Zal het ooit gebeuren? Een marathon sub 2 uur?

Als ik voor mijzelf mag spreken natuurlijk niet, maar goed… ik heb niet de genen van een megasnelle loper geërfd en bezit ook geen X en een Y chromosoom, maar twee X X chromosomen. Maar dat het ooit gelopen gaat worden…daar ben ik wel zeker van.

Enige tijd geleden kocht ik het boek ‘Twee uur’ van Ed Caesar en las het met veel plezier in een week uit. Ik deelde het moment dat ik het boek kocht, maar had eigenlijk nog niks verteld over het boek. Verwacht echter van mij geen uitgebreide recensie van het boek, want daar ben ik niet echt een geschikt persoon voor. Of ik vind een boek lekker weg lezen, of ik vind het niks. En soms vind ik iets echt een heel goed boek, maar over het algemeen ben ik al snel tevreden, als het maar lekker leest 😉

Maar goed… in het boek ‘Twee uur’ laat Ed Caesar je meer te weten komen over de steeds populairder worden de afstand, de marathon. Niet alleen over het ontstaan van deze afstand, maar ook de verhalen achter de topatleten. Hoe zit het met het lopen van een wereldrecord… waarom kan dat niet op elk parcours gelopen worden enz. Hoe trainen de atleten in Kenia, in welke omstandigheden enz.

Maar de vraag die centraal staat in dit boek blijft toch wel ‘Kan de marathon onder de magische grens van twee uur gelopen worden?’ Verschillende theorieën hierover worden dit het boek onder de loep genomen. Natuurlijk ga ik je de uitkomst hiervan niet verklappen, want ik vind dat je dat lekker zelf moet lezen.

Een heerlijk boek, zeker als je meer te weten wilt komen over de jacht op de magische grens van 2 uur! 9200000046575217

Het boek ‘Twee uur’  is te koop bij diverse boekwinkels, maar natuurlijk ook online voor €19,90

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *