Rustige week met een knallend einde

Afgelopen week was een relatief rustig weekje op hardloopgebied. Ik liep relatief weinig kilometers, maar wist de week wel knallend af te sluiten tijdens de Bruggenloop gister. Wel had ik een aantal hardloopgerelateerde afspraken op het programma staan, waar ik jullie vorige week nog weinig over kon vertellen omdat ik zelf ook niet wist wat ik ging doen…. Inmiddels is het achter de rug en kan ik jullie het wel vertellen :-). Maar ik begin zoals altijd waar ik de vorige week geindigd ben en dat is dit keer op dindagmiddag.

Dinsdagavond besloot ik om toch nog een uurtje te gaan boksen samen met mijn vriend. Na een slopend dagje was het stiekem best lekker om even flink op zo’n zak te kunnen rammen. Kon mijn ei erin kwijt en deed energie op voor mijn nachtdienst later die avond. Aan het einde nog even wat pittige buikspieroefeningen, maar ik kan echt merken dat ik meer kracht in mijn core en buikspieren begin te krijgen, want ze lijken steeds makkelijker te gaan. Om 22:15 uur vertrok ik richting mijn werk om een relatief drukke nachtdienst tegemoet te gaan.
IMG_0708
Woensdagochtend om 7:45 uur zat mijn dienst erop en was ik gesloopt. Ik was immers al bijna 24 uur wakker. Als een zombie stapte ik in de auto en was weer blij toen ik deze weer veilig voor mijn huis kon parkeren. Ik kon maar aan 1 ding denken…’Mijn bed’! IMG_0709Omdat ik maar 1 nachtdienst deze keer had (mijn nachtdienst van maandag op dinsdag kon ik er gelukkig vanaf) en ik vanavond dus weer gewoon lekker in mijn eigen bed mocht slapen mocht ik maar 4 uurtjes van mijzelf slapen. Ik viel snel, na het raken van mijn kussen, in een diepe coma om bijna 4 uurtjes later net iets voor mijn wekker wakker te worden.. GOEDEMORGEN… koekoek… Ik had vandaag de keus met het hardlopen…baantraining of rust. Aangezien ik uit eten zou gaan met een groep van Team vroem en ik dus geen baantraining kon volgen besloot ik heerlijk even de rust te pakken. Natuurlijk had ik zelf ook wel een interval training kunnen doen, maar met die 4 uurtjes slaap leek mij dat niet helemaal verstandig. Ik deed het rustig aan en schreef een blog over ‘lief voor elkaar zijn’ na aanleiding van een gebeurtenis hier in alphen aan den rijn. Mocht je deze gemist hebben… dan kan je hem hier teruglezen.

Aangezien ik de dag erna op de foto moest en ik al weken hoognodig eens in de spiegel van de kapper moest kijken stapte ik maar eens op de fiets richting de kapper. Met gekortwiekte puntjes stapte ik even later de deur weer uit. Deed wat inkopen voor het sinterklaasspel van vrijdag en ging weer terug op de fiets. IMG_0718Om niet veel later de auto in te stappen richting ‘Loetje’ in Oudekerk aan de Amstel. Ik had nog nooit bij ‘Loetje’ gegeten, maar man o man… wat was dat lekker! Het was een hele gezellige avond met diverse team vroem leden. Een avond waarbij leuke en inspirende hardloopavonturen gedeeld werden. Voor herhaling vatbaar!
IMG_0724
Donderdag was ik vrij en dat was maar goed ook, want oeps… ik was best een beetje brak. Maar er stond een drukke dag op de planning, dus ging ik op tijd de deur uit om mijn training van 8km met 5 versnellingen over 100m te gaan lopen. Ik had die dag de keuze tussen intervaltraining van de dag ervoor of deze ‘duurloop’. Na kort overleg met Henny en met het oog op de bruggenloop dus uiteindelijk voor de 8km duurloop gegaan. Dit was achteraf maar goed ook, want het ging niet vanzelf. Wel leek het gedurende de loop steeds wat makkelijker te gaan, maar goed… de kilometers waren weer gemaakt en ik kon mij gaan klaarmaken voor een middag en avond in Amsterdam. Helaas kreeg ik wel het bericht dat mijn opa opgenomen zou worden in het ziekenhuis, het ging helaas nog niet veel beter met hem sinds dat ik hem dinsdag had bezocht ;-(.
IMG_0742
Enkele weken geleden kreeg ik een envelope in de brievenbus van de Runner’s World met een uitnodiging voor deze dag. Er stond verder niet veel op, behalve dat het spectaculair zou worden… uhhhh oke. Ik kon gelukkig dus melde mij aan.

Andrea was vandaag in de middag vrij en we besloten om eerst gezellig even naar het centrum van Amsterdam te gaan. Even bijkletsen en samen leuke plannen voor later smeden ;-). En wat gebeurt er als 2 enigzins fanatieke sporters met rommelende buikjes door het centrum van Amsterdam hobbelen… yep.. ze gaan zich enorm te buiten aan lekkere dingen, moet af en toe kunnen toch?
IMG_0749
Na deze uitspatting gingen we langzaam richting het kantoor van Runner’s World waar we gezellig werden ontvangen door Ramiro en Olivier. We mochten gelijk bij de bekende Runner’s World Wall op de foto… tja dan maar een keer een gekke foto he 😉

Foto gemaakt door Ramiro Ameneiro

Foto gemaakt door Ramiro Ameneiro

Het duurde niet lang of we werden bij een visagist neergezet en begonnen ze te smoezen over geheim project… oh oh.. wat gaat er hier gebeuren? Andrea en ik hadden wel iets gelezen over een fotoshoot, maar hoe en wat wisten we verder niet. Met een dikke laag make-up en de haren ingevlochten liepen we weer terug naar de rest van de genodigden.IMG_0760 Met luchtkussen begroeten we een heleboel bekenden en werden we later naar de stoeltjes geroepen. De avond werd geopend door Imo en werd het programma bekend gemaakt. Eerst een praatje van Tom Tom over de nieuwe Tom Tom spark, daarna een fotoshoot voor de cover van februari/maart gehuld in de allernieuwste collectie van Nike WHAAAAATTTT … Hoe vet!!!! Om de avond af te sluiten met een DJ workshop van DJ school Amsterdam. Je begrijpt het… het was een te gekke avond die niet vroeg eindigde ;-). We werden enorm verwend door Tom Tom met de allernieuwste Tom Tom spark cardio music (tzt een review hierover op mijn blog) en kregen van Nike ook nog een mooi setje mee naar huis. De DJ workshop was echt heel gaaf en tja die fotoshoot was helemaal te gek! Ben dan ook heel benieuwd naar het eindresultaat. Het was een te gekke avond waardoor ik eigenlijk nog heel de nacht lag na te stuiteren in mijn bed.
IMG_0819

Mari en Nydia lekker plaatjes aan het draaien

Mari en Nydia lekker plaatjes aan het draaien

Vrijdag had ik een cursusdag van het werk en moest ik echt heel de ochtend eigenlijk nog wakker worden…. na een beroerde nacht was het best pittig toen de wekker ging, maar goed… ‘s avonds een vrouw, ‘s morgens een vrouw toch? Na de cursusdag had ik nog een gezellige avond met collega’s. Een avond waarbij we een sinterklaas dobbelspel deden. Onder het genot van heerlijke hapjes vochten we om diverse leuke hebbendingetjes. Uiteindelijk ging ik naar huis met een deurstopper in de vorm van een egel en 3 paar toffe sokken.
IMG_0833
Zaterdag sliep ik een klein beetje uit om vervolgens heerlijk rustig de dag op te starten samen met mijn vriend. We gingen gezellig naar ‘ het dorp’ deden wat kerstinkopen en boodschappen om vervolgens lekker op tijd richting huis te gaan. Ik moest nog even 6 km loslopen, dus ging niet veel later met dubbele meters (Garmin en Tom Tom) op pad. Rustig aan liep ik het rondje, deed 3x een korte versnelling die echt heel verassend soepel voelde, lekker! Ik schoof er ‘ s avonds een lekker bordje pasta in en besloot wel een beetje op tijd richting mijn bed te vertrekken. En ondanks dat ik weinig had gedaan sliep ik uiteindelijk best snel in en ging een heerlijke nacht tegmoet.
IMG_0850
Zondag, RACEDAY! Vandaag de bruggenloop op het programma. Na een paar lekkere versgebakken pannenkoeken op tijd richting Rotterdam. Enigzins onzeker over of de plannen zouden gaan lukken stond ik samen met ‘haas’ Ytsen aan de start. Hij zou gaan proberen of hij mij richting 1:10 uur kon lopen. Maar na afgelopen week met voor mijn gevoel weinig slaap wist ik niet zeker of dit zou gaan lukken. De start was druk, maar na 2km kwam er meer ruimte. We liepen te snel, maar het voelde goed. De kilometers volgende elkaar snel op en uiteindelijk… finishte ik met een DIK P.R.! van 1:07:53. Ik liep 3:27 minuten van mijn P.R. af… ik snap nog steeds niet hoe, maar het gebeurde. Een mooie afsluiter van een geweldig hardloopjaar! Een uitgebreid verslag over deze dag komt later deze week online.
IMG_0888
En dan vandaag.. is het alweer maandag en is het weekend voorbij. En zit ik dit nu snel te typen voordat ik straks naar mijn avonddienst vertrek. Ik sliep enorm onrustig, iets wat ik wel vaker na een racedag heb en was daarom ook niet zo heel blij toen mijn wekker ging voor mijn uitlooprondje. Maar goed… na mijzelf uit bed te hebben gesleurd, wat gegeten en gedronken te hebben ging ik op pad voor een rustige 8km. Het voelde alsof mijn benen vastgeplakt zaten aan het asfalt, maar werkte de 8km netjes af. En achteraf voelde het eigenlijk wel weer prima.
IMG_0904
Morgen staat er een rustdag op het programma, maar ik denk dat ik wel even de sportschool inschiet voor een lesje Pilatus. De rest van de week staan er diverse trainingen op het programma om lekker richting de Halve van Egmond te trainen.

Hoe ging jou week?? Heb jij nog mooie doelen voor de laatste weken van dit jaar?? Ik ben benieuwd…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *