Week 4: een mooie witte wereld

Do you wanna build a snowman…. whaaaa ik voelde mij gewoon een soort van Elsa afgelopen woensdag en donderdag tijdens het hardlopen. Wat was het mooi he buiten? Helaas had ik wel te verduren met wat ongemakken aan het begin van de week waardoor ik het hardlopen moest laten schieten. Maar toch…. ik mag niet klagen, want alsnog liep ik ruim 57 kilometer. Tijd voor een terugblik op de afgelopen week en een korte vooruitblik op deze week. Heel veel leesplezier allemaal.

Maandag
Na een nacht superlekker te hebben geslapen rek ik mij nog even uit in bed. NOOOOOOO ik voel het meteen er schiet een soort van kramp in mijn nek en mijn spier wordt meteen stijf. Shit.. ik probeer snel allerlei trucjes, maar helaas…het wordt alleen maar stijver. Ik doe even rustig aan in de hoop dat het toch minder wordt, maar helaas. Er staat een training van 14 kilometer op het schema en ik besluit om het toch te gaan proberen. Het is immers heerlijk loopweer en ik heb er echt zin in. Omgekleed en wel zet ik de kliko buiten en doe een hele korte testrun. Maar na 5 stappen weet ik het al, dit gaat hem niet worden. Elke stap die ik zet voel ik. Helaas…

Blue monday??? Come on... it is just a monday right? ???????. . . . Wat een onzin dat Blue monday zeg! Kijk eens wat een prachtig weer het buiten is, een stralend Blauwe lucht (misschien toch een beetje Blue monday??) en heerlijk winters weer. Voor mij begon de dag helaas niet zo geweldig, na een heerlijke nacht geslapen te hebben rekte ik mij uit en schoot het zo in mijn nek??. Ik heb geprobeerd om hard te lopen, maar het was te gevoelig om er 14 kilometer mee te gaan lopen. Andere keer beter en genieten van een extra rustdagje?? (alloewel er ook gewoon gewerkt wordt). Hopelijk had jij een betere start van de week! . . . Ps superbedankt voor alle lieve felicitaties gister?????? . . . #gabyrunstheworld #bluemonday #fuckit #imoveme #running #laufen #lopning #runningismydrug #corriendo #dontgiveup #asicsfrontrunner #asicsfrontrunnernl #runnersworldnl #beatyesterday #nevernotrunning #projectunicorn #run2day #gabysroadtoboston #runninggirlNa een warme douche en wat warmte zalf lijkt het wat beter te worden, maar ik doe het de rest van de ochtend en begin van de middag rustig aan. Ruim op tijd ga ik naar het werk voor een avonddienst. Helaas gaat dat ook niet helemaal lekker met die nek, maar het is niet anders. Eenmaal thuis smeer ik het in met andere warmte zalf en neem ik wat wonderpillen uit Portugal in.

Dinsdag
Mijn nek is gelukkig al een stuk beter als de wekker gaat. Ik heb vandaag een tussendienst en het is een bezige dienst. De wereld wordt langzaamaan steeds witter en witter en ik heb echt zin om een rondje buiten te lopen. Helaas zit ik tot 17:30 uur binnen en als ik buiten ben is het al donker. Eenmaal thuis kan ik zo aanschuiven voor het eten. Ik twijfel nog heel even of ik zal gaan lopen, maar nee! Morgen mag ik al en dan ligt de sneeuw er ook nog. Ik kijk de rest van de avond naar een serie met Nicky en doe dus niet zoveel meer.

Woensdag
Heerlijk! 2 dagen vrij! Ik heb een behoorlijk takenlijstje voor mijzelf gemaakt die begint met mijn weekoverzicht afmaken van week 3. Gelukkig hoef ik niet zoveel meer en ben ik daar vrij snel mee klaar. Nicky is ook vrij en doet lekker de boodschappen terwijl ik een route uitstippel voor mijn lange duurloop. Het gaat een heel stuk beter met mijn nek en wil vandaag 28 kilometer lopen. Helaas hebben mijn darmen een behoorlijke mening na de uiensoep van de avond ervoor en duurt het een tijdje voordat ik echt de deur uit ben. Maar eenmaal de deur uit is het echt genieten. IMG_2054

Het is even de straat uit glibberen, maar daarna loop ik zo goed als bijna alles op schone fietspaden. Niet overal dus, maar dat zorgt juist wel weer voor mooie plaatjes. En de sneeuwpoppen her en der, geweldig!IMG_2085

Het is een progressieve duurloop waarbij ik dus steeds een beetje sneller loop. De laatste 5 kilometer heb ik het behoorlijk zwaar en heb ik last van een open geschaafde hiel?? Huh?? Nooit heb ik last van mijn hielen, maar heb nu andere sokken aan en vrees dat dat het probleem is. Ik zet uiteindelijk de laatste kilometers door en kom tevreden thuis.
2019-01-23 19.56.12 1963351608502972641_236547963

Na het lopen eet ik al half douchend een eiwitreep en lig ik niet veel later heerlijk met een boek op de bank. Ik heb het boek ‘trainen als een topatleet’ van Annemerel voor mijn verjaardag gehad en nu er eenmaal in begonnen kan ik het bijna niet meer wegleggen. In de avond besluit ik dan ook in plaats van tv te kijken gewoon lekker het boek te pakken en lees zo eigenlijk heel de avond.

Donderdag
Het plan was om vandaag echt op tijd mijn bed uit te gaan, maar dit mislukt hahahaha. Ik doe wat dingen in het huis en haal nog een kleine boodschap. Daarna trek ik mijn hardloopschoenen aan voor een 16 kilometer rustige duurloop. Zo loop ik mooi op vermoeide benen en is het dus een goede training voor de marathon. Ook nu pak ik weer even een besneeuwd stukje mee, maar helaas is het alweer een heel stuk minder mooi dan de dag ervoor. Aan het begin voelen mijn benen echt zwaar, maar gedurende het lopen gaat het beter en beter. Ik krijg nog een kleine sneeuwbui op mijn kop, maar loop ook stukken in het zonnetje.

Na het lopen trakteer ik mijzelf op een lekkere lunch en ga ik verder met diverse klusjes in huis. Ook is er tijd voor ontspanning met een serie en in de avond kijk ik samen met Nicky naar de serie You. Ik duik veel te laat mijn bed in, oei daar krijg ik morgenochtend spijt van.

Vrijdag
En inderdaad… mijn wekker gaat alweer veel te vroeg. Ik heb dagdienst nummer 1 van de 3 vandaag. Het is een bezig dienstje en eenmaal thuis stap ik lekker op de fiets op zolder. Eigenlijks staat er een training van 30 minuten op schema, maar het gaat zo lekker en ik ben een fijne docu over Freddy Mercury aan het kijken dat ik er 60 minuten van maak. En daar waar ik met een trui aan begon lopen op een gegeven moment de straaltjes zweet van mijn lijf af. IMG_2679
Heerlijk! En tja, dat deed mij denken een een zonnig fietstochtje van afgelopen zomer.

In de avond schrijf ik met The Voice op de achtergrond de blog over de Drechtloop die ik op mijn verjaardag liep. Mocht je deze nog niet gelezen hebben, klik dan hier. d259c5f7-7709-4b13-b286-8584e469ae23

Zaterdag
Na een iets langer nachtje dan de nacht ervoor is het nog steeds behoorlijk vroeg als de wekker gaat 😉 . De dagdienst gaat behoorlijk snel voorbij en eenmaal thuis kleed ik mij snel om in hardloopkleding. Ik wil graag nog even een paar foto’s van een reflectiehesje en Nicky is zo lief om ze even voorafgaand aan mijn run te maken. Tijdens het maken van de foto’s merk ik dat het toch wat frisser is dan dat ik dacht, dus voordat ik echt ga beginnen snel ik nog even naar huis om een extra laagje aan te trekken. 

Er staat eigenlijk een 8 kilometer run op het schema, maar doordat ik maandag 14 kilometer had gemist, besluit ik om vandaag een paar extra kilometertjes te maken. Ik heb een fijn rondje van 12 kilometer met wat hoogteverschilletjes erin en besluit om die te lopen. Het gaat best oké, alleen blijkt er ineens een heel stuk te zijn afgesloten. Rebels als ik ben loop ik om de hekken heen en mag een flink stuk ‘trailen’ hahahaha. Ik kom thuis in het pikkedonker, maar met een voldaan gevoel.

In de avond kijk ik samen met Nicky naar Wie is de mol en duik ik daarna met het boek van Annemerel in bed. Heel veel pagina’s lees ik niet meer, want mijn ogen vallen al snel dicht.

Zondag
Vandaag dagdienst 3/3 en dus wederom vroeg op. Het is een hele rustige dienst, maar stiekem is dat ook wel een keertje lekker. Als ik eenmaal weer thuis ben hoef ik eigenlijk helemaal NIKS. Ik schrijf wel dit weekoverzicht en kijk samen met Nicky naar vakantiebestemmingen. Gewoon lekker rustig en even opladen voor een nieuwe dag vol sportieve activiteiten.

En nu
En nu is het maandag en is het nog precies 11 weken tot aan de marathon van Boston. Afgelopen week is de krachttraining erbij ingeschoten en dat wil ik deze week echt niet laten gebeuren! In het boek van Annemerel wordt ook weer heel duidelijk dat krachttraining echt belangrijk is voor hardlopers, ik wil er dus echt weer voor gaan! Er staan weer een paar mooie hardlooptrainingen op het schema, maar ook de Asselronde tijdens de Midwinter marathon in Apeldoorn. Mooie vooruitzichten die mij weer dichter bij Boston zullen brengen. Ik heb er zin in! Hele fijne nieuwe week allemaal en wie weet tot in Apeldoorn!

1 Comment

  • Nico schreef:

    Ik loop komende zondag de halve marathon in Cadzand. Een pittig parcours, maar misschien ook wel eens iets voor jou? Succes met de voorbereidingen voor Boston!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *