‘Oei’ ik groei

Neeeee nu niet meteen denken dat ik zwanger ben, want dat is niet aan de orde, maar de titel geeft wel weer hoe ik mijzelf op dit moment zie en voel. Ik groei namelijk en helaas niet in de lengte, maar wel in de breedte. En dat is allemaal mijn eigen schuld. Deels is het te wijten aan de krachttraining, maar een groot deel is ook door het vele snoepen wat ik de afgelopen periode heb gedaan. Iets waar ik van baal en niet trots op ben en ook echt weer de halt wil roepen.

Een heleboel mensen zullen nu denken, ‘kind waar zeur je over, je ziet er toch prachtig uit’. Ja dat klopt, maar ik wil niet zo meer worden zoals vroeger. Ik ben vroeger namelijk heel wat kilo’s zwaarder geweest en deze wil ik echt niet meer terug. FullSizeRender

Ik voel mij op dit moment niet zo happy met mijzelf en dat komt vooral door het gebrek aan een flinke portie discipline qua gezond eten. Iets waar ik tijdens het afvallen eerder heel goed in was en ook een hele tijd daarna, maar nu de laatste is het echt ver te zoeken. En tuurlijk een keertje een koekje of een stukje chocola kan best, maar bij mij is het nu zo uit de hand gelopen dat alles op moet. Ik heb last van het ‘lege zakken en pakken syndroom’ 😉 . Dus de hele rol koek, hele reep tony’s en hele zak chips moeten op. Helaas heb ik dit syndroom dan weer niet bij een doosje cherrytomaatjes of bak aardbeien. Ik ken geen rem! En wat helemaal stom is … ik koop die rotzooi allemaal zelf. Maar nu ben ik er klaar mee! Ik wil dit niet meer! Ik wil die discipline en rem weer terug.

Nu hoeven er inderdaad niet enorm veel kilo’s af, maar iets minder gewicht en dan met name gewicht als in vet zou het wel een stuk makkelijker maken. Niet alleen voor het hardlopen (oké dat scheelt ook een hoop), maar ook gewoon voor mijzelf. Dat ik mij weer fijner voel in bepaalde kledingstukken enz. En dat ik mij weer sterker voel en ook eens 1 stukje chocola kan eten ipv een hele reep wegstouw. En op het werk ook niet van al het lekkers wat voorbij komt wil nemen.

Ik weet dat je niet alleen naar het gewicht moet kijken op de weegschaal, want spier weegt meer dan vet, maar ik kan het goed merken aan bepaalde kledingstukken en ik zal ook binnenkort weer mijn vetpercentage laten meten op de sportschool.

Waarom ik dit met jullie deel? Geen idee, maar het is iets wat mij dwarszit en bezig houdt op dit moment. En ja ik doe het voor mijzelf, maar een beetje druk van buitenaf (ook al heb ik geen idee wie dit bericht leest) scheelt bij mij al de helft. Doe er mee wat je wilt, maar mij ‘lucht’ het opschrijven al een beetje. Nu nog de ducktape zoeken om deze in sommige gevallen op mijn mond te plakken 😉 dikkerworden

11 Comments

 • Linda schreef:

  Lieve Gabriella! Ik weet precies hoe je je voelt, ook hier hebben we last van het lege zakken syndroom (mijn vriend en ik allebei trouwens) en ik denk dat het ook een beetje aan het weer ligt want hier wordt ook gegroeid en niet qua spiermassa. Op dit moment is er gewoon te veel en te lekker eten. Dezelfde knop moet om.
  Bij deze weet je dat je niet alleen in het schuitje zit (en als je dat verdomde knopje heb gevonden zoek hem dan even bij mij).

 • Debbie - Fit, Fun & Run schreef:

  ha meissie we hadden het er woensdag nog over. ik heb ook deze periodes. gelukkig gaat het nu al een paar maanden goed en zit ik lekker en stakker in mijn vel.
  met rotterdam als doel is het ook wel nodig. en dat betekend voor mij ook minder zwaar trainen in de fitness. ik was heel veel aangekomen door kracht (spier).
  je bent hoe dan ook een beauty, maar snap helemaal wat je bedoelt! liefs, Debbie

 • Sonja Diane schreef:

  Balen dat je zo van jezelf baalt, maar ik denk dat het normaal is hoor. Ik ben zelf 25 kilo kwijt en ook ik verval wel eens in mijn oude gewoonten, niks aan te doen. Je erkent en herkent het, en ik denk dat daar de oplossing al is. Wees niet te streng voor jezelf, je weet nu dat het even niet lukt maar je weet ook dat je wel de discipline hebt en de wil om niet meer zo zwaar te worden. Je bent een topper en ik weet zeker dat het weer goed komt!

 • Wendy schreef:

  Hey meis, hoe herkenbaar! Je hebt een zak chips en hoe je je zelf ook voorneemt dat je alleen maar een handje neemt … ahahaha drie keer ademhalen en het ding is leeg. Grrr.

  Bij mij helpt echt maar 1 ding, en dat is niet in huis halen. En ook niet tussendoor op het station/in de stad/in de supermarkt laten verleiden. En gezonde(re) alternatieven in huis halen, al heb ik nog steeds geen alternatief gevonden voor een zak cheese onion chips.

  Ik haal 1 zak chips per week. En meestal is die de dag na de boodschappen al op. Dan is het weer wachten tot het donderdag wordt boeh! (en btw, ik vind dat je er hartstikke goed uitziet, maar dat helpt niet he?)

 • Esther schreef:

  Super herkenbaar! Pas geleden gestopt met roken en nu verdwijnt er van alles in mijn mond. Vanmorgen stond ik weer chagrijnig voor de spiegel, dus besloot ik op te schrijven wat er in gaat. Hopelijk ben ik er dan iets bewuster mee bezig dat niet alles naar binnen hoeft. Succes!

 • Es schreef:

  Geen ducktape nodig hoor Gaby 😉 gooi t er maar uit, dan is het even weg en wij kunnen je motiveren en weer positiviteit geven toch. Het is ziezo al knap hoe ver je bent gekomen. Je weet dat je het kan en dat het goed komt 🙂 hoort er bij die schommelingen. Het besef is al stap 1 de rest volgt vanzelf. Zet m op lieve gaby.

 • Maarten Korz schreef:

  Via Mari kwam ik terecht op je blog. Leuk om te lezen en ooh zo herkenbaar. Dat je na 4 jaar hardlopen en afvallen toch nog steeds “snakt naar snacks”. Slim om het te delen, daarmee inspireer je ook weer je lezers. Sowieso knap wat je allemaal doet. Ik zie dat je in Berlijn gaat lopen? Ik ga dat ook proberen. Mijn eerste marathon. Echt super spannend. Ik ben in 2014 na de zomervakantie begonnen met hardlopen en afvallen. Dus ik heb nog een lange weg te gaan. Maar het lezen van je blog helpt me enorm! Bedankt

 • Camilla schreef:

  Hoi!
  Mijn man en ik spraken je bij de auto vandaag voor de Blijdorp-run. Wat je hier geschreven hebt is heel herkenbaar. Ik was ook veel afgevallen en had dat een hele tijd goed onder controle. Maar dan komt er een moment dat mijn eetverslaving de kop op steekt. Heb het gelukkig aardig onder controle maar kwam wel wat aan. Dat is er nu weer bijna allemaal af en dan voel je je toch fijner. Maar meid respect voor de afstanden die jij af legt dat doe ik je niet na.
  Leuk je vandaag even gesproken te hebben.

  • Gabriëlla schreef:

   Hoi Camilla,
   superleuk om jullie even gesproken te hebben gister. En wat grappig dat het zo herkenbaar voor je is. Hoe ging het lopen? Lekker gelopen? Ik had helaas heel veel last van mijn salade. Maar uiteindelijk wel de 3 en de 9 km gelopen. Erg leuk zo door de dierentuin, maar had stiekem wel op meer park gehoopt. Fijne dag vandaag en veel plezier en succes met het hardlopen.
   Veel liefs Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *