We dit it! Bruggenloop 2014!

gaby runs the bruggenloop

We dit it? We? Nu vraag je je natuurlijk af wie is We? Nou ik samen met het CEP losse veter team natuurlijk! Dit team heb ik je afgelopen vrijdag in een blog voorgesteld, maar mocht je dit zijn vergeten of hem nog niet gelezen hebben… klik dan even hier. Maar hoe begon deze dag eigenlijk…. want je weet nu lig dat we gefinisht zijn, maar hoe de rest van de dag inclusief de race verlopen is… dat lees je hier. Veel leesplezier.

Rond 14 uur had ik samen met mijn teamgenootjes bij het Maasgebouw afgesproken. Ruim op tijd waren de vriend van mijn moeder (Ruben, hij liep ook de Bruggenloop) en ik vertrokken naar Rotterdam waardoor wij al rond 13:15 uur bij de Kuip aankwamen. Allereerst kwam ik Iris al tegen want zij had een parkeerkaart voor mij en moest al wat eerder bij de Kuip zijn aangezien zij voorloper van de marathon is. Ik zou haar daarna weer zien dus wenste haar succes. Daarna zijn we even richting het plein gelopen waar de start was en merkte ik dat er al een stevig koud briesje stond. Even langs de stand van KIKA gelopen, want daar zou mijn hardloopvader Ton Legerstee staan, en jawel!! Daar stond die hoor. Even zijn raceplannen en mijn raceplannen doorgesproken en toen kreeg ik een berichtje van de andere dat zij al in het Maasgebouw waren. Dit gebouw was speciaal geopend voor de business teams en was al aardig vol met de diverse teams. Er was even wat gedoe om naar binnen te komen zonder startnummer, maar na een telefoontje lukte dit toch. Ruben (de vriend van mijn moeder) zat eigenlijk niet in de business run, maar omdat wij toch een startnummer over hadden kon hij mooi gebruik maken van de faciliteiten binnen. Kort daarna kwamen onze startnummers op tafel en bleken wij te mogen starten in startvak C. Het mooie roze shirt, inclusief de bedrukking van losse veter kregen wij eindelijk in onze handen en ook het allernieuwste Losse veter magazine. Marleen was zoals ik afgelopen vrijdag al schreef, helaas geblesseerd, maar zou ons wel heel de dag gaan volgen gewassen met camera. Voordat wij het wisten stond de camera al op onze snufferd gericht en stond take 1 erop. Hierna was het tijd om ons om te gaan kleden en waren we klaar om de strijdt aan te gaan met de 5 bruggen.

Iris had als voorloper van de marathon nog een startbewijs gekregen en deze was voor startvak A. Aangezien zij het plan had om voor de winst te gaan deze dag gaven wij haar dan ook groot gelijk dat ze in startvak A ging staan. Zij wilde graag even goed warmlopen dus dat betekende voor ons, hop even snel naar buiten…. wat op en neer rennen voor de camera samen met Iris, Iris succes wensen en snel weer naar binnen. Het weer buiten was nou niet echt aantrekkelijk om heerlijk te gaan wachten in het startvak, maar ja… waar 12000 mensen hardlopen betekent vaak grote drukte in de startvakken. Dus niet veel later vetrokken wij met een dribbelpas dan ook maar richting de startvakken. Onderweg kwam ik nog diverse bekenden tegen waaronder mijn loopmaatje Hans van het 1e uur en was het weer een groot feest van samenkomen. Al snel waren wij bij startvak C, werd er een startvakselfie gemaakt en kon het wachten beginnen. Terwijl wij aan het wachten waren begon het steeds harder te regenen en begon ik het eigenlijk alweer een beetje koud te krijgen Dit jaar waren er vanwege de drukte 3 startgolven, maar wij zaten in startgolf nummer 1.

Om 15:30 uur klonk het startschot en ruim 3,5e minuut later passeerde ik de startstreep. De race was begonnen! In het begin was het best druk waardoor ik erg uit moest kijken waar ik liep en kon ik nog niet meteen lekker in het ritme komen. Ik had als opdracht gekregen om de 1e 5km in hartslagzone 3 te lopen. En ik had zelf bedacht dat ik misschien wel eens een P.R. kon gaan lopen deze loop. Ik had mijn zinnen gezet op 1:11, maar ik merkte al vrij snel dat dit niet ging lukken vandaag. Mijn hartslag ging te snel omhoog en moest mijn tempo relatief laag houden om hem niet door te laten stijgen. Mijn verkoudheid was helaas nog niet over en daardoor bleek ik dus nog niet fit genoeg te zijn met als gevolg een hogere hartslag dan normaal op dat tempo. Personal Record plannen de deur uit… dan maar een pleasure run zoals Sanne zou zeggen. Na het Varkenoordse viaduct liep ik richting de Erasmusbrug en kreeg ik even een flashback naar de marathon van dit jaar. Hier liep ik afgelopen April ook en stond mijn lieve collega Christa te wachten met mijn nieuwe voorraad gels voor het 2e deel van de marathon. Er waaide een stevig windje richting de Erasmusbrug, maar deze ging ik vrij soepel op. Na de brug naar rechts, de Maasboulevard op. Een half ondergelopen viaduct onderdoor en daar kwam km 5 al in zicht. Daar was de drankpost en nam ik een lekker verfrissend bekertje water. De 1e 5km gingen in 26:10 minuten. Ik mocht na de 1e 5km iets gaan versnellen naar hartslagzone 4 en dit volhouden tot aan km 10. Het versnellen ging prima en dit voelde eigenlijk al een stuk natuurlijker en fijner dan het tempo dat ik daarvoor had gelopen. Even een boertje (niet zo charmant, maar denk dat elke hardloper het herkent) en gedver… daar kwam een berg gal mee omhoog… dit snel weg proberen te slikken en met een vieze smaak door naar het einde van de Maasboulevard. Vanaf de Maasboulevard richting de van Brienenoordbrug. Vorig jaar stond vlak voor het tunneltje van deze befaamde brug een drankpost en had stiekem gehoopt dat deze daar ook weer zou staan, maar helaas…. ik moest nog even door met die vieze smaak in mijn mond. Via een slingerend fietspad vals plat de van Brienenoordbrug op, jeetje wat een pittig briesje stond daar. Met weinig verval stiefelde ik de brug op en ‘ bliepbliep’  daar was km 10. Yes ik mocht nu echt gaan versnellen! Het 2e deel van de race ging in 24:47 minuten. En vanaf nu mocht ik gewoon zo hard lopen als ik zelf wilde, geen restricties, maar gaan! En daar ging ik… Heerlijk keihard de brug af, helaas was het vrij druk en moest ik een beetje slingerend tussen alle lopers door op naar de drankpost, eindelijk die vieze smaak weg spoelen. De km’s daarna gingen snel voorbij en ineens merkte ik dat de route een klein beetje anders was dan vorig jaar. We moesten nu ineens nog een klein heuveltje op en moesten ook nog een vervelende haakse bocht maken ongeveer 1 km voor de finish. Vlak voor deze bocht kwam ik loopmaatje Menno tegen en ik merkte op dat moment dat ik eigenlijk stiekem wel een beetje klaar ermee was, maar goed… Ik was er bijna dus ik mocht nu niet meer verslappen, doorpakken en knallen! Het haakse bochtje door en in bijna 1 rechte lijn op de finish af. Ongeveer 700 meter voor de finish kwam ik halfcrazyrunner crewlid Marleen en toevallig ook nog een inval intensivist van de I.C. tegen. Ik hoorde ondertussen dat de 1e 3 vrouwen werden gehuldigd dus ik liep met gespitste oren want ik hoopte Iris haar naam te gaan horen. Nummer 3… geen Iris…..Ik begon nog ietsjes te versnellen en zag ik ongeveer 100meter voor de finish Marleen met de camera staan. Al zwaaiend langs de camera…. nummer 2… geen iris… BAM de finish onderdoor! Ik had het gehaald, niet in de tijd die ik wilde maar wel dik tevreden onder deze omstandigheden. 1:13:22 Dik tevreden. De laatste 5km gingen in 22:25 minuten. En toen hoorde ik ineens…. en nummer 1 bij de dames is… IRIS MEERTS!!!! JAAAAAAAA ze had het geflikt! in 59:35. Een Keiharde Yes van mij, waarop menig hardloper naast mij, mij heel raar aankeek, maar wow wat was ik trots op Iris! Ze had haar race gelopen in haar stad! Na de finish Halfcrazy Marleen gefeliciteerd met haar nieuwe P.R. 1:14:44 en gezellig samen het finishgebied doorgewandeld. Daar kregen wij een plastic dekentje tegen de kou, dat was maar goed ook want ik merkte dat ik heel snel aan het afkoelen was. Ik was immers doorweekt, stiekem toch best moe en er stond daar een ijskoud windje. Langs de AA naar onze welverdiende medaille! Een mooie Glow in the dark medaille dit keer.

Gewapend met een kop thee teruggelopen naar de kuip waarna ik nog snel even naar het podium ben gelopen waar Iris net vanaf kwam. Toen Zij mij zag vloog ze mij meteen in de armen met haar supergave beker en bos bloemen. Wat een topper! Snel naar het warme Maasgebouw want wij waren beiden inmiddels aardig koud aan het worden en stonden te klappertanden voor de Kuip. Niet lang daarna kwamen Anke en Annemieke de kleedruimte binnen en hadden zij een mooie tijd van 1:25 uur gelopen. Ze hadden gezellig samen gelopen en hadden net als mij enorm ervan genoten.

Hierna was het tijd voor de laatste foto’s en filmpjes voor Losse veter en was het voor mij nog even wachten op Ruben. Niet veel later kwam ook hij binnen (hij had in de file voor de finish gestaan en was enigszins daardoor teleurgesteld), maar onder het genot van het een welverdiend biertje kwam er ook bij hem een glimlach op zijn gezicht. Hierna was het tijd om de meiden gedag te zeggen, wat een leuke en lieve meiden! Ik ga jullie missen, maar we gaan elkaar zeker nog een keer zien! Thnx Anke, Marleen, Iris en Annemieke voor jullie steun en gezelligheid. Na nog even wat foto’s gemaakt te hebben, oude loopmaatjes van Oasen opgezocht te hebben was het tijd om naar huis te gaan. Het was ondanks het ietwat tegenvallende weer een mooie dag! Op naar nog vele mooie lopen!

Hoe was jou weekend? Lekker gelopen? Of heb je juist iets anders gedaan? Ik ben benieuwd… schroom niet en laat het even weten in de reactie hieronder… 🙂

De officiële foto’s en het filmpje van losse veter komen nog, zodra ik deze heb zal ik deze delen. 

12 Comments

 • Joost Arnold schreef:

  Leuk verhaal pover de Bruggenloop. Voor mij was het, na de 7heuvelen, mijn tweede 15K. Ik ging weg (ook vanuit de eerste startgolf) met de opdracht gewoon hard weg te gaan en dan proberen een vlak schema te lopen. Het werd een pittig avontuur dat uiteindelijk resulteerde in 1:13:56 (3 minuten sneller dan de tijdens de 7 heuvelen). De laatste twee kilometer moest ik helaas mijn pace tot net boven de 5 min/km laten oplopen. Ik heb er uitgehaald wat er in zat gisteren. Trots maar zeker van plan door te trainen en mijn tijd te verbeteren. Maar eerst de winter door trainen naar de Marathon in april.

  • Gabriëlla schreef:

   Heey Joost Arnold, echt grappig wat voor diverse ‘plannen’ iedereen heeft om dezelfde loop uit te lopen heeft. Jammer dat je het tempo dus niet helemaal vast kon houden, misschien toch iets te snel gestart? Wel mooie tijd en gefeliciteerd met je PR! Leuk!! Welke marathon ga je in April doen? Toevallig ook Rotterdam? Wordt het je 1e marathon? Kleine tip… Hou donderdag even de site in de gaten ;-). Veel succes met trainen! En laat af en toe maar weten hoe het gaat. Groetjes Gabriëlla

 • Miranda schreef:

  Wat heb je er weer een leuk verslag van weten te maken, kijk er elkaar keer weer naar uit. Heerlijk om te lezen! En… Super goed gedaan 🙂

  • Gabriëlla schreef:

   Wat leuk om te lezen 🙂 en thnx. Heb je jezelf al geabonneerd op mijn berichten? Als je onderaan deze pagina het hokje aanvinkt met laat me weten wanneer er een nieuw bericht is dan krijg je meteen een mailtje als ik er iets nieuws op zet. Hoe gaat het bij jou? Alweer wat rondjes gelopen?

 • Etienne Vissers schreef:

  Proficiat met een toptijd hoor, diepe buiging. Ik heb zaterdag 9km gelopen in 42 minuten. Stond een snelle 9 op het programma als voorbereiding op de Rotterdam marathon. Op zondag met Rifka 30km gewandeld in de Loonse en Drunense duinen. Was een wandeltocht…ook koud en miezer. Maar doordat de tocht voor 70% door los zand ging. Een leuke voorbereiding op Egmond.

  • Gabriëlla schreef:

   Hihi thanks!! Ohhh lekker tempo!!! En dat voor een training wow. 30km wandelen….. Respect! En dan ook nog door het mulle zand! Gaan jullie een wandelevement binnenkort doen of was dit gewoon een eenmalige actie. Jaaa Egmond doe ik ook…. Ben echt heel benieuwd maar knijp hem ook wel een beetje hoor. Maar komt vast goed. Succes met trainen deze week.

 • Steven schreef:

  Hey Gaby,

  Toevallig op je blog utigekomen. Superleuk stuk om te lezen over je ervaring op de Bruggenloop, want wat was het een drama weer ;). Ik stond er ook met een flinke verkoudheid maar goed om te weten dat ik daar niet de enige gek in ben :D.

  Knap gelopen ondanks omstandigheden en veel success verder, ga je site ook zeker meer volgen!

  Groeten Steven.

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Steven,
   Bij deze… Welkom op mijn blog :-).
   Heel erg bedankt voor je leuke berichtje en leuk dat je mij gaat volgen.
   Hihihi gelukkig was ik dus niet de enige gek, fijn om te horen hahaha.
   Hoe ging het verder bij jou?
   Groetjes Gaby

   • steven schreef:

    Hey 😉

    Ja gezien de omstandigheden ging het goed. Het was na de 7heuvelloop weer een van mn eerste loop evenementen sinds de roparun waar ik geblesseerd raakte. En was tevreden met 1.15.21

    • Gabriëlla schreef:

     Ohwwww nette tijd toch! Ohhhh roparun… Supergaaf!!! Wel balen dat je er een blessure aan over hield. Ik kon aankomend jaar mee, maar door de bruiloft van mijn neefje kan ik helaas niet mee. Maar die staat ook op mijn ‘verlanglijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *