Hardlopen voor vrouwen

‘Hardlopen voor vrouwen’ dat is de titel van het nieuwe boek van Barbara Kerkhof. Barbara ken je misschien van het hardloperskookboek wat zij schreef samen met Miriam van Reijen. Barbara bracht in 2009 al het boek ‘hardlopen voor vrouwen’ uit, maar inmiddels is er dus een compleet nieuwe uitgave van met mooie nieuwe foto’s en nieuwe inzichten. Want de afgelopen jaren zijn er niet alleen veel meer vrouwen gaan hardlopen, maar schieten de technische snufjes als paddenstoelen uit de grond. Het was dus tijd voor een vernieuwde en hippere uitgave.

IMG_9564

Wat meteen aan het boek opvalt is de onwijs gave foto op de voorkant van het boek en de sprankelende roze kleur van de achterkant! Het boek is vrolijk en nodigt uit om te lezen. Het boek leest makkelijk weg en is in duidelijke hoofdstukken ingedeeld. Van voeding tot uitrusting en van oefeningen tot hardlopen tijdens de zwangerschap… alles wat je wilt weten over het hardlopen staat er in beschreven. Elk hoofdstuk wordt met een persoonlijke noot ingeluid en daardoor merk je dat Barbara echt weet waar ze over schrijft!

Vooral de beginnende hardloopster zal een hoop aan dit boek hebben, want alle belangrijke onderwerpen van goede schoenen, sportbh’s tot aan blessures worden besproken. Dit kan ook handig zijn voor de niet beginners, want ook  ik heb er ook nog nieuwe dingen uitgehaald. En eerlijk is eerlijk.. het boek is wat mij betreft echt niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen er wat aan hebben. Ze moeten dan alleen het hoofdstuk ‘van vrouw tot vrouw’ misschien even overslaan. Tenzij ze geïnteresseerd zijn hoe het zit met de vrouwelijke cyclus en lopen tijdens de zwangerschap enz.

Kortom, een compleet boek, die er niet alleen leuk uitziet, maar ook nog eens lekker wegleest. Een aanrader en misschien een leuk idee voor op het lijstje voor de sint of de kerstman?

Hardlopen voor vrouwen is verkrijgbaar voor €19,99

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *