Weer even wennen

Afgelopen week was een week waarin ik weer even moest wennen aan bepaalde zaken, maar het uiteindelijk ook wel weer vertrouwd voelde. Daarnaast was het best een drukke week en is het weekoverzicht een dagje later dan dat je gewend bent. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Na een druk, maar superleuk weekend met het Frontrunner Team ben ik heeeeel blij dat ik de maandag nog vrij ben. Ik kan daardoor wat langer blijven liggen, terwijl ik wel al relatief vroeg wakker ben. Het is niet een complete rustdag, want om 12 uur heb ik eindelijk weer een keer een afspraak met personal trainer Arjun. Door de marathon van Rotterdam had ik al een paar weken geen PT meer gedaan en ondanks dat ik moe was van het weekend had ik er veel zin in. Ik werd meteen goed aangepakt en Arjun voorspelde alvast een flinke bak met spierpijn.IMG_1317

De training ging verassend genoeg best goed en ik kreeg weer allerlei nieuwe leuke uitdagende oefeningen voorgeschoteld. Zo blijft het trainen in de sportschool toch een beetje leuk.IMG_1326
Na afloop haalde ik snel de boodschappen en ging ik thuis aan de slag met mijn weekoverzicht. Die had ik grotendeels al klaar, alleen moesten de laatste paar dagen nog gedaan worden.5E5095BA-07B2-4178-BFA4-8948E7A8B5D3

Daarna keek ik met vriendlief nog even naar een serie en was het tijd om mijn bed in te duiken

Dinsdag
Vandaag vroeg op, want er stond een vroege dienst op het programma. En Arjun had toch wel een beetje gelijk over de spierpijn, want ik voelde mijn billen van al de squats en lunges behoorlijk. Het werken ging prima en rond 15:30 uur stapte ik het ziekenhuis uit. De foto’s van het weekend druppelde langzaam binnen en 1 foto van mijzelf vond ik er echt letterlijk en figuurlijk uitspringen en ik moest hem gewoon echt even delen. Ik kreeg er superveel gave reacties op, waarvoor dank.

i-tQ4MKbc-X2

Foto: Andy Astfalck

Eenmaal thuis ging ik snel aan de slag met het huishouden en schreef ik een blog over mijn ‘toekomstplannen’. Aan de titel ‘project unicorn’ konden een aantal mensen die mij al langer volgen het al raden. Ik zou namelijk heel graag de marathon van Boston willen lopen, DE marathon waar je snel genoeg moet zijn om überhaupt mee te mogen doen. Hoe ik dit wil doen, kan je teruglezen in deze blog (mocht je dat niet allang gedaan hebben).

Foto van: Andy Astfalck

Foto: Andy Astfalck

Woensdag
Na geprobeerd hebben lang uit te slapen keek ik eerst in bed nog even mijn nieuwe verslaving op netflix ‘13 reasons why‘. Een serie waarvan ik vind dat iedereen die moet kijken. De rest van de ochtend/middag deed ik rustig aan, want sinds 4,5e maand zou ik die avond weer de nacht in gaan. Ik ging even naar het dorp om dat dingen te halen, probeerde wat dingen op papier te zetten, maar merkte dat ik verder wilde kijken met die serie (hahaha hoezo verslaafd).

Om 18:00 uur stond ik op de atletiekbaan en had ik weer mijn eerste echte intervaltraining na de marathon. Het was wel weer even wennen om zo snoeihard over die baan te knallen, maar achteraf wel lekker. Met de trainster van die groep probeer ik aan mijn houding te werken, met name aan de draaiing in mijn romp tijdens het lopen. Om dit eruit te krijgen liet ze mij lopen met dubbele estafettestokjes, best vermoeiend, maar hopelijk heeft het op de langer termijn effect. IMG_1594Ik had dit keer wel besloten om met een groep eerder op de avond mee te doen ipv met mijn eigen groep vanwege het nog even rustig kunnen zitten na afloop. Het enige nadeel van deze groep is dat de training 15 minuten korter is en ik minder in een groep mee kan lopen, omdat ik 1 van de snellere ben. Toch was het wel even prima voor vandaag en kon ik met een voldaan gevoel naar huis.IMG_1588
Eenmaal thuis at ik een lekkere maaltijd en kon ik na het douchen nog even lekker op de bank hangen voordat ik naar het werk moest.

Donderdag
ZOOOOOOOO wat is dat weer wennen zeg, die nachtdiensten.IMG_1601 Die dip rond 4:00 uur… ohhh my, niet normaal. Ik reed rond 8 uur als een zombie naar huis en was blij toen ik mijn bed in kon, ohwja zo voelde dit. Na voor mijn gevoel in coma te hebben gelegen was ik rond 13 uur klaarwakker en moest ik naar de WC. Het weer inslapen daarna was weer ouderwets een ramp, maar uiteindelijk lag ik tot een redelijk tijd in mijn bed. Vriendlief had gelukkig gekookt en ik kon zo aanschuiven.

Last minute kleedde ik mij om en ging ik naar het werk voor nacht nummer 2.

Vrijdag
Waar ik eerst nog dacht ‘als ik klaar ben ga ik gelijk een rondje hardlopen’, maar hoe verder de nacht vorderde hoe harder mijn bed riep. En ik kan je vertellen, mijn bed won. Ik was kapot! Na 3,5 uur ging de wekker, want in de nacht mocht ik gewoon lekker in mijn eigen bedje slapen en anders zou ik niet terugschakelen. Het kostte enorm veel moeite om mijn bed uit te komen, maar na een digitale schop van Debbie ging ik toch op pad. Het werd uiteindelijk een heerlijk rondje.IMG_2043

Ik was wel echt heel de middag enorm gaar en er kwam niet veel meer uit mijn handen, maar ik had belooft om ‘s avonds met vrienlief mee te gaan sporten dus daar stond ik op vrijdagavond in de sportschool. Ook hier kwam niet veel uit mijn handen, dus deed een paar oefeningen en moedigde vriendlief aan. We hadden in ieder geval een hoop lol in een bijna lege sportschool en gingen met een glimlach naar huis.8C333562-3BC7-4950-AE50-EE8DF77731A7

Zaterdag
Ondanks dat ik gister uit de nachtdienst kwam mocht ik vandaag alweer werken. Gelukkig kon ik een klein beetje uitslapen, want ik had een avonddienst, maar desondanks moest ik wel al ruim op tijd mijn bed uit. Er stond namelijk een 16 kilometer wisselduurloop/interval op de planning. Ik had heel even twijfels of ik wel zou gaan, ik was namelijk zo moe en niet helemaal fit, maar aan de andere kant kon ik het ook niet echt opschuiven naar een later tijdstip in de week. Dus ik besloot gewoon te gaan en ik zou wel zien wat het zou worden. Ik had de tempo’s met een beetje speling in mijn garmin gezet en zou het maximale voor die dag eruit halen. Het was verder prachtig mooi weer en zo kon ik er nog mooi even van genieten, voordat ik weer binnen zou zijn op het werk.0D15F1BB-C830-4B32-8610-4EF21E73994E

Het ging uiteindelijk best lekker, haalde niet helemaal de snellere tempo’s, maar had er vrede mee en was tevreden met hoe de gehele training verliep. Ik genoot van de natuur en dat vond ik het belangrijkste.IMG_2278

Daarna stapte ik snel onder de douche, at een soepje en werd door vriendlief naar het werk gebracht, zodat hij daarna met de auto weg kon. Het was een heerlijke avonddienst waarbij ik veel met het gipsen heb kunnen oefenen (lang leven alle voetballers hahaha) en moe, maar voldaan naar huis ging.

Zondag
Vriendlief ging vandaag al vroeg de deur uit om te gaan windsurfen en ik kreeg heel lief een kopje thee op bed. Ik was alleen zo moe, dat ik weer in slaap viel en 2 uur later wakker werd met een kop koude thee hahahaha. Ik deed niet zoveel in de ochtend en maakte mij klaar om al hardlopend naar het werk te gaan. Zo hoefde ik niet al te vroeg op om te gaan lopen,maar maakte ik wel de kilometers en kon vriendlief gaan surfen omdat hij de auto mee had. Ik had wel vooraf gekeken hoe de wind zou staan, want continue windkracht 4/5 vol tegen is niet leuk, en die stond gelukkig gunstig. Het moest dus zo zijn. Ik had de dag ervoor eigenlijk al alles voor op en na mijn werk meegenomen en daar gelaten, dus ik hoefde amper iets mee te nemen. Het was superlekker weer en het was echt genieten onderweg. Er stond voor vandaag een progressieve duurloop (dus steeds een beetje sneller) op het schema en ondanks dat ik met een klein beetje zware benen op pad ging ging het prima.IMG_2366Ik begon mijn duurloop met 9 kilometer op tempo van 5:40 min/km, daarna 4 kilometer op 5:20 om bijna af te sluiten met 2 kilometer in 5:00 en als toetje 1 kilometer in 4:50 min/km. De laatste 3 kilometer had ik de wind niet helemaal gunstig en vooral de laatste kilometer had ik hem schuin tegen. Het was dus bikkelen, maar uiteindelijk lukte het alsnog om de tempo’s te lopen. Ik was superblij en stond na 16,4 kilometer voor de deur van het ziekenhuis. BAM! De dubbeldekker zat erop en eigenlijk was ik heel erg tevreden over de uitkomst!IMG_2376
IMG_2383

Daar stapte ik snel onder de douche, trakteerde mijzelf op een ijsje en kon daarna beginnen aan mijn avonddienst. Deze was behoorlijk druk, dus enigszins afgedraaid stapte ik later op de avond bij vriendlief in de auto en duurde het thuis niet lang meer voordat ik in dromenland belande.

De nieuwe week is inmiddels een dag oud en belooft weer een redelijk drukke week te worden. Er staan sowieso 2 evenementen op de agenda, zullen de nodige kilometers gelopen gaan worden en ga ik weer naar school. Ik ben benieuwd hoe de week weer gaat verlopen, succes allemaal. Ben benieuwd hoe het bij jullie allemaal gaat tot nu toe. Veel liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *