Voorjaars-hardloopkriebels

Nu de temperaturen langzaam omhoog beginnen te gaan hoor ik steeds meer mensen in mijn omgeving dat ze toch wel eens willen beginnen met hardlopen, ‘de voorjaars-hardloopkriebels’. Maar hoe begin je? Het allerbelangrijkste is een goed paar hardloopschoenen uit de hardloopspeciaalzaak, maar een goed opbouwschema komt wat mij betreft op de 2e plaats. Bouw je te snel op, dan heb je kans op vervelende blessures waardoor je wel misschien maanden uit de running bent.

Meestal kan je online wel ergens een schema vinden om op te bouwen van 0 tot 5 kilometer en bij sommige hardloopketens kan je mee doen aan speciale cursussen om op te bouwen. Vaak kosten deze een X bedrag, maar dan loop je wel 1x per week onder leiding van een gecertificeerde trainer en met een groepje hard.

Decatlon heeft vorig jaar de Kalenji Running Academy opgestart, een 12 weekse cursus waarbij je ook leert hardlopen en opbouwt tot ongeveer een afstand van 5 kilometer. Omdat Decatlon de filosofie heeft om sporten voor iedereen toegankelijk te maken, bieden zij deze cursus gratis aan. Het loopschema bestaat uit drie trainingen per week, waarvan één groepstraining onder begeleiding is van een hiertoe opgeleide medewerker van Decathlon. De overige twee trainingen doe je in je eigen tijd. Alle trainingen vinden plaats bij een Decathlon-winkel in jouw omgeving en zijn dus volledig gratis.

De trainingen zijn aardig populair want de cursus bij de Decatlon in Amsterdam en Best zit al vol, maar mocht je nog iemand kennen die in de buurt van Apeldoorn, Breda, Kerkrade of Leeuwarden woont en de ‘voorjaar-hardloopkriebels’ heeft en vanaf 2 april deze cursus zou willen volgen, laat hem/haar zichzelf opgeven via deze link.

Ik vind de filosofie van de Decatlon om sporten voor iedereen toegankelijk te maken een hele goede filosofie en kon het daarom niet laten om het niet te delen.

Wat vind jij van zulke initiatieven van sportwinkels? Ben jij zelf ook ooit zo begonnen met hardlopen? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen.

unnamed

2 Comments

  • Martijn schreef:

    Ik herken het artikel. Ikzelf ben 3 jaar geleden weer begonnen met lopen. Allemaal in mijn eigen tijd wanneer ik zin had. De filosofie van decathlon spreekt mij wel aan. Alleen denk ik dat wanneer mensen geld hebben betaald het minder vrijblijvend voelt.
    Ik kijk uit naar de resultaten hoeveel procent het volhoudt.
    Verder een top initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *