Wat was het weer een feestje!

Het is weer zondagavond dus weer tijd voor een overzicht van de afgelopen week. Een week die in het teken stond van onder andere 5 looptrainingen, een extra winactie, een review, een toffe nieuwe tight en en en wiehoeeee mijn verjaardag. Week 3 van 2015 en uhhhh even kijken nog 91 dagen te gaan…. The road to Dusseldorf marathon! Veel leesplezier!

Maandag
Na een geweldig weekend moest er vandaag weer gewerkt worden. Toch ging de wekker niet vroeg, want ik had een avonddienst dus mocht nog een klein beetje uitslapen. Wel had ik wat dingen op de planning staan voor deze ochtend dus heel lang in mijn bed liggen nadat de wekker was gegaan kon ik niet. Helaas won de snooze knop het van mijn verstand en moest ik uiteindelijk toch nog haasten. Ik had namelijk een loopje van 8 kilometer op het programma staan en ook een afspraak bij de sportmasseur. Het lopen ging eigenlijk best goed na de 25 kilometer van de dag ervoor. Een tikkie stramme kuiten, maar na een paar stappen voelde dit eigenlijk alweer beter. Het was heerlijk weer buiten. IMG_2788Lekker fris, maar met een blauwe lucht en een zonnetje werd het eigenlijk toch wel al snel warm en gingen de handschoenen uit. Ik maakte een paar foto’s onderweg en moest daardoor uiteindelijk nog iets meer doorlopen om nog op tijd bij de masseur te zijn hahahahha. IMG_2792 Gelukkig had ik al een bakje met eten uit de vriezer gehaald en hoefde ik daardoor niet meer te koken. Bepakt, bezak, fris en fruiting stapte ik niet veel later in de auto, op weg naar de masseur. Daar werden mijn benen weer helemaal losgemasseerd en kon ik met soepele benen op naar de avonddienst.

Dinsdag
Vandaag wederom avonddienst, maar dit keer even geen looptraining, maar ‘rust’ op het programma. Nou ja… rust… er stond krachttraining op het programma , maar in plaats van met de gewichten aan de slag te gaan, besloot ik om weer een keer een lesje Pilates te volgen. Na een kort, maar freeeezing koud fietstochtje met een belachelijk mooi uitzicht stond ik iets voor 9 uur in de sportschool.IMG_2826

Na mijzelf van een aantal kleding lagen te hebben ontdaan lag ik om 9 uur op een matje om aan een uurtje ‘hoe maak ik mijzelf sterker en leniger’ te beginnen. En alles wat Manon voordoet lijkt zo simpel en licht totdat jezelf in die pose gevouwen ligt…. Na een uurtje voelde ik mijn buikspieren weer lekker branden en was ik inmiddels een beetje wakkerder. Weer dik ingepakt en daardoor redelijk in cognito stapte ik op de fiets. Een mooi begin van de dag!
IMG_2829
Deze dag kwam ook eindelijk de review van de STOX kousen die ik getest heb online, mocht je deze review gemist hebben… kan je hem hier terugvinden.IMG_2831

Na een lekkere douche maakte ik een pan vol Boerenkool voor mij en mijn collega en kon ik dit keer minder gehaast de deur uit richting mijn werk. Op mijn werk kreeg ik al foto’s opgestuurd van mijn vriend van ingepakte cadeau’s en eenmaal thuis stonden er 2 hele grote dozen op tafel…. AAAHHHH en ik moest er nog 14 minuten naar kijken, want om 0:00 uur was ik JARIG!IMG_2847

TIK-TAK-TIK-TAK— 3-2-1… GELUKKIG NIEWJAAR uuuhhh Woensdag dus
WIEHOEEEEEE jarig!! 29 Winters jong ben ik geworden… en zodra het 0:00 uur scheurde ik het pakpapier open en kreeg een prachtig cadeau.. een citruspers. Inclusief een netje handsinaasappelen hihihi vriendlief had de verkeerde gekocht en nomnomnom de allerlekerste Milka oreo. IMG_2855Daarna was het tijd om te slapen, want mijn vriend moest een paar uur later (gevoelsmatig een dag later, maar het was dus eigenlijk een paar uur) gewoon vroeg op om te werken en ik… ik niet hihihi. Ik hoefde geen wekker te zetten want ik was heerlijk vrij. Mijn telefoon was wel al aardig ontploft van alle berichtjes en dit hield de gehele dag aan…. Thnx iedereen. Ook rinkeldekinkelde de telefoon een aantal maal en voelde ik mij toch best jarig.

Na een heerlijk ontbijtje trok ik mijn loopkleding aan voor een heerlijke 16 kilometer loop. In deze 16 kilometer moest ik 6x 45 seconden versnellen naar tempo van 4:10-4:20. De rest op basistempo van 5:35 min/km, maar de benen leken wel als vanzelf te gaan. Lekker met de greatest hits van Queen in mijn oren en gaan! ‘Don’t stop me now’ Ik had 1 van mijn favoriete routes genomen, waarbij ik dwars door de Langeraarse plassen loop, zo mooi daar! Zeker met de bewolking en her en der blauw levert dat prachtige plaatjes op.
IMG_2867
IMG_2942
Het weer werd wel steeds grauwer en toen ik mijn huis binnenliep begon het keihard te plenzen… zo! Dat scheelde dus niet veel hahahahaha.IMG_2951
Toen ik thuis kwam zaten mijn moeder en stiefvader al op mij te wachten, want die kwamen gezellig lunchen. Whaaaa en toen nog meer cadeautje’s, waaronder een mooie contactgril die ik ook als tostiijzer kan gebruiken (de mijne is helaas laatst overleden) en hihi een netje perssinaasappelen.

Na een heerlijke en vooral gezellige lunch schreef ik een ‘wie jarig is.. trakteert.. Winactie’ blog. De uitslag hiervan komt morgen online…als ik alle reactie’s grondig heb bestudeerd.
Attachment-1
De rest van de avond spendeerde ik gezellig samen met mijn vriend, een heerlijke pizza, slagroomsoesjes en een fijne film! HEERLIJK!IMG_2963

Hoe ouder, hoe gekker ;-)

Hoe ouder, hoe gekker 😉

Donderdag
Deze dag was ik wederom vrij en stonden er wat klussen op het programma. Mijn moeder en stiefvader konden via via aan een gratis vaatwassertje komen en kwamen deze vandaag installeren. Whaaaaaa eindelijk een vaatwasser, klein, maar o zo fijn! Mijn stiefvader installeerde hem en mijn moeder en ik stortte ons op andere klusjes. Nadat de vaatwasser geinstaleerd was, de boodschappen binnen waren ging ik nog even op pad voor een ‘loslooprondje’.
IMG_3075
En hihi mijn nieuwe tight was eindelijk binnen gekomen met de post dus tja… die moest meteen mee voor een rondje.90D3AEEE-BC5B-4EFD-B6C6-CCC26955A831

De tight zakte best een beetje af, dus daar moet ik even een touwtje in maken (maar ja wat kan je verwachten van een broek van < €10,00), maar verder prima! En je kan er van denken van je wilt, maar ik vind hem leuk 🙂 . De run zelf ging eigenlijk ook best lekker en de 5 versnellingen over 100 meter zoefffff bijna allemaal onder 4:00 min/km.
IMG_3065
En toen ik thuiskwam… een mooie schone vaat, heel fijn :-). Hoe blij kan je zijn met een vaatwasser??? Nou heel blij!

Vrijdag
Verplicht uitslapen, want vandaag moest ik de nachtdienst weer in. Helaas lukte het niet helemaal en was ik al vroeg wakker, maar viel elke keer weer voor een uurtje/half uurtje in slaap. Uiteindelijk stond ik om 11 uur op en nam rustig een ontbijtje. Ik had vandaag een zware intervaltraining op het programma staan en keek er eigenlijk een beetje tegen op. Ik had daarom ook bedacht om eerst de andere dingetjes van mijn lijstje af te werken om vervolgens aan de training te beginnen. Ik zag op twitter dat mijn ‘buurman’ van verderop een duurloop vandaag wilde doen en kreeg het lumineuze idee… misschien wil hij wel met mij mee vandaag. Frank houdt zich nooit zo vast aan een schema en loopt zijn duurlopen op een tempo van 4:00 min/km dus is 4×2 km op een tempo van 4:30 min/km appeltje-eitje voor hem. Ik nam de gok en stuurde een berichtje naar hem… en whaaaa hij wilde wel met mij mee, maar dan wel pas om 15 uur. PERFECT! Ik werkte mijn lijstje af en stond stipt om 15 uur buiten toen Frank kwam aanrennen. Planning was 2 kilometer inlopen om daarna 4x 2 kilometer op een tempo van 4:30 min/km te lopen met als pauze 400 meter dribbelen om af te sluiten met 2 kilometer uitlopen.

Het inlopen ging lekker, het duurde even voor Frank zijn GPS had, maar toen begon het echte harde werk… de eerste keer ging nog aardig, de 2e keer werd al wat zwaarder… zeker omdat we behoorlijk wind tegen hadden gehad. Ik wandelde een klein stukje tijdens de rust om via dribbelen weer door te gaan naar behoorlijk tempo. Het 3e en 4e blok waren zwaar, maar voelde eigenlijk ook wel weer goed. Natuurlijk voelde ik mijn benen, zat mijn ademhaling hoog, maar ik kon het tempo goed vasthouden. En superfijn dat Frank met mij meeliep en doorgaf op welke tempo we liepen en hoe ver we nog moesten. Daarna liepen we nog lekker uit, ‘bracht’ ik Frank naar huis, maakte even een Selfie en toen naar huis.IMG_3084 Kapot, maar ook toch wel trots dat ik het gewoon gedaan had. Daarna een leuke app van trainer Henny over mijn goed gelopen training. Dankjewel Frank voor je haaswerk!
IMG_3085
In de avond deed ik niet zoveel meer. Ik had nog een blog vandaag willen schrijven, maar helaas… deze zal nog even moeten wachten. Om 22:45 uur begon mijn 1e nachtdienst van een reeks van 3.

Zaterdag
Na een laaaaaaaaaaange nachtdienst op werk, mocht ik eindelijk rond 8 uur naar huis. Eigenlijk een soort van ‘Helnacht’ van de populaire ‘Helweek’ alleen heb ik mij niet aan de rest van alle regels gehouden 😉 IMG_3086Megamoe stortte ik mijn bed in, om met een kleine tussenpauze van uur tot iets na 18 uur wakker te worden. Daarna een rustig avondje… op naar nacht 2!

Zondag
Na een drukke nachtdienst was ik blij dat ik thuis mijn bed in kon stappen. Ik sliep heerlijk en toen ik wakker werd dacht ik hmmm er staat 10km op het programma. Heel even dacht ik… blegh ik heb geen zin, ik draai mij nog een keer om, maar toen dacht ik… hop hop jij wilt in April in Dusseldorf knallen dus zal er ook getraind moeten worden. 5 tellen later had ik zin om te gaan, stopte er een rijsttewafel in ging op pad. Ik vertrok nog net in het licht, liep grotendeels in de schemer en eindigde in het donker. Maar oooohhh wat was het fijn! Een heerlijke run, waarbij ik lekker op gevoel mocht lopen. IMG_3102

En nu mag ik mij straks klaar maken voor de 3e en laatste nachtdienst van deze reeks. Aankomende week staan er weer een aantal pittige trainingen op het programma, dus ik hoop weer snel hersteld te zijn van de nachtdiensten.

Hoe ging het bij jou afgelopen week?

P.s. wil je nog meedoen aan de winactie voor het startbewijs van de 20 van Alphen? klik dan even hier voor meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *