Als een kind zo blij!

Ohwjee ik heb het gevoel dat ik jullie deze afgelopen week een beetje verwaarloosd heb. Waar ik een aantal leuke ideeën had, kwamen deze of niet van de grond of had ik het gewoon simpelweg te druk met andere dingen. Het was voor mij wel een week met 2 leuke lopen die beide bijzonder goed uitpakte. Tijd voor een terugblik op de afgelopen week, veel leesplezier.

Maandag
Hieperdepiep hoera, opa 94 jaar! En dat moet natuurlijk een klein beetje gevierd worden. Dus vertrokken mijn moeder en ik al op tijd richting Rotterdam om samen met mijn oma deze bijzondere gebeurtenis te vieren. En ondanks dat ik enigszins aan de lijn ben vond ik dat ik vandaag wel een klein stukje taart mocht. IMG_1459
Het was een fijne ochtend en rond 13 uur waren mijn moeder en ik weer thuis. Het was bloedheet op het balkon en had geen rust in mijn lijf. Ik besloot om lekker even een stukje te gaan fietsen, kon ik gelijk mooi het stukje taart verbranden 😉 . Ik stippelde via afstandmeten.nl een route uit richting de Nieuwkoopse plassen en de Meije. Een mooi stukje natuur waar ik eigenlijk nog nooit geweest was en dat terwijl het maar 14 kilometer vanaf mijn huis ligt. Ondanks dat het warm was, was het op de fiets heerlijk! IMG_1909Met een rustig tempo van net geen 22 km/uur genoot ik van de prachtige natuur. Paar kleine stops tussendoor, genieten! En als ik weer echt lange duurlopen ga doen, weet ik in ieder geval dat ik deze route zeker vaker zal gaan pakken. IMG_1510

Eind van de middag ging ik naar de sportmasseur, even de beentjes los laten maken na de 18 kilometer van de dag ervoor en het fietstochtje. Heel fijn! In de avond zaten mijn vriend en ik lekker lang buiten op het balkon, te genieten van het heerlijke weer.

Dinsdag
Eigenlijk stond er voor vandaag een loslooprondje op het schema, maar het was nog zo warm toen ik thuis kwam rond 14 uur na een ochtendje in Zoetermeer dat ik deze besloot uit te stellen totdat het weer iets koeler zou zijn. Ik besloot lekker van het zonnetje te genieten. Bikini aan, boek en lekker drankje erbij… chill modus aan. IMG_1532
Zelfs in het koken had ik geen zin dus ik maakte mij er vandaag lekker makkelijk vanaf door de Rotti meneer hier om de hoek een bezoekje te brengen voor een afhaalmaaltijd. Lang geen rotti meer op, maar wat blijft dat toch lekker zeg. Na het eten werd de nieuwe oven geleverd en hoe blij kan je zijn met een nieuwe oven! Een ECHTE oven! Geen combi dingetje meer, maar een echte oven! Als een kind zo blij! Vriendlief besloot om hem gelijk in te wijden door er een soort van boterkoek/cake te maken, dus hop de AH nog in en bakken maar. Terwijl hij aan het bakken was ging ik er nog even uit om 6 kilometer te lopen. IMG_1540
De temperatuur was heerlijk, mijn hartslag laag (voor mijn doen), maar gedurende de loop vorderde werd ik steeds misselijker. Bah! De rotti was toch wat zwaar op de maag gevallen, terwijl er al ruim 2,5 uur tussen de laatste hap en dit rondje zat.IMG_1554
Eenmaal thuis hoefde ik geen cake of iets meer, dat scheelt weer voor de lijn 😉 . Na het douchen zakte gelukkig de misselijkheid en kroop ik mijn bedje in.

Woensdag
En dag 3 vrij op een rij. Na een klein beetje uitgeslapen te hebben was het tijd om naar een afspraak met Lornah Sports te rijden. Maar eerst trok ik de winnaar van de ‘Fun to Run’ actie. Uitslag nog niet gezien? Klik dan hier.  Daar mocht ik meteen het een en ander testen en zelfs al de allernieuwste collectie van 2017 zien. En ik kan je vast verklappen, die wordt heeeeel gaaf! De huidige collectie is ook supergaaf en ik kon het niet laten om deze te proberen en iets moois uit te zoeken. Het jurkje wat ik draag komt uit de 1e collectie van Lornah sports en het leuke is, van deze 1e collectie zijn alle items nu voor 50% van de originele prijs te koop. De nieuwe collectie staat ook online en daar zitten zelfs mooie spullen voor de mannen bij. IMG_1568

Na het bezoek aan Lornah sports bakte ik een lekkere stapel pannenkoeken. Er stond namelijk een 10 kilometer wedstrijdje voor de avond op het programma dus een paar pannenkoeken kon ik wel gebruiken 🙂 . En aangezien ik geen zin had om weer zo misselijk te worden als de dag ervoor at ik dus al lekker warm in de middag. Na afloop schreef ik vast een blog voor de dag erna en genoot nog een beetje van het nog steeds lekkere weer. Het weer was wel aan het veranderen en de wolken leken het ook wel van de zon te gaan winnen.

Ruim op tijd vertrok ik daarna richting Utrecht voor de Zomeravondcup. Het was heerlijk loopweer met zelfs een enigszins sterk windje. Met een hoop gezellige mensen stond ik aan de start van deze loop en na 46:34 minuten kwam ik over de finish. Wow! Zo snel heb ik dit hele jaar nog niet over 10 kilometer gelopen (2016 P.R 😉 ). Oké het parcours had niet veel langer moeten zijn, en het komt nog niet in de buurt van mijn P.R., maar de vorm lijkt terug te komen. Een uitgebreider verslag over deze loop hoop ik deze aankomende week te plaatsen. IMG_1722

Na afloop bleef ik natuurlijk weer veel te lang hangen, waardoor ik enigszins laat thuis was. Daarna kon ik niet in slaap komen met als gevolg dat ik pas na 0:00 uur in slaap viel.

Donderdag
Aaaaahhhhhhh neeeeeee niet nu al…. niet nu al de wekker, maar helaas het was alweer 6 uur en ik moest eruit. Ik voltooide nog even snel de laatste dingetjes aan mijn blog over hardlopen op vakantie en plaatste deze online. Gemist? Lees hem dan hier terug. De werkdag ging lekker vlot voorbij en eenmaal klaar haastte ik mij naar huis. Thuis warmde ik een paar pannenkoeken op en at deze lekker in het zonnetje op het balkon. Daarna kleedde ik mij om en vertrok richting Amstelveen voor de VU polderloop. Even 5 kilometer knallen. Na de vlotte 10 kilometer, de korte nacht en drukke werkdag verwachtte ik er alleen niet veel van qua tijd. Maar goed, ik zou het wel zien. Ook bij deze loop weer een hoop bekenden, zo leuk en gezellig! Even een korte samenvatting van deze loop –> Ik startte echt veel te snel, liep daarna 3 kilometers redelijk vlak, haalde mensen in en moest de laatste kilometer echt op mijn tanden bijten, maarrrrrrrrrr ik liep gewoon een P.R!!!! Ik dacht echt na de finish, maar hoe dan?? Was dit wel echt 5 kilometer?? Maar dat was het echt! wow! 21:57 minuten! 19 seconden van mijn oude P.R. eraf. Ook over deze loop probeer ik aankomende week een verslagje te schrijven. IMG_1752

Na afloop snel naar huis, zo kon ik nog even gezellig een serie terug kijken met mijn vriend samen voordat het alweer tijd was om te gaan slapen.

Vrijdag
Na een klein beetje uitgeslapen te hebben, deed ik boodschappen en maakte en lekkere maaltijdsalade voor mijn avonddienst. Tegen 12:00 uur vertrok ik richting de sportschool want er stond een personal trainingssessie gepland van een uur. Niet zo handig na de afgelopen dagen, maar het was niet anders. En zo fijn, mijn gevoel dat ik wederom sterker ben geworden kwam overeen met de bevindingen van Arjun. Het was tijdens het uur bikkelen en zweten, maar weer echt leuke nieuwe oefeningen gedaan waar ik lekker mee aan de slag kan de komende periode. IMG_1765

Na afloop was het racen om gedoucht, gegeten en wel om 15 uur weer op mijn werk te zijn, maar het lukte. Daar was ik aan het eind van de avond wel compleet gesloopt door de dag, maar dat kwam alleen maar goed uit, want de dag erna had ik weer vroege dienst.

Zaterdag
Het was dus een korte nacht en om 7:30 uur stond ik alweer op de werkvloer. Gelukkig had ik genoeg te doen waardoor er weinig tijd was om moe te zijn, maar aan het einde van de dienst kon ik het gapen niet meer verbergen hahahaha. Na het werk deed ik nog even boodschappen samen met vriendlief en zat ik te dubben of ik nog zou gaan lopen. Uiteindelijk besloot ik om mijn geplande 12 kilometer wel te gaan lopen en werden het zelfs 12 fijne kilometers. De eerste 2 kilometers voelden mijn benen behoorlijk zwaar, maar daarna voelde het steeds beter. De luchtvochtigheid was echter een ander verhaal, deze leek met de kilometer hoger te worden. Tijdens deze 12 kilometer kon ik mooi mijn nieuwe camelbag uitproberen en afstellen.  IMG_1888Daarnaast had ik heel veel lol met een wilde koe onderweg. Of hij/zij het net zo leuk vond weet ik niet, maar ik moest er wel om lachen. Hij/zij leek wel niet op de foto te willen en verstopte zich steeds achter de blaadjes van de boom hahahaha. IMG_1891Met een weer enigszins opgeladen batterij kwam ik thuis en kon ik al bijna aanvallen op een heerlijke ovenschotel van vis met sperziebonen en geitenkaas. Na een aflevering van masterchef gekeken te hebben hadden we zin om nog iets lekkers uit de oven te toveren. Ik had in de middag een recept van bodieboost gevonden voor kokosmakronen en besloten om deze nog even te maken. Vriendlief haalde snel nog het laatste ingrediënt en voordat ik het wist stonden ze in de oven. Een klein uurtje later waren ze genoeg afgekoeld om te proberen, ohhh lekker! Waar ik normaal gesproken de hele bakplaat had leeggegeten hield ik het nu bij 2 kleine makroontjes en pakte mijn vriend de rest in om mee te nemen naar zijn werk de dag erna. IMG_1908
We keken nog wat tv.. en voordat ik wist was het al 23 uur. De bedoeling was om op tijd naar mijn bed te gaan, maar dit plan mislukte…

Zondag
En daar had ik vanmorgen natuurlijk meteen alweer spijt van hahahahaha. Want 6 uur de wekker blijft toch vroeg. Het was redelijk rustig op werk en daardoor konden we een relaxte zondag ervan maken met alle tijd voor de patiënten, maar ook voor leuke verhalen uit de oude doos. Fijn zulke diensten af en toe. Na het werk hoefde ik niet meer te lopen, eigenlijk stond er krachttraining op het programma, maar omdat ik nog een beetje spierpijn had van de vrijdag en de sportschool ook al dicht was besloot ik om er lekker een rustdag van te maken. Misschien dat ik vanavond nog wat buikspieren doe op een matje, maar gok dat het bij rust blijft. Ook lekker soms!

Het was een goed gevulde week met allerlei leuke dingen. Genoeg input in ieder geval om weer wat op het digitale papier te gaan krijgen. Althans ik ga het proberen 😉 . Morgen staat er een duurloop van 24 kilometer op het programma, ik ben benieuwd hoe die gaat. Ik heb er in ieder geval zin in, maar vind het toch ook wel weer een hele afstand. Gek he! Voor die blessure liep ik die afstand met gemak en nu kijk ik er toch een soort van tegenop. Nou ja… zal vast goed gaan. Ik hou jullie op de hoogte 😉 .

Hoe ging het bij jullie deze week? Nog leuke loopjes gedaan? Ook onverwachts een P.R. gelopen? Ben benieuwd en veel succes weer deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *