Week 25: Het roer om

Zo dat was me weer een week. Een week waarin ik mijn nieuwe plannen bekent maakte en dus echt even het roer omgooide voor deze zomer. Mijn week van dag dat dag. Veel leesplezier.

Maandag
Na 4 dagen gewerkt te hebben ben ik vandaag een dagje vrij. Om deze optimaal te benutten heb ik mijn wekker al om 8 uur gezet. Ik heb echt moeite om mijn bed uit te komen, maar omdat ik echt wil zwemmen vandaag stap ik iets voor 9 uur eruit. Om 9:30 uur stap ik het zwembad in. Even snel omkleden en hop het water in. Ik zwem een uurtje en probeer verschillende slagen uit. Van grannystyle schoolslag, naar meer professionele schoolslag en uiteindelijk ook nog her en der een baan borstcrawl. Ik merk dat ik nog wat ‘lucht’ tekort kom door het hoesten en de verkoudheid, maar maak uiteindelijk een uur vol. Ik heb ruim 1,8 kilometer gezwommen en ben eindelijk echt wakker. IMG_9070-(1)

Na het zwemmen wandel ik naar huis en bedenk mij dat ik nog een pakketje moet wegbrengen. Via het station van UPS blijkt dat ik toch bij een postNL punt moet zijn. Ik doe nog een kleine boodschap en nestel mij daarna met mijn macbook op de bank. Het is saai grijs weer inclusief regen en eigenlijk wil ik nog op de racefiets stappen, maar met dit weer is het niet echt aantrekkelijk. Ik besluit om eerst mijn weekoverzicht XXL af te maken en ben daar uiteindelijk heel de middag mee zoet. Het weer knapt wel op, maar omdat ik het perse af wil hebben besluit ik om het fietsen later in de week te gaan doen. Als het overzicht af is, is het alweer tijd om eten te gaan koken. Na het eten kijken vriendlief en ik 2 afleveringen ’13 reason’s why’ en daarna duik ik mijn bed in. Alweer veel te laat, oeps.

Dinsdag
Na een hele onrustige nacht met veel hoesten en dromen gaat alweer vroeg de wekker. Ik heb een vroege dienst en moet dus om 7:30 uur op werk zijn. Na een ontbijtje ga ik snel op pad en kom nog net op tijd binnen op werk. Het begint nog rustig, maar vanaf 9:30 uur zijn we eigenlijk wel de hele tijd bezig. Het is een lekkere dienst en als ik in de middag naar huis ga merk ik dat ik graag wat op papier wil zetten. Het verhaal over mijn verandering van trainen voor de aankomende zomer en het voelt goed als ik het eenmaal online gooi. Snapseed-(1)
Na het eten pak ik alvast mijn spullen voor de volgende dag, kijk nog een aflevering van 13 reasons why en oeps.. die serie is zo verslavend dat we er nog 1 keken en ik alweer veel te laat in mijn bed lig.

Woensdag
Gelukkig slaap ik goed, ondanks dat het een korte nacht is. Vandaag weer een dagdienst en deze lijkt wel voorbij te vliegen. Waar de dag grijs en grauw begon, is het supermooi weer tegen de tijd dat ik naar huis mag. Het waait wel behoorlijk, maar ik heb zo’n zin om een rondje te fietsen op mijn racefiets dat ik mij thuis snel omkleed en op pad ga. Voordat ik weg ga eet ik nog even een crackertje, want ik heb best wel een beetje trek. Ik plan een route van ongeveer 50 kilometer, maar waar ik even geen rekening mee heb gehouden is de windrichting. De route is prachtig, maar ik heb eerst heerlijk de wind mee, maar na ongeveer 1/3e krijg ik de wind tegen en lijk ik hem niet meer mee te hebben. Het is echt hard werken tegen de wind in en ik merk dat mijn maag echt begint te knorren. De laatste 10 kilometer ben ik echt aan het aftellen en ben ik blij als ik de bebouwde kom van alphen in fiets. Uiteindelijk sta ik met 53 kilometer op de teller weer thuis. Zo, dit voelt goed! IMG_9144

Gelukkig was Nicky al aan het eten begonnen en duurt het niet lang voordat ik een lekkere salade voor mijn neus heb. Na het eten en een douche plof ik neer op de bank en kijken we de serie verder.

Donderdag
Vandaag begint mijn ‘weekend’ of beter gezegd, ik ben 2 dagen vrij. Ik heb wel wat dingen op de planning, maar niet teveel. Na een klein beetje uitgeslapen te hebben en een ontbijtje, kleed ik mij snel aan voor wat huishoudelijke klussen. Daarna eet ik snel een boterham en vertrek naar de sportschool voor een personal trainingssessie. Het is weer 10x doodgaan in 1 uur, maar oh oh wat is het weer een feestje. IMG_9166

Na de PT is het tijd om naar de verjaardag van mijn zus te gaan. Altijd weer gezellig, vooral met mijn lieve nichtjes. IMG_9175
Vlak voor het eten rij ik naar huis en haal heel lui, Rotti voor mij en Nicky. Ik heb hier echt al zo lang zin in, maar het komt er elke keer niet van. Het smaakt weer superlekker en na het eten kijken we de laatste afleveringen van 13 reasons why seizoen 2.

Vrijdag
Dag 2 van mijn weekend, begint wederom lekker relaxt. Doordat ik de dag ervoor al onder andere de boodschappen heb gedaan hoef ik in principe niet meer de deur uit. Het voelt echt even als een heerlijke lazy sunday en loop zo goed als heel de dag in mijn huispakkie rond. En ohhhh de spierpijn, niet te zuinig… en dit is pas dag 1. De rest van de dag schreef ik een review over de nieuwste ASICS Kayano. Ik ben hier uiteindelijk wel eventjes mee zoet, maar als die eenmaal online staat heb ik nog wat dingen in en rondom het huis gedaan. IMG_2248

Eind van de middag gooi ik de vissen uit de vijver op een alphense marktplaats en al vrij snel heb ik mensen die ze eruit willen komen ‘vissen’. Vanwege het vele groen wat erin zit, besluit ik dit er alvast uit te halen en zo kom ik toch nog aan wat lichamelijke activiteit. De vijver lekt ergens (moeten elke keer bijvullen) en aangezien we hem er toch uit willen hebben (zat al in de tuin toen we het huis kochten) dan maar nu. Ik ben het zat om elke keer te moeten aanvullen en wil het niet op mijn geweten hebben dat die vissen straks een keer op het droge liggen. Nu kan de vijver gewoon leeglopen zonder schuldgevoel. IMG_9214

Na het eten besluiten Nicky en ik om nog even naar het dorp te gaan om onder andere mijn lenzen op te halen. Zo krijg ik nog wat beweging en kan ik de spierpijn er een beetje uitlopen. Na het bezoek aan het dorp, bestellen we een outfit voor de foute party van Qmusic van volgende week en gaan we verder met de serie Riverdale.

Zaterdag
Na een ochtendje waarin ik heerlijk heb uitgeslapen, deden Nicky en ik nog wat klussen in de tuin. Rond 14 uur staan de mensen op de stoep om de vissen uit de vijver te halen. Ik help nog even mee, maar moet al snel naar het werk voor mijn avonddienst. Op het werk is het goed te doen qua drukte en krijg ik echt veel zin om te gaan hardlopen. Dat is een goed teken. Eenmaal thuis duik ik redelijk snel mijn bed in om de volgende dag fris en fruitig een rondje te kunnen gaan hardlopen. 1e9120aa-6b23-412e-bac8-5374ec753eda

Zondag
Ik heb redelijk op tijd mijn wekker gezet, eet mijn ontbijtje en ga uiteindelijk pas rond 11 uur de deur uit. Het lopen voelt heerlijk en easy, ik ben echt aan het genieten en weet weer waarom ik dit zo heerlijk vond. Met een glimlach en ruim 10km op de teller kom ik weer de straat in gelopen. IMG_9353

Na het lopen en douchen, maak ik een lekkere maaltijd klaar en kan nog even relaxen voordat ik weer moet werken.

Inmiddels heb ik een nieuw schema voor de eerste maand. Het is echt een leidraad, want ik heb de laatste tijd gemerkt dat ik nog even goed naar mijn lijf moet luisteren. Dat ik niet teveel hooi op mijn vork neem en voldoende rust pak. De zin is in ieder geval wel weer terug nu ik meer een doel heb. Lekker bouwen vanaf de basis. Aankomende week ga ik daar in ieder geval mee beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *