Review ASICS Runners waistbelt

DSC_0601

Een paar weken voor de marathon van NYC kreeg ik van ASICS een overlevingspakket voor de marathon opgestuurd. Echt superlief! Daarin zat onder andere een riem/belt met 2 flesjes. Toen ik die zag dacht ik… hmmmm moet ik daar echt mee gaan lopen??? Ik heb namelijk niet zulke goede ervaringen met mijn eigen belt en ben inmiddels verliefd op mijn camelbag.

Maar goed…. Alles verdient een kans, dus ook deze belt van ASICS. Ik durfde het niet aan om hem met de marathon mee te nemen, aangezien ik er geen lange afstand mee heb kunnen trainen. Ik besloot om hem dan ook pas uitgebreid te gaan testen na de marathon.

Inmiddels heb ik er een aantal keer mee gelopen en ik kan je vertellen ik ben positief verrast. Waar mijn oude belt heen en weer hobbelde over mijn heupen blijft deze gewoon zitten. Door het klittenband kan je hem goed verstellen en door het iets ruwere materiaal aan de binnenzijde van de band blijft ie goed op zijn plaats zitten. De belt voelt niet zwaar en is van ademend materiaal gemaakt.

IMG_9910

voor de oplettende volger.. hij was in deze foto al te spotten 😉

De stof aan de binnenkant is dus iets ruwer, maar nu ook weer niet zo ruw dat die bijvoorbeeld je geliefde hardloopshirtje verpest. Ook lijkt er een soort van kussentje in te zitten waardoor die lekker zacht is en je niet meteen de flesjes op je onderrug voelt duwen.

De belt wordt geleverd met 2 flesjes. Deze hebben allebei een inhoud van 300ml en zijn vaatwasserbestendig. Ze zijn makkelijk te openen en blijven tijdens het drinken ook goed open (niet dat ze stiekem weer dicht gaan en je kan zuigen tot je een ons weegt en er nog niks uitkomt). De flesjes passen precies in de houders en worden onder andere door een elastiekje op de plaats gehouden. Deze is met 1 hand makkelijk van de flesjes te verwijderen, maar ook weer makkelijk met 1 hand om het flesje te bevestigen.
DSC_0605
Tussen de 2 flesjes in zitten 2 vakjes om spullen in op te bergen. Het voorste vakje is iets kleiner en wordt afgesloten met een klein stukje klittenband. De achterste is een stuk ruimer (mijn iphone 6 past er met gemak in) en is af te sluiten met een ritjes.
DSC_0618
Mocht je een iets langere afstand ermee willen gaan lopen en 1 of meerdere sportgelletjes mee willen nemen dan is zelfs daar aan gedacht. Je kan ze natuurlijk in het ritsvakje meenemen, maar mocht je het niet fijn vinden dat je telefoon of iets samen met je gelletjes in 1 vakje zitten dan kan je ze ook in de speciaal daarvoor bestemde lusjes doen. Ik zelf had ze eerst niet gezien, totdat ik de band beter bekeek. Ze zitten namelijk een beetje verstopt. Er zitten 3 lusjes aan de binnenzijde bij het linkerflesje (links voor als je hem om hebt) en daar passen precies 3 gelletjes in. Het is even pielen, maar als ze eenmaal zitten, zitten ze stevig.
DSC_0604
Aan de voorkant van de belt zitten 2 verschuifbare bandjes waar je een startnummer aan kan bevestigen. Je moet wel even 2 gaatjes in je startnummer prikken, maar daarna kan je ze mooi aan je belt hangen. Scheelt weer gaatjes in je shirt (tenzij je net zoals mij bibbits hebt).
DSC_0602

Een klein nadeel van de belt vind ik dat je het geklots van het water zo erg hoort. Maar goed, als je een lekker muziekje op hebt valt het weg naar de achtergrond en hoor je het op den duur niet meer ;-).

Kortom… ik ben dus zeer positief verrast en zal deze belt bij de middellange afstanden zeker vaker mee gaan nemen!
DSC_0583 copy

De belt is verkrijgbaar in de kleuren zwart en roze. De logo’s zijn van reflecterend materiaal dus ook goed te zien in het donker. De verkoopadviesprijs is €32,00 en hij is hier te bestellen.

*ik heb de belt van ASICS gekregen, dit verandert echter niks aan mijn mening*

7 Comments

 • Annette schreef:

  Hoi Gaby,

  Ik loop altijd tegen het probleem dat dit soort riemen in mijn taille gaan zitten ipv netjes op mn heupen. Hoe denk jij over deze belt van ASICS? Blijft deze wel netjes op zijn plek?
  Groetjes!!

  • Gabriëlla schreef:

   Hoi Annette
   Ik vind het zelf ook vreselijk als ze in mijn taille gaan zitten (dat deed mijn oude), maar deze bleef bij mij echt perfect zitten. Ook met verschillende snelheden, hij bleef gewoon op mijn heupen zitten. Ik was echt positief verrast.
   Groetjes Gaby

 • Sonja Diane schreef:

  Klinkt goed! Ik ben met de mijne van Rucanor niet zo erg tevreden, schuift tijdens het lopen steeds omhoog. Volgens mij moet ik deze maar op mijn verlanglijstje voor kerst zetten,

 • Margot schreef:

  Ik heb er 1 van fuelbelt met twee flesjes. Op zich heel tevreden. Geen last van als ik loop, maar twee probleempjes: 1) mijn flesjes sluiten intussen niet meer perfect af en als het water/sportdrank begint te klotsen dan komt er aan het randje iedere keer een druppeltje uit, gevolg op het einde van mijn run is mijn shirt op twee plaatsen nat (maar daar kan ik nu nog mee leven), 2) en dit is echt het grootste probleem naar mijn mening: ze schuren mijn shirtjes kapot 🙁 nu is dat ook wel een dingetje bij mij dat ik liefst zo min mogelijk beschadigingen zie op mijn lievelingsshirtjes, dus doe ik er nu een loopshirtje dat je krijgt bij wedstrijden over heen… Blijft mijn ‘mooie’ shirtje tenminste mooi 😉 ik neem overigens alleen op langere afstanden water mee hoor…

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Margot,
   Ohw en je kan de flesjes niet vervangen door nieuwe? En wel balen dat je niet gewoon met je mooie shirtjes ermee kan lopen. Zonde. Ik neem ook alleen bij langere afstanden water mee, tenzij het echt heel warm is.
   Groetjes Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *