Doei mei, hallo juni

Zoeeffff en toen was het alweer 1 juni….wat gaat de tijd toch hard. Over 5 maanden hoop ik op dit moment een mooie dikke plak om mijn nek te hebben hangen met daarop de woorden NYC marathon 2015. Maar goed, zover is het nog niet… eerst maar even een terugblik op de afgelopen dagen en een kleine vooruitblik op juni.

96805-Goodbye-May-Hello-June

Afgelopen week had ik een aantal nachtdiensten en dat zijn niet mijn beste dagen. Ik ben niet gemotiveerd om ook maar enige vorm van beweging te doen, dus ik was heel blij dat mijn nieuwe trainer dat goed had ingeschat en er redelijk omheen had gepland. Dat betekende wel dat ik de baantraining van de woensdagavond moest missen, maar heel stiekem vond ik dat ook niet heel erg ;-). Eenmaal op de baan gaat het vaak prima, maar daarna is het een race tegen de klok om gedoucht en wel op werk te komen.

Maar goed, even een stapje terug. Afgelopen maandag had ik een rustdag op het programma staan en dat kwam mooi uit, aangezien we druk aan het klussen zijn in het appartement van mijn vriend. Ik was die dag vrij dus we konden mooi gaan klussen op 2e pinksterdag. Ik stond dus uiteindelijk heel dIMG_3459e dag met mijn snufferd boven een bak met verf en was blij dat ik daarna heerlijk languit op de bank kon.

Dinsdagavond ging ik de nachtdienst in dus overdag genoeg tijd om een training te doen. Er stond ter compensatie van de missende baantraining een pittige interval op het programma. 2 kilometer inlopen en daarna 12x 200 meter in 47 seconden met als rustmoment 200m dribbelen. En als toetje nog 2 kilometer lekker uitlopen. De 200 meters gingen verbazingwekkend goed en liep ze tussen de 44 en 49 seconden, het voelde soepel en fijn. De 2 kilometer uitlopen werden er bijna 3, maar goed het schema is een leidraad ;-). Ik kon merken dat de snelheid weer langzaam terug begint te komen en ik was superblij. Om 22:45 uur begon mijn eerste nachtdienst, dus bepakt en bezakt met allerlei gezond voedsel ging ik rond 22:15 uur de deur uit.

Woensdag sliep ik grotendeels van de dag en ik was heel blij dat ik ‘s avonds eigenlijk niet meer de deur uit hoefde voor een training op de baan.

IMG_3493Donderdag had ik een rondje van 6km op het schema staan, op een relaxt tempo om het ‘ brakke’ gevoel van de nachtdienst van mij af te lopen. Dus na een hele dag ‘ geslapen’ te hebben voelde het lopen in de middag voor mij als een ochtendloop. Niet zo heel erg meer mijn ding tegenwoordig, maar goed… ik deed het, na 1km wilde ik omdraaien maar heb uiteindelijk toch netjes de 6km volgemaakt. Moe, maar voldaan ging ik de laatste nachtdienst tegemoet.

Op vrijdag na de nachtdienst sliep ik 3,5 uur en deed ik wat core oefeningen. Ik stelde vast mijn Garmin in voor het interval programma van de volgende dag en probeerde om op tijd te gaan slapen. Yes weer net als een ‘normaal’ mens in de nacht slapen ipv werken 🙂 .

Omdat ik zaterdag vanaf 15 uur alweer moest werken en er een interval van 14km op het programma stond moest ik een beetje op tijd mijn bed uit. Mijn vriend was al vroeg de deur uitgegaan om heel de dag te gaan surfen, dus na een ontbijtje trok ik mijn loopkleding aan en ging ik de deur uit. De eerste 2 kilometers waren IMG_3526weer inlopen en daarna begon het interval gedeelte. 5x 1,5km op een tempo van 4:24 min/km (rust 2 minuten op 6:00 min/km). De eerste 1,5 kilometer gingen nog wel (tempo 4:25), maar ik merkte dat de 2 minuten ‘rust’ wel erg snel voorbij gingen. Vol goede moed begon ik aan de 2e 1,5 kilometer, maar meteen merkte ik dat het veel zwaarder ging en ik er hard aan moest trekken om het tempo vast te houden. Deze gingen dan ook in een tempo van 4:30 min/km. Nog steeds hard, maar niet wat ik had willen zien… hmmm misschien een beetje extra rust? Even een extra minuutje rust gepakt en ik begon aan nummer 3. Wederom merkte ik dat ik het tempo niet goed kon vasthouden en besloot ik er maar het beste van te maken (tempo 4:33min/km). Interval nummer 4 & 5 had ik echt hele zware benen (lichtelijk verzuurd) en had ik toch ook tegenwind dus die waren helemaal afzien. Aangezien er behoorlijke wind stond had geprobeerd de route zo te maken dat ik zo min mogelijk tegenwind had, maar helaas ontkom je daar toch niet helemaal aan. Uiteindelijk liep ik ze in 4:46min/km en 4:50min/km. Nog steeds snelle tempo’s maar niet wat ik had willen zien. Het uitlopen daarna was heerlijk. De nachtdiensten hadden er behoorlijk ingehakt en de wind maakte het er niet makkelijker op. Het ging zo lekker de laatste trainingen en nu dit… met een minder fijn uploadde ik mijn training en zette mijn verhaal erbij. Een paar uur later kreeg ik al feedback van Henny, dat ik niet moest wanhopen, dat het een zware training is en dat ik het onder deze omstandigheden prima had gedaan. Mijn k*t gevoel over de training draaide meteen bij naar een stuk fijner gevoel. Gek he…

IMG_3542Gister mocht ik heerlijk even 7 kilometer rustig uitlopen na de training van daarvoor. Het originele plan was dat ik daarna een avonddienst zou hebben, maar uiteindelijk bleek het rustig te zijn en had ik de mogelijkheid om een vrije dag op te nemen. Aangezien ik hier wel aan toe was, maakte ik gebruik van deze optie. Dit alles kreeg ik te horen tijdens mijn hardlooprondje, je begrijpt het…. ik liep daarna een stuk lekkerder 😉

Ik sloot met deze laatste 7 kilometers de maand Mei af met 172,44km. Een maand waarin ik steeds vertrouwder raakte met de methode van mijn nieuwe trainer. Ik weer terug te vinden was op de atletiekbaan. Ik eindelijk een goed vervangend paar voor mijn geliefde ASICS Kayano 19 vond. Maar ook de maand waarin ik de 10km in Alkmaar tijdens de city run liep en mezelf tegen kwam tijdens de 10km bij de Leiden marathon. En ik schreef mij gisteravond laat in voor de Zevenheuvelenloop op 15 november. De loop die ik vorig jaar voor het eerst liep en zo geweldig vond!

En nu is het alweer 1 juni. De dag die ik begon met een mooie duurloop van 19 kilometer. Eigenlijk stonden er 18 kilometers op het programma, maar door een foutje in de route werden het er uiteindelijk 19. Mijn moeder was gezellig mee op de fiets en samen genoten we van een prachtige route door het groene hart. Een nieuwe route voor mij die ik vooraf had uitgetekend op afstandmeten.nl, maar uiteindelijk bleek 1 van de paden een wandelpad te zijn, waarbij we anders de fiets over hekjes moesten gaan tillen. Aangezien we daar geen zin in hadden zijn we omgekeerd en sloegen we een andere weg in. Met hier en daar een flink windje tegen was het verder 19 kilometer lang genieten.

In juni staan er aantal loopjes op het programma, waaronder de 10km aankomende zondag in Hoorn. Op de 14e staat de 10km bij de Ladiesrun in Rotterdam op het programma en op de 28e wil ik een halve marathon lopen. Alleen ben ik er nog niet over uit welke…. of de halve van Roosendaal of de Stoomtramloop. Wie heeft ervaring met 1 of beiden en kan mij helpen met het maken van een keuze…..

Verder staat de maand juni in het teken van het inzamelen van lege flessen. Huh? Lege flessen? Ja lege flessen, ik hang namelijk bij diverse AH’s in Alphen deze maand bij het inleverpunt voor lege flessen. Nou oke niet ik, maar mijn flyer voor de WE foundation hangt daar om statiegeldbonnetjes op te halen. Om zo nog wat extra sponsorgeld binnen te halen. De teller staat nu over €600, maar ik weet zeker dat dit nog meer kan worden. Woon jij nou net even te ver weg om je flessen in te leveren, maar wil je toch een bijdrage leveren dan kan dat gewoon hoor. Elke euro is welkom en komt ten goede aan de WE foundation. Het speciale rekeningnummer waarop het gestort mag worden is NL05ABNA0474523209 t.a.v. G. Rietmeijer. THNX. En je naam komt natuurlijk bij de lijst met sponsoren te staan 😉
Flyer_AH_A4

Een maand vol met mooie loopjes en plannen, wat zijn jouw plannen voor de maand juni? Kom ik je misschien nog tegen bij 1 van deze evenementen? En kan jij mij helpen een keuze te maken tussen de halve van Roosendaal of de halve bij de Stoomtramloop.

Hello June, please be awesome! 

8 Comments

 • Jelle Bot schreef:

  STOOMTRAMLOOP

 • Miranda schreef:

  Hier twee wedstrijden op de planning deze maand. Benieuwd hoe die zullen gaan!
  De eerste as zondag al en 20 juni de andere!

  Helaas kan ik je geen tip geven qua die halve marathon haha. Succes met kiezen!

 • Harm schreef:

  Ondanks geen zin en zware nachtdiensten toch mooie trainingen gedaan… Top!

  Ik ken geen van de twee loopjes (Roosendaal of stoomtramloop), maar naar wat ik gehoord heb is de stoomtramloop wel heel leuk. Zelf loop ik dan m’n kortste afstand ooit in een “wedstrijd”, mijn eerste 5K.
  En ook ik heb me in de nacht van 1 juni ingeschreven voor de 7HL. Ik lees steeds meer dat mensen aan de 7HL of de 7HN gaan mee doen 🙂
  deze maand zul je mij in ieder geval niet bij een evenement aan treffen die jij loopt of je moet vergeten zijn de je 13 juni meedoet aan de Zwolse Halve Marathon 😉
  en voor juli, augustus en september heb ik nog niets in de planning.

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Harm,
   sorry voor de late reactie. Hihi 5km blijft een lastige wedstrijd vind ik altijd. Je start gauw te snel en dan kom je erachter dat het toch iets langer is dan je vooraf verwacht had..terwijl je het normaal als een trainingsrondje loopt.
   7HLoop is echt heel gaaf, dus goede keus ;-).
   Hahahhaha nee in zwolle doe ik niet mee, niet echt naast de deur ;-).
   September staat bij mij ook alweer aardig vol, zoveel leuke lopen, kom echt tijd tekort hahahaha.

   Groetjes en succes aankomend weekend!

 • Harm schreef:

  Ik had al zo’n vaag vermoeden dat je Zwolle niet zou gaan lopen 😉
  Ik loop gelukkig ook gewoon 5K trainingsrondjes, maar de opbouw is zeker anders dan een 15km+ loop. Maar dat begint er nu wel in te komen. Maar ik zal het beleven 🙂

  Dank voor de succes wensen…
  jij ook heel veel succes zondag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *