Nog 2 maanden & 1 dag

Morgen is het alweer 1 september en dat betekent dat morgen over precies 2 maanden de marathon van NYC is. Oké als je kijkt naar de weekdagen zou het eigenlijk 2 maanden -1 dag moeten zijn, want de marathon is natuurlijk niet op dinsdag, maar gewoon op zondag. Maar wow… het is alweer de laatste dag van de maand augustus… een maand waarin ik in totaal 275km heb hardgelopen. Een persoonlijk maandrecord. Niet alle trainingen gingen naar het zin en even soepel, maar ze werden wel netjes afgewerkt.

IMG_6786

In de maand Augustus liep ik geen wedstrijden, maar kwamen wel de eerste trainingen van 30 kilometer in beeld. Geen wedstrijden?? Wat zeg ik nou??? Ik deed eigenlijk wel mee aan een ‘wedstrijd’, namelijk de virtuele run ‘ Road to Hogwarts’. De loop van 83 kilometer finishte ik vorige week zondag tijdens mijn duurloop van 32km. De medaille hiervan zal ik ergens pas in November ontvangen, aangezien je aan deze loop nog t/m Oktober mee kan doen.

Afgelopen week liep ik de 4 laatste trainingen van deze maand en kwam ik uit op een weektotaal van 60km. De week bestond uit 2 tempotrainingen en 2 iets rustigere trainingen.

Afgelopen dinsdag stond er een interval van 13 km op het programma. Ik probeerde die dag eerst uit te slapen aangezien ik in de avond mijn eerste nachtdienst tegemoet zou gaan. Helaas werd het uitslapen mij niet gegund en zat ik uiteindelijk al om 9 uur aan een ontbijtje. Na rustig wakker te zijn geworden en wat huishoudelijke klussen gedaan te hebben trok ik mijn loopkleding aan. Eigenlijk waren de huishoudelijke klussen een soort van uitstelsmoesjes, want stiekem had ik niet zoveel zin in een pittige interval. Maar goed… niet veel later stond ik dan toch buiten en begon ik aan de training. Eerst 2 kilometer inlopen om vervolgens 8x 800 meter op mijn 10km tempo te knallen…. Daarna weer rustig uitlopen en de training zat er alweer op. En ohhhh wat een heerlijk gevoel achteraf. Ik moest aan het begin een beetje op gang komen, maar uiteindelijk zoeffffff ging ik hartstikke lekker.

IMG_6557

Op woensdag sliep ik bijna de gehele dag. Want na een drukke nachtdienst en een lange dag ervoor was mijn lijf behoorlijk moe en sliep ik bijna 10 uur. 10 uur!! Deze 10 uur slaap mocht ik gelijk de dag erna bekopen met het resultaat dat ik maar 6 uurtjes sliep 😉

Na een korte ‘nacht’ was het ook erg lastig om mijn heerlijk warme bedje uit komen om mijn 6 km ‘nachtdienst-shake-out-run’ te gaan lopen. Na even een kreet in de facebook pagina ‘ik loop hard’ te hebben geplaatst kreeg ik zoveel motiverende woorden dat ik niet veel later buiten stond. Heerlijk plassenstampen want het had behoorlijk geregend die dag en toen ik aan het lopen was kwamen er ook wat aardig spetters naar beneden. Vol energie ging ik de laatste nachtdienst tegemoet.

IMG_6637

Op vrijdag kwam ik ‘s morgens uit de nacht, sliep 3 uurtjes en verder stonden er geen hardloopactiviteiten gepland…. Behalve dan de finale van de 200 meter ;-). Wat een Heldin die Dafne zeg! Binnenkort maar eens kijken hoe lang ik over een 200 meter loop, gok dat het niet eens in de buurt komt van haar monsterlijke tijd!

ef820e18-10f0-41a0-a794-0bf7c3a5523c_565940747_AH_2493_0663E86E420C7052E768A4EA5B890545_edit

Zaterdag stond er een tempoduurloop van 23 kilometer op het programma. De vorige keer dat ik deze training op het programma stond was het ook de dag nadat ik uit de nachtdienst kwam. Toen ging het voor geen meter, kreeg mijn benen niet aan de gang…. En helaas… dit keer was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Omdat ik er al een beetje bang voor was, had ik mij er al een beetje op ingesteld en maakte ik er maar gewoon het beste van. 2 km inlopen en dan 4 x 4km op 4:50min/km, tussendoor 5 minuten ‘rust’ en daarna nog uitlopen tot 23km. De delen op het echte tempo voelde zwaar en geen 1 van de tempoblokken gingen in het beoogde tempo, maar de ‘rust’ stukken liep ik op een fijn tempo en zo maakte ik uiteindelijk toch de kilometers door de prachtige polder. In de middag was ik bij het 10 jaar Q feestje in Amsterdam te vinden en ‘s avonds lag ik heerlijk een avondje languit op de bank. Gaf mijn benen nog een beetje rust want zondag zou er 17 kilometer gelopen gaan worden.

IMG_6709

Na een regenachtige nacht ging alweer vroeg de wekker, want jaaaaaaaa de eerste training met de groep van Rijnmond marathon reizen stond op het programma. Eindelijk een keer samen lopen met mensen die ook met dezelfde reis naar NYC gaan. Ruim op tijd was ik aanwezig bij de Zevenhuizerplas in Rotterdam en langzaamaan kwamen er steeds meer lopers aangereden. Uiteindelijk kwam de trainer Jan de Vos aangefietst en was het tijd om mijn camelbag om te hangen. Na een korte uitleg over hoe de training eruit zou zien liepen we richting de rivier de Rotte. Daar stopte en deden we een kleine warming-up en werd er een groepsfoto gemaakt. Een grote groep, maar lang niet zo groot als de groep die meegaan naar NYC.

IMG_5737

Er kon gekozen worden uit 4 verschillende afstanden om deze dag te lopen, namelijk 15-17-21 & 23 km. Aangezien ik de dag ervoor al 23 kilometer gelopen had vond ik de 17 kilometer wel genoeg. We vertrokken als 1 groep voor prachtige duurloop langs de Rotte, maar moesten natuurlijk wel in ons eigen tempo lopen. Trainer Jan kwam af en toe voorbij om aanwijzingen te geven en om te vragen of het goed ging. Al vrij snel liep ik samen met Ytsen en nog een meisje in het roze (waarvan ik heel erg de naam niet weet), we liepen eigenlijk gezellig met zijn 3en 16 kilometer lang te kletsen en de kilometers vlogen echt letterlijk voorbij.

Z5MDQKOy

Bij 16 kilometer sloegen Ytsen en ik de brug over, terug richting de parkeerplaats en het meisje in roze zou doorgaan voor de 23km. Bij de auto lekker een zoet drankje… en gedver… wat is mijn rug nat… Huh??? Hoe kan dat?? Ohwneeeeee mijn waterzak is lek…. Wat bleek een klein naadje bovenaan bij de sluiting los 🙁 … kijken of ik het nog met ducktape kan plakken, anders wordt het een nieuwe.

Bij de auto stond ik nog gezellig even een tijdje te kletsen en langzaam druppelde iedereen een beetje binnen. De eerstvolgende keer valt de training tegelijk met de dam tot dam dus tja…. Dan ben ik er helaas niet bij. Maar gezellig was het wel en door deze training heb ik alleen nog maar meer zin om met deze leuke mensen naar NYC af te reizen.

IMG_6762

En nu nog 8 weken -1 dag te gaan voordat ik ook daadwerkelijk daar ruim 42 kilometer lang mag gaan schitteren. Nog 8 weken om keihard te trainen om de puntjes op de I te kunnen zetten.

Maar ook nog maar 8 weken de tijd om geld op te halen voor de WE foundation en nog maar 8 weken de tijd om de laatste tubes FIT balsem te verkopen voor de WE foundation. De foundation die zich in zet voor kinderen met de bijzondere stofwisselingsziekte MPS6. Dus wie verlost mij van de laatste tubes FIT balsem (€13,95 per tube)? Wil je geen tube, maar wel een donatie doen (en echt hoor, ik ben blij met elke euro) dat kan en mag natuurlijk ook…. Het geld mag overgemaakt worden op het speciaal geopende rekeningnummer NL 05 ABNA 0474 5232 09 t.n.v. G. Rietmeijer onder vermelding van ‘NYC Marathon’

Een kleine vooruitblik op September…. Trainen, wedstrijden, trainen en ohwja nog een paar officiële loopjes als trainingen ;-). Ik heb er zin… Hoe zit het met jou? Hoe ging Augustus? En wat zijn jou plannen voor September?

IMG_6586

5 Comments

 • Erna schreef:

  Hi!
  Ik ben het meisje in het roze en heet Erna 🙂
  Nadat jullie waren afgeslagen bedacht ik me ook nog dat we elkaar helemaal niet hadden voorgesteld haha.
  Het was inderdaad gezellig lopen in Rdam, de kilometers vlogen voorbij.
  Succes met alle loopjes in September en de laatste trainingen en tot ziens op 11 oktober voor de laatste training!

  Groeten Erna

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Erna

   Wat grappig ;-), ja sorry wist even niet hoe ik je moest noemen, dus het meisje in het roze leek mij het meest toepasselijk hahahaha. Ging het nog goed de laatste kilometers? Succes met de trainingen en loopjes en zie je 11 oktober.

   Groetjes Gaby

 • Jelle schreef:

  Augustug ging goed met de Marktstadrun als afsluiten en ja de loopplannen voor September? Die lijken me duidelijk.. Kilometers maken en finishen op de Peperstraat in Zaandam met een topper als jou aan mijn zijde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *