Het perfecte glazen muiltje gevonden?

De zoektocht naar het (voor mij) perfecte glazen muiltje om op hard te lopen heb ik vandaag voortgezet. Waar ik vorige week nog met goede moed op pad ging met de nieuwe Asics Nimbus wist ik na 2 x erop hard gelopen te hebben dat dit ze zeker weten niet waren. Wederom kreeg ik slapende voeten en nog erger, ik kreeg weer last van mijn enkel aan de binnenzijde. Toen ik zelfs pijn in mijn voeten kreeg tijdens het boodschappen doen op deze schoenen was de maat vol.

Ik had ondertussen al mailcontact gehad met Erwin van De hardloopwinkel in Bodegraven en hij mailde mij om ermee terug te komen. Toevallig had hij ook iemand anders gehad met dezelfde slapende voeten en hij had wel een vermoeden waar het aan kon liggen.

Vandaag ging ik dus terug naar de hardloopwinkel. Gewapend met mijn gehele hardloopschoenencollectie (neutraal en anti-pronatie) stapte ik de winkel. Erwin bekeek mijn schoenen en pakte nog even de beelden erbij die op 18 April waren gemaakt. Dit deed hij omdat hij hoorde dat ik ook weer klachten had van de binnenzijde van mijn enkel. Dezelfde klachten die ik kreeg en toen ik over ben gestapt van neutraal naar anti-pronatie. Hij bekeek de beelden nauwkeurig en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik wel degelijk de correctie van een anti-pronatie blok nodig heb. Dus niet weer terug naar neutrale loopstijl, zoals ik afgelopen week schreef. En waarschijnlijk kwamen de slaapvoet klachten van de vernieuwde demping die Asics nu heeft.

Na de anti-pronatie conclusie kwam hij al snel met 5 dozen aanlopen en kreeg ik diverse schoenen aan…. Wat een verschil voel je bij de diverse merken zeg. Van Saucony, New balance, Brooks, Nike en Mizuno. Bij sommige voelde ik al direct dat ze het niet gingen worden en uiteindelijk bleven er nog 2 paar over. De Brooks en de Saucony…. toen werd het lastig… na nog wat heen en weer gehobbeld te hebben op deze (en zelfs met mijn oude vertrouwde Kayano 19 aan de ene voet) kwamen de Brooks Adrenaline als de ‘ winnaars’ uit de bus!

DSCN3243

Zouden dit dan mijn perfecte glazen muiltjes zijn??

Give a girl the right shoes, and she can conquer the world

PrincessHalfArt

7 Comments

 • Manon schreef:

  Ik kan je ze van harte aanbevelen! Bij mij zitten ze als glazen muiltjes elke keer als ik ze aantrek! En ze zijn nog mooi ook!

 • Marlissa schreef:

  Hopelijk zijn dit de perfecte schoenen voor je! Ik ben nu ook overgestapt naar Brooks, blijft toch lastig om de perfecte hardloopschoen te vinden, maar ik heb er ook een goed gevoel bij.

 • Harm schreef:

  ik hoop voor je dat dit de schoenen gaan worden en dat je geen pijn meer hebt bij het lopen. Heel veel loop plezier!

 • Margot schreef:

  Nieuwe hardloopschoenen vinden blijft toch altijd een uitdaging vind ik persoonlijk. Het is ook altijd afwachten hoe ze het gaan doen op training want dat kleine stukje in de winkel zegt ook niet altijd alles… Maar hopelijk heb je nu de perfect match gevonden!!!

 • Leon schreef:

  Veel loop plezier! Ze zien er iig stoer en mooi uit… Nu nog vele PR’s!

 • Mari Durieux schreef:

  Daar ga je lekker op lopen, Brooks zijn fijn!!

 • Dorothé schreef:

  Muiltjes verschillen per persoon en advies en hulp is heel belangrijk. Ik hoop dat je lekker op je Brooks uit de voeten kunt. Zelf ben ik van al mijn loopproblemen afgeraakt toen ik op Ascics Nimbus geen lopen. Helaas wel de herenmaat 44, want ze vallen erg krap en ik heb normaal 42 van damesschoenen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *