Een slap maar lekker excuus

Het is ruim 1,5e week geleden nadat ik de knoop definitief doorgehakt heb met betrekking tot de marathon van Dusseldorf en ik kan je zeggen… het geeft ‘rust’. De stress is weg en het verplicht minder moeten lopen voelt eigenlijk wel eventjes goed. Tuurlijk vind ik nog steeds jammer en baal ik ervan, maar het is goed zo. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen en nu lekker genieten van de kilometers die ik wel kan en mag lopen. En dat is wat ik dan ook deed deze week. Maar naast het maken van kilometers, deed ik deze week nog veel meer leuke dingen.

Maandag
Yes! Na 6 dagen gewerkt te hebben even lekker een dagje vrij. Aangezien ik de dag ervoor mijn hardlooprondje geskipt had wilde ik deze vandaag doen, maar ik moest ook om 11:30 uur bij de fysio zijn. Ik besloot om op tijd op te staan en al in de ochtend mijn rondje te lopen. Ik zou namelijk bij de fysio een shockwavebehandeling aan mijn peesplaat krijgen en daarna gaan lopen is dan niet echt aan te raden. Ik stond uiteindelijk iets voor 9:30 uur buiten om aan mijn rondje te beginnen. Dik aangekleed met 3 lagen en handschoenen, want brrrr er stond een frisse oostenwind waardoor mijn weerapp een gevoelstemperatuur van -4 graden aangaf. Ik besloot om even lekker de polder in te lopen, want dat had ik de afgelopen weken wel gemist. Het was fijn dat ik wel mocht hardlopen, maar doordat ik elke keer maar 7 kilometer kon lopen, kon ik niet zo heel ver weg. Nu ik ongeveer 10 kilometer mag lopen kan ik net even wat verder en kan ik mooi een rondje richting Ter Aar lopen. Mijn rondje begon tegen de wind in en wat was ik blij met mijn kledingkeuze, want het was inderdaad een behoorlijk gure wind.

Het lopen ging lekker en na ongeveer 5 kilometer kreeg ik het windje lekker in de rug. De zon begon in kracht toe te nemen en dat was uit het windje goed te voelen. Na 10 hele fijne kilometers stond ik weer voor mijn deur met een voldaan gevoel.IMG_6524

Daarna was het tijd om te douchen om vervolgens richting de fysio te gaan. De fysio zette nog een keer de echo op mijn voet en yes! Mijn peesplaat is nog meer geslonken 🙂

Na de fysio deed ik boodschappen en hoe fijn, ik at voor het eerst dit jaar mijn lunch weer heerlijk in het zonnetje op mijn balkon. Even een shot vitamine D opgedaan. De rest van de middag was ik bezig met wat dingetjes voor onder andere mijn blog en genoot ik van het lekkere weer.

Dinsdag
Wow wat een verschil qua weer ten opzichte van gister! Waar ik maandag opstond met een blauwe lucht en een zonnetje was het nu gewoon zo grijs als het maar zijn kon. Ik at een klein ontbijtje en vertrok richting de sportschool. Ik merkte tijdens de ‘battle ropes’ dat mijn armen nog wel leeg waren van de Kari traa urban training van zondag. Maar ik vermaakte mij bijna een uur met de verschillende oefeningen om af te sluiten met een klein tripje naar de zon.IMG_6609

Eenmaal thuis zag ik dat ik gave post helemaal vanuit New York had gehad. Zo gaaf! Een mooi finisher certificaat van de NYC marathon. IMG_6611Daarna maakte ik mij klaar voor mijn werk, want er stond een avonddienst op het rooster.

Verder verscheen deze dag mijn review over de nieuwe schoenen van ASICS: de FuzeX. Met, al zeg ik het zelf, mooie foto’s gemaakt door mijn vriend. Mocht je benieuwd zijn naar de review en/of de foto’s en het nog niet gezien hebben, dan kan je door hier te klikken het terugvinden.IMG_0932

Woensdag
6:30 uur wakker??? Halloooo ik MOET uitslapen, ik ga de nachtdienst in vanavond. Gelukkig viel ik daarna wel weer in slaap voor een paar uurtjes, maar niet heel diep helaas. Ik deed daarom in de ochtend ook bewust heel rustig aan. Begin van de middag maakte ik even gezellige samen met mijn moeder mijn huis schoon en deed de boodschappen voor de aankomende dagen. Daarna had ik pas de rust in mijn kont om een rondje te gaan genieten van het mooie weer. Ik deed weer volgens het fysio regime 60 minuten, 7 minuten hardlopen-3 minuten wandelen. Lekker in het zonnetje rende ik een rondje rondom het meer. Wel een fris stevig windje, maar je kan het voorjaar echt al voelen. Het zonnetje lijkt met de dag sterker te gaan schijnen, heerlijk! Ik liep na het meer dwars door het zegerslootgebied waardoor ik langs de ‘wilde’ koeien liep.. en tja als je dan toch moet wandelen tussendoor en er staat er 1 je vriendelijk te begroeten, waarom dan niet even stoppen voor een leuke foto 😉IMG_6644

Ik vervolgde mijn weg, maakte de ruim 60 minuten vol. Zo! ik had mijn shotje vitamine D weer binnen voor vandaag.IMG_6648

De rest van de middag/avond deed ik rustig aan en rond 22:10 uur ging ik de deur uit om naar het werk te gaan.

Donderdag
Het was niet zo’n drukke nacht, waardoor ik tijd had om even kort een berichtje over de Kalenji Running Academy te plaatsen, mocht je deze gemist hebben dan kan je hem hier teruglezen.

Opperdepop kwam ik thuis na mijn nachtdienst en bij het raken van mijn kussen viel ik dan ook in slaap. Ik sliep tot 13:30 uur heel vast en daarna was het weer prut. Dat kwam vast deels ook doordat ik wist dat ik er op tijd uit moest, want ik wilde rond 19:30 uur in Amsterdam zijn voor de 90’s Qube. Radiozender Qmusic had namelijk weer een Qube en dit keer met artiesten uit de 90’s en deze zou om 20 uur beginnen. Mijn vriend werkt bij dit radiostation en deze keer had ik het geluk dat ik mee mocht. Het was een leuke avond waarbij Syb van der ploeg, van de Kast optrad, maar ook Replay en two brothers on the 4th floor. Echt zoooo leuk… stuiterend verlieten we al iets eerder de afterparty aangezien ik weer op tijd naar huis moest vanwege mijn nachtdienst. Eenmaal thuis maakte ik mij snel mijn broodjes enz klaar en vertrok op tijd naar het ziekenhuis toe.

Ook waren de Backstreet Boys' er en wilde ze heel graag met mij op de foto ;-)

Ook waren de Backstreet Boys’ er en wilde ze heel graag met mij op de foto 😉

Vrijdag
Met een enorm weekend gevoel verliet ik na een lekker nachtje het ziekenhuis. Helaas klopte dit gevoel niet met de werkelijkheid, want ik moest nog 1 nacht werken. Ik dook rond 9 uur mijn bed in en had niet eens meer de puf om mijn leesboek erbij te pakken. Ik viel diep in slaap voor een paar uur, waarna ik in de middag wel eventjes wat wakker heb gelegen. uiteindelijk viel ik weer in slaap en werd rond 16:30 uur met knallende koppijn wakker. Eigenlijk zou ik gaan fitnessen, maar ik had zo’n hoofdpijn en ook nog wel een beetje duf dat ik al snel van dit plan afzag en dit verplaatste naar de zaterdag.

Het was vandaag nationale pannenkoekendag en toen ik eerder deze week boodschappen deed wist ik dat niet. Maar toen ik op alle social media kanalen lekkere lunches en ontbijtjes met pannenkoeken voorbij zag komen wist ik, dat eten wat we vandaag zouden gaan eten, verplaatsen we mooi naar morgen. Ik had zo’n enorme trek in pannenkoeken gekregen dat ik dat niet kon negeren 😉 . Dus ik liep nog even naar de winkels en vriendlief was blij te horen dat ik precies hetzelfde idee als hem had hahahahaha (hoe bedoel je 2 zielen 1 gedachten). Niet veel later stond er een dampende stapel met overheerlijke pannenkoeken op tafel. En niks geen rare fratsen, met extra eiwitpoeders of havermout erin, maar gewoon doodnormale oerhollandse volvette pannenkoeken (zelfs een aantal met spek en 1 met kaas NOMNOMNOM).IMG_6794

In de avond haalde ik bij Running Ronald zijn Roeptoeter op voor de Zandvoort Circuit run en deed verder in de avond niet veel bijzonders meer. Iets na 22:00 uur vertrok ik richting het ziekenhuis, op naar de laatste nachtdienst… bijna weekend, wiehoeee!

Zaterdag
Na een lekker nachtje gewerkt te hebben kon ik om 7:45 uur gaan genieten van mijn weekend. Ik merkte dat ik nog best wel wakker was en bedacht dat ik maar eerst ging sporten om daarna even 3 uurtjes te slapen. Echter de sportschool ging pas om 9 uur open dus eerst at ik thuis nog een boterhammetje. Ik merkte dat ik niet echt moest gaan zitten of liggen, want toen ik dat deed merkte ik dat ik toch wel een tikkie moe was. Iets na 9 uur liep ik de sportschool binnen en werkte mijn schema af. Het ging een stuk beter dan afgelopen dinsdag en het ging eigenlijk helemaal beter dan verwacht dus als een blij ei vertrok ik een uurtje later weer richting mijn huis. IMG_6819

Thuis zat mijn vriend al fris gedoucht en wel op mij te wachten met 3 briefjes in zijn hand. Ik moest 1 van de 3 kiezen en koos voor diegene met nummer 1 erop. De volgende boodschap stond erop…IMG_6833

Uhhh oke.. wat gaan we doen dan?? Is het iets actiefs?? Moet ik perse slapen? Of is het beter wakker te blijven? (vaak wordt ik na 3 uur slaap nogal brak wakker en kan dan soms maar beter doorgaan). Hij liet weinig los, maar liet wel los dat ik misschien beter niet kon gaan slapen, dus na een lekkere douche gingen we gezellig even naar ‘het dorp’ (het centrum van alphen). Daar liepen we even wat winkels in en uit, gingen op brillenjacht voor mij en aten een heerlijke lunch. Daarna was het tijd om de laatste spullen thuis te halen en weg te gaan. Mijn vriend liet niets los en toen we in de richting van Amsterdam reden en hij geen navigatie gebruikte wist ik dat we i.i.g. gingen parkeren bij zijn werk om vervolgens verder te gaan met de metro. Ik keek ondertussen wat er eventueel te doen was in de HMH en het Ziggodome, maar dat kon het onmogelijk zijn (Heel Holland zingt Hazes). Hij weet dat je mij geen film moet aandoen als ik zo moe ben want dan lig ik zo te slapen in de bios, dus voor 99% zeker wist ik dat dat het ook niet moest zijn. Eenmaal bij de metro liet hij de metro richting het centraal station schieten, hmmm ook niet uit eten? Toch de metro richting de Arena Boulevard.. ineens deed hij zijn hand voor mijn ogen, want anders zie je het al. Toch zag ik iets in de verte, een grote witte tent… uhhhh had ik niet iets over Cirque dus Soleil gezien bij een collega van hem op social media?? Neeeeeee het zal toch niet?? OMG dat zou wel vet zijn (even wat gedachtes)…. ik vroeg het aan hem, maar nog steeds liet hij niets los… Toen we uiteindelijk de bios, de HMH, de Arena en het Ziggodome achter ons lieten wist ik het zeker, we gingen naar Cirque du Soleil… zooooooooooo gaaf! Ik was nog nooit in een circus geweest en al helemaal niet bij Cirque du Soleil, maar stond wel altijd op mijn lijstje. En het was zo mooi!!!!!! Het was een prachtige show, zitten genieten!! IMG_6829

Na afloop merkte ik dat de vermoeidheid wel behoorlijk toe begon te nemen. Allebei hadden we geen zin om te koken en besloten om iets heel slechts te doen..(qua eten was het echt een RAMP week)… we gingen even langs dat bedrijf met die grote gele M als logo… Slap eigenlijk, maar heeeeeeel soms wel lekker. Eenmaal op de terugweg keek ik in de auto even de atletiekseries met Daphne, maar kon niet lang meer mijn ogen op houden daarna. Thuis dook ik meteen mijn bed in, om 20:30 uur met de kippen op stok. Heerlijk!

Zondag
Na 11 uur geslapen te hebben werd ik gewekt door mijn wekker. Ik had nog wel verder kunnen slapen, want toen ik ging snoozen sliep ik zo verder. Maar dat kon niet, want vandaag stond de Zandvoort circuit Run op het programma. Ik zou daar met het team van Odlo de 5 kilometer lopen. Gezellig met een aantal bekenden hobbelen over het circuit. Ik probeer aankomende week uitgebreid verslag over deze hele leuke dag te schrijven, maar ik kan je vast meedelen.. het was gezellig!! Ik heb de hele run samen met Mari en Manon samen gelopen… zoefff met zijn 3en kletsend het parcours over. En de tijd, tja het was wederom iets te snel (oeps), maar voelde goed. IMG_7108

Oh oh oh ik kan wel merken dat mijn conditie achter uit gaat, mijn lijf mist de intervaltrainingen en begint echt wel een soort van ‘sloom’ te worden. Maar nog 27 weken tot aan Berlijn, dus dat moet nog goed komen…(hoop ik). Gelukkig heb je voor het aanmoedigen weinig conditie nodig, dus dat ging daarna nog prima 😉

Aankomende week gaan we er weer voor! Mijn voeding was deze week echt niet goed en zal ik weer echt strenger op gaan letten.. en het trainen gaan we weer rustig mee verder, 2x per week sportschool en 3x per week hobbelen volgens het schema van de fysio. Verder heb ik nog geen spannende dingen voor deze week op het programma. Hoe zit het bij jou? Loopt alles naar wens?

En dan nog even dit…
Speciaal voor de mensen die al 1 of meerdere marathons gelopen hebben, herkenbaar?? En voor diegene die binnenkort hun 1e gaan lopen… het lijkt erger dan het is… succes nog met de laatste weekjes 🙂

IMG_6616

 

ohwja en voor diegene die ook wel eens een virtuele run willen doen van de Hogwarts Running Club… de inschrijving voor de Umbridge Run is geopend 😉

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *