Dag September, Hallo Oktober

Whaaaaaaaaa over 1 maand is het al zover, over 1 maand loop ik de marathon van New York…Superspannend!! Zeker gezien de maand September totaal niet volgens planning verliep. Ik liep in September 150km in plaats van de ongeveer 275 geplande kilometers. Een kleine terugblik op afgelopen maand, die prima begon, maar helaas minder fijn eindigde.

Na de maand Augustus waarin ik eigenlijk alleen maar trainingen deed en geen wedstrijden liep, stonden er in September een aantal mooie races op het programma. Maar ik begon de maand met de uitreiking van de ‘hardloopblog van het jaar’ verkiezing. Want ik als ‘blog broekie’ was genomineerd voor deze titel. Na een supergave avond waarin ik onder andere kennis mocht maken met Susan Kuijken werd bekend dat ik niet had gewonnen (had ik ook niet verwacht, maar het feit dat ik genomineerd was vond ik al een enorme eer).

IMG_6828

Een paar dagen later stond de Leiden ladiesrun op het programma. Een 10km loop waarbij ik doorweekt van de regen over de finish kwam…. Wat een vreselijk weer die avond, storm en regen….Maar wat een leuke en vooral gezellig loop was het. Alleen had het doorweekt over de finish komen en waarschijnlijk iets teveel afgekoeld zijn daarna later in de maand September een staartje.

IMG_6929

2 dagen later stond de 30 van Amsterdam-Noord op het programma, dit was mijn 1e officiele 30km wedstrijd en liep dus statistisch gezien misschien wel een P.R. ;-). Ik vond dit een prachtige en super georganiseerde loop! IMG_7029Na de 30 van Amsterdam begon ik te erkennen dat de pijntjes die ik toch al een tijdje had maar niet weggingen en besloot om naar de fysio te gaan. Even wat extra rust en oefeningen voor mijn rug en kuitspieren… het sloeg aan en hallelujah ik mocht de dam tot damloop doen.

IMG_7234

Oké eigenwijs als ik ben liep ik de dam tot damloop toch stiekem 2x in plaats van 1x… en tja dat was misschien niet zo slim. Niet alleen voor mijn benen (ik had daar overigens geen last van), maar vooral ook niet slim omdat ik in de week voor de dam tot damloop toch wel een aardige verkoudheid/bronchitis had opgelopen. Deze knapte hier niet echt van op en uiteindelijk kon ik aan de antibiotica. Gelukkig ben ik hierdoor wel snel opgeknapt en zit ik inmiddels weer vol energie.

FullSizeRender

Ik liep tussendoor nog wat kilometers en werd na nog 1 sessie bij de fysio een soort van ‘ontslagen’ daar. Yeah! Helaas had ik te vroeg gejuichd, want na afgelopen zaterdag 24 heerlijke kilometers te hebben gelopen kon ik zondag niet eens 5km pijnvrij lopen bij de vestingloop in Willemstad. De 10km kon ik zelfs op mijn buik schrijven, want mijn lichaam gaf zo duidelijk aan…’Gaby doe dit niet’ dat ik besloot om een keer vestandig te zijn en daarna te luisteren. Het verslag van deze loop komt overigens nog ergens deze week ;-).

IMG_9476

Na wat tranen te hebben gelaten besloot ik om op maandagochtend toch maar weer de fysio te bellen en gelukkig kon ik daar meteen die middag terecht. Na weer wat onderzoekjes kreeg ik de woorden…’ blijf positief, het gaat ECHT goedkomen, jij staat op 1 November gewoon aan de start van de NYC marathon en een paar uur later finish jij hem’. Oké ik ga positief blijven… en dat wordt dan ook mijn motto voor deze maand…. De laatste maand voor de marathon.
e93c3f2633e0e67fc4d2127977cbf5f7

Afgelopen maand schreef ik ook een uitgebreide review over de garmin Forerunner 225, mocht je deze gemist hebben… dan kan je hem hier vinden.

En nu de plan the campagne voor de maand Oktober…. Het is even wachten op wat de fysio vanmiddag zegt, maar ik ga er nog steeds van uit dat ik aan de start zal staan bij de halve van Amsterdam op 18 Oktober. Gewoon op rustig tempo, geen P.R. jachtgedrag. Daarnaast wil ik nog wat extra core oefeningen gaan doen en even wat strenger voor mijzelf zijn mbt snoepen. Hopelijk kan ik snel de trainingen weer een beetje op gaan pakken en de nodige kilometers maken. Want NYC komt eraan… whaaaaaaaaaaa nog 1 maand! Wiehoeeeeeeeeee!

Is bij jou September wel volgens plan verlopen? En heb jij nog mooie plannen voor Oktober?

FullSizeRender

2 Comments

  • Ilse zegt:

    Ooh meis!! Mooi verslag en wat zal je het moeilijk hebben! Ik weet nog dat ik mijn sportarts maar een grappenmaker bond door te zeggen dat ik die marathon nog wel zou lopen en ik kan (bijba) zeggen dat hij gelijk gaat krijgen. We zullen maar vertrouwen op de pro en luister vooral heel goed naar jezelf! Goed dat je met de laatste loop hebt besloten voor je lijf te kiezen! Zo kom je er wel! Houd vol! Houd moed!! Xxx

  • Joan zegt:

    Lieve Gab, en dat gaat gebeuren! Het gaat zeker goed komen! Heel worden/blijven en dat geen PR jachtgedrag klinkt goeoeoeoed! Niets snoepen overigens ook.. maar lijkt mij moeilijker:) En wat een leuke foto’s van de maand!!…mijn September natuurlijk niet volgens plan, dat gaat aan deze kant nl op geen enkel gebied en moment in t leven…wat overigens helemaal prima is. Ik zie je dus, als het volgens plan verloopt, volgende week, missch koppelen aan een drankje hapje? X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *