Puzzelen met het trainingsschema

Waar voor de meeste hun vakantie nu net begint (of zelfs nog moet beginnen) heb ik er alweer mijn 1e werkweek na de vakantie op zitten. Dat was wel weer even wennen en puzzelen met mijn trainingsschema, maar al met al is het redelijk gelukt. Tijd voor een terugblik op de afgelopen week.

Maandag
Deze dag was ik nog even heerlijk vrij en dat was maar goed ook, want ik was toch best aardig gesloopt door het E.K. Toch kon ik niet te lang in bed blijven liggen want ik had nog een duurloop in te halen van de dag ervoor en er was een flinke bak met wind voorspeld voor in de middag. Na een klein ontbijtje maakte ik mij klaar om te gaan en stippelde een route uit. Ik probeerde een route te maken met A zo min mogelijk wind tegen en B als ik hem dan tegen zou hebben dan maar zoveel mogelijk aan het begin van mijn route. Dit lukte aardig en zoals inmiddels wel gewend ging ik later dan gepland de deur uit. De temperatuur was prima, maar er stond al een stevig windje. Enigszins gespannen begon ik aan de loop, maar al snel merkte ik dat mijn benen goed voelde. Het duurde een paar kilometers en 2 open bruggen tussendoor voordat ik in een lekkere flow zat, maar eenmaal in de flow voelde het heerlijk. Er zat alleen wat dwars… mijn blaas was enigszins gevuld en toen ik eindelijk buiten de bebouwde kom liep verstopte ik mij in de eerste de beste bosjes. Zo! Dat lucht op. Inmiddels liep ik de N11 onderdoor en begon ik de wind in de rug te krijgen. Ik passeerde een politieagent die langs de snelweg stond te flitsen en liep heerlijk met de wind in de rug steeds verder de polder in. Een slingerdeslangerweg langs wat boerderijen en whaaa koeien. Als een soort van aanmoedigend publiek stonden ze daar. Zo lief! Eerst waren ze heel bang toen ik dichterbij kwam, maar toen ik daar eenmaal stond durfde ze steeds dichterbij te komen totdat ze niet meer bij mij weg waren te slaan hahahaha. IMG_5058

Ik liet ze achter en liep lekker door, ik was immers pas op de helft en moest er nog 13. Op naar de Galgweg bij het spookverlaat. Creepy namen, maar een prachtig weggetje door de polder. Een paar kilometer verderop stond ineens een koe op de weg, deze was bij 1 van de boerderijen uit het land ontsnapt en begon te rennen toen ik dichterbij kwam. Hij vluchtte een landje in waar het hek open stond. Een mw. stond al te bellen dus na een klein gesprekje met haar vervolgde ik mijn weg. IMG_5068

De laatste kilometers leken steeds makkelijker te gaan en voordat ik het wist was ik weer terug in Alphen. Daar nog even een kleine omweg voordat ik naar huis kon want anders kwam ik niet aan de 26km. De laatste 2 kilometer had ik weer wind tegen en ik kon al verschil merken qua windsterkte. Het was een goede keuze geweest om eind van de ochtend te gaan lopen 😉 . IMG_5080

De rest van de dag kon ik wel merken dat ik wat moe was van de duurloop en de dagen ervoor en voerde niet heel veel meer uit. Ik maakte mijn weekverslag van de week ervoor af en slingerde deze het web op.

Eigenlijk stond er een krachttraining op het programma vandaag, maar de duurloop vond ik iets belangrijker. In de avond vertrok ik vroeg naar mijn bed, ik was zo moe en de wekker zou de dag erna weer vroeg gaan.

Dinsdag
Wow was dat even een beroerde nacht! Na een paar uurtjes slaap had ik elke uur de klok gezien. Om 7:30 uur begon mijn 1e werkdag weer en was ik echt gebroken. Ik worstelde mijzelf de dag door en had echt geen energie meer om na het werk nog iets van sportieve activiteiten te ondernemen. Het schema van deze week lag eigenlijk door de duurloop al op zijn gat en werd door dit niet veel beter. In de avond keken mijn vriend en ik nog een goede serie en vertrok ik wederom op tijd naar mijn bed, in de hoop deze nacht wel beter te slapen.

Woensdag
Vandaag verplicht uitslapen vanwege nachtdiensten. Ik was al vroeg wakker, maar gelukkig viel ik nog eventjes in slaap. Eenmaal uit bed zat ik in dubio, ga ik zelf de interval van de dag ervoor inhalen of ga ik weer een keer naar de baantraining vanavond. Ook wilde ik naar de sportschool omdat ik daar al 1,5e week niet was geweest dus tja… keuzes. Ik besloot om naar de sportschool te gaan en mijn eigen interval training in te ruilen voor een gezellige gezamenlijke interval op de baan. In de sportschool hield ik wel een beetje rekening met het feit dat ik in de avond nog mijn benen flink aan het werk moest zetten, maar desondanks ging ik voldaan de sportschool uit.IMG_5102

In de middag schreef ik een blog over mijn probleem met leuke korte broekjes. Ik wist wel dat ik niet de enige was met dit probleem, maar de hoeveelheid reacties die ik kreeg op social media en onder mijn blog had ik niet verwacht. Blijkbaar hebben heel veel vrouwen (en ook een enkele man) hetzelfde probleem. Ik hoop dat (ondanks dat er ook sceptici zijn die zeggen dat de merken er niks mee gaan doen) de grote sportmerken zoals Nike en Asics toch een keer naar dit probleem zouden willen kijken. Ze zouden er menig vrouw in ieder geval blij mee maken.IMG_5108

Rond 19 uur vertrok ik naar de atletiekbaan en besprak mijn geplande interval met de trainer of te kijken of dit misschien enigszins ingepast kon worden in het programma van vandaag. We maakten een mooi plan wat uiteindelijk ook nog eens heel goed uitpakte. 5x 800 meters op tempo van 4:20min/km met daartussen steeds 200 meter actieve rust (dribbelen dus). Het ging echt superlekker en eigenlijk alleen de laatste 800 meter moest ik wat harder werken om het tempo te behouden. Zo fijn! Na de training moest ik racen naar huis om te douchen enz omdat ik alweer naar mijn werk moest. IMG_5123

Donderdag
De nachtdienst verliep goed, maar ohhhh wat was ik blij toen ik naar huis mocht. KAPOT! Ik viel bij het raken van mijn kussen direct in slaap en toen ik wakker werd had ik het idee of het al heel laat was. Helaas… pas 13 uur, het duurde even voordat ik weer in slaap viel, maar de uren die ik daarna maakte waren kwalitatief niet echt best. Vandaag had ik heerlijk een rustdag volgens het schema en dat kwam dus ook goed uit. In de avond keken mijn vriend en ik Orange is the new black en vertrok ik op tijd richting het werk voor nachtdienst 2 van de 3.

Vrijdag
Aan het begin van de nachtdienst kwam het bericht binnen over Nice. Vol ongeloof keek ik samen met mijn collega’s naar de steeds meer binnendruppelende berichtgevingen. Afschuwelijk dat een gek zoiets doet! Dit was natuurlijk het gesprek van de nachtdienst en het liefst had ik na de nacht mijn schoenen aangetrokken om een rondje te gaan rennen. Ik was echter zo moe dat ik alleen maar aan slapen kon denken. Helaas was het met het slapen hetzelfde riedeltje als de dag ervoor en werd ik brak wakker.

Er stond lopen en krachttraining op het schema, maar beide voor nu vond ik teveel. Ik besloot om te gaan lopen, maar ik treuzelde een beetje. Uiteindelijk ging ik op pad nadat ik er een rijsttewafel met pindakaas in had geschoven. Een 6 kilometer ‘nachtdienst shake out run’. Het ging eigenlijk zo lekker dat ik een klein ommetje maakte. Met meer energie dan ik wegging kwam ik terug en ondertussen had vriendlief gekookt, ideaal! IMG_5222

Het filmpje van de bezorging van de ASICS Dynaflyte’s (de schoenen hierboven op de foto) door niemand minder dan Robert Lathouwers had de Runner’s world vandaag online gezet. Benieuwd naar hoe dit ging… klik dan hier.

Ik maakte mij klaar voor de laatste nachtdienst, yeah.. bijna weekend. Eenmaal op het werk aangekomen was de ellende in turkije in volle gang en keken we ook daar met vol verbazing naar. Wat is er in de wereld toch aan de hand!

Zaterdag
De nacht ging niet zo snel als ik had gehoopt, maar om 8 uur stond ik buiten. WEEKEND! Maar eerst even slapen. Ik viel niet meteen in slaap, maar werd ruw door mijn wekker na 3,5 uur uit mijn slaap gewekt. Ik moest echt even wakker worden, maar het leek wel of dit heel de dag niet meer gebeurde. Mijn vriend en ik liepen nog wel even een blokje om, maar meer sportiviteit zat er vandaag niet in. Behalve als je het opruimen van het huis als een sportactiviteit ziet, want dat heb ik wel nog gedaan ; -) . Maar om mij naar de sportschool te sleuren voor 16 uur zat er echt niet in.. volgende week beter. IMG_5243

Zondag
Vandaag een tempoduurloop op het programma van 23 kilometer, maar ook de 10 van Noordwijk. Na kort overleg met Henny eerder deze week besloot ik om 13 kilometer in de ochtend te lopen, inclusief 4 kilometer op tempo 4:54 min/km. Om daarna 10 snelle kilometer tijdens de 10 van Noordwijk te lopen. Dus niet helemaal een duurloop, maar wel de kilometers en de tempo’s voor die dag 😉 .

Zo gezegd zo gedaan… op de tijd de wekker gezet en nog net voor 7:30 uur stond ik buiten om die 13 kilometer te lopen. En ohhh wat ging het lekker zeg! Het was eigenlijk bijna jammer dat ik na 13 al moest stoppen hahaha. Nog heerlijk rustig overal, alleen wel al drukkend warm. Je voelde de zon door de wolken heen branden. Ook het tempoblok ging best goed en met een dubbel gevoel stond ik thuis. Blij dat het zo lekker was gegaan, maar jammer dat ik na 13 al moest stoppen. Eigen schuld dikke bult. IMG_5319

Ik hield mijn herzog kousen aan en kleedde mij verder in een iets luchtiger outfitje. Daarna at ik nog 2 krentenbollen en reed op mijn gemakje richting Noordwijk. Daar hadden we met een aantal bij mijn collega thuis afgesproken. Zij woont op 10 minuutjes lopen van de start af…ideaal. We liepen met zijn allen naar de start en hoefde niet meer lang te wachten voor we mochten gaan. Ik had als opdracht van Henny om zo rond de 48 a 49 minuten te finishen, dus probeerde ik mijn pace rond de 4:50 min/km te houden. Dat lukte uiteindelijk goed en finishte zelfs iets te snel in 47:57 minuten 🙂 . Het uitgebreide verslag zal 1 dezer dagen online komen. IMG_5326

Eenmaal thuis kon ik eindelijk douchen en ohhh wat is dat toch lekker :-). Na een lekkere lunch buiten in de zon stapte mijn vriend en ik nog even op de gewone fiets voor een klein rondje door Alphen. Even lekker heel rustig losfietsen en ondertussen het een en ander bekijken (en vriendlief ondertussen pokemons vangen OMG schaam schaam). IMG_5335

En nu is het dus alweer zondag avond, zit er alweer een trainingsweek op die weer niet helemaal volgens planning verliep en voel ik de marathon van Berlijn met rasse schreden dichterbij komen. Over 10 weken hoop ik nu met trots te kunnen vertellen dat ik gefinisht ben in een hele mooie tijd. Dus vanaf nu nog maar 9 weken en 6 dagen om de kilometers uit te bouwen, het tempo her en der een beetje bij te houden/bij te schaven en gewicht kwijt te raken… Werk dus aan de winkel! Aankomende week staan er weer leuke diverse trainingen op het programma, eens kijken hoe we dat gaan doen met de voorspelde warmte. In ieder geval zorg ik ervoor dat ik wat extra zal drinken.

Hoe was jullie week? Succes allemaal weer en mocht je gaan lopen op de extra warme dagen (mochten ze echt komen, want het blijft Nederland he 😉 ) denk er dan aan dat je dus wat extra drinkt en eventueel wat water meeneemt voor onderweg. En nog 1 dingetje… geniet van het leven… Kan zomaar over zijn..

Carpe diem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *