Een stormachtig weekje

Halloootjes daar zijn we weer na een stormachtig weekje. Een week waarin er een echte storm over Nederland raasde, maar ook een week waarin ik een storm aan lieve berichten kreeg na aanleiding van het feit dat ik een ASICS Frontrunner ben geworden. Een terugblik op de afgelopen week, veel leesplezier. GabyShootPasen_4057_ASICS

Maandag
Afgelopen maandag was een spannend dagje, niet zozeer omdat ik een avonddienst of iets had, maar meer omdat vandaag de Frontrunners van ASICS bekend gemaakt zouden worden. Ik had de avond ervoor een avonddienst gehad en rond 0:00 uur Petra appte mij al ‘Gab.. nog 10 uur’. Ik had heerlijk geslapen, maar werd toch al weer op tijd wakker, want ik had nog genoeg te doen. Ik moest onder andere mijn weekoverzicht maken, boodschappen doen enz Rond 8:30 uur kreeg ik een appje van Petra ‘nog maar 1,5 uur’. Rond 10 uur zou de uitslag komen en omdat ik nog steeds geen afwijzingsmail had gehad zat ik nog steeds in de race. Iets voor 9 uur maakte Petra een app groepje aan met mensen die nog kans maakten om Frontrunner te worden ‘nog maar een uurtje’ was de groepsnaam, briljant. De app ging helemaal los en stiekem begon ik toch wel een beetje zenuwachtig te worden, zo stom… want als ik er niet bij zou zitten was er ook niks aan de hand. Ik probeerde in de tussentijd mijn weekoverzicht te maken, maar werd compleet afgeleid hahahaha. Rond 9:45 uur kwam daar ineens het verlossende berichtje… ik zat erbij!! Yes! STUITER DE STUITER!!! Ik besloot om mijn weekoverzicht een dagje op te schuiven en een blog te schrijven over het Frontrunnersschap… nog niet gelezen? Check hem dan hierIMG_5594

De rest van de ochtend/begin van de middag stond mijn telefoon niet stil en werd de groepsapp verandert in een app met alle Frontrunners en volgens mij is het een hele toffe groep. Na de boodschappen kookte ik snel een lekkere maaltijd en vertrok op tijd naar het werk.

Dinsdag
Whoop whoop WEEKEND en yes heerlijk weer buiten! Ik besloot om eerst mijn weekoverzicht af te maken, want daar was de dag ervoor niet veel meer van gekomen en na een kleine lunch was het tijd om even lekker te gaan hardlopen. Ik twijfelde over mijn kledingkeuze, lange broek/korte broek?? Ik ging uiteindelijk toch in een dunne lange broek naar buiten, maar tijdens het lopen had ik spijt van deze keuze. Ik had een tempoduurloop op het programma staan en na 3 kilometer ingelopen te hebben begon ik aan mijn eerste blok van 5 kilometer op 5:15 min/km. Ik had een nieuwe route uitgestippeld en had er zin in. Na ongeveer 1 kilometer op tempo te hebben gelopen kon ik niet meer verder vanwege werkzaamheden op de route en moest ik terug en met een pontje over het water.IMG_5110 Even een korte pauze. Ik liep daarna weer lekker verder en kon vrijwel zonder onderbrekingen doorlopen. Na de 5 kilometer op tempo mocht ik 1 kilometer iets rustiger aandoen om vervolgens dit proces nog 2x te herhalen. Het liep lekker en het was heerlijk weer dus ik genoot met volle teugen. Aan het einde begon het een beetje dicht te trekken en begon het iets frisser te worden en was ik toch wel blij met mijn lange tight.IMG_5151

Na deze loop ging ik verder met mijn To do list en deed ik in de avond niet veel meer.

Woensdag
Vandaag ondanks mijn vrije dag vroeg op, want vandaag stond de Harry Potter Expositie op het programma. Ik had er al veel over gehoord en ging vol verwachting eerst richting Houten. Daar had ik namelijk afgesproken met Linda want ik ging gezellig samen met haar (en haar moeder en de buurvrouw) er naar toe. Op het station stond de rest al te wachten en duurde het niet lang meer voordat de trein er was. Na een kort ritje met de trein waren we bij Cinemec in Utrecht. Daar  zagen we de eerste ECHTE potterfans al…herkenbaar aan de sjaals en gewaden. We voelden ons enigszins underdressed (of waren we gewoon als dreuzels verkleed 😉 ), maar hadden er niet minder zin in. Na even te hebben gewacht mochten we de expositie in. Erg leuk om al die attributen en kledingstukken in het echt te kunnen zien! En ohhh wat waren die acteurs nog klein. We keken onze ogen uit, probeerde alle dingen die je mocht doen uit.50DEC226-FF20-43B5-8A01-EC0017DEC46D

Na een klein uurtje (helaas hadden we er wel wat meer van verwacht) hadden we eigenlijk alles wel gezien en begaven we ons naar de uitgang. Natuurlijk nog even op de foto met de betoverde Ford Anglia en toen richting Utrecht centrum voor de lunch.IMG_5253

We aten gezellig met zijn 4en de lunch en na afloop namen we afscheid van de moeder van Linda en de buurvrouw. Zij gingen weer naar huis en wij bleven nog in Utrecht. We slenterde (ondanks het verschrikkelijke K*t weer) door de straten van Utrecht en belande via de Starbucks een paar uur later bij Loetje. Daar hadden we gezellig met onze mannen afgesproken om een hapje te eten. IMG_5313
Het smaakte allemaal weer heerlijk en gezamenlijk gingen we terug naar Houten. Daar nog een drankje en toen was het tijd om naar huis te gaan. Een supergezellige dag!

Donderdag
En dan is het weer tijd om te gaan werken. Ik moest om 9:30 uur beginnen en had eerst, vanwege de voorspelde storm, bedacht om voordat ik moest werken mijn 10 kilometer loopje te gaan doen. Het was echter de avond ervoor iets later geworden dan gepland dus ik besloot om toch wat langer in mijn bed te blijven liggen. Ik zou dan in de avond wel kijken hoe hard het waaide en of het verstandig was om naar buiten te gaan. Ik zag tijdens het werk dat het steeds harder ging waaien en toen ik rond 17:30 uur naar huis ging waaide het zo hard dat ik de bui al zag hangen… dit gaat het hem niet worden. Ik had ook al heel de dag van die zeurende hoofdpijn gehad en was toch wel wat moe. Eenmaal thuis keek ik nog even een keer naar buiten en maakte ik definitief de beslissing, ik ga niet! Ik zag het niet zitten om in het donker rondvliegende takken tegen mijn hoofd ofzo te gaan krijgen. Ook had ik geen zin om 10 kilometer op de loopband te gaan lopen… het werd dus een avondje bankhangen. Ook lekker, al voelde het wel een beetje als spijbelen 😉 IMG_5365
Ik schreef in de avond een blog ‘lekkerder in mijn vel’ (deze kwam uiteindelijk vrijdagochtend online) en kreeg een hoop superlieve reacties erop, bedankt xx. Mocht je hem gemist hebben, klik dan hierFullSizeRender-2
Vrijdag
Vandaag vroege dienst 1 van de 3… en het was buiten gewoon windstil! Bizar na zo’n heftige avond. De tuinbank stond ongeveer 15 meter verder dan de oorspronkelijke plaats en er lag in de voortuin ook van alles wat er niet hoorde. Ik ging bepakt en bezakt naar werk, want ik ging vanuit het werk direct door naar de sportschool. Ik was alweer 2 weken niet geweest dus het was hoognodig. Ik twijfelde of ik daar nog wat kilometers op de loopband zou gaan maken, maar besloot het niet te doen. De training ging verder superlekker en na een uurtje was ik klaar.IMG_5411

Eenmaal thuis een snelle douche om daarna aan te schuiven bij het eten. Na het eten reed ik nog even naar het dorp om daar nog wat dingen op te halen en keek ik in de avond samen met vriendlief naar The voice kids. Daarna verdween ik richtig mijn bed en viel al snel in een diepe slaap.

Zaterdag
Vroege dienst 2/3 en het gevoel alsof ik uit een coma gehaald werd toen de wekker ging. De dienst verliep verder prima en onderweg naar huis merkte ik dat het alweer behoorlijk waaide, gadver! Ik had een wisselduurloop van 16 kilometer op de planning staan en besloot om er maar gewoon het beste van te maken. Na even een route uitgestippeld te hebben en omkleed te zijn ging ik op pad.IMG_5564

Ik liep eerst 3 kilometer in en voelde dat het al behoorlijk waaide. Ik had op aanraden van loopmaatje Ron voor de kern van de opdracht een fietspad uitgezocht waar ik de snelle tempo’s met de wind mee liep en de hersteltempo’s tegen de wind in. Goed plan, of misschien toch niet? Ik moest namelijk tijdens het herstel nog best hard werken en daardoor was er eigenlijk weinig herstel. De training ging uiteindelijk totaal niet zoals ik gehoopt had. Ik had zware benen (daar was ik al bang voor na de fitness van de dag ervoor), haalde niet de tempo’s en had wat last van mijn kuit. Na de 12 kilometers (6 snel-6 iets langzamer) liep ik 1 kilometer uit en kwam ik bij het winkelcentrum uit waar ik mij opliet halen door vriendlief. Ik had geen zin meer om nog verder te lopen, baalde van de uitvoering van de loop en was er klaar mee toen mijn training afgelopen was. CTRL-ALT-DLT volgende keer beter 😉
IMG_5549

Terwijl ik onder de douche stond dook vriendlief de keuken in voor een heerlijke maaltijd ‘een gezonde kip kapsalon’ , Jummie! We keken wie is de mol, ik rolde nog even over de foamroller, maakte een afspraak met de sportmasseur en dook op tijd mijn bed in.

Zondag
Vroege dienst 3/3 en wederom moeite met wakker worden. De hele dienst was het relatief rustig en sluimerde we een beetje de dienst door. Aan de ene kant wel lekker, maar aan de andere kant wordt je dan ook niet echt lekker wakker en duurt de dienst best lang. Stilte voor de storm? Maar de storm brak niet meer los in onze dienst, want om 15:30 uur vertrok ik op mijn gemak lekker naar huis. Vandaag verder lekker rustig aan en geen run op het programma. Even dacht ik er nog aan om die 10 kilometer nog in te halen, maar aangezien het nou niet echt aantrekkelijk loopweer was besloot ik om lekker op de bank te duiken om dit weekoverzicht te schrijven. Ben ik eindelijk weer een keertje op tijd 😉 .

Het lopen ging dus wisselvallig deze week, passend bij het weer ;-), hopelijk is dat de komende week een stuk beter want dan staat de 20 van Alphen op het programma. De loop in mijn home-town! Wie ga ik daar zien? IMG_5546

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *