Selfie time part 2

Afgelopen donderdag plaatste ik een blog waarin ik uitlegde hoe ik mijn hardloopselfie’s maak. Stap voor stap legde ik het uit en vertelde ik welke app ik voor mijn iphone gebruik. Heel veel leuke reacties kreeg ik op deze blog, maar ook een paar aanvullingen. Vandaar deze kleine aanvullende blog met wat aanvullende tips en truc’s.
IMG_0487
Zoals ik schreef in de vorige blog maak ik zelf gebruik van een iphone in combinatie met de app standby. Helaas wist ik niet welke app er gebruikt zou kunnen worden voor een toestel met Android. Dankzij Sjoukje weet ik nu dat de app camera timer geschikt is voor android toestellen. Deze app maakt 4 foto’s achter elkaar.

De mensen die mij goed kennen weten dat ik aardig vast gegroeid zit aan mijn iphone. Ja ik geef het toe, ik heb hem echt te vaak in mijn handen. Wat ik echter niet wist is dat als je een iphone 6 op 10 seconden zelftimer zet dat hij dan vanzelf 11 foto’s achter elkaar maakt (een burst). Ik werd hier door Jacolien op geattendeerd. Jacolien maakt heel vaak ook hele mooie hardloopselfies en vertelde mij deze truc. Nooit geweten hahahha. En ik heb het geprobeerd en inderdaad het werkt (ik ben eigenwijs en wil alles zelf proberen 😉 ). Vanaf 7 a 8 seconden gaan rennen en tadaaaaa je staat in die 11 foto’s vast prima ergens een keer op de foto.

meer dan 9 konden er niet in deze foto ;-)

meer dan 9 konden er niet in deze foto 😉

Je kan natuurlijk de camera aan de voorzijde van je toestel gebruiken (de echte selfie camera) want dan zie je het aftellen, maar zelf gebruik ik altijd de camera aan de achterzijde. Oké je ziet dan niet het scherm, maar de foto is wel van betere kwaliteit. Je kan het aftellen zien aan het aan en uitgaan van de flitser, deze gaat op een gegeven moment steeds sneller en dan KLIK… klaar! Om te testen of deze burst functie bij alles iphones werkt heb ik mijn  oude iphone 5 erbij gepakt. Daar werkt de zelftimer wel, maar helaas maakt hij dan maar 1 foto per keer en niet 11. IMG_0553
Jacolien verklapte nog een handigheidje voor het maken van de foto’s, maak gebruik van een hardlooparmband. Deze kan je natuurlijk gewoon om een paal of dun boompje hangen. Zo staat je telefoon niet op de grond en heb je niet altijd een foto van onderaf. En jawel, ook dit heb ik getest en het werkt. Hahhahha. Voor mij was het wel eerst even zoeken naar mijn oude hardloopband, want eigenlijk loop ik hier nooit meer mee. Maar goed uiteindelijk vond ik hem en nam ik hem mee op pad. Superhandig inderdaad. Let wel op dat je de lens net er boven laat steken ;-).
IMG_5887
Ook kreeg ik de tip om eventueel een filmpje te maken en daar een beeld uit te halen door hem op het juiste moment te pauzeren en er dan een screenshot van te maken. Zelf heb ik daar niet zulke goede ervaringen mee, maar wie weet werkt het voor jou wel prima.

Iedereen bedankt voor de leuke reacties en Sjoukje en Jacolien bedankt voor de aanvullende tips en trucs.

Have fun, but first… let me take a selfie.
IMG_0608

6 Comments

 • Erik de Jongh schreef:

  Haha leuk, je zou bijna zeggen dat je je verveelt tijdens het lopen. Je kunt voor Android ook Tina Time-lapse gebruiken. Hierin kun je heel veel instellen: photo quality, time between photos, hoeveel foto’s je wil maken (kan onbeperkt), witbalans, kleureffecten etc etc. Volgens mij is het de enige gratis app die full sensor functionaliteit heeft op android. Misschien ook leuk om eens naar te kijken.

  • Gabriëlla schreef:

   hahahahahhaaha soms wel inderdaad ;-). Ik heb niks van Android hier in huis dus vandaar dat ik uit moet gaan van wat andere zeggen, maar zal het onthouden voor als mensen het vragen. thnx

  • salvatius schreef:

   Vanochtend eindelijk mee zitten spelen. Helaas kan ik op mijn Samsung S5 met Tina time-laps niet instellen of ik front- of back cam wil gebruiken. Hij gebruikt standaard de back. Maar als je Gaby’s tip voor hardloopband om een paal volgt zit dan dus je scherm tegen de paal en weet je dus niet of je goed richt! * we zoeken vrolijk verder*

 • Margot schreef:

  Hey, filmen en er een beeld uitnemen kan idd hele mooie resultaten geven! Mijn vader deed dit bij mij eens en ik heb er echt een heel mooi beeld kunnen uitknippen. Het is wel belangrijk dat je de camera goed stil houdt natuurlijk. Ik heb een iphone 5s dus maar 1 foto per keer, maar denk erover om de hardlooparmband techniek toe te passen in combinatie met het filmen 😉

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Margot, ik heb gisteravond nog even de iphone 5S van mijn vriend geprobeerd en daar kan je wel met de zelftimer meerdere foto’s maken. Ja misschien heb ik met het filmen te donker weer gehad ofzo. Maar prima als het voor jou wel werkt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *