Week 39: stiekem toch een triathlon

Whaaaa en toen was het alweer Oktober en kijk ik nog even terug op de laatste week van September. De week waarin ik mijn 1e sprinttriathlon deed. Maar ook leerde dat een rustdag op mijn schema soms niet voor niks erin staat. Het was op loopgebied niet heel erg productief, maar al met al deed ik wel weer wat mooie dingen. Veel leesplezier.

Maandag
Na een redelijk drukke zondag door de ‘Dam tot Dam Duathlon’ heb ik eigenlijk een rustdag op sportief gebied. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en besluit ik om de HIIT les te gaan doen in de ochtend. Mijn benen voelen immers in eerste instantie goed. Tijdens de HIIT kom ik erachter dat ze toch iets vermoeider zijn dan ik dacht en heb toch een beetje spijt van mijn eigenwijsheid hahahaha. Ik kom het uur redelijk goed door en ga ondanks de vermoeidheid wel vol energie naar huis. IMG_7999

Eenmaal thuis besluit ik om mijn  fiets nog even schoon te maken, want die is behoorlijk smerig en voor het behoud van mijn fiets is dit wel belangrijk. Ik ben er uiteindelijk toch wat langer mee bezig dan ik dacht, maar ben tevreden met het eindresultaat. 7D97B056-F50E-4FD6-B4E7-12D85C11B53E

Na een verfrissende douche maak ik mij snel klaar voor mijn avonddienst, die vandaag door een bijscholing 1,5 uur eerder begint dan normaal. Wel weet ik mijn weekoverzicht van de de week ervoor nog online te zetten en mijn avondeten te eten.

Het is een behoorlijk drukke dienst en ik ben blij als ik om 23 uur het ziekenhuis verlaat. Ik duik thuis snel mijn bed in, kapot!

Dinsdag
Helaas gaat alweer heel vroeg de wekker, want om 8:00 uur moet ik alweer op werk zijn voor een scholingsdag. Heel de dag staat in het teken van zitten en luisteren en ik ben echt zo gaar als het maar zijn kan als ik eenmaal thuis ben. Eigenlijk staat er een stevige intervaltraining op het schema, maar door de HIIT was dit al gewijzigd in een duurloopje. Toch kan ik nog niet gelijk de deur uit want er wordt nog een gratis 2e hands Tacx bezorgd. A81B42F8-F14A-4B02-A1F5-5C1D2BF8971B
Als dat pakketje binnen is besluit ik om eerst maar even snel boodschappen te doen. Tijdens het boodschappen doen, ben ik kortdurend en uit het niets even niet lekker en dat is voor mij druppel om niet te gaan lopen. Het is ook bijna etenstijd en ik besluit om vandaag een rustdag te nemen. De rest van de avond lig ik lui op de bank en duik op tijd mijn bed in. IMG_8025

Woensdag
Vandaag heb ik een tussendienst op werk en dat betekend dat ik een ieniminie beetje kan uitslapen en tot 17:30 uur moet werken. Het is een redelijk drukke dienst en ik ben blij als ik om 17:30 uur ook echt weg kan. Thuis eet ik even een boterhammetje en iets na 19:30 uur zit op de fiets naar de HIIT. Het is weer een lekker pittige workout en ik ga voldaan naar huis. Niet veel later lig ik heerlijk fris gedoucht in mijn bed.
IMG_4481

Donderdag
Het lijken de 3 dwaze dagen wel, want ik ben 3 dagen vrij. Ik doe een poging om uit te slapen, maar deze mislukt in alle opzichten. Ik doe het wel een klein beetje rustig aan en stap uiteindelijk iets voor 11 uur de deur uit om een lekker rondje te gaan hardlopen. Het is heerlijk weer en ik geniet 12 kilometer lang van het rondje.IMG_8164

In de middag werk een lijstje af met klusjes en koop een (hoe kan het ook anders) agenda met een unicorn erop hahahaha. Eenmaal weer thuis eet ik alvast warm en iets na 18 uur loop ik naar het zwembad voor les 4 van de borstcrawlcursus.

Het is weer een leerzame les! We hebben tijdens de lessen nog 0 meter borstcrawl gezwommen, alleen nog maar oefeningen om een stevige basis te krijgen voor de borstcrawl. Eigenwijs en nieuwsgierig als ik ben zwem ik aan het einde (als we even mogen ‘uitzwemmen’) 2 baantjes borstcrawl en tot mijn verbazing gaat dit al zoveel makkelijker dan 4 lessen geleden. Zo leuk om die progressie nu al te voelen. Ik heb nog 8 lessen te gaan, zal ik dan ooit een uur lang borstcrawl kunnen doen? IMG_8172

Na het zwemmen kijk ik nog even samen met Nicky naar Expeditie Robinson en duik ik ondanks mijn vrije dagen nog wel een beetje op tijd mijn bed in.

Vrijdag
Vandaag vroeg op, want om 8:30 uur heb ik een afspraak met Everdien in Leiden. Na deze afspraak race ik naar huis, verzamel wat hardloopkleding, kleed mij om en rijdt naar Amsterdam voor een fotoshoot. Een paar weken geleden heb ik ook meegeholpen met wat foto’s voor de nieuwe website van Petra (Lopen met een lach) en er moesten nog een aantal gemaakt worden. Na iets meer dan een uurtje was alles klaar en reed ik weer naar huis.e3253def-5617-4e4a-bc4a-4d173753346a

In de middag probeerde ik balans te vinden tussen enerzijds wat ontspanning en anderzijds schoonmaken van het huis. In de avond schrijf ik een groot deel van de blog over de dam tot dam duathlon.

Zaterdag
Whaaaaa vandaag is het dan zover… mijn 1e sprinttriathlon. Ja je leest het goed, triathlon. Ik kan je vast verklappen het ging best goed, had een super supportteam en ontving na afloop een mooie medaille. De blog over deze triathlon komt later deze week online, dus stay tuned. IMG_8288

Na de triathlon gaan Linda en Ramon gezellig met ons mee naar huis en hebben we een gezellige avond. Mijn racefiets wordt op de Tacx gezet en ik kan nu mooi in de winter doorfietsen op de racefiets. Serie erbij en trappen maar ;-).IMG_8445

Zondag
Vandaag even alleen een wekker voor uiterste nood. Ik heb namelijk avonddienst en verder NIKS gepland. Ook op sportief gebied heb ik een rustdag en ik slaap zowaar zelfs een beetje uit. Na het uitslapen maak ik de blog over de dam tot dam af, eet samen met Nicky warm en dan is het alweer tijd om naar het werk te gaan. Het is een bezige avonddienst en de tijd vliegt voorbij. Eenmaal thuis duik ik snel mijn bed in, want de volgende dag staat er alweer een tussendienst gepland.

Zo! En nu door met Oktober, de maand waarin we lekker doorgaan met de borstcrawlcursus en er een leuk evenement in het buitenland gepland staat. Aankomende week staat gewoon in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. Heerlijk! Veel plezier en succes allemaal.

IMG_8331

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *