Weerslag door de warmte?

Oeps een dagje later dan gepland, maar goed hier is die alsnog. Een week die gedomineerd werd door de warmte en behoorlijk zijn weerslag had op mij en het lopen. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Verplicht uitslapen, want we gaan weer de nachtdienst in. Met tussenpozen weet ik het tot 10:30 uur te rekken en stap redelijk uitgerust mijn bed uit. Mijn kuit voelt na de dryneedling van de dag ervoor nog wat beurs, maar verder wel soepeler dan daarvoor. Eens kijken hoe dit de aankomende dagen gaat voelen. De rest van de ochtend doe ik lekker rustig aan en houdt mij bezig met het (tot nu toe) laatste regelwerk voor de hypotheek. Zo! Hopelijk wordt alles snel goedgekeurd en kunnen we dingen gaan bestellen, zoals een nieuwe vloer enz. Daarna kijk ik een aflevering van de serie Marcella en voordat ik het weet is het 4 uur later en is de serie klaar. Oeps… daarna snel ik mij naar de sportschool en werk lekker mijn schema af.
IMG_6483

De rest van de avond doe ik rustig aan en maak mij klaar voor de eerste nachtdienst.

Dinsdag
Na een redelijk drukke nachtdienst ben ik zo blij dat ik mijn bed zie. KAPOTIMG_6491

En met een kleine tussenpauze van een uur rol ik om 18:30 uur mijn bed uit. Zo! geloof dat ik het nodig had. Ik kook daarna een beetje rijst en warm mijn restje curry op. Ik maak vast een klein beginnetje aan mijn blog over de avond van ASICS, maar krijg hem niet af voordat ik weer naar het werk moet.

Woensdag
Wat een contrast qua nacht zeg, waar ik het de nacht ervoor nog heel druk had, hadden we het vannacht heel rustig. Het werd een gezellige nacht met 2 slechte films. Toch ben ik blij als ik mijn bed zie, maar merk dat het toch al behoorlijk warm is. Het slapen lukt niet echt goed en als ik rond 16 uur wakker ben is het ook klaar. Normaal gesproken zou ik nu gaan lopen, maar door de warmte lijkt mij dat niet verstandig en plan mijn rondje rond 21 uur, nog net even mooi voordat ik weer moet werken. Ik kook maar meteen mijn eten, want zo kan het tenminste nog wat uurtjes zakken. Terwijl ik bezig ben met mijn blog en wacht totdat vriendlief thuiskomt wordt er gebeld door het werk ‘of ik misschien uren op wil nemen want er liggen geen patiënten’. Na heel veel getwijfel zeg ik toch ja. Ik voel mij best fit, maar zo kan ik nog later de deur uit om te lopen, hoef ik mij niet te haasten en nog beter kan ik de dag erna fris en fruitig al om 8 uur naar het strand. Last minute strand plan wordt samen met Petra gemaakt en pas om 21:30 uur stap ik naar buiten voor een rondje van 6 kilometer. Het is al donker dus ik moet weer op pad met mijn lampje en dat is toch best weer gek. Het is nog heel warm en ben blij dat ik ergens in een tuin onder de sproeier kan staan. IMG_6524

Eenmaal thuis ben ik toch wel moe en na wat gelezen te hebben val ik heerlijk in slaap.

Donderdag
Compleet uitgerust wordt ik wakker en stap ik rond 7:45 uur in de auto om Petra op te halen bij Leiden CS. Vanuit daar rijden we richting Katwijk del Sol en iets na 9 uur liggen we heerlijk op een strandbed aan zee. Wat lekker dit zeg! GENIETEN! IMG_6535
IMG_6609

Aan het eind van de middag zijn we allebei wel een beetje gaar en breng ik Petra weer terug naar het station. Eenmaal thuis heb ik geen inspiratie voor het eten en vriendlief ook niet, dus het word uiteindelijk gewoon lekker een stokbroodje met salades, jammie. De rest van de avond genieten we nog een beetje van de zon en kijken we een leuke serie. Ik probeer op tijd naar bed te gaan, want de wekker gaat vanwege het lopen de volgende ochtend alweer vroeg, maar het is zo warm dat dat niet echt lukt.

Vrijdag
5 uur gaat de wekker af, oefff dat is vroeg, maar rond 5:45 uur staat TeamVroem maatje Ron hier voor de deur voor een 14 kilometer loop. Hijzelf moest een rustige 16 kilometer doen en ik een 14 kilometer met 8x een versnelling van 45 seconden naar 4:00 min/km. We besluiten om gezellig samen te lopen en zo gaan we ,beide met verlichting aan, op pad. Ik heb een rondje uitgezocht waar het als we goed is rond 6:45 uur de zonsopkomst moeten kunnen zien. We beginnen in het pikkedonker, maar het is al behoorlijk benauwd en het lijkt in de nacht nauwelijks afgekoeld. We lopen lekker door en na 3 kilometer begint de 1e versnelling. Oei dat is weer even wennen, maar het lukt en nog maar 7 te gaan. Het begint langzaamaan te schemeren en we zien de lucht al een beetje rood kleuren, toch is het nog lang geen tijd voor de zon en lopen rustig verder langs het water. Bij de 3e versnelling werk ik een hap vliegjes naar binnen. Ik stop midden in de versnelling en probeer ze eruit te hoesten…GADVER! Heel de loop verder heb ik het idee dat er nog wat tegen mijn huig aan geplakt zit, bah! We pakken de versnelling weer op en lopen verder. Rond 6:45 uur lopen we precies bij de plek die ik in gedachten had en hmmm geen zon. Het is wel iets bewolkt, maar toch. We slaan een klein weggetje in en Ron gaat op zoek naar de zon.IMG_6662

We willen ons omdraaien en jaaaaa daar komt ie… vanachter de kerk gepiept. IMG_6668

We lopen uiteindelijk verder, langs de blatende schapen, en maken de loop af. Wat ging dit lekker zeg! En wow… het is nog steeds heel vroeg hahahaha, nog heel de dag voor mij. IMG_6690

Ron gaat er snel vandoor om de kids naar school te brengen en ik begin aan mijn rijtje met klussen. Boodschappen doen, hypotheek shop toe, formulier bij de notaris inleveren en even langs de action voor een handig verhuisplankje op wieltjes. Daarna schrijf ik een blog over een winactie voor startbewijzen voor de save the boobies run en ben dan wel even klaar met mijn lijstje. De was draait ondertussen en ik ga lekker in mijn bikini de zon in op het balkon. Goed boek erbij en genieten maar. Het duurt niet lang of het begint meer en meer bewolkt te worden en huh?? REGEN!! Het is maar van korte duur en na nog een klein buitje trekt het helemaal open. Terwijl ik lekker zit te lezen vallen mijn ogen dicht en betrap ik mijzelf uiteindelijk op een klein snurkgeluid waardoor ik weer wakker wordt, oeps.

De rest van de middag/avond doe ik niet veel en maak ik samen met met vriendlief plannen voor de volgende dag.

Zaterdag
De wekker op tijd, maar ik druk hem uit en zet hem een uur later. Eigenlijk staat er voor vandaag 10 kilometer loslopen op het programma, maar ik heb geen zin. Even gewoon niet…even niet vroeg op, even rustig opstarten en dan richting het dorp en de woonwinkels in Capelle aan den ijsel is het plan. Ik besluit om niet te gaan en nog even te blijven liggen. Na het ontbijt doen we de boodschappen en gaat vriendlief naar de kapper en haal ik wat gelletjes voor Berlijn bij de hardloopwinkel. Daarna rijden we richting de woonwinkels en worden heel wat wijzer en kopen al een paar leuke dingen. Met moeie voeten en ruim 11 kilometer aan wandelkilometers sluiten we de dag af met een lekkere BBQ. IMG_6749

Daarna probeerde ik wat in mijn kast te hangen en was ik zo klaar met het volle hanggedeelte dat ik ineens een opruimbui kreeg… dit resulteerde in aardig wat lege hangers en een stuk legere kast, heerlijk!IMG_6753

Zondag
Eigenlijk zou ik vandaag een snelle 21 kilometer moeten lopen en aangezien er geen halve marathon wedstrijd hier in de buurt was zou ik deze samen met Coen lopen. Door de warmte had ik met Henny al afgesproken dat het wel een tandje langzamer mocht, maar op zaterdagavond belde Coen dat hij door zijn rug was gegaan en niet kon lopen. Ik besloot om dan zelf door de polder te gaan voor een tempoduurloop, maar bij de 1e 200 meter wist ik al… dit gaat hem niet worden vandaag. Het tempo kreeg ik er niet in en de benen voelde moe van de dag ervoor. Na 3 kilometer zat ik in twijfel, loop ik door of keer ik om… ik besloot om toch maar door te lopen en om misschien de route in te korten. Terwijl ik dit laatste wilde gaan dacht ik, nee nee nee… straks in Berlijn kan je ook niet zomaar afsnijden. Ik liep lekker door en zag dat het steeds een beetje donkerder begon te worden, kom maar met die bui.. even afkoelen.

Terwijl ik een foto van de molen van hieronder sta te maken hoor ik het ineens in de verte rommelen, onweer! Shit! Ik ben een enorme schijterd als het om onweer gaat, maar ook zou ik vanaf dat punt best wel de polder ingaan en de bewoonde wereld achter mij laten. Geen beschutting niks. Ron woont niet zover van deze plek vandaan en vraag of ik bij hem mag schuilen… ja hoor kom maar. Ik ren snel naar Ron zijn huis en terwijl het begin te spetteren en het onweer met rasse schreden dichterbij komt ren ik dwars door Kouderkerk. Eenmaal bij Ron zijn huis is het onweer heel dichtbij en ben ik blij dat ik ben omgedraaid. Het is een flinke bui en ook de vrouw van Ron komt snel van het hardlooprondje thuis. Ze bied aan mij naar huis te brengen en ik maak dankbaar gebruik van dit aanbod.IMG_6771

Eenmaal thuis stap ik onder de douche en ontbijt met vriendlief samen (nou ja voor mij een lunch gevoelsmatig) en maak mij klaar voor de volgende run, de Fit Fun Run Run van medeblogster Debbie. Zij heeft voor het eerst een run georganiseerd en ik had mij aangemeld voor de 5 kilometer. Ook Ron loopt daar mee en doet de 10 kilometer. We rijden er samen naar toe en ik besluit om ook de 10 kilometer te gaan, mits dit kan. Het blijkt te kunnen en het is 2x hetzelfde rondje. Ook Petra, Meike en Justin zouden de 10 kilometer lopen dus dat is wel gezellig en zo kom ik misschien toch nog enigzins aan die 21 kilometer en op tempo. Nog even een startvakselfie en we zijn er allemaal klaar voor. Ik had nog even mijn camelbag meegenomen omdat er geen waterpost onderweg zou zijn en het toch best warm was.14064185_1169884416367476_9138242151712849963_n

3-2-1 en go! Ik sprint weg, maar merk dat dit iets te enthousiast was en druip snel af qua tempo zeker op het eerste deel aangezien daar een behoorlijk wind tegen staat. Getsie.. en dit straks weer… oeps… deze gedachte maakt mij steeds meer aan het twijfelen of ik straks nog een keer een rondje loop. Ik probeer enigszins op tempo door te lopen, maar wordt al vrij snel ingehaald door Justin en Petra. We draaien een ander fietspad op en beginnen de wind in de rug te krijgen, dat is beter… ik merk dat ik langzaam Justin en verderop op Petra aan het benaderen ben en loop steeds meer op ze in. Het duurt een tijdje voor ik ze weer inhaal en vlak voordat ik Petra inhaal wordt ik aangemoedigd door Frouke. 14151837_1319568061416553_940515353_o

In mijn hoofd heb ik mijn beslissing al genomen en terwijl ik Petra passeer roep ik naar haar ‘ ik stop na 5 kilometer’ en tot mijn verbazing roept Petra, ik ook. hahahahaha oké. We lopen de laatste kilometer stug door en vlak voordat ik finish zie ik Ron voor zijn 2e rondje gaan. En voordat ik het weet ben ik gefinisht. Ohw.. was dat de finish. Het staat niet helemaal duidelijk aangegeven, maar wat ik wel weet is dat ik 2e dame ben op de 5 en Petra 3e whaha wat een grap. Totaal geen spijt van mijn keuze loop ik richting de massagetafel en laat even goed mijn rechterkuit onder handen nemen, het zit toch nog niet helemaal lekker. De fysio van daar neemt mijn kuit zo grondig onder handen dat die knoop er wel uit moet zijn. Terwijl ik op de tafel lig komt ook Meike binnenlopen, huh… jij ook al. Ook Meike (en justin ook) is gestopt bij de 5 kilometer hahahahahaha, lekker gemotiveerd allemaal. Ik bedank de fysio voor het losmaken van mijn kuit en wacht op Ron bij de finish. Hij komt met een nette tijd binnen en overhandig hem zijn medaille. IMG_6819

Terwijl we de laatste lopers aanmoedigen is het tijd voor een groepsfoto. IMG_6820

Na afloop nog de prijsuitreiking en een hoop lol met zijn allen. 4E068CA1-6EE9-48BC-8A39-C0CB89BA2DC1

Het was vandaag,ondanks dat het totaal niet volgens plan verliep, een gezellige loopdag die ik met een big smile kon afsluiten. Volgende keer weer beter, toch?

Eenmaal thuis halen vriendlief en ik nog wat voor het eten en besluiten we om de BBQ restjes op te maken te maken door te gaan gourmetten. Gelukkig ook met wat groente erbij, want oeps… morgen weer nieuwe ronde nieuwe kansen ;-).

En toen….

En toen was het alweer maandag… tijd voor DE nieuwe ronde en nieuwe kansen. Terwijl ik gisteravond zo moe was en meteen als een blok in slaap viel was ik in de nacht regelmatig wakker. Straks heb ik een late dienst en eigenlijk heb ik nog een herstelloopje op de planning staan. We gaan wel zien wat het allemaal wordt, ik had lig een beetje uitslaapbehoefte en jullie hadden dit weekoverzicht ook te goed. Aankomende week heb ik 2 officiële lopen op het programma staan en hopelijk gaan ze allebei beter dan die van gister. Vrijdag de Leiden Ladiesrun en zondag de 30 van Amsterdam Noord. De laatste 30-er in aanloop naar Berlijn.

Hoe ging het bij jou deze week? En zie ik jou nog ergens aankomende week?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *