Week 40: Veni Vidi Vici

Hallllooooo maandag en halllooooo allemaal! Ook zo genoten van het heerlijke nazomer weer? Ik in ieder geval wel. Sowieso heb ik een lekker weekje gehad. Tijd voor een terugblik, veel leesplezier.

Maandag
Nadat ik op zondag nog een late dienst heb gehad, gaat alweer een soort van vroeg mijn wekker voor een tussendienst. Het is een behoorlijk drukke dienst en ben blij als ik om 17:30 uur de ‘heksenketel’ kan verlaten. Thuis kan ik eindelijk de foto’s kijken die Nicky tijdens de triathlon heeft gemaakt en vind sommige echt zo mooi, dus beware of wat spam de aankomende tijd. IMG_8430
Ik kleed mij snel om in sportkleren, eet een boterhammetje en spring op de fiets richting de Zegerplas voor een bootcamp. Meestal probeer ik op maandagochtend de HIIT te doen (voordeel, ik begin lekker actief de week en vaak ben ik alleen dus is het een soort van personal training), maar door deze dienst lukt het niet en toevallig is de instructeur er vandaag zelf ook niet. Om 19 uur begint de bootcamp en tijdens de les irriteer ik mij een soort van mateloos aan het hoge ‘theekransjes gehalte’. Ik probeer het maximale eruit te halen, maar ga een uur later niet echt voldaan naar huis. Thuis doe ik dus nog maar wat buikspieroefeningen op een matje en voel mij al iets meer voldaan. Na een verfrissende douche kijk ik samen met Nicky nog even een serie en is het alweer tijd om naar bed te gaan.

Dinsdag
Vandaag wederom vroeg op, dit keer voor een vroege dienst. Het is een dienst die best rustig is en met gezellige collega’s, dus al snel is het een dolle boel. De tijd gaat toch nog een soort van redelijk snel voorbij. Thuis schrijf ik snel mijn weekoverzicht af en plaats hem online. Ik heb op sportief gebied een rustdag en doe vandaag dan ook echt helemaal niks. Ik kijk lekker wat dingetjes terug op tv samen met Nicky en duik wel een beetje op tijd mijn bed in. IMG_8459

Woensdag
Vandaag een dagje vrij en waar ik het plan had om in de ochtend te gaan hardlopen, word ik pas om 9:30 uur wakker. Ook Nicky is vandaag vrij en maken er een relax ochtendje van. Iets voor 12 uur lopen we naar het zwembad om een klein uurtje te gaan zwemmen. Ik oefen wat dingen uit de lessen en probeer wat banen borstcrawl. Het is nog lang niet wat het zijn moet, maar er zit wel degelijk al vooruitgang in en dat na pas 4 lessen.

Na het zwemmen heb ik zo’n trek dat ik eerst even wat eet en drink. Daarna trek ik mijn hardloopschoenen aan en moet ik mijzelf echt naar buiten schoppen. Ik heb geen zin om te intervallen, maar ik kan het niet blijven skippen. Ik ga het gewoon doen en zie wel hoe het gaat. Vanaf moment 1 voelt het eigenlijk goed en ik geniet van het lopen. Ik heb 6 tempoblokken van 1,2 kilometer in mijn 14 kilometer zitten en ze gaan allemaal in het beoogde tempo. Het is lekker loopweer en het windje maakt het lekker verfrissend. Ik kom met een meer dan voldaan gevoel thuis, heerlijk! IMG_8697

Na een lekkere douche kan ik al aanschuiven voor het avondeten. We eten vandaag extra vroeg, zodat ik er geen last van heb tijdens de HIIT in de avond. Na een lekker bordje Nasi nestel ik mijzelf op de bank en merk ik dat ik best gaar ben. Ik twijfel of ik een powernapje zal gaan doen, maar besluit dat ik gewoon even wat ga terugkijken op mijn Macbook. IMG_8694

Rond 19:40 uur stap ik op de fiets voor sportactiviteit nummer 3. Ik verwacht niet teveel van mijzelf door de eerder sportactiviteiten en moet eigenlijk wel om mijzelf lachen. Vaak zeg ik namelijk dat mensen moeten doseren en rust moeten pakken, maar wat doe ikzelf?? Ik ga zwemmen, intervallen en nog hiiten op 1 dag hahahaha. Wonderbaarlijk genoeg gaat de HIIT echt lekker. We zijn maar met zijn 2en en na 2 rondjes heeft de ander teveel last van haar benen dat ze ermee stopt. Ik heb dus weer een soort van personal training tijdens ronde 3 en 4 en gooi  tijdens het laatste rondje een schepje bovenop. Met brandende bovenbenen en een grote glimlach stap ik op de fiets naar huis.IMG_8700

Thuis eet ik een lekker bakje kwark en stap ik onder een welverdiende douche. Terwijl ik naar mijzelf in de spiegel kijk realiseer ik mij maar weer eens van hoever ik ben gekomen. Hoe ik in de loop der jaren positief veranderd ben en allemaal heb bereikt waar ik nooit van had durven dromen. Ik plaats een oude foto op mijn instastory en krijg superlieve reacties. IMG_9982

Donderdag
Na een onrustig nachtje waarbij de adrenaline nog door mijn lijf gierde van het sporten gaat alweer genadeloos vroeg de wekker voor een vroege dienst. In de ochtend kon ik nog een beetje rustig opstarten, maar na 10 uur vloog de tijd voorbij doordat het een soort van ‘druk’ werd. Heerlijk! Eenmaal naar huis rijdend dacht ik na over een kleinigheidje om mijn fysio te bedanken voor het lenen van zijn wetsuit voor de triathlon en voerde meteen het plan uit. Ik bracht gelijk het pak en het cadeautje langs bij de praktijk. Het werd dankbaar in ontvangst genomen. IMG_8715

Daarna reed ik snel weer naar huis om het avondeten te maken. Een half uurtje zat ik aan mijn wraps en niet veel later moest ik alweer omkleden om naar het zwembad te gaan. De les ging weer voorspoedig en had dit keer de nadruk op de armslag. IMG_8725

Na het zwemmen keek ik vol verbazing naar de aflevering van Expeditie Robinson. Daarna dook ik snel mijn bed in

Vrijdag
Gelukkig sliep ik vandaag wat beter, maar toch was het weer vroeg toen de wekker ging. De laatste dienst van deze week, bijna weekend! Ook deze dienst vloog voorbij en ik was echt gaar toen ik naar huis mocht. Een klein half uurtje later was ik thuis en niet veel later kwam ook Nicky thuis. Samen zaten we even buiten in het zonnetje en werd de drempel om een rondje te gaan hardlopen steeds hoger. Toch besloot ik om te gaan, het was immers maar 8km. Niet veel later stond ik buiten in een korte broek en mijn hempje, klaar om te hollen. 8km op basistempo van 5:15 min/km met 5 versnellingen van 30 seconden. Eenmaal op pad ging het superlekker en liep ik stiekem ook sneller dan de bedoeling was. Met een bezwete en rode kop vol vliegjes kwam ik 40 minuten later thuis. Omdat ik geen foto had gemaakt, poste ik een net binnen gekregen foto van fotomakende hardloopster Janneke Poort. En stiekem vind ik hem echt prachtig! IMG_8760

In de avond deed ik niet veel behalve, lekker chillen onderuit op de bank. Lekker saai 😛

Zaterdag
Na een lekker nachtje slapen ben ik al voor mijn wekker wakker. Toch ligt mijn bed nog zo lekker dat ik wel iets later dan gepland op sta, maar na ongeveer 30 minuten sta ik buiten voor mijn hardlooprondje. Op zo goed als nuchtere maag loop ik 10 kilometer. Het gaat superlekker, alleen moet ik 2x kort stoppen omdat mijn darmen enorm aan het rommelen zijn (verder hoef ik geen details te geven toch 😉 ). De benen voelen echt goed en ik geniet van het heerlijke loopweertje. IMG_8810

Eenmaal thuis zit Nicky al op mij te wachten om samen boodschappen te gaan doen en om gelijk een lekker ontbijtje te scoren. Na een verfrissende douche doen we de boodschappen en kunnen we later aanvallen op een heerlijk ontbijtje. Na het ontbijt trek ik mijn oude kloffie aan en ga ik aan de slag met de voortuin. De buxusmot heeft ook hier toegeslagen en helaas zijn onze 2 buxusboompjes in de tuin echt niet meer om aan te zien. IMG_8817

Met zijn tweetjes hebben we het al snel op orde. Het is behoorlijk leeg zo, maar goed… van het voorjaar maar weer wat kleur erin. IMG_8818

De rest van de middag doe ik eigenlijk niet zo heel veel bijzonder. Wat buikspieroefeningen, de was, beetje opruimen en ik sleutel wat aan mijn fiets die op zolder staat. Rond 17:00 uur trek ik een jurkje aan en een klein uurtje later stappen we ons favoriete restaurant (de Dyck) binnen. IMG_4813
Nicky zijn moeder wil graag nog met ons uiteten vanwege zijn verjaardag en is inmiddels ook erg nieuwsgierig geworden naar dit restaurant. Het duurde even voordat we echt konden eten, maar uiteindelijk was het een lekkere en gezellige avond. 8B862FB9-F603-4EB0-B315-F131FA83C428
Rond 22:45 uur rolde we pas het restaurant uit en een klein uurtje later lag ik moe en voldaan in mijn bed. Heerlijk zulke dagen.

Zondag
Na een nacht waarin ik rond 7 uur even moest plassen schrik ik om 10:30 uur pas wakker. WOW.. is het echt al 10:30 uur?? Nou ja, dan zal ik het wel nodig gehad hebben hahaha. Nicky zit al sinds 7 uur beneden vanwege de formule 1 en is al bijna aan zijn lunch toe als ik een keer aan mijn ontbijt begin. Terwijl ik mijn ontbijt opeet, hoor ik boven dat Nicky flink aan het poetsen is geslagen in de badkamer. Dit werkt enigszins aanstekelijk, dus zodra ik klaar ben met eten doe ik even een stofzuiger door de benedenverdieping. Niet veel later zet ik nog even mijn winterbanden op markplaats en besluit ik om maar eens mijn hardloopoutfitje aan te gaan trekken. Nog even een broodje erin en gaan met die banaan! IMG_8897
Ik heb een route uitgestippeld die naar de geluidswal bij de N11 gaat. Ik wil daar graag een keer op lopen en een foto bij de Romein maken. Het was een heerlijk rondje, waarbij ik ook nog even gezellig met Judith en Leonie heb staan kletsen. 15 kilometer in the pocket en ook nog eens mijn doel bereikt. Veni Vidi Vici! IMG_8994-1

Na het lopen deed ik nog wat buikspieroefeningen en had ik ineens een opruimwoede bij een stukje op de zolder. Terwijl Nicky de keuken indook nam ik een welverdiende douche en eenmaal beneden kon ik al bijna aanschuiven voor het eten. De rest van de avond deed ik niet veel bijzonders meer. Een heerlijk relaxt weekend! Een mooie afsluiting van een lekkere week!
IMG_8830
Het was een week waarin ik weer lekker wat kilometers maakte, namelijk 47. Ook 2x wist te gaan zwemmen en 2x een les bij de sportschool volgde. Daarnaast probeer ik weer thuis wat buikspieroefeningen te doen en ging het eten eigenlijk ook best goed. Kortom lekker bezig. Het enige wat ik niet heb gedaan is het verslag schrijven over de triathlon. Ik ga mijn best doen om deze komende week te schrijven, want ik heb toch een paar mooie foto’s om erin doen!

Aankomende week ga ik dus echt dat verslag doen en staan er weer een paar uitdagende loopjes op het schema. Daarnaast wil ik weer 2x de sportschool induiken, op de fiets stappen en nog de borstcrawlles volgen… ohwja en nog 5 dagen werken. Kortom lekker druk hahahaha. Maar komt vast goed! Fijne nieuwe week weer allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *