‘Je kan me rug op’

Misschien is het je al opgevallen, maar steeds vaker zie je een foto van mij met een ‘camelbag’. Dit komt natuurlijk omdat ik op dit moment mijn afstanden aan het verlengen ben en dus niet meer kan trainen zonder water mee te nemen. Omdat ik veel vragen krijg over welk merk tas ik heb en of deze mij bevalt enz… dacht ik… ik ga er maar eens een blogje aan wijden.

IMG_6170

Toen ik een tijdje aan het hardlopen was en mijn afstanden begon te verlengen kreeg ik te horen dat het verstandig was om water onderweg mee te nemen. Ik besloot toen om een belt met flesjes aan te schaffen. Al vanaf het begin had ik daar een haat/liefde verhouding mee. De ene keer zat ie prima en verschoof die niet, maar de andere keer bleef die maar omhoog kruipen…heel irritant.

Ik hobbelde er een tijdje hiermee door, maar keek ondertussen toch naar die mooie waterrugzakken van anderen. Diverse merken zag ik voorbij komen, van Salomon tot Nathan, maar toen ik het op internet ging opzoeken kreeg ik een halve hartverzakking. Wat???? Zijn die dingen zo duur??? €70 was nog niks. Omdat ik op dat moment toch nog geen 2e marathon in de planning had (ik had immers net de eerste erop zitten) en de duurlopen niet zo lang zouden zijn, deed ik het maar of met de flesjes of met niks. Maar ondertussen hield ik mijn oren en ogen geopend.

Image-1

En toen….. liep ik even te struinen door de uitgebreide hardloopafdeling van de Decathlon en zag daar mooie rugzakken van het huismerk van de Decathlon, Kalenji, hangen. Hmmm zou dit wat zijn? Ze hadden 3 verschillende soorten hangen. Een tas, waar eigenlijk alleen waterzak van 1 liter in kon en dan nog een uitgebreider type in een heren en damesversie (met een waterzak van 2 liter). Hmmmm die laatste sprak mij wel aan. Een groot binnenvak met nog een vakje met een rits (die je zelfs nog iets ruimer kan maken als je hem aan de buitenzijde openritst. En aan de buitenkant zit er ook nog genoeg ruimte. Aan de buitenzijde ook nog 2 kleine vakjes met rits. Alleen aan de voorzijde zat niet veel opbergruimte, dit was echter bij de herenversie wel het geval. Daar had je namelijk nog 2 grote vakken voorin waarin je zelfs 2 bidons kan doen. Eigenwijs als ik ben paste ik de herenversie… en ondanks dat ik geen grote borsten heb vond ik deze toch niet zo lekker zitten. De damesversie zat echter als gegoten en het was meteen liefde op het eerste gezicht.

DSCN4988

Speurend in het rek viel mijn oog op een tasje/zakje (net iets groter dan een Iphone 6) die je aan een belt kon doen, hmmm zou die ook aan de buikband van de camelbag passen? Na even geprobeerd te hebben lag ook deze in mijn mandje. Heel handig… want op deze manier heb ik net wat meer opbergmogelijkheden dicht bij de hand.

DSCN4985
Inmiddels heb ik deze ‘camelbag’ nu ruim een jaar en heb ik geen spijt van deze aankoop. Ik heb nog nooit met een andere camelbag gelopen dan deze, dus ik kan hem niet vergelijken met eventuele duurdere (en mogelijk dus betere), maar ik vind deze tot nu toe erg fijn. Na een paar keer met een klotsende ‘waterzak’ gelopen te hebben weet ik nu precies hoe ik hem goed moet ontluchten en heb ik daar geen last meer van. Oké het water wordt met een lange loop in de brandende zon wel een beetje lauw, maar ik weet niet of andere merken dit wel heel koel houden. Hij blijft goed zitten als je hem eenmaal goed hebt afgesteld. Er zit verder genoeg opbergruimte in, want een jasje, pakje zakdoekjes, gelletjes, petje, portemonnee en telefoon kunnen er met gemak in. Heel fijn. Mocht je een keer ergens verdwalen en mocht je iemand dan willen waarschuwen… dan zit er zelfs nog een fluitje aan ;-). En stinkt ie van het zweten na een zweterige lange duurloop? Hop hop even door het sop en hij is weer fris en fruitig.

En dan het allerleukste van deze camelbag…. De prijs….€29,95 inclusief 2 liter waterzak. En het aparte tasje die ik erbij heb gekocht €4,95. Prima prijs wat mij betreft. En mocht de waterzak onverhoopt een keertje lek raken… dan kan je voor €9,95 een nieuwe van 2 liter aanschaffen.

Heb je geen Decathlon in de buurt, maar ben je er wel nieuwsgierig naar geworden of wil je hem gelijk aanschaffen? Klik dan hieronder op het desbetreffende artikel voor meer info.

Hopelijk heb je zo antwoordt op de vragen omtrent mijn camelbag? Mocht het nou niet zo zijn, schroom niet… en stel ze in de reactie’s hieronder.

Carpe Diem! Seize the day! Make your lives extraordinary! Go For a long Run!

IMG_2096

16 Comments

 • Rianne schreef:

  Hoi gaby,

  Ik heb ook een haat liefde verhouding met de belt maar waar ik vooral mee worstel is de schuurplekken die de belt achter laat op de kleren.. Zo zonde.. heb je dat met de tas niet? Bedoel blijft die wel beter op je rug of schuurt deze ook een beetje?

  X rianne

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Rianne
   Oei dat is zonde! Als je deze gewoon goed stevig ‘aantrekt’ blijft ie prima zitten. Ik heb geen schuurplekken nog op mijn kleding ontdekt dus denk dat het wel goed zit ;-).
   Groetjes

 • Runninghans schreef:

  Mooi verslag. … en ik heb gestemd hoor. ☺

 • Justin schreef:

  Handig Gaby en thanks! Dit zal voor beginnende lange afstandlopers een verademing zijn (mits ze lekker zitten). Ik schrok ook van de prijzen . Maar als je een goede hebt zal die ook wel langer meegaan .

  • Gabriëlla schreef:

   Hoi Justin,
   Ik vind hem heerlijk zitten en heb hem lig nu al een jaar. Ik heb 1x de waterzak vervangen omdat ik er een klein lekje in had zitten (ws van een scherp puntje aan sleutelhanger van mijn werkpasje). Tja hoe lang die meegaat verder weet ik natuurlijk niet ;-)… maar dat weet ik van de andere merken ook niet.. Maar ik kan je hem lig aanraden (mocht je er nog geen hebben, maar wel 1 willen voor een leuke prijs)
   groetjes Gaby

 • henri van veen schreef:

  ik heb behalve een rugzak van decathlon – die klein is – een groter exemplaar van asics. daarin doe ik dezelfde waterzak als die in die van decathlon. voordeel is dat ik er verder bijvoorbeeld een jasje, lange broek, eten en andere spullen in kan stoppen.

 • Mandy Timmermans schreef:

  Gekocht nav je uitgebreide review! Ik baalde ook van die prijzen. Had mijn oog laten vallen op een rose van Nathan maar helaas €120. Vandaag naar de Decathlon gereden en deze met het bijbehorende tasje gekocht. Thanks!!!

 • Erik schreef:

  Hey Gaby,

  Na aanleiding van je review heb ik de heren uitvoering gekocht.
  Na een aantal keren gebruikt te hebben (met en zonder waterzak), kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben met de aankoop. Zit goed en je merkt bijna niet dat je een rugzak bij je hebt.

  Het enige waar ik aan moet wennen is dat het water klotst, maar dat komt vanzelf goed!

  Thank!!

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Erik,

   Wat superleuk om terug te horen! Heb je de waterzak geprobeerd te ontluchten? Dat scheelt een heleboel geklots namelijk onderweg.

   Groetjes en veel succes ermee
   Gaby

 • Rennes schreef:

  Hoi Gaby,

  Wat een mooie site heb je zeg. Snel eens even een beetje rondkijken! Dit is natuurlijk een reactie op een blog van vijf jaar oud, maar ik ben benieuwd of je nog steeds met een Kalenji-waterzak rent of dat je op een ander merk bent overgegaan. Ik ben nu zelf ook zo’n beetje op het punt aangekomen om een ‘Camelbak’ aan te schaffen en vroeg mij af of een rugzak niet ontzettend warm is. Als ik gewoon wandel met een rugzak kan je mijn shirt al na 30 minuten uitwringen. Hartelijke groet!

  • Gaby schreef:

   Hoi Hoi

   sorry voor de late reactie. Ik loop nog steeds met een rugzak, maar inmiddels wel van een ander merk (osprey). Deze is voortgekomen uit een samenwerking. Desondanks ben ik altijd heel tevreden geweest over die van Kalenji. Een zweterige rug krijg ik op den duur bij elke hardlooprugzak. Maar de ene ventileert het wel wat beter dan de ander, waardoor je het niet snel warm hebt.
   Groetjes
   Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *