Wie staat er samen met mij aan de start van de 20 van Alphen?

Zoals de meeste wel weten kom ik uit het altijd bruisende Alphen aan den Rijn ;-)Elk jaar hebben wij hier ‘DE openingsklassieker’ van het wegseizoen, namelijk de 20 van Alphen. In 1997 deed ik voor het eerst mee aan deze hardloopwedstrijd tijdens de kinderloop met school (toen heette het nog de 20 van Hans Verkerk). In 2001 moest ik verplicht meedoen aan de 5km met school (en yep toen haatte ik hardlopen) en kwam als een na laatste over de finish…. Het haten is omgezet in houden van en vanaf 2013 stond ik elk jaar aan de start. 1x met de 10km en 2x met de 20km.

IMG_2509

Natuurlijk sta ik ook dit jaar weer aan de start van deze ‘thuiswedstrijd’, maar zal het een andere route zijn dan de afgelopen jaren. Door het ongeval met de Julianabrug van 3 augustus j.l. was de organisatie namelijk genoodzaakt om een andere route te maken en de bruggen te mijden. Hierdoor is er (zeker bij de 20km) een hele mooie route gemaakt die dwars door het groene hart gaat. Ook voor de 5 en de 10km hebben ze mooie andere routes gemaakt.

En je hebt het natuurlijk al een beetje aan de titel kunnen zien, maarrrrrrr voor diegene die de titel gemist hebben….. ‘tromgeroffel’…..ik mag van de organisatie van de 20 van Alphen een startbewijs weggeven aan 1 van mijn lezers. Hoe tof?

Dus… wil jij op zondag 6 maart een prachtige loop lopen in mijn hometown en daarbij dwars door de polders van het groene hart lopen?? Geef dan hieronder in de reacties door waarom jij dit wilt winnen en welke afstand je dan zou willen lopen (keuze uit 5, 10 en 20km). Mocht je problemen ondervinden met het plaatsen van een reactie (helaas gebeurt dit op onverklaarbare reden bij sommige), mail dan even naar gaby@gabyrunstheworld.com

Je kan je antwoordt insturen tot/met zondag 7 Februari 23:59 uur en wie weet sta jij dan samen met mij aan de start van de 20 van Alphen op zondag 6 Maart! logo

Meer info over de 20 van Alphen kan je hier terugvinden

25 Comments

 • rianne schreef:

  Jaaaa! Ik zou graag de 10 km willen lopen met als after beloning jouw lekkere uiensoep klinkt als en top dagje uit xx

 • Monique Dammers schreef:

  Eigenlijk had ik dit jaar besloten om hem over te slaan ivm schema marathon Dusseldorf maar zoals je zelf ook al aangeeft is het parcours van de 20 km dit jaar wel erg mooi. Daarnaast woont mijn allerliefste schoonfamilie in Alphen aan den Rijn en kan ik daar na de loop aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Ik leg mijn lot in jou handen.

 • sylvia kompier-pieterse schreef:

  Jazeker wil ik m weer lopen. Dit x ga ik echt voor de 10km. 2 jaar de 10 gewild, maar moest voor de 5km kiezen ivm blessure en t andere jaar het wedstrijdschaatsschema van dochterlief. Nu kies ik voor MIJN afstand, de 10km dus.

 • Erik de Jongh schreef:

  Ja leuk! Ik doe mee aan de 20!

  Tot dan

 • Yildiz schreef:

  Ik zou graag de 10km willen lopen. Vorig jaar was het mijn jaar van de 5kilometers en dit jaar wil ik het de 10km jaar gaan houden.

 • Charissa schreef:

  Ja super gaaf!! Ik was van plan om geen loopjes meer te doen tot aan de marathon op 10 april, maar het begint toch te kriebelen!

 • Ezra schreef:

  Hoi Gaby,
  Ik reageer niet voor mezelf, maar voor je plaatsgenoot Stefan van der Leede. Hij mag zich dan voldaan inzetten voor de 20 kilometer. Lekker een stok achter de deur en een thuiswedstrijd is altijd speciaal toch!?

 • Ingrid schreef:

  Na de 7heuvelen en straks de 10 mijl in apeldoorn kan ik zo door naar de 20 van alphen.
  lijkt me helemaal geweldig!

 • Renate korf schreef:

  Ik zou graag met je mee rennen, mijn langste afstand is de dam tot dam, maar zoals je weet ga ik de new York marathon doen dus die 20 k zou een mooie start zijn

 • Ytsen de Boer schreef:

  Als ik in jouw thuisomgeving mag lopen, dan nodig ik jou bij deze uit om een mooie run te lopen in mijn omgeving. Dan betaal ik ☺️

 • Lindsey schreef:

  Gaaf! Lijkt me leuk je te ontmoeten en deel te nemen. afstand maakt me niet zoveel uit. Ik moet weer richting de halve marathon gaan trainen dus dan zou de 20 wel een mooie stok achter de deur zijn

 • Marko van Bemmel schreef:

  Woon eigenlijk best dicht bij, maar heb aan deze wedstrijd nog nooit deelgenomen. Als voorbereiding op de Marathon van Leiden zeer geschikt, tevens lijkt het me leuk je een keer te ontmoeten. Ik lees je blogs altijd met veel plezier!!, sportieve groeten, Marko

 • simone prins schreef:

  Jaaaaaaaaa de 20km als voorbereiding en generale voor de hm Utrecht 2 weken later!! Ben wel benieuwd naar het pittoreske Alphen 😉

 • Lonneke schreef:

  Hoi! Ik volg je sinds kort via instagram. Leuk om te zien hoeveel plezier je in het hardlopen hebt. Dat stimuleert! Lijkt me leuk om eens in Alphen te lopen. De omgeving lijkt me super!

 • Jacqueline schreef:

  In 2011 heb ik de wandeltocht gedaan als voorbereiding op de vierdaagse van Nijmegen. Die wandeltocht stond qua organisatie duidelijk in de kinderschoenen. Dat vonden ze zelf blijkbaar ook want daarna is er geen wandeltocht meer geweest. Inmiddels loop ik nu een half jaar hard. Ik zou best een goede herinnering aan de 20 van Alphen willen maken met de 10km hardlopen.

 • Henriette Esselink schreef:

  Zou leuk zijn na een half jaar veel blessureleed dit af te sluiten met de mooie run in Alphen aan de Rijn. Was vorig jaar erg gezellig de 10 te lopen. De 20 zou nu natuurlijk top zijn, maar beter is waarschijnlijk de tien te doen, maar dan een andere route. En dan natuurlijk weer een gratis biertje te scoren in een Alphens café op vertoning van je medaille. Super tof!

 • Anthe schreef:

  Wat leuk! Ik zou graag eens het Friese platteland willen verruilen voor de polders rond Alphen aan den Rijn en tijdens deze openingsklassieker de 20 km willen lopen!

 • Jolanda schreef:

  Oh wat een toffe actie! Ik werk sinds vorig jaar in Alphen aan den Rijn, ik zie nu alweer overal grote spandoeken in het centrum die het evenement aankondigen. Ik had er nog nooit van gehoord! Ik zou graag meedoen met de 10km, om mezelf weer terug te ‘pushen’ naar die afstand. Fingers crossed!

 • Nicole schreef:

  Zoals je weet woon ik in de buurt van Alphen, maar gek genoeg loop ik nooit in het gebied van de route van de 20 van Alphen. Om nieuwe inspiratie op de te doen en mijn “nieuwe” omgeving beter te leren kennen zou ik heel graag een startbewijs winnen voor de 20 km.
  Liefs RoparunnerNicole

 • Es schreef:

  Na de ballen gewonnen te hebben zal ik weinig kans hebben maar het zou erg leuk zijn om samen de halve te lopen. Het is bij mij om de “hoek” en altijd leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Erg gaaf!

 • Mirai schreef:

  Sinds juli heb ik, na lange tijd van blessures, ‘groen licht’ van de sportfysio en mag ik het hardlopen weer langzaam gaan opbouwen. Ik heb in de afgelopen maanden gemerkt dat ik makkelijk niet ga, als mijn loopmaatje niet gaat. De reden: bang dat ik het dan niet volhou, omdat het ‘saai’ is zonder die gesprekken. Onzin natuurlijk! Sinds 1 januari heb ik besloten dat ik die smoes niet meer mag gebruiken van mezelf. Ik wil vaker gaan meedoen aan hardloopevenementen, ook als dat zonder mijn loopmaatje is, en wat is nou leuker dan het uitvoeren van dit voornemen te beginnen in een hele nieuwe omgeving? 🙂
  Als ik zou winnen, zou ik graag de 5 km willen lopen. Ik zit nu op ongeveer 8 km, maar wil voorkomen dat ik mezelf overtrain en weer een blessure oploop. 🙂

 • Jos de Vries schreef:

  Aangezien ik je alleen via het Rotterdamforum op Facebook ken en je wel eens in levende lijve zou willen zien (en dan iets langer dan zes seconden aanmoedigen op de laatste klim in Nijmegen), aangezien er veel bekenden van mij mee lopen en aangezien je nooit aan de gemeenschappelijke heuveltrainingen van de Rotterdamlopers meedoet, daarom lijkt het mij een strak plan als je mij mee laat lopen met de 20. Als Gaby niet naar de heuveltraining komt dan komt de heuveltraining naar Gaby.

 • Natasja Jongen schreef:

  Zou graag ook deze willen lopen goede voor bereiding voor Zandvoort. Vorig kon ik de 20 van Alphen niet lopen omdat ie tegelijk met een andere loop viel.
  Groetjes Natasja Jongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *