Bijna op 1 hand af te tellen

Holymoly en dan is het ineens nog maar 6 dagen voor Berlijn, is de laatste ‘wedstrijd’ gelopen en is het taperen (inclusief de bijbehorende gedachten en fantoompijntjes) begonnen. De dagen tot aan mijn 4e marathon zijn bijna op 1 hand te tellen en ondanks dat het mijn 4e marathon wordt vind ik gewoon toch echt weer retespannend! De trainingen afgelopen week gingen eigenlijk best lekker, tijd voor een terugblik op de afgelopen week.

Maandag
Deze week begon voor mij met een soort van ‘weekend’. Ik kwam namelijk in de ochtend uit de nachtdienst en zat even later samen met vriendlief bij de notaris voor een samenlevingscontract. Oké dit doe je normaal niet in het weekend, maar doordat ik uit de nacht was en even 2 dagen vrij was voelde het als weekend ;-). Na de notaris dook ik nog even voor 2,5 uur mijn bed in om daarna te wachten op mensen die wat op zouden komen halen een telefoontje van de verhuurder van het complex waar ik nu woon. Beide kwamen niet opdagen waardoor ik voor Piet snot op tijd mijn bed uit was gegaan. Ik had bedacht om maar weer eens mijn neus in de sportschool te laten zien. Ik kon nu al merken dat ik alweer eventjes niet was geweest en durfde daardoor niet alles voluit te doen. Dat komt wel weer na Berlijn. Toch voelde het weer fijn en merkte ik dat ik het gewoon gemist had.IMG_7494

Na de sportschool fietste ik naar de sportmasseur en liet mijn benen even goed los masseren. In de avond was ik erg moe en ging op tijd mijn bed in.

Dinsdag
Omdat het vandaag wederom heel warm zou worden en ik een 20 kilometer wisselduurloop op schema had staan besloot ik om toch maar vroeg op pad te gaan. Ik stond na een klein ontbijtje om 6:30 uur buiten en ging in het donker op pad. Ik liep 2 kilometer in om daarna 9 keer een soort van interval te doen van 1 kilometer in 5:05 minuten en 1 kilometer in 5:30 minuten. Ik moest even inkomen, maar gedurende het lopen ging het steeds lekkerder en werden de kilometers steeds een beetje sneller afgewerkt. Ik genoot van het heerlijke weer en de prachtige zonsopkomst. Ik deed een ET phone home momentje, hahahahha IMG_7531

Omdat ik zo lekker liep en bij 20 kilometer nog niet thuis was besloot ik om er een halve marathon van te maken.. en heel eerlijk, als het niet zo dicht op Berlijn had gezeten had ik graag nog meer kilometers gelopen. Hoppa! Dit geeft vertrouwen, lekker! Had ik echt even nodig. IMG_7530

De rest van de dag voerde ik niet heel veel uit en genoot van het zonnetje. Wel plaatste ik een review en winactie van de Flipbelt online. Gemist? klik dan hier.

In de avond was ik, mede door het vroege opstaan, best moe en lag weer lekker op tijd in mijn bed.

Woensdag
Vandaag moest ik helaas al weer werken. De dag leek voorbij te kruipen en eenmaal thuis probeerde ik snel nog wat te eten. In de avond wilde ik graag naar de atletiekbaan voor mijn intervaltraining. Eigenlijk stond deze voor donderdag gepland, maar omdat ik dan niet zoveel tijd zou hebben had ik deze met de 8 kilometer duurloop omgewisseld. Zo kon ik de 400 meters ook lekker op de baan afwerken. Het was vrij warm nog toen we met de training begonnen en tijdens het inlopen liep ik gewoon met de groep mee. Ik kon merken dat mijn benen nog niet helemaal hersteld waren van de dag ervoor en was benieuwd wat er van de tempo’s terecht zou gaan komen. Het inlopen duurde langer dan ik had gedacht, maar uiteindelijk kwamen weer terug op de baan. Daar liep ik mijn eigen programma in de vorm van 10x 400 meters in 1:42-1:45 minuten. Tussendoor 200 meter rustig dribbelen als rust. De tempo’s haalde ik wel, maar het was wel werken. Na 5x heel even een korte drinkpauze om daarna nog de laatste 5 af te werken. Na de interval liep ik samen met een aantal loopmaatjes nog even uit en kon met een goed gevoel naar huis. IMG_7573

Eenmaal thuis lukte het niet meteen om in mijn bed te duiken, ik was nog veel te hyperactief. Toch zou de wekker weer vroeg gaan dus ik ging maar liggen in de hoop in slaap te vallen.

Donderdag
Dagdienst nummer 2 ging redelijk snel voorbij en eenmaal klaar reed ik naar Amsterdam om mijn vriend op te halen. We zouden namelijk de vloer gaan kopen voor beneden en meestal als hij op tijd voor iets thuis moet zijn gooit het OV roet in het eten. Om dat voor te zijn had ik besloten om hem op tijd op te halen. Dit keer gooide echter de files roet in het eten. Ik had dit echter op de heenweg al gezien waardoor we helemaal binnendoor naar de woonboulevard hier in de buurt zijn gereden. De vloer werd besteld en uiteindelijk waren we rond 19:30 uur thuis en moesten toen nog boodschappen doen en koken. Eigenlijk stond de duurloop ook nog op de planning, maar zoals al voorspeld ging dit hem niet meer worden. In bed keek ik nog even naar de gouden 200 meter race van Marlou van Rhijn en probeerde daarna snel te slapen. IMG_2078

Vrijdag
jaaaaa het is bijna te ruiken… het weekend!! Maar eerst nog 1 dagje werken. De dag leek weer voorbij te kruipen en eenmaal klaar haastte ik mij naar huis om de spullen bij elkaar te zoeken voor een gesprek over de verzekeringen. Eerst even een snelle douche om daarna met de map richting het dorp te gaan. Daar nog even een kort bezoek langs de hardloopwinkel voor wat gelletjes en herstelreepjes voor dit weekend en Berlijn, kan maar vast in huis zijn. Het gesprek verliep verder vlot en na het gesprek fietste ik door naar een feestje van een collega. Om 20 uur vond ik het wel genoeg en fietste weer lekker richting huis. Mijn vriend was dit weekend weg met zijn werk en daardoor had ik het rijk voor mij alleen. Even lekker foute series kijken enz hahahahaha. Terwijl ik het een en ander met een half oog keek, pakte ik nog wat verhuisdozen in en ging veeeeel te laat naar bed.

Zaterdag
WEEKEND! Na een klein beetje uitgeslapen te hebben startte ik rustig de dag op met mijn blog over het VSM fit event van de week ervoor af te maken. Daarna deed ik allerlei klussen in huis, haalde de boodschappen en deed lekker rustig aan. In de brievenbus lag een pakketje en jaja mijn shirt voor Berlijn zat erin. Last minute had ik toch besloten om een nieuw shirtje te laten maken en geloof mij… elke wegwerker is jaloers op deze kleur oranje ;-). IMG_7650Het hempje moest natuurlijk meteen ingewijd worden en daarom liep ik in de middag lekker een loslooprondje van 6 kilometer. Even de beentjes wakker schudden voor de dam tot dam van morgen. IMG_7655

Ik zocht in de avond alvast de spullen bij elkaar en bakte een klein stapeltjes pannenkoeken om gelijk te eten, maar ook lekker als ontbijt voor de zondag. NOMNOMNOM. In de avond keek ik lekker tv en om 21:30 uur belde nog even mijn oma. Ze wilde weten of meedeed met de damloop en wat ik aan zou hebben. Ze ging namelijk kijken naar AT5 om te kijken of ze mij zou zien, schattig toch? Daarna keek ik nog even iets af en lag een beetje op tijd in mijn bed, maar het duurde een paar pagina’s in mijn boek voordat ik heerlijk in slaap viel.

Zondag
Jaaaaaaa vandaag is het de damloop en hoe grappig… ik werd via Facebook er even aan herinnerd dat het vandaag precies 4 jaar geleden was dat ik meedeed aan de jaarmarktestafette hier in het dorp. De loop waardoor ik ging nadenken dat ik misschien het hardlopen wel eens leuk zou kunnen gaan vinden haahahhaha.735C7E8D-0F77-4645-B281-485F1456FCF9

Maar goed, vandaag de damloop en na een aantal pannenkoeken opgewarmd te hebben kleedde ik mij om liep rond 9:15 uur naar buiten. Teamvroem maatje Ron kwam mij ophalen en samen reden we naar Amsterdam. Zoals gewend doe ik nog niet hele verhaal uit de doeken (anders heb ik vandeweek niks te melden 😉 ), maar de damloop ging lekker en was weer 1 groot feest. Ik moest even inkomen, maar na 10 kilometer moest ik mezelf inhouden. Dik tevreden over mijn tijd, zeker gezien de warmte. IMG_7734

Eenmaal thuis was vriendlief ook weer thuis en had ik even geen zin om ongezellig achter de laptop te zitten ivm mijn weekoverzicht (uhhh nee ik was vergeten om voor te werken). Ik besloot om even voor ontspanning te kiezen en het weekoverzicht een dagje op te schuiven… vandaar dat je hem nu op maandag leest. Ik merkte aan mijn hele lijf dat ik nog een soort van hyper was en hoopte dat ik nog een beetje zou slapen.

Maandag
Het slapen ging best oke, maar had wat mij betreft nog heeeeel wat langer gekund. Maar er moest weer gewerkt worden en kon niet wachten op alle verhalen van mijn collega’s die ook de damloop hadden gedaan. Zo leuk!! De dag duurde lang, maar was wel heel gezellig. Aan het eind van de dag kon ik een pakketje ophalen wat al was bezorgd bij het nieuwe huis. Ik was enigszins verbaasd, want huh?? We hebben toch nog niet de sleutel. Echt superlief, ik kreeg van een heleboel instagram maatjes een hele lieve kaart met een ballon erbij. Zo lief!! IMG_7748

En nu is het maandagavond en tel ik de dagen tot aan het vertrek naar Berlijn af…. en ook de trainingen van deze week. Nog 2 trainingen in Nederland te gaan en nog 1 loslooprondje in Berlijn en dan zondag…. KNALLEN!! Of ik er klaar voor ben, geen idee! Maar ik ga gewoon lekker lopen en ik zie het wel. Tuurlijk zou het tof zijn als ik P.R. loop, onder die 3:41:00 uur duik, maar is het niet zo dan is het niet zo. Finishen en genieten is het hoofddoel en een mooie tijd is, zeker gezien de laatste maanden, een subdoel. Tuurlijk blijft de streber van mij wel een beetje knagen om voor een mooie tijd te gaan, maar ik ga onderweg wel voelen hoe het gaat. Ik heb er in ieder geval zin in en of ik er klaar voor ben/was, dat hoor je dus zondagmiddag 😉 .

Whaaaa de dagen zijn bijna op 1 hand af te tellen…. nog 6 dagen tot aan de start, tik tak-tik tak!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *