Shine bright, Runlight Kalenji

De oplettende volger heeft hem al een paar keer voorbij zien komen in mijn foto’s en bijbehorende Hashtags… de Kalenji Runlight. En na er inmiddels heel wat kilometers mee gelopen te hebben is het tijd voor een review.

Foto_lamp_voor_bevestiging2

Zeker nu de dagen steeds korter worden is de kans steeds groter dat je in het donker je kilometers zal maken. En ik kan het niet vaak genoeg zeggen…. denk aan je veiligheid… zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker! Nou dat is 1 ding waar je je met deze lamp geen zorgen om hoeft te maken… want WOW! Wat geeft dit ding een bak licht!

Maar goed laten we bij het begin beginnen. Toen ik de verpakking binnen kreeg en de lamp eruit haalde was het eerste wat ik dacht…. ‘zo, die is best zwaar’. Er zit namelijk een accu aan die best wel wat weegt, maar eenmaal om merk je er helemaal niks van. Het aan/omdoen was de eerste paar keren even een geworstel. Ik heb eental keer in de knoop gezeten met het draadje die vanaf de accu naar de lamp aan de voorkant loopt, maar nu ik weet wat het handigst is om hem aan te trekken zit die zo op zijn plek. Het stellen van de elastiekjes was de eerste keer zo gebeurd en als die eenmaal goed zitten blijven ze ook prima op hun plek zitten. Ik ben niet de allergrootste loper en moest hem dan ook best aardig insnoeren wil die goed zitten, maar ik kan mij daardoor voorstellen dat die redelijk een one size fits everybody is ;-). Als je niet zo groot bent kan je hem ook over je camelbag dragen. Mocht je een lange loop in donker gepland hebben. Ik zou hem niet onder je camelbag dragen want de accu moet toch zijn warmte kwijt kunnen.

Foto_lamp_voor_lopend
Als je hem eenmaal aanhebt heb je aan de voorkant een ronde lamp zitten en aan de achterkant de accu waarop nog eens 3 lampjes zitten. De voorste lamp geeft ‘wit’ licht en de lampjes aan de achterkant ‘rood’. Met 1 klik op het knopje aan de zijkant van de lamp aan de voorzijde gaat ie aan. Met nog een klik brandt ie iets feller, met nog een klik nog iets feller en met nog een klik gaat ie uit. De lampjes aan de achterkant blijven ongeacht de stand gewoon knipperend branden.

Aan? Rennen maar…. Go go go… Ik ben geen heldin in het donker, maar met deze lamp aan vind ik het een stukje minder erg om in het donker nog een rondje te gaan lopen. Hij geeft zoveel licht dat ik tot 20 meter voor mij alles op de grond goed kan zien en dat geeft toch een prettiger gevoel. Ook ben ik goed zichtbaar voor anderen en dat vind ik helemaal een fijn idee. Tijdens het lopen blijft de lamp prima zitten en merk je eigenlijk niet eens dat je hem omhebt. Wel heb ik het idee dat hij soms voor tegemoetkomende lopers, fietsers en automobilisten misschien verblindend kan werken, aangezien hij zo fel is. Om dat tegen te gaan hou ik dan even kort mijn hand erop om het af te schermen, probleem opgelost.

Foto_lamp_voor_hand

Het lampje draag je op de borst en ik kan goed merken dat ik tijdens het lopen toch wel wat draai met mijn bovenlichaam… Want de straal van de lamp draait vrolijk mee. Dit is wel even wennen en ik denk dat het ook bijna niet te voorkomen is.

Als je met een volledig opgeladen accu de deur uit gaat (let op, om hem volledig op te laden moet je hem eerst 5 uur opladen met bijgeleverd micro usb kabeltje) kan je er minimaal 3 en maximaal 6 uur mee lopen. En hierbij geldt dat….hoe feller je de lamp zet des te korter is de accuduur. Je kan aan de 3 lampjes aan de achterzijde zien hoe het met de accu gesteld is. Branden alle 3 de lampjes dan is de accu volledig vol. Branden er 2 van de 3 is die 2/3e vol en brand er maar 1 dan is die voor 1/3e vol.

Foto_lamp_achter
Dan nog even kort de technische specificaties..

  • Stand 1: 90 lumen, accuduur ongeveer 6 uur
  • Stand 2: 180 lumen, accuduur ongeveer 4 uur
  • Stand 3: 250 lumen, accuduur ongeveer 3 uur

Als ik maar enigszins twijfel of ik in het donker thuis ga komen na afloop van mijn hardloopronde neem ik voortaan deze lamp mee. Je merkt niet dat je hem omhebt, je bent goed te zien (misschien soms iets verblindend, maar dan is het een kwestie van afdekken en weer door) en je kan zelf ook de omgeving goed zien. Kortom… ik kan hem eigenlijk iedereen aanraden.

Foto_lamp_voor_bevestiging

De Runlight van Kalenji is te koop bij de Decathlon voor €39,95.

Shine bright like a diamond

*ik heb de Runlight van Decathlon gekregen, dit verandert echter niks aan mijn mening*

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *