Sprintend het Vondelpark door

Anderhalve week geleden was ik bij de officiele opening van de damloop store. Deze store zit nu tijdelijk in de Run2day winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Een leuke avond waarbij we sprinttraining kregen van Robert Lathouwers en gelijk de allernieuwste schoenen van Asics (de Dynaflyte) konden uitproberen. Hierbij het verslag over deze doldwaze avond en ook hoe jij kans kan maken op een tof kledingpakket t.w.v. €500,- van ASICS inclusief de nieuwe dynaflytes en een startbewijs voor de damloop. Veel leesplezierAsics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (147 van 154)

Het kwam de hele dag met bakken uit de hemel en na een paar uurtjes geslapen te hebben (ik kwam uit de nachtdienst ‘s morgens) stapte ik op tijd in de auto om naar Andrea te rijden. Zij had geregeld dat haar vriend ons voor de deur zou afzetten en met dit weer was dat een welkom iets. Eenmaal op de Overtoom stond ik al snel oog in oog met Madelon. Madelon en ik volgen elkaar al geruime tijd op social media en vorig jaar heb ik haar heeeeeel kort tijdens de marathon van Rotterdam gezien, maar verder nooit echt in het echt. De begroeting was echter of we elkaar al jaren kenden en snel liepen we naar binnen om daar verder te kletsen.

Speciaal voor de 32e dam tot damloop heeft Asics in samenwerking met de Run2Day in Amsterdam een pop up store geopend. Hier kan je de nieuwste collective van Asics bekijken, maar ook je eigen shirt laten bedrukken met een gave print voor de dam tot damloop. Het is niet alleen een winkel, maar gelijk ook een klein museum over de dam tot damloop. Met wanden vol met allerlei weetjes over dit geweldige evenement.Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (5 van 154)

Ik keek mijn ogen uit en voordat ik het wist kreeg ik van Esther van Asics een tas vol met kleding in mijn handen gedrukt. Het duurde niet lang daarna of de gehele ruimte stond vol met, in het nieuw gestoken, mede-bloggers en jawel ook Robert Lathouwers. Robert had de eer om echt de damloop te openen en jawel om ons (zootje ongeregeld) een sprinttraining in het Vondelpark te geven. Superleuk! Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (10 van 154)

Een eindsprint begint ongeveer bij nog 800 meter voor de finish en laat Robert nou net met de 800 meter 2x op de olympische spelen gestaan. Deze sprintkoning zou ons de kneepjes van het ‘vak’ leren en ondanks de enorme regen had iedereen er heel veel zin in.

We begonnen rustig met inlopen om daarna actief de spieren een beetje los te maken.Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (14 van 154)

Daarna kwam de speedladder uit het tasje wat Robert bij zich had en werden onze hardloopskills flink onder de loep genomen. Gelukkig was ik een aantal oefeningen gewend van de baantraining, maar een aantal oefeningen waren ook voor mij nog nieuw. Met een hoop gelach werden de oefeningen afgewerkt. Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (81 van 154)

Daarna mochten de elastische banden tevoorschijn komen en werden we in tweetallen opgesplitst. Ik mocht samenwerken met Madelon en mochten we sprintjes gaan trekken terwijl we tegen werden gehouden door het elastiek. Ik kan je vertellen… best zwaar, maar ook erg lachwekkend als je iemand achter je alleen maar ‘oeeeeh oeeeehh oeeehhhh’ hoort roepen hahahhaha. Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (118 van 154)

Daarna werden de rollen omgedraaid en mocht ik Madelon ‘temmen’. Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (144 van 154)

Na deze oefening mochten we het sprinten herhalen en wow het leek nu ineens zoveel harder te gaan.Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (88 van 154)

Dit herhaalde we een aantal keer en iedereen begon wel een beetje moe te worden, maar Robert had nog een toetje bedacht. We moesten 50 seconden hardlopen op 90% om daarna 10 seconden keihard te sprinten. Daarna mochten we 1 minuut wandelen om dit riedeltje vervolgens nog 5 keer te herhalen. Lijkt simpel, maar ik kan je zeggen KAPOT! Moe en voldaan wandelde we terug naar de Run2Day om daar nog een groepsfoto te maken. Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (151 van 154)

Eenmaal binnen was het nog lang gezellig en had Andrea het idee om nog even met Mari en Robert op de foto te gaan. Het werden doldwaze foto’s die ik jullie echt niet kan onthouden hahahahaha. IMG_6507 IMG_6508

De laatste shirtjes werden bedrukt en rond 22 uur was het echt tijd om naar huis te gaan. Wil jij ook zo’n tof bedrukt shirt ga dan snel naar de popup store en laat er 1 maken. Je kan daar ook gelijk de antwoorden vinden die je nodig hebt om de volgende prijsvraag te beantwoorden. Vul je deze goed in dan maak je kans op een heel gaaf kledingpakket van ASICS inclusief een felbegeerd startbewijs voor de Damloop. Klik hier voor meer info over deze ‘prijsvraag’. http://www.run2day.nl/damloop-store-amsterdam

Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (3 van 154)

Het was weer een toffe avond wat vastgelegd werd door ZOUT fotografie.

Bedankt Keeptrack, ASICS en Run2Day Overtoom voor de geweldige avond.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *