Even een korte samenvatting –> XXL Weekoverzicht

Zoals ik vorige week al berichtte begin ik langzaam weer tijd te krijgen om mijn blog op te gaan pakken. Ik mis het delen van mijn hardloopavonturen met jullie, maar kon nog even geen tijd en stiekem ook geen energie vinden om het te doen. Inmiddels ben ik wel alweer ruim 3 weken aan het hardlopen, tijd voor een ‘korte’ samenvatting van de afgelopen 3 weken.

Maandag 24 oktober
Inmiddels verhuist en wel, maar ja in welke van de weet ik veel hoeveel dozen liggen mijn hardloopspullen?? Mijn kleding en schoenen had ik zo gevonden, maar het doosje met nog wat handige spullen zoals een Spibelt was nog even zoek. Na heel wat geschuif met verschillende dozen vond ik hem en had ik bedacht om de volgende dag lekker te gaan lopen.IMG_9024

Dinsdag 25 oktober
Jaaaaa het was het eindelijk weer zover, eindelijk had ik weer de tijd en energie na het klussen om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Ik was even bang dat mijn benen niet meer wisten hoe het moest, onzin natuurlijk, want de eerste passen voelde al weer zoals vanouds. Ik had geen afstand in mijn hoofd, maar wel een bepaalde route met verschillende wegen naar huis toe. Het was heerlijk weer en ik was zelfs een tikkie te warm aangekleed. Uiteindelijk liep ik de volledige route en stond met een rode biet en een grote glimlach na ruim 14 kilometer weer thuis voor mijn deur. Wat was dit fijn!! En wat had ik dit de afgelopen weken gemist. IMG_9047

In de avond voelde mijn benen wel een tikkie stijf, maar verder voelde het eigenlijk allemaal prima en kon ik maar 1 ding denken, ik had weer hardgelopen… zucht

Woensdag 26 oktober
Ik zou deze dag de nachtdienst in gaan en probeerde een beetje uit te slapen, helaas lukte dit niet echt, maar deed ik in de ochtend wel rustig aan. Rond 12:30 uur stond Natalie voor de deur, want zij mocht met mij mee naar het event van Anita’s Nederland. Na een snelle en boodschap en een lunch stapte we ruim op de tijd in de auto richting Amsterdam. Helaas was het iets drukker op de weg en was de tomtom van Natalie enigszins van slag, waardoor we iets later dan gepland aankwamen… oeps. IMG_9064Gelukkig gaf het niet veel problemen en na snel omkleden was het tijd voor onze 1e workout, Yoga. Ik had nog nooit echt Yoga gedaan, wel bodybalance en pilates, maar ik merkte dat dit ook al enige tijd geleden was. Stijve hark 2.0 ;-). De les duurde ongeveer 45 minuten en heel eerlijk, ik vond het wel lekker, maar ik kan niet zo goed tegen dat mega serieus zijn. Dat werkt juist op mijn lachspieren. Ik was dus ook wel blij toen ik weer lekker mocht grappen en grollen onder het genot van een heerlijk drankje.

Na de yoga was het tijd voor de hardloopclinic van niemand minder dan Robert Lathouwers. Na een klein stukje te hebben ingelopen begon de warming up.IMG_9085 Dit leek al een hele workout, maar is heel belangrijk vooral als je daarna keihard gaat sprinten. Het waren wel wat bekende oefeningen, maar toch blijft het een kunst om ze zo natuurlijk en goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Daarna was het tijd om de elastieken erbij te pakken en om als ware bonfires te sprinten. En ohhh wat voelt dat fijn! Wel merkte ik dat ik de dag ervoor toch wel een afstand weer had gelopen en durfde daarom niet volluit te gaan. Als toetje had Robert nog een intervaltraining…4x 30 seconden keihard sprinten om daarna 1 minuut te wandelen. Met deze interval kwamen we weer terug aan bij crossfit Zeeburg en stonden er heerlijke kleine broodjes voor ons klaar.

Na een korte pauze was het tijd voor alweer de laatste workout en dat was voor Natalie en mij, crossfit. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en alleen al bij de warming-up met de PVC buis voelde ik alle spieren al in mijn schouders.IMG_9084 Het was een pittige WOD met burpees, boxjumps en thrusters. De 1e 2 oefeningen kende ik wel, maar bij de trusters moest ik echt goed op de techniek letten. Na 20 minuten was ik compleet gevloerd en zat de workout er gelukkig op. Wat was dit leuk! Maar ook heftig!v

Na de training stonden er wederom lekkere drankjes klaar en was het tijd voor een groepsfoto. En natuurlijk nog een foto samen met Robert en Natalie. IMG_9559Met een groepje meiden gingen we daarna nog gezellig uit eten en moest ik nog haasten om op tijd op mijn werk te komen.

Donderdag 27 oktober
Vandaag een rustdag die ik deels in bed doorbracht vanwege de nachtdienst. Ik sliep voor het eerst op zolder in mijn oude 1 persoonsbed, want we hebben nog geen goede raambekleding in de slaapkamer. Helaas was ik al vroeg wakker en besloot de middag maar enigzins nuttig te besteden door alle was weg te strijken. Gelukkig doet de wifi het op zolder perfect waardoor ik het mooi onder het genot van een film kon doen.IMG_9098

Het bleek op het werk dusdanig rustig te zijn dat ik thuis kon blijven ‘s nachts waardoor ik in de avond weer lekker mijn bed in kon duiken.

Vrijdag 28 oktober
Ik had toch nog best wel wat spierpijn van het event van de woensdag en besloot om een klein rondje even lekker te gaan lopen. Even de laatste restjes spierpijn eruit lopen. Heerlijk in het herfstweer, wat uiteindelijk veel warmer bleek te zijn dan gedacht. Ik had zelfs wel gewoon in een korte broek kunnen gaan. IMG_9109

Toen ik thuiskwam had de postbode een paar pakketjes afgeleverd en merkte ik dat ik toch wel erg moe. Eigenlijk zou ik naar de boekpresentie van Barbara Kerkhof gaan in Nijmegen, maar ik besloot om aan de vermoeidheid toe te geven en bleef thuis. Over het boek heb ik wel afgelopen vrijdag wat geschreven, gemist? Hier kan je het terugvinden.

de postbode bezorgde ook nog een aantal goede boeken

de postbode bezorgde ook nog een aantal goede boeken

Zaterdag 29 oktober
Ik had avonddienst en nadat ik een klein beetje had uitgeslapen had ging ik samen met vriendlief naar de woonboulevard 2 dorpen verderop. We wilden kijken voor een kast/rek voor in de keuken, maar konden uiteindelijk niet echt slagen. Na afloop reden we snel terug, deden boodschappen en vertrok ik naar het werk.

Zondag 30 oktober
Eigenlijk wilde ik vandaag een lekker rondje gaan lopen, maar omdat we nog van alles wilde doen in het huis wat ik niet alleen kan besloot ik om mijn rondje op te schuiven naar de dag erna. Zo konden we iets rustiger aan doen voordat ik weer moest werken.

Maandag 31 oktober
Waar ik 4,5 jaar geleden dolblij was dat ik de sleutel had van mijn 1e eigen appartement, was ik nu heel blij toen ik ze kon inleveren. Nog even snel een rondje door het huis en met gierende banden naar huis.IMG_9157
Het was prachtig weer en ik kon dan ook niet wachten om een rondje te lopen. Ik had mijn zinnen gezet op een lange duurloop en besloot richting de Langeraarse plassen te gaan voor een route van ongeveer 16 kilometer. IMG_9181En wat was ik blij dat ik een korte broek aan had gedaan. Ik genoot met een hoofdletter G en kwam als een stuiterend blij ei thuis.IMG_9241

De rest van de dag deed ik niet zo heel veel meer en genoot lekker van het herfstzonnetje.

Dinsdag 1 November
Toen ik vandaag wakker werd kreeg ik meteen een herinnering van Facebook. Het was namelijk alweer een jaar geleden dat ik de NYC marathon liep. Wat een belevenis was dat toen… mocht je mij toen nog niet volgen, maar ben je wel benieuwd hoe ik die marathon heb ervaren? Klik dan hier om mijn verslag van die dag terug te lezen.IMG_9016 (1)

Overdag moest ik verder werken en begon er een lichte hoofdpijn op te komen. Na het werk best wel moe en aardige hoofdpijn, maar toch besloot ik om mijn schoenen aan te doen voor een rondje van 6 kilometer. Gewoon even lekker loslopen na de dag ervoor. En zo fijn… thuis komen zonder hoofdpijn en een bak vol energie. Nog steeds moet ik wel een beetje wennen om in het donker weer te lopen. Gelukkig had ik mijn ‘bouwlamp‘ om, mijn reflecterende Nike bodywarmer aan en was ik dus goed verlicht op pad. IMG_9265

De rest van de avond deed ik niet veel meer en probeerde ik een beetje op tijd mijn bed in te duiken.

Woensdag 2 November
Vandaag een lekker dagje op het werk en in de avond schreef ik eindelijk sinds tijden weer een korte blog. Een blog waarin ik vertelde waar ik de afgelopen tijd mee bezig was en wat de plannen voor de komende tijd zijn. Gemist? klik dan hier.

Donderdag 3 November
Yeah! Weekend! Een lang weekend… en vandaag een drukke dag die ik begon met een klein rondje hardlopen. Eigenlijk wilde ik 8 kilometer lopen, maar mijn lijf had er geen zin in. Ik haalde het maximale eruit, pushte mijzelf en was uiteindelijk met 6,4 kilometer weer thuis. IMG_9299

Daarna haalde ik een mooie bos bloemen voor mijn moeder, haalde de laatste was op die mijn moeder had gewassen (de wasmachine was nog niet aangesloten) en spurtte daarna naar de sportmasseur. Even lekker de beentjes laten verzorgen. Daarna deed ik de boodschappen en reed langs bij de hardloopwinkel in Bodegraven om een aantal gelletjes te halen. Daar kletste ik gezellig bij met Peter van de Halfcrazyrunnerscrew over de berenloop. Hij had ontdekt dat ik op de deelnemerslijst stond en wilde natuurlijk even weten hoe dat zat. Daarna lekker richting huis om nog wat schoonmaakklussen in het huis te doen.

Vrijdag 4 November
Op tijd op, koffer inpakken, broodjes halen en op naar Utrecht! Daar zou Melanie op het centraal station aankomen en zouden we doorrijden naar Terschelling. Want Melanie en ik zouden allebei de berenloop gaan lopen. Heb ik dit eerder aangekondigd ergens?? uhm nee. Wist ik al definitief welke afstand ik zou gaan lopen? Uhm nee…. ik had nog erg mijn twijfels of ik de hele of de halve zou gaan lopen. Ik stond sinds april al ingeschreven voor de hele, maar door de verbouwing en mijn geringe voorbereiding was ik erg aan het twijfelen geslagen. Ik kon last-minute het nog omzetten dus ik had nog 2 dagen om te twijfelen. Ik dwaal af… Melanie en ik waren na bijna 2 uur aangekomen in Harlingen om daar de snelboot naar Terschelling te pakken. Daar zagen we al een heleboel ‘berenlopers’ en kwam de stemming er steeds meer in. IMG_9327

Eenmaal in Terschelling genoten we van een heerlijk bakje Kibbeling en kwamen we al wat bekende tegen. Ook ‘buurman’ Frank kwam ons begroeten op Terschelling (hij was de aanstichter van dit alles) en wist ons te vertellen dat Formeren (het plaatsje waar wij in een stacaravan zouden zitten) goed aan te fietsen was. Het was nog droog, dus we huurden een fiets en gingen op pad. Eerst nog even langs het ‘berenloop-winkeltje’ voor een vlaggetje’ om daarna rustig richting de camping te fietsen. Ik was nog nooit op Terschelling geweest en keek mijn ogen uit, wat is het hier mooi!!

Eenmaal de camping te hebben gevonden, kregen we de sleutels van de stacaravan. OMG… wat een oude zooi! En wat koud… brrr (volgens de beheerders was het geen probleem om in een stacaravan te zitten als het koud buiten was, lieve mensen… ik weet inmiddels beter.. doe het niet..). We parkeerde onze spullen en besloten om wat boodschappen te halen bij de jumbo om de hoek en de rest van de avond gewoon in de caravan te vertoeven. We waren allebei best moe en hadden geen zin meer om terug naar West te fietsen. De tv ging aan en uiteindelijk door uit te vinden hoe de kachel werkte werd het een stuk behaaglijker. We smulde van de zelfgemaakte macaroni en keken gezellig naar The Voice. Enigszins onwennig stapte we in het koude bed, maar vielen uiteindelijk onder het geluid van dikke druppels regen in slaap.

Zaterdag 5 November
Melanie en ik sliepen allebei lekker uit, maakte een lekker ontbijt en keken angstvallig naar buienradar. Het ene moment kwam het met bakken uit de hemel en het volgende moment was het droog. We besloten om uiteindelijk toch even een frisse neus te gaan halen door even naar het strand te fietsen. We parkeerde daar de fiets en liepen richting een strandtent een lekker stukje over het strand.IMG_9388IMG_9365 Eenmaal binnen begon het keihard te regen en waren we zo blij dat we binnen waren. We genoten van een lekkere kop thee met een tosti van kaas met tonijn, aparte combi, maar superlekker.  Er ontstond een supermooie regenboog, die even op de foto gezet moest worden. IMG_9373
IMG_9383
Na nog een kop thee liepen we weer terug over het strand naar de fiets en fietste we richting Midsland. Daar was alles al in Berenloopstijl, want de halve marathon zou de dag daarna daar doorheen komen. In Midsland deden we wat winkeltjes aan en genoten we van een kop thee met appeltaart. Zo kon ik mooi mijn 4e hardloopverjaardag vieren. Het was vandaag namelijk precies 4 jaar geleden dat ik mijn 1e les met Evy liep en dat moet toch wel gevierd worden. Het heeft mij zoveel moois gebracht wat ik anders nooit had gezien of gedaan. IMG_9391

We twijfelde even of we nog door zouden fietsen naar West, maar aangezien het al vroeg donker wordt, besloten we terug te fietsen naar de camping en zelf weer lekker een pasta te koken. Wederom een lekker rustige avond, met de campingkat gezellig op de bank. IMG_9413
Ik hakte in de avond definitief de knoop door…Ik loop morgen de marathon! Vlak voordat ik ging slapen kreeg ik nog een appje van Henny … met een verassend antwoordt 🙂 IMG_9565

Zondag 6 November
De marathon van Terschelling zou pas om 12:40 uur beginnen dus we hoefde niet heel vroeg op om de pannenkoeken op te warmen. Maar hoe meer de ochtend vorderde hoe meer de zenuwen begonnen te komen. Is het wel slim, kan ik het wel, ik heb amper getraind enz enz… Melanie en ik pakte de laatste spullen en rond 10:30 uur was de fysio van Melanie bij de caravan om haar knie nog even in te tapen. Zij was toevallig ook op Terschelling en vond het niet erg om ons even naar de start te brengen, super! Gelukkig was het wel droog, maar we waren allebei toch wel heel blij dat we in de auto naar West konden ipv op de fiets. We werden afgezet bij de omkleedruimte voor de dames en daar was het al erg gezellig. Daarna liepen we richting de start en begon het te spetteren, snel een poncho aan en verder. Het was gelukkig maar een klein buitje en al snel waren we bij de start/finish. We leverde onze spullen in en al snel kwamen we een aantal bekenden tegen. Sommige verbaast en en een aantal wisten het al. Om 12:40 uur ging de scheepstoeter en gingen we van start. Het verslag over de marathon probeer ik zo snel mogelijk te schrijven, maar ik kan je vast vertellen.. Ik heb onwijs genoten, foto’s gemaakt onderweg en het was gewoon zo mooi! IMG_9468

Maandag 7 November
Na een nacht in een andere accommodatie op hetzelfde terrein te hebben geslapen (lang verhaal, iets met een kachel die elke keer uitviel en dan naar gas rook) pakte we de laatste spullen in en fietste we op tijd terug naar West. De benen voelde wonderwel heel goed en het fietsen was erg fijn. In West kocht ik een mooi souvenir en was het al snel tijd om de boot terug naar het vaste land te pakken. Bye bye terschelling, je was mooi! IMG_9489

In Harlingen nam ik afscheid van Melanie en reed ik rustig terug naar huis. Eenmaal thuis keek ik mijn ogen uit naar wat vriendlief had gedaan in het weekend. De lampen waren beneden opgehangen en de trap stond in de grondverf. Zo mooi! IMG_9492

Een uur later stonden de bezorgers van de Ikea voor de deur om de nieuwe kledingkasten te leveren. Yes! Dat wordt in het weekend schroeven en inruimen 🙂

In de avond deed ik niet veel meer en dook op tijd mijn eigen heerlijke bedje in, zo fijn!

Dinsdag 8 November
Op tijd op, want om 9 uur moest ik op het werk zijn voor een cursus. Na 3 uurtje was ik klaar en kon ik weer terug naar huis.De benen voelde goed, maar ik durfde nog niet een rondje te gaan lopen. Ik besloot om na een lekkere lunch rustig aan een ladekastje dat de dag ervoor bezorgd was in elkaar te zetten. IMG_9522

Eenmaal klaar en weer beneden zag ik dat er ineens water in de woonkamer lag… hmmm gek? Wel in de buurt van de kachel, maar verder zag ik niks. Ik ruimde het op en zette voor de zekerheid een bak onder de kachel. Vriendlief was vroeg thuis vandaag en samen kookte we het eten. In de avond keken we wat dingen terug op tv en dook ik vroeg mijn bed in.

Woensdag 9 November
Hmmm toch water in de bak, gek? Toch maar eerst naar het werk, de dag verliep een beetje gek… waar ik in de ochtend nog even een sollicitatiebrief en CV schreef, kon ik diezelfde middag al langskomen voor een gesprek. Redelijk onvoorbereid ging ik het gesprek in en ging het best goed. Daarna deed ik de boodschappen en werd ik gebeld.. ik was aangenomen! Wiehoeee! Ik ga vanaf januari starten met werken op de SEH (spoedeisende hulp) om waarschijnlijk in maart/april te beginnen met de opleiding tot SEH-verpleegkundige. Het zal een drukke tijd worden en zal wel weer even wennen zijn om weer leerling te zijn, maar het is wel een mooie verrijking van mijn kennis en kunde. Na afloop van de opleiding zal ik niet alleen werken op de SEH, maar ook op mijn huidige werkplek de IC… ik ga dus een combi-baan doen. Ben heel benieuwd hoe dat gaat worden, maar eerst nog even genieten van de laatste maanden op de IC, om daarna een mooie nieuwe uitdaging aan te gaan.

In de avond kookte ik samen met vriendlief verse Gnocci en kwam mijn stiefvader langs om een lekkende deel van de kachel te vervangen. Ik ging daardoor later naar bed dan gepland, maar goed.

Donderdag 10 November
Vandaar een tikkie chaotische dag op het werk. Ik was dan ook blij toen ik naar huis kon en daar lekker mijn hardloopschoenen aan kon trekken. In mijn nieuwe ASICS set (later meer daarover) en met goede verlichting vanwege de invallende duisternis ging ik de enorme regenbui in. Ik genoot van het lopen in de regen, heerlijk!! En wat een goed jasje, ik bleef gewoon zo goed als droog onder mijn jas. De regentest heeft ie lig doorstaan, want de rest was compleet doorweekt! Maar wat was het weer fijn! IMG_9558

Na een lekkere douche maakte ik pan uiensoep, jummie! Ik maakte vast een begin aan dit XXL weekoverzicht en keek samen met vriendlief hoe het verder ging met expeditie robinson.

Vrijdag 11 November
Even een dagje vrij. Het was mooi weer en kreeg ik het idee om de auto te wassen. Eerst moest ik nog kleding kopen voor een crematie die ik aankomende maandag heb. Ik had niks aan nette kleding en moest dus echt wat kopen. Uiteindelijk slaagde ik voor een net zwart blouse en een grijze skinny. Daarna een rondje langs diverse winkels om daarna lekker burgerlijk voor mijn huis de auto te wassen. Dat doet mij zo aan vroeger denken, toen ik dat vaak samen met mijn vader deed 🙂 . Nu nog een systeem bedenken dat de tuinslang niet van het kraantje afschiet en de berging doorweekt is hahahahaha.IMG_9563

In de middag ging ik verder met dit XXL weekoverzicht en zorgde voor het eten. Vriendlief had nog nette schoenen nodig en ikzelf eigenlijk ook dus na het eten gingen we nog even snel naar het dorp, waar we uiteindelijk allebei met 2 paar nette schoenen vandaan kwamen. Ohwja en de foute kersttrui met gingerbread man kon ik ook niet laten hangen hihi.

Zaterdag 12 November
Vandaag 2 doelen, de pax kasten in elkaar zetten voor de kleding en werken. Na een klein beetje te hebben uitgeslapen en lekker uitgebreid te hebben ontbeten begonnen we aan de pax kasten. De kastdelen stonden redelijk snel in elkaar, maar de deuren vergde iets meer werk. Uiteindelijk ging ik naar het werk en stond het grotendeels in elkaar (de foto is van iets eerder in het proces). IMG_9572Op het werk was het druk en had ik geen voeten meer over aan het einde van de avond en wilde ik maar 1 ding… slapen!

Zondag 13 November
Vandaag was het plan om sowieso even 10 kilometer lekker te lopen en verder te gaan met de kasten voordat ik weer naar het werk moest. Er was bij de atletiekverenining vandaag zegerplasloop dus ik besloot om daar gezellig aan mee te doen. Ik wist al vooraf dat er niet echt snelheid in zou zitten, maar vaak loop je dan toch iets harder dan dat jezelf in je eentje zou doen. Daarnaast vond ik het ook wel weer gezellig om een heleboel van mijn loopmaatjes van de baantraining te zien. Zoals verwacht kostte het aardig wat moeite om wat tempo in de benen te krijgen, maar eenmaal over de helft ging het al een stuk beter. Toch was ik blij toen ik de finish zag ;-). IMG_9582

Eenmaal thuis had vriendlief de kasten al af en kon ik direct onder een heerlijk warme douche stappen. Na de douche kon ik zo aanschuiven aan de lunch en brachten we gezellig de enorme hoeveelheid karton weg. Daarna nog even de boodschappen en toen was het alweer tijd om naar het werk te gaan.

Maandag 14 November
En nu is het dus alweer maandag en schrijf ik dit nog even snel voordat ik zo naar het werk ga voor een vroege dienst. Een gekke dag zal het waarschijnlijk gaan worden.. eerst een paar uur werken en dan door naar die crematie. Dat soort momenten laten je echt weer beseffen dat je echt moet genieten van het leven. Dat het zo ineens voorbij kan zijn. Dus lieve mensen, geniet! Pluk de dag!

De rest van de week ga ik weer lekker wat kilometertjes maken, nog steeds even lekker freewheelen zonder schema, en vertrek ik redelijk onverwachts vrijdag naar Valencia. Daarna wil ik het hardlopen wel echt weer serieus gaan oppakken en kijken voor een schema. Ik zit nog steeds in twijfel wat ik ga doen, maar ik moet zeggen… de neiging om toch weer een voorjaarsmarathon te gaan doen wordt steeds groter… We gaan het zien, eerst maar weer een beetje de snelheid in de benen krijgen en lekker blijven genieten.

Maar goed…genoeg gekletst over mijzelf…Hoe is het met jullie??

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *