Code geel met een twist

Whaoaaaaa het is alweer zondag, dus dat betekend dat er alweer een week voorbij is en ik een week dichterbij de marathon van Berlijn kom. Nog 17 weken te gaan en dan is het al zover… maar goed… eerst maar eens kijken hoe de afgelopen week ging 😉 .

Maandag
Waar ik verwacht had toch wel wat spierpijn te hebben van de halve marathon van de dag ervoor bleef dit eigenlijk uit. Wel merkte ik een tikkie strakke kuitspieren en een iets gevoelige achillespees, maar spiertechnisch gezien viel het dus allemaal wel mee. Wel merkte ik een soort van algehele vermoeidheid. Ik had gelukkig wel als een blok geslapen, maar toen mijn wekker iets voor 6 uur ging was ik nog lang niet uitgeslapen. Ik verwende mijzelf met een heerlijk ontbijtje met aardbeitjes, toch nog een klein beetje zonneschijn op het een regenachtige dag.IMG_0931 Op het werk was het verder goed te doen en vloog de dag uiteindelijk voorbij. Thuis begon ik rustig aan het verslag over de ladiesrun oostland en maakte deze aan het begin van de avond af. Mocht je deze gemist hebben? Door hier te klikken kan je hem teruglezen.DSC01850 Ik vertrok in de avond lekker op tijd met een goed boek naar mijn bed. Ik heb echter weinig meer van het boek gelezen 😉

Dinsdag
Wederom had ik als een blok geslapen, heerlijk! Wederom een vroege dienst dus op tijd stapte ik mijn bed uit. Ook nu geen spierpijn. Ik pakte naast mijn werktas meteen mijn sporttas zodat ik na het werk meteen door kon richting de sportschool. Op het werk vlogen wederom de uren voorbij en iets later dan gehoopt stapte ik in mijn auto om gelijk door te rijden naar de sportschool. Het liefst ga ik op de fiets naar de sportschool, maar dit keer kwam dit wat handiger uit. Het sporten ging echt heel lekker en daardoor pakte ik bij diverse oefeningen wat gewicht erbij. Lekker die vooruitgang! Na ruim 5 kwartier had ik mijn gehele schema afgewerkt en ging ik met een voldaan gevoel naar huis. IMG_0963Na het avondeten besloot ik vast te beginnen aan mijn blog over de Leiden marathon. En zoals wel vaker kon ik niet op een pakkende titel komen. Ik besloot om er nog maar een nachtje over te slapen en het dan op woensdag online te zetten.

Woensdag
Helaas…. nog geen briljante titel, dus plaatste ik hem met een saaie titel online. Nog niet gelezen? Check hem dan hierIMG_0900 (1)Na het online zetten van mijn blog haastte ik mij richting het werk. Nog 1 dienst en dan WEEKEND! Luxe deze week 😉 . Het was een leuke dienst en voordat ik het wist had ik dus weekend. Alvast bijkomen voor de pittige week aankomende week. Normaal gesproken doe ik zoveel mogelijk mee met de baantraining op woensdag, maar vandaag  zou ik deze skippen om naar clinic van Lornah Kiplagat te kunnen. Op tijd stapte ik in de auto richting Runner’s World Amsterdamse bos, want het was druk op de weg. Gelukkig was ik nog ruim op tijd en kon ik nog even gezellig kletsen met Lornah. Nadat zo’n beetje iedereen aanwezig was begon Lornah zich te introduceren en liepen we even later in een lekker tempo richting het Amsterdamse bos. Ik keek mijn ogen uit over de grote hoeveelheid bootcamp/hardloop/yogaclubjes. Tijdens de warming-up gaf Lornah nog een aantal tips en vertelde ze dat het echt heel belangrijk is om een goede core te hebben. Gelukkig ben ik daar mee bezig, maar al die oefeningen blijven toch minst favoriet. IMG_0981

Na de warming-up gingen we verder het bos in en was het eigenlijk gewoon een lekkere duurloop door het bos. En voor iemand die daar praktisch nooit loopt… wat is het daar leuk en vooral ook GROOT! Gelukkig kon ik achter anderen aanlopen anders was ik hopeloos verdwaald. Ik liep geruime tijd samen met Team Vroem maatje Ron en later ook nog gezellig babbelend met Lornah. Ze vertelde dat ze nu eigenlijk alleen nog maar Fun Run’s doet en dat ze het heerlijk vind om af en toe tijdens het lopen even te stoppen om een foto te maken enz. Na afloop een korte cooling down en natuurlijk een leuke groepsfoto.IMG_1025We kregen van Lornah Sports ook nog een mooi presentje, een gaaf shirt uit de Lornah Sports lijn! Daarna mocht nog even iedereen met haar op de foto en bleven er een heleboel om gezellig met haar en iedereen te babbelen. Wat een lief mens is het toch! IMG_1023
Donderdag
Na enigszins geprobeerd te hebben om lekker uit te slapen (wat dus faliekant mislukte) had ik echt zo’n dagje waarop je denkt ‘ik ga een hoop doen’, maar je uiteindelijk alleen het hoognodige doet en verder niks. Eigenlijk had ik bedacht om vandaag te gaan fitnessen, maar ik had nog een beetje spierpijn aan mijn kont van dinsdag en was lekker thuis een het rotzooien dat ik besloot om het op te schuiven naar vrijdag. Wel schreef ik een klein verhaal over de schoenen die ik de avond ervoor in het echt had mogen bewonderen, namelijk de E.K. schoen van dit jaar! Een ontwerp van de Brooks Launch 3 speciaal voor het E.K. atletiek wat dit jaar in Amsterdam gaat plaats vinden. IMG_0986

Verder schreef ik vandaag een blog die een dag later online kwam, eindelijk weer een keer een Fashion Friday! Dit keer met de mix&match lente/zomer lijn van Odlo in de spotlights. Mocht je deze gemist hebben? Klik dan hier. GabyShootPasen_4348_Odlo
Vrijdag
Omdat het redelijk warm zou worden had ik besloten om een beetje op tijd mijn bed uit te gaan. Het bedenken en het dan ook doen is soms bij mij een ander verhaal. Het werd dus iets later dan gepland, maar nog voor het middaguur stond ik weer binnen na een warme en pittige interval. Het was niet een hele lange training en het origineel was zelfs nog iets korter, maar toch voelde het intensief. Mede door het benauwde weer en het feit dat ik in mijn eentje hoge tempo’s lopen altijd lastiger vind dan in een groepje. Na 2 kilometer ingelopen te hebben mocht ik 5x 400 meter knallen in 1:40 minuten. Dat staat gelijk aan een tempo van 4:10 min/km. Een tempo wat voor mij nu nog vrij hoog ligt. Ik haalde het dan ook niet elke keer. De rustpauze was 400m dribbelen wat ik misschien iets te snel deed. Daarna liep ik nog ruim 2 kilometer uit (dit stond niet op het schema, maar ik vond het wel even fijn). De eerste interval in mijn eentje zat er weer op! Desondanks dat ik de tempo’s niet helemaal haalde had ik er een goed gevoel over… de eerste stappen om mijn snelheid weer terug te krijgen zijn weer gemaakt. IMG_1102
Na het lopen nam ik een lekkere lunch in het zonnetje om niet veel later naar de sportschool te vertrekken. Daar waren ze bezig met een nieuwe vloer leggen dus niet alles kon ik doen. Dit was eigenlijk niet zo heel erg aangezien ik zondag wel een beetje tempo wilde gaan lopen tijdens de Vestingloop in Den Bosch. Toch was ik geruime tijd bezig en kon mijn 2e workout van deze week afstrepen! yes! Die doelstelling heb ik deze week in ieder geval gehaald.

De rest van de dag deed ik niet zoveel meer en keek ik samen met mijn vriend gezellig wat serie’s terug.

Zaterdag
Yeah! lekker samen weekend. Eigenlijk stond er voor vandaag 6 kilometer loslopen op het schema. Toch besloot ik deze te skippen, aangezien ik anders 3 dagen achter elkaar zou lopen. Voor mijn blessure deed ik dit wel vaker, maar nu ben ik daar nog een beetje voorzichtig mee. Het werd een klein stukje losfietsen naar het dorp (het centrum van alphen).. en losslenteren door het dorp. Tussendoor een heerlijke lunch om daarna weer terug te fietsen naar huis. Tijdens de activiteiten door heb ik nog een beetje kunnen genieten van het lekkere zonnetje en ook nog nuttige dingen gedaan. Prima zaterdag! In de avond maakte ik een lekkere risotto waar ik binnenkort ook eens het recept van online zal gooien. En omdat risotto maken nogal wat tijd in beslag neemt besloot ik het mijzelf comfortabel te maken. Heerlijk op een kruk een goede serie kijken tijdens het roeren van de bouillon 😉 IMG_1191

Zondag
Vanwege de vestingloop ‘s Hertogenbosch ging al aardig op tijd de wekker. Ik bekeek het voorspelde weer en probeerde mijn vriend ervan te overtuigen dat het toch echt wel heel gezellig zou zijn als hij mee zou gaan. Hij kon immers deels overdekt op mij wachten bij de finish (mocht het gaan regenen, er was immers wederom code geel voorspeld 😉 ) en ik zou maar een klein uurtje weg zijn. Hij ging uiteindelijk gezellig mee en ruim op tijd waren we op de plaats van bestemming. Het uitgebreide verslag over deze loopt komt aankomende week online, maar ik kan je vast zeggen… het was druk, benauwd, maar wel gezellig samen met Mari door zijn stadje kunnen lopen! Top! IMG_1218

Na het finishen vertrokken mijn vriend en ik richting Eindhoven om even zijn brievenbus te legen en te kijken of het appartement nog even een schoonmaakbeurt kon gebruiken. Het viel mee, even een stofzuiger erdoorheen en we konden weer gaan. Iemand toevallig nog op zoek naar een lief, opgeknapt knus appartementje in de buurt van centrum van Eindhoven? Daarna nog even snel wat inkopen bij de ikea gedaan en op de terugweg nog geracet door de Decatlon voor een schoonmaaksetje van €9,95 voor mijn camelbag. Ik had de tip van Linda gekregen dus ben benieuwd of het werkt (wordt vervolgd). IMG_1223

En daarna was het tijd voor mijn eigen code geel, goudgele frietjes op mijn bord wel te verstaan 😉 . Een heerlijke afsluiter van de afgelopen week. Verder iedereen code geel overleefd? IMG_1226

Aankomende week zal het een iets minder relaxte week gaan worden gok ik… ik begin morgenavond met een reeks van 4 nachten en eindig deze vrijdagochtend 7:45 uur. In het weekend mag ik dan nog als toetje 2 avonddiensten werken… een pittig weekje waar ik nu eigenlijk al een beetje tegenop zie. Maar goed, het wordt vanzelf zondag 😉 komt vast goed.

Hoe was jou week? Nog last gehad van code geel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *