Trainen, trainen en uhhh nog eens trainen

Vorige week zondag was mijn laatste wedstrijd van 2015 en in principe is de halve van Egmond op zondag 10 januari pas weer mijn 1e wedstrijd. Afgelopen week was dus gewoon een lekkere trainingsweek. Trainingen om ervoor te zorgen dat ik in 2016 hopelijk een stukje sneller aan de start van diverse mooie evenementen kom te staan.

Mijn vorige weekoverzicht schreef ik nog ‘even’ voordat ik aan mijn avonddienst later die middag zou beginnen en op dit moment lig ik lekker languit op de bank het te typen met de wetenschap dat ik over iets meer dan uur richting mijn werk moet vertrekken om aan mijn 1e nachtdienst van een reeks van 3 te beginnen. Mijn minst favoriete dienst, maar ja… het hoort er nou eenmaal bij… maar goed nieuws… deze reeks van 3 zijn de laatste van 2015 ;-). Oke ik dwaal af… de vorige was op maandag, dus we beginnen dit keer met de dinsdag

Dinsdag ging de wekker vroeg…. Voor mij dan… want ik wilde eigenlijk toch wel naar de Pilatus les, maar als je tot 23:00 uur gewerkt heb is om 9 uur ‘fris en fruitig’ in de Pilatus les staan voor mij een hele opgave. Maar goed… ik jumpte op het allerlaatste moment mijn bed uit en moest ‘racen’ met de fiets om nog op tijd te komen. De les ging lekker en halverwege de les werd ik pas een beetje wakker… en verrek.. voor het eerst dat ik mijn buikspieren al tijdens de les voelde. Zal dit nog iets met mijn bruggenloop van de zondag ervoor te maken?? Of begin ik de oefeningen gewoon nog iets beter uit te voeren waardoor ik het iets meer voel… nou ja never mind.. ik voelde ze en was er blij mee ;-).IMG_0915

Na de les fietste ik weer naar huis om niet veel later Tess te verwelkomen in mijn huisje. Zij kwam wat ophalen en we hadden het even over onze plannen en over Tess haar blessureleed. Daarna kwam mijn snelle buurman frank even langs om iets op te halen en hoe lief… hij had voor mij en mijn vriend 2 heerlijke olliebollen meegenomen. Dit omdat hij vond dat ik zo megagoed gelopen had bij de bruggenloop en omdat hij weet hoe lekker ik olliebollen vind :-). We babbelde nog even over de plannen voor 2016 en ik kon daarna nog even relaxen om zoeffff weer naar het werk te vertrekken voor de volgende avonddienst.IMG_0917

Woensdag was ik vrij…heerlijk! Helaas was iets minder mooi weer dan de dag ervoor, geen zonnetje met een blauwe lucht, maar een stevige bries en grijs weer. Ik had een duurloop van 18km op het programma staan en had mij enigzins vergist in mijn kledingkeuze toen ik naar buiten keek. Ik had het kouder verwacht dan het was en trok een dunne lange tight aan met een dun lange mouwen shirt. Ik nam voor de zekerheid mijn camelbag met een korte broek erin mee en wow wat was ik hier blij mee! Na 2,5km had ik het al zo warm dat ik besloot om van broek te wisselen. Bij een tunneltje gestopt en daar stond ik dan… bijna in blote kont hahhahaha, maar goed… wat was ik blij met mijn korte broek.IMG_0930
De duurloop moest de eerste 13km op tempo van 5:35 min/km om vervolgens de laatste 5km in tempo van 5:00 min/km te lopen. En eigenlijk ging het gewoon lekker. Bewust de route zo gedaan dat ik iig niet bij het laaste deel de wind vol tegen zou hebben. Ik genoot van de mooie route, maakte een paar foto’s onderweg, HEERLIJK!IMG_1024

In de avond verdiepte ik mij even samen met mijn vriend in de reismogelijkheden richting de marathon van Berlijn en we besloten om gelijk de vliegtickets te boeken. Hoppa het kan maar geregeld zijn ;-).IMG_1033
Donderdag was ik wederom vrij en schreef ik allereerst mijn blog over de Bruggenloop. Daarna vermaakte ik mij samen met mijn moeder en stiefvader een paar uurtjes bij de Ikea om vervolgens even te shoppen bij de Nike Outlet in Amsterdam Osdorp. En oeps… ik ging voor 1 dingetje, maar kwam uiteindelijk veel meer thuis hahahahha. De kleding die ik heb gekocht is voor nu nog te warm om in hard te lopen, maar de schoenen die ik kocht voor mijn werk gingen alvast bij mijn werktas voor de volgende dag.IMG_1067
Er stond voor vandaag krachttraining op het schema, maar ik had geen zin om naar de sportschool te gaan, dus ik besloot om thuis wat oefeningen te doen. En voor de echte Nike kenner… yep… nike kleding 😉 en yep… uit de outlet winkel (moest het natuurlijk even showen voor mijn vriend hahahaha dus kon er gelijk even in ‘sporten’).IMG_1115
Vrijdag mocht ik weer aan de slag op het werk met een dagdienst. Het was een ‘intensieve’ dag waardoor ik gesloopt thuis kwam. Er stond een rondje van 14 km met 6x 45 versnellen naar 5km tempo op het programma en ik kan je zeggen ik was er ondanks de vermoeidheid behoorlijk aan toe. Gehuld in korte broek, lange mouwen shirt (herriner je je nog het pakketje wat ik laatst voor mijzelf had gekocht ;-)… bij Suzy does it vandaan..) en met mijn runglight ging ik op pad. In het schemer energieloos weggaan om ruim 14km later vol energie in het pikkedonker thuis te komen. I love it!

IMG_1137Het lopen voelde heerlijk, lekker mijn hoofd leeggelopen en speciaal even omgelopen om een #halfcrazychristmas selfie te maken. Een actie van de halfcrazyrunnerscrew waarbij je een kerstselfie moet maken tijdens het hardlopen. Dit huis pakt elk jaar meer en meer uit met de kerstversiering en je ziet van verre dit huis al staan, zoveel ligt komt er vanaf… perfect voor de foto.. hoewel je mij aardig moet zoeken hahahaha, maar ik ben dat glimmende vlekje linksonder ;-).IMG_1127

Daarna nog even bij George op de koffie… 😉 En klaar was de run :-).IMG_1131

Zaterdag zag ik toen ik thuiskwam na een dag werken dat er weer een medaille was bezorgd van mijn virtuele run van de Hogwarts Running Club. Echt zo gaaf…en zo leuk! IMG_1155Ik had graag een foto willen maken van een outfit voor een review, maar helaas was het al te donker en ging het niet. maakte die avond een blogje over welke app ik gebruik om mijn afstanden en tempo’s te delen. Een veelgestelde vraag de laatste tijd. Mocht je hem gemist hebben en willen weten welke app ik ervoor gebruik en welke ik daarvoor gebruikt heb.. klik dan hier. Verder kluste ik zaterdagavond een schoenenrekje in elkaar voor de loopschoenen van mij en van mijn vriend… vind je het niet schattig??IMG_1193
Zondag wederom vroeg op… werken…en helaas na het werk weer te donker voor een mooie ‘review’ foto. De reviews moeten dus helaas nog even wachten.. sorry. Wel was het prima weer voor een lekkere run, 8km met 5x een versnelling over 100m. Wederom in het schemer weg en in het pikkedonker thuiskomen en wederom heerlijk gelopen.IMG_1202
En vandaag dus even lekker uitgeslapen tot na 10 uur om vervolgens lekker rustig aan te doen. Helaas werd het steeds slechter weer en had ik een behoorlijk pittige intervaltraining op het schema staan dus besloot ik iets eerder dan gepland toch maar naar buiten te gaan. Hoe langer ik zou wachten hoe harder het zou gaan waaien en ik vond windkracht 6 al hard genoeg…. Ik moest 2 kilometer inlopen om vervolgens 3x 2 kilometer op een tempo van 4:30min/km te lopen. De rust tussendoor was 600m… om na afloop nog 2 kilometer uit te lopen. Na een kort overleg met Henny ging ik op pad en moest ik proberen om het eerste deel tegen de wind in te lopen om de rest windje meet te lopen. Oefff dat viel tegen zeg! Een tempo wat ik bij de bruggenloop aardig kon volhouden voelde nu zo zwaar! Het eerste intervalstuk kwam ik zoals vooraf verwacht dan ook niet aan het beoogde tempo, maar 4:49 min/km. De 600 meter rust liep ik vervolgens ook nog tegen de wind in om het volgende 2 interval delen iig wind mee te hebben… die gingen iets makkelijker, maar voelde nog steeds ‘zwaar’… 4:28 en 4:30 min/km wist ik ervan te maken… Daarna nog even lekker rustig uithobbelen om met ruim 11km op de teller weer thuis te komen.IMG_1276
De aankomende dagen slaap ik overdag en mezelf kennende heb ik geen zin om te sporten, maar toch ga ik proberen om woensdag mijn gezicht weer op de baan te laten zien… wordt vervolgd 😉

Hoe was jou week? En heb jij nog leuke plannen voor aankomende week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *