Olympisch stadion loop

gaby runs the world

Enige tijd geleden besloten ik en loopmaatje Michiel om ons in te schrijven voor de 10km van de olympisch stadionloop.

gaby runs the world
Vrij snel daarna finishte wij allebei tijdens de halve marathon van Amsterdam in dit prachtige stadion en kregen wij al heel veel zin in deze loop. Want ohhh wat was het kicken om in dat prachtige en historische olympische stadion te mogen finishen. Tijdens deze dag waren wij al heel gastvrij ontvangen door Joan en Anthony van de hardloopwinkel en gaven zij aan dit ook wel te willen doen tijdens de olympisch stadionloop. Dit was natuurlijk een superaanbod wat wij eigenlijk niet konden weerstaan.

En zo liepen wij vandaag rond 10:15 uur vanaf de bushalte richting de hardloopwinkel, waar wij wederom gastvrij werden ontvangen. Dit keer waren wij beter op deze gastvrijheid voorbereid en hadden we een heerlijke zelfgemaakte cake meegenomen (wat achteraf niet de enige zelfgemaakte cake bleek). Langzaamaan druppelden de diverse lopers binnen, de 1 gespannener dan de ander en was het een mooi weerzien van een hoop bekenden.

gaby runs the world

Loopmaatje Stacey bleek ook in het stadion te zijn dus haar even opgezocht en na even bijgekletst te hebben en wat foto’s te hebben gemaakt was het tijd om afscheid te nemen. Zij zou immers om 11:00 uur starten bij de 5km en wilde zich nog even op haar gemakje voorbereiden.

Om 10:45 uur begon de kinderloop waaraan het nichtje van Michiel meedeed, dus deze snelle dame aangemoedigd en al vrij snel kwam zij als een ware Keniaanse loopster het stadion binnengerend.
Vrij kort hierna begon de 5km loop en was het tijd voor mijn moeder en haar vriend om naar het startvak te gaan. ‘Pang’ en dat was het startschot van de 5km en vlogen de lopers voorbij. Hierna was het tijd om mijn laatste voorbereidingen te gaan doen, aangezien ikzelf met Michiel samen om 12 uur zouden starten. Na ruim 37 minuten kwamen mijn moeder en haar vriend weer binnen (supertrots op mijn mama, want ze liep een dik PR!) en was het tijd om een beetje warm te gaan lopen. Hierna nog even wat mooie foto’s geschoten en richting het startvak gegaan. Het was al goed druk, maar Michiel en ik konden nog een mooi plekje een beetje in het midden vinden. We hadden wel een bepaalde tijd voor ogen (dat zou dan een PR worden), maar mocht dit niet lukken was het ook geen ramp. Plezier en genieten stond voorop.

gaby runs the world

‘PANG’ en dat was het startschot van de 10km, het duurde even voordat we over de startstreep waren en de ruimte hadden, maar na 1km zaten we in een heerlijk ritme. Ik had als opdracht van mijn trainer gekregen om de 1e 5km in hartslagzone 3/lage zone 4 te lopen en daarna mocht ik ‘los’ gaan. De eerste 5km ging (ondanks de lichte tegenwind) in 23:08 en ging het nog prima met me. Ik was voorzien van een heerlijk bekertje water door mijn persoonlijke haas en had het eerste deel in een snellere tijd gelopen dan ik vooraf had verwacht. Ik vond de ondergrond langs de bosbaan niet altijd prettig, aangezien het nogal schuin afliep her en der, maar na 5km liepen we aan de andere kant van de bosbaan en liep het een stuk prettiger. Mijn benen mochten ‘los’ dus HOP gas erop en versnellen. Hierbij werden we aangemoedigd door een mw. die normaal de roeisters met een roeptoeter aanmoedigd en zat ik in een heerlijk tempo van 4:18min/km. Rond km 8 begon ik het toch wel wat zwaarder te krijgen en ging het tempo iets terug naar 4:24min/km. Km 9  en 10 waren nog zwaarder maar door de aanmoedigingen van Michiel hield ik het vol om iig niet langzamer te gaan lopen en om weer iets meer terug op tempo te komen. En jaaaaaa daar was eindelijk het olympisch stadion weer. Ik moest echt even alle energie voor een kleine eindsprint uit mijn tenen halen, maar onder luidde aanmoedigingen van vriendlief en mijn moeder kwam ik binnen in een tijd van 45:00 minuten. Het was gelukt, een PR! Yes! 32 seconden er vanaf gelopen. Superblij!

gaby runs the world

Daarna weer even een gezellige ‘reunië’ van de lopers bij de hardloopwinkel onder het genot van een lekker kopje thee en een plakje cake. Hierna was het tijd om na deze mooie dag naar huis te gaan. Thuis kreeg ik de officiële uitslagen binnen en bleek ik 8e dame (van de 324) in de categorie dames recreanten te zijn geworden. Trots!

gaby runs the world

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *