Oudejaarsconference

Medailles_2014

Happy new year!!!! Allereerst wil ik jullie een gelukkig, gezond, blessurevrij, sportief, liefdevol en TOP 2015 wensen! Met heel veel mooie km’s. Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Alle vingers nog aanwezig? De afgelopen dagen heb ik enorm druk met van alles gehad en had daardoor helaas te weinig tijd om even wat te schrijven voor mijn blog. Maar ik ga het goed maken met jullie. Vandaag een nieuwe blog met een kleine terugblik op, een voor mij, geweldig hardloopjaar! Maar ook wil ik even vooruit kijken. wat zijn mijn plannen en doelen voor 2015? Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Het jaar 2014 bestond voor mij uit eigenlijk toch wel een aaneenschakeling van hoogtepunten. En tussendoor een paar kleine dipjes, maar echte dieptepunten zoals een blessure heb ik gelukkig niet gehad (even afkloppen op een stukje hout –KLOP KLOP- ). In 2014 heb ik in totaal 2053km gelopen en heb ik al mijn PR’s op de diverse afstanden flink aangescherpt. Ik stond 26x aan de start van diverse evenementen. Maar het hoogtepunt wat met stip op nummer 1 staat in 2014 was het finishen van de marathon van Rotterdam in 3:58:17. Een paar weken geleden heb ik hier een mooi verslag over geplaatst, heb je deze gemist? Klik dan even hier.  Een ander hoogtepunt voor mij was de halve marathon van Amsterdam, ook een wedstrijd waar ik maanden specifiek naar toe heb getraind, daar schreef ik vorige week donderdag een mooie terugblik over. vestingloop willemstad De 2e plaats op de 5km tijdens de Vestingloop van Willemstad was ook een onverwachts hoogtepunt, maar tegelijkertijd was dat ook wel DE blunder van 2014! Ik miste namelijk de prijsuitreiking omdat ik het tijdstip verkeerd had verstaan waardoor  ik uiteindelijk in mijn eentje op het podium kwam te staan. Een moment van trots was het finishen van de ladiesrun in Rotterdam. Ik liep hier samen met mijn moeder de 5km en was hierbij zo megatrots op haar! Op haar manier liep ze toch maar even mooi die 5km en ik liep gezellig met haar mee. En daarna liep ik zelf ook nog een PR op de 10km! Deze is daarna wel weer verder is aangescherpt tijdens de olympisch stadionloopladiesrun

2014 was ook het jaar waarbij ik kennis maakte met de wereld van het bloggen en begon ik uiteindelijk mijn eigen blog. En ik kan je vertellen… ik vind het echt zo leuk! Alle lieve en leuke reacties op mijn verhalen, TOP! Ook ben ik blij met de kritische nootjes, want daar leer ik ook nog steeds elke keer van. Maar ook alle reacties op facebook, instagram en twitter… geweldig! En ik weet zeker, dat jij (ja jij daar) daar ook bij behoort en ik wil je hiervoor bedanken. BEDANKT!

Natuurlijk waren er in 2014 ook mindere momenten, maar ik denk dat dit er altijd wel bij hoort. Niet elke training was altijd even fijn, maar daardoor waardeer je nog meer de trainingen die wel lekker gaan. Een klein dieptepuntje was voor mij de ronde van west. Tijdens deze loop had ik gehoopt mijn P.R. op de 5km aan te gaan scherpen, maar ik liet mij verleiden om mee te lopen met de snelste dames tijdens de 1e km waardoor ik mezelf compleet voorbijliep. En uiteindelijk zonder P.R. naar huis ging. Een groot leerpunt wat ik hieruit heb gehaald is rustig starten… ik ben een diesel die op gang moet komen en niet een Ferrari die gelijk full speed kan en dit voor langere tijd kan volhouden. Een ander ieniemienie dieptepuntje was het niet doorgaan van de Amsterdam Ekiden waarbij ik met 5 andere meiden een team vormde. Gelukkig hebben wel uiteindelijk nog wel als team kunnen lopen, maar dan als business team tijdens de Bruggenloop.

En dan nu de doelen voor 2015…..het allerbelangrijkste is voor mij, blijven genieten en blessurevrij blijven! Daarnaast wil ik natuurlijk proberen om mijn tijden op alle afstanden te gaan verbeteren. Van de 5km tot aan de marathon afstand. En 2015 wordt hopelijk het jaar waarin ik mijn droom kan gaan verwezenlijken…het lopen van de marathon van New York! Dit is iets wat ik al jaren wil, maar het lijkt nu toch echt steeds dichterbij te gaan komen. Met concrete plannen enz. Wil je hier meer over weten en eventueel mij hierbij helpen…. Klik dan hier. In 2015 zal ik dus weer aan de start staan van een hoop mooie evenementen, met als opening op 11 januari de halve marathon van Egmond. Dat wordt voor mij de 1e keer Egmond en ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Ik heb nog maar 1x eerder echt over het strand gelopen en maar 2x in de duinen. Het gaat voor mij een uitdaging worden, maar heb er wel enorm veel zin in! Wie van jullie ga ik daar ook zien?

Wat zijn jullie doelen voor 2015?

3 Comments

 • Miranda schreef:

  Ook voor jou een heel gelukkig en mooi 2015! Op naar veel mooie, fijne, blessurevrije kilometers en veel mooie evenementen. Wie weet staan we dit jaar wel samen aan de start van een zelfde wedstrijd!

  Mijn algemene doel? Eindelijk eens naar die 5 kilometer gaan. Daarnaast wil ik de tijden die ik liep tijdens de wedstrijden in 2014 gaan verbeteren. En, elke maand stel ik een kilometerdoel, welke ik wil gaan halen om zo over de kilometers van afgelopen jaar heen te gaan. Afgelopen jaar had ik echt te weinig kilometers, nog geen 1/5 deel van jouw aantal!

  • Gabriëlla schreef:

   heey Miranda,
   dankejewel meis :-). ohhhh dat zou leuk zijn! Een keer samen aan de start! Mooie doelen! En ik denk dat dat plan met die maandkilometers een goed plan is! Wat is je doel voor deze maand? Succes iig x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *