Terug bij af?

Wiehoeeeee gister was het zover, ik mocht eindelijk de hardloopschoenen weer onderbinden voor een rustig rondje van 40 minuten. Weer de eerste keer hardlopen sinds de marathon van Rotterdam. En jeetje wat had ik uitgekeken naar deze dag.

Al vroeg ging de wekker, omdat ik eerst nog moet werken… Tijdens het werk was ik echt de uren aan het aftellen voordat ik naar huis mocht…..en toen om 16 uur mocht ik eindelijk naar huis. Stuiterdestuier……Snel mijn moeder bellen, want die zou misschien gezellig meefietsen, maar uiteindelijk kon zij helaas toch niet mee.

Eenmaal thuis was de keuze qua kleding snel gemaakt, want ohhhh wat was het een heerlijk weer. Tijd voor een mooi testrondje in mijn nieuwe ASICS setje (binnenkort hier meer over). Ook mijn nieuwe schoenen gingen aan om deze te testen.

Nu hoor ik je denken, huh?? Alweer nieuwe schoenen??? Je had toch laatst al nieuwe schoenen gekocht?? Ja dat klopt, maar ik kon aan de ASICS Kayano 21 uiteindelijk niet wennen (slaapvoeten enz) en ik kon ze gelukkig omruilen voor andere schoenen bij de Hardloopwinkel. En dan denk je, oké?? Wat heb je nu dan voor schoenen…. Ik heb diverse anti-pronatie schoenen aangehad in de winkel, maar vond ze eigenlijk allemaal niks. Uiteindelijk vertelde ik de jongen van de winkel mijn verhaal…. Ik ben namelijk begonnen op neutrale hardloopschoenen en heb daar eigenlijk 2 jaar lang zonder problemen op gelopen. Uiteindelijk door het opmerken van mijn vriend en nieuwe atletiektrainer dat ik naar binnen zakte. Op filmbeelden in de hardloopwinkel bleek ik een anti-pronatieschoen nodig te hebben en ben ik begonnen met de ASICS Kayano 19. Hier loop ik sinds eind December op en had dus geen problemen. Nu afgelopen zaterdag met het terugbrengen van mijn 2e paar anti pronatie schoenen (voor de afwisseling heb ik 2 paar hardloopschoenen) zette hij mij voor de grap op neutrale schoenen. En wat bleek… ik liep er prima op. De fimopnames lieten zien dat ik weer een neutrale loopstijl heb. Uiteindelijk ging ik dus met de ASICS Nimbus 17 de deur uit. Wel heel spannend, want waar komt deze omslag ineens weer vandaan? En zal het echt kloppen? Ben ik echt weer een neutrale loper? Allerlei vragen waar ik 4 weken de tijd heb om achter te komen. Een beetje een zoektocht in het land der hardloopschoenen en ik lijk wel weer een beetje terug bij af.

DSCN2754

Maar goed, we gaan even verder naar het verhaal van gister. Als een blij ei stond ik met een grote glimlach voor het huis te wachten op mijn GPS signal. Toen die een paar tellen later was gevonden kon ik gaan. 3-2-1 Zoefffff

IMG_2481

Als route had ik bedacht om langs de molen te lopen (deze werd namelijk gemist in mijn instagram tijdlijn) en heb daar een paar foto’s gemaakt. Toen verder met mijn rondje Woubrugge. Jeetje wat voelde dit heerlijk!! De benen voelde goed en ik liep heerlijk.
IMG_2487

Helaas kreeg ik echter na 3km weer slapende voeten en toen ik bij kilometer 5 was wilde ik heel graag de schoenen uit. Maar goed, ik was nog niet thuis dus ik moest nog even verder. Uiteindelijk was ik blij toen ze uitmochten. Ik geef natuurlijk niet zo maar op en ik ga nog even proberen om mijn veters anders te strikken de volgende keer. En anders moet er toch echt een andere oplossing komen. En misschien was het een eenmalig iets en moeten mijn voeten gewoon weer wennen, maar goed… ik ga het zien (of beter gezegd voelen 😉 )

Voor de rest liep ik heerlijk en kon ik volop genieten van het mooie weer en al het moois in de natuur! Na 6,8km stond ik weer thuis voor mijn deur. En ondanks mijn zere voeten, wel met een dikke vette glimlach! ZO dat was weer even fijn!!

Nu bouwen naar mooie nieuwe doelen…. Ik heb er zin in en kan maar 1 kreet bedenken……’Kom maar op met al die kilometers!!’

Ik hou je op de hoogte van alle ontwikkelingen, maar nu ben ik wel even benieuwd…. hoe gaat het allemaal bij jullie?

The road is my playground

7 Comments

 • Joan schreef:

  Gab! Wat balen! Moet je ook naar een echte winkel gaan Hihi:) Geintje natuurlijk…maar serieus Bah! Wel heerlijk rustig aan nieuwe kilometers maken, ik zie weer allemaal vrolijke schaapjes en molentjes voorbij komen. Ik ben nog in opbouw en het gaat heeeeeel moeizaam. Moest mijzelf net naar buiten schoppen.En ik moet nog zoveel km’s 🙁 Zal de mentale stress wel zijn. Anyway, jouw blog en IG foto’s inspireren en dus 3,2,1, zoefff ga ik (vrolijk) verder. Heb wel zin in nog n x gezellig sushi ofzo! Haha X

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Joan,
   ach dat met die schoenen/voeten van mij gaat vast goed komen… heb nog hoop ;-).
   Met jou gaat het helemaal goed komen, rustig aan kilometers opbouwen en focussen op jou doel! Niet kijken naar wat andere lopen, want dan wordt je gek (Deed ik namelijk zelf ook… laat dat los… en je loopt veel fijner). Je mag natuurlijk wel altijd kijken voor inspiratie en motivatie 😛
   Wiehoeeeee sushiiiiii jaaaaaaaa gaan we doen :-), heerlijk!!
   Spreek je snel!! xx

 • Miranda schreef:

  Wat een bijzonder verhaal van je schoenen. Hopelijk kun je hier binnenkort fijn op lopen zonder slaaptenen.
  Helaas ken ik dat probleem maar al te goed en loop daarom nu op correctiezolen.
  Laatst kwam ik een berichtje van iemand tegen die doormiddel van voetversterkende oefeningen van de slaapvoeten afkwam. Deze probeer ik dan ook regelmatig te doen om helemaal slaapvoetenvrij te kunnen lopen!

  Hoe het hier gaat? Ik baal van mezelf. De snoepjes/dropjes zijn te verleidelijk en ik kan het niet bij eentje laten, terwijl ik opzich best goed ging. Dat moet ik dus weer op gaan pakken…
  Daarnaast wil (en kan) ik weer vaker gaan lopen, maar de motivatie is helaas zover te zoeken steeds. De knop moet weer even om. Zowel qua eten als qua het lopen! Alhoewel ik maandag en woensdag wel een bezoekje bracht aan de sportschool en ik dagelijka mijn hoepel erbij pak 🙂

  • Gabriëlla schreef:

   hey Miranda,
   whahahaha het verbaast mij eigenlijk niks dat ik weer zoiets aparts heb qua neutraal, anti-pronatie, neutraal…. past wel weer bij mij ;-).
   Hoe is het nu bij jou met je voeten? Al helemaal slaapvoetenvrij?
   Die verleidingen ken ik helaas maar al te goed….alleen is het bij mij dan in de vorm van chocola. Ik moet ook echt weer de knop vinden… hij was weer even om voor een paar dagen, maar helaas toch niet goed genoeg.
   Wanneer heb je je eerstvolgende officiele loop? Mooi doel om weer regelmatiger de loopschoenen aan te trekken? Of jezelf weer een kilometer doel per maand geven?? Misschien dat dat wel werkt.
   Succes en you can do it!!!

 • Anthe schreef:

  Wat ontzettend vervelend dat je last hebt van slapende voeten.
  Heb je je veters wel goed gestrikt? Niet te strak?
  Onze trainer vertelde ooit dat als je slapende voeten krijgt, dat de bloedsomloop in je voeten niet optimaal is en dat dat vaak komt als je je veters te strak vast maakt. Vooral naar de enkels, ter hoogte van waar je de veters strikt, moet je het volgens hem niet te strak aantrekken, want dan knel je ze een soort van af. Als je loopt, zetten je voeten altijd wat uit van de warmte en als de veters dan te strak zitten, kan het bloed niet goed in en uitstromen zeg maar en gaan ze slapen…. Misschien ben je hiermee geholpen?

  • Gabriëlla schreef:

   Hoi Anthe,
   Bedankt voor je reactie, maar dat heb ik allemaal al uitgesloten en is dus helaas niet de oplossing. Ik heb het idee dat het iets te maken heeft met de zachtere voorkant die de ASICS nimbus 17 en Kayano 21 nu hebben. Maar goed, ik ben er mee bezig met de hardloopwinkel en hopelijk ben ik snel tot een fijne oplossing. Heb vandaag op mijn oudere kayano 19 gelopen, zonder problemen. Ik hou je op de hoogte

   Groetjes Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *