Back on track

Vorige week liep ik de 10 kilometer bij de Leiden marathon. Na afloop van deze race wist ik dat er nog een hoop werk aan winkel is wil ik tzt mijn PR op de 10km verbeteren. De knop moest om, niet alleen op het gebied van trainen, maar vooral ook op het gebied van voeding. De 10 km in Leiden heeft daarin mijn ogen geopend. Afgelopen week ben ik er dan ook meteen mee aan de slag gegaan.

Qua trainingen zat ik al aardig weer terug in het schema, maar 1 soort training had ik al maanden niet meer gedaan…. Namelijk de baantraining. Door een hele drukke periode en nog wat andere redenen had ik ervoor gekozen om deze in ieder geval tot de marathon van Rotterdam te skippen. Aangezien deze alweer enige tijd geleden was werd het wel weer eens tijd om te gaan. Ik had er veel zin in, maar heel gek… ik was gewoon ook een soort van zenuwachtig. Zo’n ‘eerste dag naar school’ gevoel. Het vielachteraf allemaal mee en heb er een heerlijke training van 11 kilometer afgewerkt. Het was weer gezellig om even met een groep te trainen in plaats van alleen.

IMG_3419De rest van de week liep ik verschillende trainingen. Maandag een klein herstelloopje na de 10km van Leiden. Heerlijk in de regen en wind, wat zelfs resulteerde in een foto in het landelijke blaadje ‘ de Metro’.

Gister stond er een interval op het schema waar ik heel stiekem best een beetje tegenop zag…. De vorige keer dat ik deze zelfde training deed was het weer de eerste intervaltraining na de marathon en viel het zo tegen. Dit keer stonden er nog snellere tempo’s op het programma en dacht ik…. Hmmm nou we zien het wel. Eerst maar andere dingen gedaan (eigenlijk een beetje uitstellen en het vooruitschuiven van de training) om vervolgens met volle moed op pad te gaan. Tot mijn grote verbazing kon ik de tempo’s aardig vast houden (behalve bij het stuk pal tegen de wind in) en was ik een stuiterend blij ei toen ik thuis was. Wat voelde dat heerlijk! 12,5km lang genieten! Als kers op de taart werd mijn goede gevoel over de training bevestigd door mooi commentaar van de trainer. Ik zat dan ook de gehele avond met een glimlach van oor tot oor. Niet alleen door het commentaar van de trainer, maar ook door de mooie film over hardlopen die ik keek. McFarland USA, een nieuwe Disney film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een echte aanrader!

Vandaag stond er een duurloop van 16 kilometer op het programma. Vooraf thuis even een route bepaald via afstandmeten.nl en ik had er echt enorm veel zin in om met dit mooie weer lekker op uit te gaan. Na een heerlijk ontbijt in de zon op het balkon trok ik mijn loopkleren aan en ging ik op pad. Tussendoor moest ik een paar keer stoppen vanwege open staande bruggen, maar ohhhh dat was 16 kilometer lang genieten! Heerlijk met de zon op mijn bol en met mijn camelbag op mijn rug de polder van het groene hart in. En wat was ik blij dat ik water had meegenomen, want het was stiekem best warm.

IMG_3412
Met de trainingen zat het dus wel al goed zoals ik vertelde, maar het eten was nog een klein probleempje. Ik had na de marathon de knop nog niet goed om kunnen zetten naar gematigd snoepen…. Met als gevolg dat er toch wel wat kilo’s waren bijgekomen. Een aantal mensen zullen nu vast denken ‘ meis, wat zeur je… je bent toch hartstikke slank?’. Maar geloof mij, ik kon ze zien en voelen. Dat moest anders! En die knop is nu om! Ik zit weer in een mooi regime voor mezelf. En natuurlijk zit er soms een ‘cheatmoment’ bij, zoals afgelopen vrijdag bij de bruiloft van mijn neefje, maar dan pak ik het de volgende dag wel weer op met gezonde voeding. En weet je… ik voel mij er een stuk beter bij. Het is natuurlijk nog niet echt terug te zien op de weegschaal, maar het voelt al beter en dat is misschien nog wel veel belangrijker.

En dan nog een leuke mededeling….. er is een match!! Een match??? Ja echt… een match! Een match tussen mij en mijn nieuwe brooks! Deze Assepoester heeft nu echt haar glazen muiltje gevonden! Ik heb er inmiddels ruim 50km opgelopen en heb eigenlijk geen klachten meer van slaapvoeten. Wiehoeeee! Echt zo fijn!

De sponsoring voor de WE foundation is nog steeds in volle gang. Al het geld wat nu binnenkomt op de rekening gaat rechtstreeks naar de WE foundation! Dus wil jij nog een donatie doen? Dat zou echt super zijn! En echt! Elke euro telt! Klik hier voor meer info, thnx!

Ik ben dus weer helemaal back on track… back to become a better me… sterker, sneller en slanker!

Jullie zijn weer helemaal op de hoogte over mij, maar hoe gaat het bij jullie? Verloopt alles nog volgens plan? Of heb je ook jezelf even een schop onder de kont moeten geven?

IMG_3415

3 Comments

 • Miranda schreef:

  Heb mezelf een (mega) schop moeten geven. Een aantal runs die niet lekker gaan, maken het niet makkelijk om door te zetten. Maar er komen wedstrijdjes aan, dus als ik niks doe, worden die 3x niks. Om dat te voorkomen, toch wel met enig regelmaat naar buiten. Kan vaker, maarja.

  • Gabriëlla schreef:

   Echt balen als een aantal loopjes niet goed gaan! Maar kop op!! Er zijn er vast ook een aantal die wel lekker gaan… en dan moet je daar maar aan denken toch ;-). En inderdaad, zonder trainen worden die wedstrijdjes een stukje lastig….En met dit mooie weer, wordt het naar buiten gaan wel een stuk makkelijker ;-). Succes!

 • Dorothé schreef:

  Herkenbaar dat eetprobleem na de marathon. Mijn knop is half om nu. Blijkbaar moet het geleidelijker. Heb jij ook dat je een hormonaal dipje hebt na een wedstrijd? De euforie zakt weg en dan ga ik mijn heil in verkeerde dingen zoeken. Na een week wordt het weer beter. Met marathons is het sterker als met andere wedstrijden trouwens.

  Nog over Leiden, wel jammer dat we elkaar dus wel gezien hebben maar nog niet kennis gemaakt. Doen we een volgende keer dus.

  Groetjes,

  Dorothé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *