App jij hem al?

Regelmatig krijg ik de vraag welke app ik gebruik om de tijden en afstanden op mijn ‘hardloopfoto’s’ te delen. Omdat ik steeds vaker deze vraag krijg, dacht ik….laat ik er eens een klein blogje aan wijden in plaats van iedereen los te beantwoorden 😉

AA50AF7A-406D-405A-8381-4D65392BE7B7

Toen ik ooit begon met het delen van mijn gelopen km’s en tijden maakte ik een collage met wat foto’s van tijdens mijn loop of bestaande grappige quotes in combinatie met een foto van mijn garmin. Dit wisselde ik wel eens af met een afbeelding van de app van Garmin Connect. Dit heb ik geruime tijd gedaan, totdat ik weer iets anders tegen kwam.
Schermafbeelding 2015-12-19 om 19.24.23Schermafbeelding 2015-12-19 om 19.27.46

Daarna heb ik geruime tijd de app FitSnap gebruikt, deze kan je voor diverse sporten gebruiken. De app is gratis, maar er zijn ook extra pakketjes te installeren met bijvoorbeeld de tekstjes voor de halve marathon. Maar voor deze pakketjes moet je extra betalen. De app werkt vrij simpel. Even een foto kiezen, de gegevens die je wilt delen invoeren (en er is eventeel een koppeling mogelijk met mapmyfitness, Runkeeper en Strava) en klaar! Dan even kiezen op waar je de tekst op je foto wilt, eventueel een filtertje eroverheen en delen maar! Mocht je een telefoon hebben die op Android draait, stop dan maar met zoeken… de app is namelijk alleen beschikbaar voor IOS.
Schermafbeelding 2015-12-19 om 19.28.55
Tijdens mijn halve marathon in Barcelona werd ik door Marleen en Demi aangestoken met het ‘Nikeplus virus’. Ik downloade de app en begon vanuit die app mijn loopjes inc. foto te delen. Maakte in de app vrienden en kon zo een beetje zien hoeveel km’s iedereen maakte. Heel leuk, alleen kwam ik er snel achter dat mijn account van Garmin en Nike niet altijd goed met elkaar communiceerde… Dit had soms hele vreemde resultaten tot gevolg die ik ook niet handmatig kon aanpassen.

Uhh 133km?? ipv 42,2km

Uhh 133km?? ipv 42,2km

Ik wisselde uiteindelijk een tijdje de Fitsnap app en nikeplus app af. Als de nikeplus weer eens het bij het verkeerde eind had of gewoon niet werkte gebruikte ik de fitsnap app enz. Maar ook dit werd ik een beetje zat en ik wilde eigenlijk een keer wat anders.

Ik bedacht mij ineens dat ik ook weleens de app ‘Studio design’ had gebruikt om mijn loopjes te delen en zocht deze op in mijn telefoon. Ik ben nu alweer 2 maanden met deze app mijn loopjes aan het delen en ik kan je zeggen… het bevalt prima. Ik kan namelijk alles zelf bepalen en zelf maken, heerlijk! De app ‘Studio design’ is namelijk een fotobewerkingsapp, waar je dus helemaal zelf kan bepalen in welke lettertype je waar welke tekst neer wilt zetten. Filtertje eroverheen? No problemo… er zitten diverse filters standaard in de app. En wat het leuke aan deze app is… je kan er diverse pakketjes downloaden met verschillende thema’s. Bijvoorbeeld het ‘fitness’ pakketje met daarin de welbekende stopwatch die je op elke foto van mij terugziet ;-). En wat helemaal leuk aan deze app is…. Hij is gratis en ook alle pakketjes die je download zijn gratis. En voor de Android gebruikers… wiehoeeee hij is er ook voor jullie. Je koppelt de app heel makkelijk aan de diverse social media waardoor je snel je ‘loopje’ kan delen. Maar je kan hem ook gebruiken om gewoon een leuke ‘kerstfoto’ te maken… even het pakketje ‘christmas’ downloaden en hoppa aan de slag ermee.

IMG_0660

Zo! Nu weten jullie eindelijk welke app ik op dit moment gebruik en gebruikt heb…En kan je er eventueel zelf ook mee aan de slag.

Mochten jullie nog meer willen weten of hulp nodig hebben bij deze app’s, schroom niet… stel je vraag gerust hieronder in de reacties of mail ze naar gaby@gabyrunstheworld.com 

Have fun!

Keep on sharing your run, you might inspire someone to go out there!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *