Rolling in the deep

Zoefffff en weer een week voorbij, wat vliegt de tijd zeg. Een week waarin ik weer lekker wat kilometers kon maken en gewichten heb verplaatst in de sportschool. En sinds afgelopen vrijdag ben ik de trotse eigenaresse van een echte racefiets.. het hoe en wat lees je verderop in dit weekoverzicht. Mijn week van dag tot dag… enjoy

Maandag
Waarschijnlijk kunnen de vaste lezers het al raden, maar als ik zeg ‘verplicht uitslapen’…. denk jullie waarschijnlijk.. ‘ze moet weer de nachtdienst in’. Yup! Helaas dacht mijn lijf daar anders over en was ik 8:15 uur klaar wakker. Ik bleef heerlijk nog even liggen om daarna wat klusjes in en rondom het huis te doen. Ik pikte lekker een lunch in het zonnetje op mijn balkon mee om halverwege de middag de sportschool in te duiken. Zoals verwacht was het warm door het zonnetje en was ik heel blij met mijn korte broek (de airco werkt nog niet helemaal goed 😉 ). Het sporten ging lekker en met een voldaan gevoel ging ik de sportschool uit.IMG_8518

De rest van de avond deed ik zeer weinig en overwoog zelfs om nog even een uurtje in bed te gaan liggen. Meestal val ik dan toch niet in slaap dus vermaakte ik mij op de bank met een filmpje. Om 22:10 uur ging ik de deur uit om nachtdienst 1 van de 3 tegemoet te gaan.

Dinsdag
Na een lekker nachtje was ik rond 8:15 uur thuis en had ik toch een partij trek in iets lekkers! Dus na een lekkere rijstewafel met pindakaas stapte ik mijn bed in om heel wat uren slaap tegemoet te gaan.IMG_8538

Met hele korte tussenpozen schrok ik om 19:30 uur wakker. Nee joh… 19:30 uur?? Zie ik dat goed op mijn wekker??? Waaattt? Dit is dus uitzonderlijk voor mij. Vriendlief had nog niet gegeten en dus heel lief zitten wachten totdat ik wakker was, dus eenmaal wakker kon ik 30 minuten later een heerlijk bordje warm eten naar binnen werken. De avond was door dit slapen wel een stukkie korter dan ik had gepland, maar ik had nog genoeg tijd om mijn blog over de kwart marathon van Rotterdam af te ronden. Heb je mijn ‘kwartje in Rotterdam’ gemist en vind je het leuk om hem alsnog te lezen? Klik dan hier.

Woensdag
Wederom een fijn nachtje, waar ik zelfs tijd had om een winactie online te zetten. Ik mag namelijk 2 startbewijzen voor de Vestingloop Den Bosch op zondag 29 Mei weggeven. Wil jij mee doen aan deze actie? Klik dan hier voor meer info.

Zoals ik vooraf al een beetje verwacht had… het slapen ging vandaag een stuk minder goed. Maar de uurtjes die ik echt sliep waren kwalitatief genoeg om lekker even een klein uurtje mijn loopschoenen aan te trekken. Tenminste dat dacht ik toen ik nog even lag wakker te worden in mijn bed…, maar hey wat hoor ik daar?? ‘rommeldebommel’  ohwneeeee gedsie… Onweer! Bah! Het enige weertype waar je mij echt niet naar buiten krijgt is onweer. Het gerommel hield lang aan, maar ik zag op buienradar dat het zou wegtrekken. Ik at een klein ontbijtje en trok vast mijn loopkleding aan. Inmiddels was de onweer ver weg en regende het alleen nog, lekker! Ik liep naar buiten in jasje en korte broek, maar het was inmiddels ook al droog. Het jasje ging dus uiteindelijk na 2,5 kilometer uit. Want het leek alsof ineens weer de kachel aanstond. Vanwege de dreigende luchten zorgde ik dat in de buurt van mijn huis bleef lopen, mocht het onweer terug komen… dat ik zo thuis zou zijn. Een tikkie saaie route, maar ik had het er dit keer voor over 😉IMG_8551

Na het lopen maakte ik een heerlijke geitenkaassalade klaar en smulde ervan of mijn leven ervan afhing. Zo lekker! En zo simpel! Daarna maakte ik mijzelf klaar voor de laatste nachtdienst van deze reeks, hoera!IMG_8552

Donderdag
De nacht verliep prima en rond 8:15 uur werd ik thuis afgezet door mijn collega. Ik haalde de brievenbus leeg en wat tof! Ik had van de Runner’s World een supermooi fotoboek gekregen met een lief begeleiden kaartje erbij. Ik bladerde het nog even door en met een hoofd vol prachtige plaatjes vetrok ik heerlijk voor een paar uurtjes naar dromenland.IMG_8554

Na 3,5 uur ging de wekker af, hop hop eruit… Ik slaap altijd bewust dan kort, want anders slaap ik ’s nachts niet meer. Ik werd rustig wakker met een kop thee en de laatste aflevering van Idols. Even lachen. Daarna maakte ik mij klaar voor even een uur knallen in de sportschool. En wederom begin ik vooruitgang te merken en zit ik zelfs bij bepaalde oefeningen aan extra gewicht toevoegen te denken.IMG_8683

Ik had laatst gezien dat ze in de sportschool 2 verschillende foamrollers hebben. De 1 is dezelfde die ik heb, maar ze hebben ook een ander soort staan. Aangezien ik van de fysio dagelijks aan de slag moet met de foamroller besloot ik om het dit keer op de sportschool te doen en dan met de ‘onbekende’ foamroller. Rolling Rolling Rolling…IMG_8684

Vanaf de sportschool fietste ik meteen door naar de AH en haalde boodschappen voor een heerlijke curry. Ik had hier al heel de dag zin in, zo lekker en hartstikke gezond. Binnenkort kan je het recept van deze curry op mijn blog terugvinden. Maar hier alvast een ‘water in de mond’ loop foto van het eindresultaat 😉IMG_8694

Vrijdag
Op tijd zat ik vandaag in de auto richting mijn collega in IJmuiden om te kijken of ik op haar racefiets pas. Na aanleiding van mijn enthousiaste ervaring met de racefiets van LIV vertelde zij een racefiets te koop te hebben staan. Ik kwam de gang bij mijn collega binnen en het was liefde op het eerste gezicht. Ik moest natuurlijk wel kijken of die nog paste en niet te klein was. Mijn collega is namelijk een stukje kleiner dan dat ik ben, maar zij vertelde hem overgenomen te hebben van iemand die maar 3 cm kleiner was dan dat ik ben. Ik ging erop zitten en het was een match! Na een paar koppen thee ging ik met het rode gevaarte de deur uit om hem in mijn twingo te stoppen. Dit paste makkelijk en eenmaal thuis liep ik meteen met mijn nieuwe aanwinst naar de fietsenmaker om daar te brengen voor combi pedalen en een onderhoudsbeurtje. Over een week is die klaar, ik kijk er nu al naar uit 🙂IMG_8700

In de middag schreef ik eindelijk de review over de ASICS FuzeX collectie. En wat een superlieve reacties kreeg ik op de foto’s die erin verwekt zaten, maar ook op de review zelf. Ik ben zelf ook stiekem best een beetje trots op het eindresultaat. Heb je het gemist? Klik dan hier om naar de review te gaan.GabyShootPasen_4024_ASICS

Aan het einde van de middag vertrok ik naar een andere collega, dit keer niet in IJmuiden, maar gewoon in Leiden. De singelloop Leiden zou om 19:30 uur van start gaan en van de week had ik besloten om toch nog last-minute mee te doen aan deze 7 kilometer loop. Ik ging niet voor een tijd, maar liep gezellig met mijn collega mee. Voor mij een mooie trainingsloop voor haar een haas. Ik haasde haar uiteindelijk naar een P.R., aankomende week meer over deze gezellige avondloop door het prachtige Leiden.IMG_8749

Zaterdag
En toen was het alweer gedaan met de vrije dagen… om 7:30 uur was ik alweer present op de werkvloer. Na een hectisch dagje kwam vriendlief mij van het werk ophalen. Hij had met de stevige wind lekker kunnen surfen buiten. Ik had vandaag een rustdag en besloot om na het werk een mooie fietshelm aan te schaffen.. Calimero is vast jaloers op deze glimmende dop met aan de achterzijde discoverlichting 😉IMG_8770

De rest van de avond keken we het nieuwe seizoen van de geweldige serie Orphan Black, heeeeeel benieuwd hoe het verder gaat lopen.

Zondag
Dagdienst 2 van de reeks van 6, een hysterisch drukke dienst waar ik voor mijn gevoel al 10 kilometer gelopen had voordat ik thuis ook aan mijn training van 10 kilometer mocht beginnen. Maar bij deze 10 kilometer wist ik dat mijn hoofd gedurende het lopen leger en leger zou worden in plaats van voller en voller 😉 . En normaal ga ik nooit op pad met een camelbag voor 10 kilometer, maar dit keer bewust wel. Ik had namelijk zo weinig gedronken op werk door de drukte dat ik al met dorst op pad ging. En wat was ik blij dat ik hem mee had. IMG_8815 Ik genoot verder van het heerlijk weer met het iets stevige windje. Eerst zoveel mogelijk tegen de wind in om daarna lekker windje mee te hebben. Langs het water en langs de weilanden die in de zomer vol met koeien staat. Waarschijnlijk stonden deze koeien nu nog binnen want er was er geen 1 te bekennen in dat weiland hahahahaha.IMG_8822

En nu zijn officieel de 2 weken ‘rustig’ aan voorbij en mag ik weer echt op gaan bouwen. Stiekem vind ik het wel een beetje spannend, bang dat mijn lijf mij weer in de steek laat. Maar ik moet er op vertrouwen dat het goed komt… en met nog 22 weken tot aan Berlijn heb ik genoeg tijd om rustig op te bouwen, toch?

Hoe was jou week? Ook zo lekker bezig geweest?

p.s wist je toevallig al dat ik ook een eigen facebookpagina heb?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *