Tja…het gebeurt mij ook wel eens

Totaal anders dan dat ik vorige week had verwacht verliep deze week. Hij ging eigenlijk best goed en was minder zwaar dan ik had gepland, behalve de zaterdagochtend… die viel vies tegen. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Na heerlijk te hebben uitgeslapen werd ik rond 10:30 uur wakker. Ik keek op mijn telefoon en zag een appje of ik het werk even wilde bellen als ik wakker was. Ik zou de nachtdienst ingaan dus ze wisten dat ze niet vroeg moesten bellen, fijn. Er waren wat mensen uitgevallen en om een lang verhaal kort te maken, ik kon 2 nachtdiensten (van de 4) inruilen voor een avonddienst op dinsdagavond. Heel even was er sprake van ook een avonddienst op maandag, maar dat was uiteindelijk niet meer nodig. Ik loste de maandagnacht in met uurtjes die ik toch nog had staan en zo was ik nog heerlijk een dagje vrij. Ohhh wat een geluk, 2 nachtdiensten minder dan gepland. Om de rest van de dag nog een beetje nuttig te besteden maakte ik het huis aan kant, deed wel de geplande boodschappen al voor 4 dagen en schreef een blog over iets wat mij al een tijdje dwars zat. Daar kreeg ik echt mega veel lieve reacties op en heeft mij heel goed gedaan. Bedankt lieve mensen. En ik kan je nu alvast verklappen, het gaat goed! 2 ienieminie misstapjes in de nacht en gister op werk, maar verder gaat het super! Gemist? Lees dan hier de blog ‘oei ik groei’.

Terwijl ik naar de sportschool ging deed ik uit gewoonte de brievenbus open en wat vond ik daar, jaaaaa de medaille van de virtuele halve marathon van de Hogwarts Running Club. Yes mensen, ik doe dit jaar mee met alle loopjes van deze club dus je zal nog wel wat voorbij zien komen. Deze halve marathon voltooide ik tijdens de halve marathon van Leiden had ik zelf bedacht, dus een extra kroon op deze loop. De volgende loop is gister aangekondigd, dit keer een hele marathon, maar verdeeld in 4 verschillende afstanden. Wil je meer weten over dit 4e evenement van dit jaar van de Hogwarts running club, klik dan hierIMG_1245

In de sportschool sportte ik de sterren van de hemel, man o man wat ging het lekker! Terwijl ik bezig was dacht ik nog eens aan mijn blog terug en leek daar nog eens extra energie van te komen…IMG_1250

De rest van de avond genoot ik van het feit dat ik niet hoefde te werken deze nacht. Lekker met de beentjes omhoog om wat series te kijken. En ondertussen kwam het met bakken uit de hemel en werd ik continue op de foto gezet 😉 (onweer).

Dinsdag
Mijn sportschema voor deze week had ik mede door de verandering van diensten een klein beetje omgegooid en besloot daarom om vandaag even lekker een rondje van 6 kilometer te lopen ipv 10 kilometer. Dit zodat ik morgen die 10 kilometer tijdens de baantraining kon voltooien. Het lopen ging op zich wel, maar tjeempie wat was het benauwd! Ik had verwacht dat het iets koeler zou zijn na de buien van gisteravond, maar niet dus! IMG_1267
Ik rondde heerlijk de 6 kilometers af en bedacht mij tijdens het lopen al, hmmmm zo misschien nog even een uurtje fietsen??? Gewoon omdat het kan. Ik zou vanaf 15 uur ‘opgesloten’ zitten in het ziekenhuis dus dan nog maar even maximaal genieten van dit mooie weer. Thuis verruilde ik mijn hardlooptenue om voor een fietsteneu en ging op pad. Fietsen en wel zien waar je uitkomt. Met een schuin oog op de tijd, dat dan weer wel. Na een uur stapte ik de fiets af, wat was dit fijn! Perfect fietsweer! Ik merk trouwens dat ik iets meer ontspannen op de fiets zit, ik durfde zelfs een fietsselfie te maken hahahahaha. IMG_1273

Na het fietsen was het tijd om te douchen, eten, eten maken en om langzaamaan richting het werk te vertrekken.

Woensdag
Wow en toen was het gewoon alweer juni!!! Wat vliegt de tijd! Wederom zette ik vandaag geen wekker vanwege nachtdienst en wederom werd ik rond 10:30 uur wakker. Ik deed de hele dag een beetje rustig aan en plaatste een winactie online waarbij je kans maakt op het boekje ‘Fun to Run’ (meedoen kan nog t/m dinsdag). Rond 18:15 uur ging de telefoon en had ik een collega aan de lijn, het was rustig, er was geloot en of ik vrij wilde. Uhhhh is dat niet heel asociaal naar de rest? Aangezien ik er al 2 nachten af ben gegaan (maar aan de andere kant dat was wel voor de afdeling 😉 ). Diegene die voor mij was geloot nam de telefoon niet op en toen mijn vriend heel hard stond te knikken dat ik ja op dit aanbod moest zeggen besloot ik het om het lekker te doen, hoppa! Nog een nacht minder! Aangezien 1 juni als Global Running Day bekend staat moest er natuurlijk wel gelopen worden op deze dag.IMG_1280 Nu kwam het mooi uit want ik had dus bedacht om de geplande 10 kilometer tijdens de baantraining te voltooien en zo ging ik met een heerlijk gevoel richting de baan. Na het inlopen, loopschooling enz bestond de kern uit 10x 400 meter op een lekker vlot tempo. Vanwege het warme weer was het programma iets aangepast en hoefde we niet knijtertjehard. Toch ging de 400 meters op een voor mij lekker snel tempo en kon ik het goed volhouden, fijn! IMG_1310

Na de training geen gehaast om op het werk te komen, maar gewoon alles mak aan, heerlijk!

Donderdag
Ik val in herhaling, maar wederom uitslapen vanwege de nachtdienst 😉 . Nadat ik wakker was gezellig even met mijn moeder naar het dorp geweest en kocht daar 2 bikini’s voor de vakantie. 1 is natuurlijk niet genoeg voor 12 dagen 😉 .IMG_1321

In de middag had ik niet zoveel fut om naar de sportschool te gaan of iets en besloot dit om door te schuiven naar de vrijdag. Ik deed wat ‘bankzaken’ en at een lekker verantwoord tussendoortje. Weer eens wat anders dan een zak m&m’s 😉 IMG_1326
In de avond maakte ik mij klaar om te werken, 1 nachtdienst..van de originele 4… ook wel weer gek eigenlijk hahahahahahaha. Maar wel lekker.

Vrijdag
Tijdens de nachtdienst was het niet druk en kon ik mooi het verslag van de Vestingloop in s’ Hertogenbosch schrijven. Een loop waarbij ik vooral aan het begin intervallend door Den Bosch ben gerend. De nacht duurde lang, maar uiteindelijk stapte ik iets voor 8 uur KAPOT in de auto. Eenmaal thuis viel ik meteen in slaap en werd iets voor mijn wekker wakker. Ik had een kleine 4 uur geslapen en moest mezelf dwingen om uit bed te komen. Na een klein ontbijtje begaf ik mij naar de sportschool en merkte daar al dat ik toch nog best moe was. Vanwege mijn duurloop de volgende dag besloot ik al wat minder te doen, maar toch kon ik het niet laten om samen met Daniel van de sportschool de eerste stappen te zetten richting hogere boxjumps. Ik ben er bijna, alleen mijn handen nog weglaten tijdens het springen. Ruim 55 minuten later stond ik buiten met toch wel een voldaan gevoel. IMG_1345De rest van de middag/avond deed ik niet veel mee en vertrok op tijd naar mijn bed. De volgende dag stond er een duurloop van 18 kilometer op het programma en had ik alweer een avonddienst om te werken.

Zaterdag
Het weer wat voorspeld was was warm, maar toch durfde ik mijn wekker niet al te vroeg te zetten vanwege de avonddiensten. Ik moet dan immers toch tot 23 uur werken en alert zijn. Tel daarbij op dat ik niet mijn bed uit kon komen… je begrijpt, ik ging veel te laat op pad. Ik begon met mist, maar ineens brak de zon door. Het shirt wat ik aanhad wisselde ik na 2,5 kilometer voor een hempje, maar toch voelde het niet goed. Ik liep al meteen met een hele hoge hartslag, voelde mijn benen heel zwaar (leek wel verzuurd) en had ik echt last van de warmte. Na 3 kilometer moest ik ook nog eens versnellen en begon ik een ernstige discussie met mijzelf. Bij bijna 4 kilometer was ik er klaar mee en ben ik gestopt. Heb mijn vriend gebeld en die is mij komen halen met de auto. Bah! Ik haat opgeven, maar dit was anders echt een helse toch geworden. Dan toch teveel gister gedaan in de sportschool? Ik weet het niet, maar het voelde gewoon niet lekker. IMG_1353

Na een verfrissende douche ging ik dan maar gezellig mee met boodschappen doen met vriendlief. Morgen niet ronde nieuwe kansen, maar dan maar vroeger op. En klein voordeel, ik had alvast bijna 4 kilometer ingelopen 😉 en daardoor toch een weekje met 4 dagen hardlopen in plaats van 3 hihi . De avonddienst verliep snel en eenmaal thuis om 23:30 uur stelde ik mijn wekker in op 6 uur. Oefffff

Zondag
Toen om 6 uur de wekker vanmorgen ging dacht ik, oef waarom?? Een uur later stond ik buiten en begreep ik weer waarom 😉 . Ik voelde dat mijn benen nog steeds zwaar waren, maar dat het al beter aanvoelde dan de dag ervoor. Ik besloot om niet de geplande tempoblokken erin te gooien, maar gewoon lekker op gevoel te lopen. De route ging over een deel van het parcours van de 20 van Alphen, maar dan in tegengestelde richting. E0CE7B3C-8634-4874-BE86-A9D634CA00BBIk was al lang niet meer hier geweest en ohhhh wat heb ik dit gemist. Gelukkig gaat het steeds beter en zal ik ook weer vaker richting Aarlanderveen kunnen lopen, of natuurlijk fietsen 🙂

Ik merkte gaandeweg wel dat mijn benen iets moeier werden, maar dat is natuurlijk niet zo gek. Verder had ik nergens last van behalve een plek op mijn grote teen. Ik had het vermoeden dat het een blaar zou zijn, maar ik dacht… zo lang ik het niet zie is er niks aan de hand 😉 . Ik ronde de 18 kilometer nog voor 9 uur af. Best wel vroeg, maar wel verstandig met deze temperaturen.
IMG_1440 Eenmaal thuis trok ik mijn sok uit en ja hoor een dikke vette blaar aan de zijkant van mijn grote teen. Mijn sok had dubbel gezeten, volgende keer dan toch maar stoppen om het even te checken hahahaha.

En nu zit ik dit te typen terwijl ik in een heerlijk zonnetje zit, nog even genieten voordat ik weer moet werken straks. Hoe ging jou week? Ging dat wel volgens verwachting?? Nog last gehad van het warme weer? Ben benieuwd.

Aankomende week staan er weer diverse loopjes op de planning, maar ga ik eerst morgen vieren dat mijn opa 94 jaar wordt, hieperdepiep hoera!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *