Review en win: De flipbelt!

Enige tijd geleden kreeg ik de kans om de flipbelt te gaan testen, daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Ik loop namelijk ALTIJD met mijn telefoon en wil daarnaast vaak nog van alles meenemen. Mijn OV eventueel een gelletje, een sleutel en het liefst nog wat water. Door enigszins creatief te zijn krijg ik het of deels mee in mijn spibelt en de rest in mijn sportbroek of ik neem mijn gehele camelbag mee en zeul dus ook met een korte run veel overtollig gewicht mee. Niet meer nodig heb ik gemerkt want alles kan in de flipbelt. IMG_7535

Wat is het?

De flipbelt is, plat gezegd, een brede riem van dubbelgevouwen elastische stof met 4 gaten erin. Niet meer en niet minder, maar dit ‘simpele’ stukje stof doet prima zijn werk. Alles kan erin (ja zelfs de grote telefoons van tegenwoorden, want de flipbelt is 7,5cm breed) en blijft ook prima op zijn plaats zitten. aqua_stuff_large-2Losse sleutel? Er zit een handig lusje met een haakje erin in verstopt waar je je sleutel aan vast kan klikken en je deze niet meer aan je veter hoeft vast te rijgen. Ben je met de open gaten toch bang dat je iets gaat verliezen, dan draai je de openingen gewoon naar binnen. Alleen het eruit halen van de spullen wordt dan wel iets lastiger.IMG_7469

Voordat je de band koopt moet je eerste even kijken welke maat je nodig hebt. Dit doe je door je taille (of heupomvang als je hem iets lager wilt hebben zitten) te meten en te kijken in de tabel welke maat je nodig hebt. Er zijn 5 maten beschikbaar, dus voor bijna iedereen is er wel een geschikte maat te vinden. Als je eenmaal de juiste maat hebt blijft de band prima op zijn plaats zitten tijdens het lopen, sterker nog… je voelt hem eigenlijk niet eens zitten. Het enige waaraan je het misschien wel merkt is dat het op die plek iets warmer is dan ergens anders. De band is van een sneldrogende en ademende stof gemaakt, die ook nog eens heel zacht aanvoelt. De stof is echter niet waterdicht dus als je naar buiten gaat tijdens een flinke hoosbui of je weet dat je enorm transpireert dan is het aan te raden om je telefoon en evt. briefgeld even in een plastic zakje te stoppen.

Genie in a bottle

Sinds begin van de zomer hebben ze nu ook handige waterflesjes die perfect in de flipbelt passen. De flesjes zijn zo gevormd dat ze enigszins  een ronding hebben om zo de ronding van het lichaam te volgen. Ze zijn in 2 maten beschikbaar, 175ml en 320ml. Ikzelf heb 2 flesjes van 175ml getest en deze hoeveelheid is prima als je op een warme dag een rondje maakt tot maximaal een uur. Zo heb je in ieder geval iets van water bij je, maar hoef je niet meteen met liters te sjouwen. IMG_7534Het flesje ligt prettig in de hand en drinkt ook lekker. Het dopje blijft ook goed open staan tijdens het drinken en zakt niet vanzelf weer terug. Het enige nadeel van de flesjes in combinatie met de flipbelt, als je ze er eenmaal uit hebt dan zijn ze er weer lastig in te krijgen tijdens het rennen. Dat is echt even oefenen en soms zelfs even stilstaan om ze er weer in te doen. IMG_7475

Er zijn zelfs tegenwoordig ook lampjes die je eraan kan klikken, maar hoe dat systeem werkt weet ik niet precies en heb ik ook niet getest, maar wie weet komt dat ooit nog.

Conclusie

De flipbelt is een handige band waar je een hoop spullen in mee kan nemen en die goed op zijn plaats blijft zitten. Klein nadeel is dat die warm is en niet waterdicht. Daarnaast kan het erin schuiven van de waterflesjes soms wat lastig gaan tijdens het lopen.

Uitvoeringen

 • De basic Flipbelt is in 9 verschillende kleuren verkrijgbaar voor een prijs van €29,95.
 • Wil je liever toch een rits in je flipebelt, dan zijn er 4 verschillende kleuren verkrijgbaar met rits voor €37,95.
 • Reflecterend materiaal erop? Dan heb je keuze uit 2 verschillende  met rondom reflecterend materiaal (i.p.v. alleen een reflecterend logo), deze is verkrijgbaar voor €37,95.
 • De waterflesjes zijn in 175 ml €9,95 en 320ml €14,95 verkrijgbaar.
 • Lampje voor op je Flipbelt is in verschillende kleuren verkrijgbaar voor €25,00.
  Schermafbeelding 2016-09-12 om 03.49.52

De flipbelt’s en bijbehorende asociares zijn bij de meeste hardloopspeciaalzaken wel te vinden, maar ook online te koop bij Flipbelt.nl 

WIN WIN WIN

En nu tatatataaaaaaaaaa mag ik een Flipbelt naar keuze, ter waarde van €29,95 aan 1 van jullie weggeven. Wat moet je daar voor doen? Heel simpel…

 • Volg het instagram account van FlipBelt_Benelux en Gaby_runs_the_world
 • Repost de post over deze review en mention mij daarin
 • Of maak, als het reposten niet lukt, even een originele foto en mention mij daarin.
 • En zet bij deze post ook even de hashtag #wineenflipbelt

Oké misschien niet helemaal simpel, maar ook niet al te moeilijk toch? Doe dit alles uiterlijk 21 september dan kan ik 22 september de winnaar of winnares bekend maken.

IMG_7478

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of even een mailtje te sturen naar gaby@gabyrunstheworld.com 

10 Comments

 • Joyce pots schreef:

  Ik ga mijn best doen zo’n flipbelt lijkt me een mooie oplossing voor mijn heupgordel probleem

 • Paulien schreef:

  Reposten alleen via instagram?? Want dat lukt mij nooit….

  Maar wil ‘m zeker graag

 • Sjaak Sinke schreef:

  Natalie heeft er pas al een gewonnen en heeft daar goed mee kunnen lopen

 • Patty schreef:

  Hi Gaby!

  Leuk! Ik doe mee! Zal een compilatie op insta zetten
  Met dit mooie weer is de Flipbelt natuurlijk meer dan tooooo hot to handle… Ik sleep nu nog meer mee dan normal (lees: meer water). Plus: ik loop in de avond omdat het dan wat koeler is; en dus moet ik een verlichtingsarmband(en) om. Nu is dit niet iets wat ik dan straks in de Flipbelt zou vervoeren, maar de flipbelt met reflectie zou natuurlijk meer dan top zijn om nog beter op te vallen. Want zichtbaar lopen EN je handen vrij hebben, dat is natuurlijk win-win! En ik sleep altijd zoveel mee tijdens een run. In de ene hand mijn (oldskool) iPod en in de andere hand mijn telefoon in een hoesje waar ik vaak ook een sleutel in prop EN minimaal een flesje water. Als ik ergens loop waar ik met de auto heen moet, zit ik ook nog met mijn auto sleutel! En dat is me toch een groot ding. Nu zie ik dat de Flipbelt daar een special haakje voor heeft; meer dan top!

  Goed… wat ik op lange runs meesleep?!
  – Telefoon
  – Pinpas
  – Geld (heb wel eens ergens gestaan dat de pin het niet deed en ik toch echt wat drinken nodig had….)
  – Banaan (die is wel laat maar zeggen plat als je hem in de Flipbelt zou doen; maar als dit straks het enige is wat ik in m’n handen hoef te dragen, win!)
  – WC papier (trust me; bij lange afstanden moet je soms. Nu doe ik wc papier in een plastic zakje ergens achter m’n kleding of met een beetje mazzel in een shortje met een ritsje)
  – Water (important)
  – Gelletje (probeer ik zo weinig mogelijk; maar met km die alleen maar oplopen is dit wel handig).
  – Huissleutel
  – Sleutel auto als ik op plek loop anders dan thuis

  Rugzak lopen is voor mij niks (nog geen perfecte gevonden iig), maar als ik de Flipbelt zo eens bekijk en lees wat ik daar allemaal mee zou kunnen vervoeren, dan zouden m’n handen een stuk leger zijn en m’n zakken niet zo wiebelen omdat ze zo vol zijn + wellicht als de reflectie zo goed is zou ik iets anders kunnen verzinnen voor het polsbandje om m’n arm met lichtjes, want elke keer krijg ik hier schuurplekken van.

  En nee ik ben niet gek; ben gewoon GEK op hardlopen. Liefst met m’n handen vrij haha ;-)!

  #WhatINeedForALongRun #InItForALongRun #LoveToRun #InNeedOfFlipBelt #HoeveelSnellerZouIkZijnZonderAlDezeZooi 😛

  Liefs Patty #wineenflipbelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *