Let the TAPER begin!

Misschien was het jullie al opgemerkt, maar ik heb de afgelopen 2 weken geen weekoverzicht geplaatst. Niet dat ik niks te melden had, sterker nog… ik deed allemaal leuke dingen. Maar mede door al die extra dingen in combinatie met veel werken en een emotionele gebeurtenis op werk liep ik een beetje over. Ik leek zelfs een griepje op te gaan pikken, maar gelukkig door een training te skippen en extra vroeg mijn bed in te duiken wist ik deze af te weren. Toch had wat meer behoefte aan avondjes/middagen rust in plaats van achter de computer te zitten. Soms geeft het bloggen mij juist die rust, maar dit keer had ik gewoon behoefte aan een boek of even een avondje op de bank samen met vriendlief. Sorry, maar ik ben ook maar een mens. En rust hoort ook bij Taperen toch? Want dat laatste ben ik dus inmiddels ook alweer een week mee bezig. Maarrrrr om jullie niet helemaal in de steek te en wel een inzicht te geven en de dingen die ik deed, een ‘korte’ samenvatting van de afgelopen 2 weken. Nou ja, kort… deze intro is al langer dan ik vooraf had gedacht hahahaha. Het is in ieder geval even niet van dag tot dag, maar gewoon een paar highlights inclusief een berg aan foto’s. Veel kijk en leesplezier en ik beloof jullie, komende zondag komt er gewoon weer een weekoverzicht online, dan dag tot dag… inclusief kort verslag over de marathon RotterdamTaper-Time

 

Tja waar moet ik eens beginnen… als ik terugdenk aan de afgelopen 2 weken denk ik als eerst aan de toffe ervaring om te mogen bootcampen IN de Domtoren. En om natuurlijk bovenop dat prachtige Utrechtse bouwwerk te staan tijdens de lancering van de ASICS FuzeX Rush. Ik stond voor het eerst bovenop de dom en vond het fantastisch. Dat uitzicht, WAUW! Ik schreef er een aparte blog over, deze kan je hier terugvinden.IMG_7371

Naast het event van ASICS is het eerste wat mij in het hoofd binnen schiet, de hilarische halve marathon van de Zandvoort circuit run. Ik liep samen met Andrea de halve marathon en heb de grootste lol onderweg gehad. Het was een stralend mooie dag wat een hoop leuke foto’s opleverde… het verslag over deze run is hier terug te lezen. IMG_7977

Verder ging ik een gezellig met Natalie een dagje naar Amsterdam waar begonnen met een sessie cryotherapie in het  Freezelab. Het was een leuke ervaring om in bikini in een vriezer van -113 graden te staan en het voelde eigenlijk wel erg ontspannend. Jammer dat het te ver weg is om meerdere malen in de week te doen, anders zou ik het wel weten. De rest van de dag ging op aan winkelen, lekker eten en gezellig kletsen… TOP DAG!week 12 en 13Eenmaal uit de vriezer en warm gesprongen op de trampolines liepen we zo in de armen van Fred van Leer en Bridget… ROEKOEROEKOE IMG_7583

In de afgelopen 2 weken had ik ook weer een afspraak bij diëtiste Everdien. Ik was wederom afgevallen (1,4 kg) en had daarnaast een vetpercentage meting… en wat bleek… mijn vetpercentage is met 4,2% afgenomen in de afgelopen 9 weken! Het gaat natuurlijk niet altijd om de cijfers, maar toch is het fijn om de bevestiging te zien van de verandering die je zelf ook al gemerkt had. Ik ga nog even door met dit schema om zo een klein buffertje op te bouwen. IMG_8028

Mijn enkel voelt gelukkig weer een stuk beter en ik ben weer ‘fysio-af’. Ook de kuiten geven geen problemen meer en hopelijk kan ik het voorlopig weer goed onderhouden met de foamroller, rekoefeningen en de sportmasseur.IMG_8141

Mijn favoriete seizoen de lente is weer begonnen en hoe heerlijk is het nu in de natuur! De temperatuur is niet te warm, maar ook niet te koud… allerlei mooie bloemetjes en plantjes schieten uit de grond en aan de bomen en natuurlijk alle lammetjes in de wei. LOVE IT! week 12 en 13 lammetjes

Naast alle bloemen in de vrije natuur maakte vriendlief en ik ook de tuin aan kant. De nieuw gekochte loungeset werd afgeleverd en natuurlijk meteen ingewijd met het mooie weer. IMG_7474De tuintegels werden schoongemaakt, het gras gemaaid enz enz Het meeste werk werd geleverd door vriendlief terwijl ik mijn trainingen afwerkte. Maar het inwijden van de loungeset deed ik ook aan mee :-).  IMG_8488

De trainingen (inclusief de loop in zandvoort) beginnen weer steeds lekkerder te gaan en sinds afgelopen week lijkt het zelfs of mijn benen weer echt snappen hoe het ook alweer moest. Het tempo lijkt langzaam weer terug te komen en ook de afstanden gaan weer makkelijker…Zou het dan toch nog goed komen?week 12 en 13 hardlopen

De taper periode is nu echt begonnen en ik zal komende week niet heel veel kilometers meer maken en gekke dingen doen. Daarnaast probeer ik veel uit te rusten en vanaf vrijdag begint het koolhydratenstapel festijn. Ik heb er zin in en door de trainingen van afgelopen week heb ik er weer wat meer vertrouwen in gekregen… dus ik durf nu ook wel weer hardop te zeggen…Kom maar op dat pleuris eind! nn_rotterdam_marathon_2017_header_site_980x400px

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *