrolijk aan mee. Elk loopje komt op mijn tijdlijn van instagram en twitter te staan en heel soms op mijn facebookpagina. En tijdens mijn weekoverzichten zie je ze eigenlijk ook altijd wel voorbijkomen.

IMG_9935

Maar goed… nu terug naar de echte hardloopfoto, want ik had jullie beloofd met antwoorden te gaan komen. De meeste van de foto’s die je van mij ziet maak ik eigenlijk gewoon zelf met mijn iphone. Heel af en toe fietst of loopt mijn vriend wel eens mee en maakt hij dan de foto’s, maar meestal maak ik ze dus zelf met de zelfontspanner op mijn telefoon. Ik gebruik dan niet de standaard zelfontspanner die bij de camera van de telefoon zit, maar een speciale app genaamd Standby. Nu heb ik zelf een iphone, maar ik weet dat er voor android toestellen ook zulke apps bestaan, alleen weet ik niet precies hoe die heten.

In de app standby kan je heel makkelijk instellen dat je bijvoorbeeld elke 5 seconden een foto wilt maken en dat dan voor 1-2-3-4-5 of10x. In onderstaande foto heb ik ingesteld dat ik elke 5 seconden een foto wil hebben en dat 10x.

IMG_0430 (1)

Er zal dan een met piepjes afgeteld worden die steeds iets sneller gaan
IMG_0425 (1)
En dan ‘klik’ hoor je het foto geluid en is de foto gemaakt.IMG_0426 (1)

Vaak kom je onderweg genoeg bomen, paaltjes, bankjes of prullenbakken tegen waar je je telefoon tegen aan kan zetten. Zeker als je er iets meer op gaat letten zie je genoeg mogelijkheden. En wil je telefoon niet blijven staan? Soms wil tegenstutten met gewoon een simpel takje of steentje voldoende zijn.IMG_0186

En als je telefoon staat en je de app ingesteld hebt is het rennen geblazen ;-). En ik kan je verklappen… meestal staat de ‘perfecte’ foto er niet in 1 sessie op. Hou er dus rekening mee dat je soms wel even bezig bent, want als je eenmaal in je hoofd hebt dat je DE perfecte foto wilt maken en het niet lukt kan je dus soms wel even bezig zijn.
IMG_0431 (1)
Ik probeer het meestal ergens na mijn training te doen, maar soms kom je gewoon op mooie plekjes en onderbreek ik mijn training ervoor. Maar dat laatste probeer ik natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. En soms gaat een training bijvoorbeeld toch al niet lekker dan is de kans groter dat je hardlopende foto van mij zal vinden 😉 (extra rustmomentje tussendoor hihi)

Wel probeer ik dus afwisseling in mijn foto’s te houden, want ik hoef mezelf echt niet elke keer hardlopend op een foto te zien en gok dat jullie daar ook niet op zitten te wachten ;-).

And now…. Selfietime!

IMG_8167 (1)

 

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *