Week 32: een week van uitersten

Ik blijf mij echt verbazen hoe snel de weken gaan, echt niet normaal. Er is inmiddels alweer een week voorbij gevlogen en het was een week van uitersten. En dan heb ik het niet zozeer over mijn sporten.. want dat gaat al weken op en neer, maar meer over het typische Hollands zomerweer. Bloedheet om het vervolgens flink af te laten koelen met onweer en de (hard) nodige regen. Een week waarin ik er serieus even aan dacht om mijn blog een naamsverandering te gaan geven…Ik liep namelijk NUL, ZERO, NADA, kilometers hard, maar ik fietste wel hahaha. Gabycyclestheworld.com, gabyridestheworld.com, gabybikestheworld.com…. hmmm neeeee dat klinkt allemaal toch niet? Volgende week komt er verandering in,  echt waar… dat beloof ik… en het zal ook wel moeten, want vanaf eind deze maand staat er alweer een wedstrijdje op de planning. Nu genoeg gekletst, tijd voor een korte terugblik op een zeer drukke werkweek, waarin ik ook nog wel sportieve activiteiten ondernam.IMG_2281

Maandag
Na een heerlijk weekend vrij te zijn geweest gaat helaas alweer vroeg de wekker. Ik hing helaas de avond ervoor kotsend boven het toilet nadat ik mosselen had gegeten, maar sliep daarna als een roos. Gelukkig is de misselijkheid over als ik opsta en ik eet een lekker ontbijtje. Het is al behoorlijk warm als ik de deur uitga, maar op werk merk ik daar niet veel van. Als ik om 15:30 uur klaar ben met werken loop ik de bloedhitte in en ben ik blij dat ik een ‘rustdagje’ heb. Ik doe de boodschappen en daarna eigenlijk niet heel veel meer. Het is een rustig avondje waarin ik nog even mijn weekoverzicht online zet en verder eigenlijk niet veel meer doe.

Dinsdag
Vandaag een hele warme dag en avonddienst. Eigenlijk stond er een interval met 15×200 meter op het programma, maar doordat ik niet om 7 uur al de deur uit kan besluit ik om het door te schuiven naar de woensdag en vandaag het fietsen van de woensdag te doen. Ik fiets een lekker rondje van ruim 33 kilometer voor mijn avonddienst. Ik kom wederom op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest en geniet met volle teugen.De wind op de fiets is een warme fohn en ik ben blij als ik thuis onder de douche stap. IMG_2714

Na een lekkere lunch ga ik op pad naar werk voor mijn avonddienst. Tijdens de dienst krijg ik steeds meer last van mijn rechteroog. Hij wordt steeds roder en er komt ook elke keer een beetje prut uit. oh oh… gelukkig heb ik al voor iets anders de dag erna een telefonische afspraak met de huisarts staan. Doordat ik op werk ben en geen bril mee heb (en ook echt niet kan werken zonder contactlenzen) ben ik heel blij als ik eenmaal thuis mijn lenzen uit kan doen. Mijn oog begint inmiddels ook echt wel pijn te doen en vrees dat ik al weet wat er aan de hand is… dit is niet zomaar een beetje irritatie.

Woensdag
Yes, vandaag een dagje vrij… de enige dag vrij van deze week. Als mijn wekker gaat voor de interval ben ik zo moe, dat ik hem uitzet en in gedachten de 15×200 meter loop. Ik zet mijn wekker nog wel even verder zodat ik al uit mijn bed ben als de huisarts belt. Anderhalf uur later dan gepland stap ik mijn bed uit en zit echt mijn hele rechteroog dichtgeplakt. Daar was ik al bang voor… een dikke oogontsteking. Het is wachten op het telefoontje van de huisarts. Ondertussen heeft het in de nacht blijkbaar geregend en is het buiten flink afgekoeld. Er staat een lekker windje en ik zet alles tegen elkaar open in huis, heerlijk! Iets na 10 uur belt de huisarts en alleen al aan de hand van mijn verhaal krijg ik een AB recept. Dat wordt een week lang met mijn bril door het leven in plaats van met lenzen. Ik moet thuis nog wat dingen doen en rij niet veel later naar de winkels voor boodschappen, de huisarts en de apotheek. Doordat ik op allerlei verschillende plekken in alphen moet zijn ben ik wel eventjes onderweg en eenmaal thuis maak ik gelijk mijn lunch klaar. Omdat ik in de avond ga sporten eet ik alvast in de middag warm. Na het eten nestel ik mij op de bank en kijk een film op netflix. Ik ben gewoon niet helemaal lekker, heb last van mijn oog en ben moe. Gelukkig laad mijn batterijtje weer een beetje op door deze middag en heb ik echt zin om in de avond te gaan sporten. Ik heb mij aangemeld voor een HITT workout en hij is weer lekker pittig. Het sporten met de bril op vind ik heel irritant en na 2 oefeningen besluit ik om hem af te zetten. Het is toch een soort van gecontroleerde setting, dus het moet kunnen denk ik. Het gaat uiteindelijk prima en vol energie stap ik weer op de fiets om naar huis te gaan.IMG_2826

Eenmaal thuis pak ik een lekkere douche en niet veel later val ik als een blok in slaap.

Donderdag
Na een goede nacht slaap werd ik wakker van de wekker. Ik had vandaag avonddienst, maar wilde graag volgens mijn schema nog even 90 minuten fietsen. Rond 11 uur stapte ik op de fiets en yes… doordat het wat frisser was kon ik eindelijk mijn nieuwe fietsshirt aan. Ik probeer eerst zoveel mogelijk tegen de wind in te fietsen  om daarna met windje mee terug te kunnen fietsen. Ik belandde op die manier via Zevenhoven, Noorden en een pad door de Nieuwkoopse plassen in de prachtige Meije uit. Het begon ondertussen heel licht te spetteren en toen ik hard moest remmen, voelde ik zo mijn achterband wegslippen. Gelukkig kon ik mijn fiets onder controle houden en bleef ik rechtop, maar ik wist dat ik moest gaan uitkijken. De rit verliep verder zonder problemen en gelukkig ook zonder al teveel spetters. IMG_2867

Eenmaal thuis begon ik gelijk met koken en maakte ik sinds lange tijd weer eens een lekker stukje zalm klaar. Na het eten pakte ik een douche en reed ik naar werk voor mijn avonddienst. Omdat er klinische les was moest ik een half uur eerder beginnen, gelukkig was het iets nuttigs en leerzaams waardoor het minder erg was ;-).  IMG_2869Het was een lekker dienstje, maar tegen de tijd dat het normaal wat rustiger begint te worden werd het alleen maar drukker en drukker. Met drukte in mijn hoofd ging ik naar huis en kon ik niet meteen de slaap vatten.

Vrijdag
Wederom avonddienst vandaag en er stond een 14km progressieve duurloop op het programma. Ik had netjes mijn wekker gezet, maar was eigenlijk al net voor de wekker wakker. Nicky was vandaag al vrij en lag nog te slapen toen ik even naar de wc ging. Ik besloot nog heel even terug in bed te kruipen en achteraf had ik dat beter niet kunnen doen. Ik lag langer in bed dan gepland en net toen ik mijn loopkleding aan wilde doen begon het keihard te regenen. Op zich is dat niet erg met lopen (stiekem zelfs lekker), maar niet veel later begon het ook enorm te onweren. En dat is voor mij een echte NO GO om te gaan hardlopen. Ik stapte dus maar gelijk onder de douche en trok mijn normale kleren maar aan. Na het ontbijt ging ik nog even met Nicky naar een paar winkels en keken we naar Casa de Papel terwijl ik mijn salade opat. Het was een lekker rustig ochtendje, ook al voelde het een beetje als spijbelen. Wie weet kon ik in het weekend nog wel gaan lopen dan.

Iets na 14 uur stapte ik in de auto richting werk. Het was weer een leuke avond en iets voor 23 uur liep ik naar buiten. Eenmaal thuis stapte ik snel mijn bed in, want de volgende dag weer vroege dienst. IMG_2904

Zaterdag
oeiiii wat is dat toch altijd even zwaar, een vroege dienst na een late, maar als je dan in de middag weer naar huis mag is het eigenlijk ook wel weer prima. Het was een drukke dienst en ik was blij toen ik mijn patiënten had overgedragen aan de avonddienst. Het was behoorlijk warm buiten, haalde een pakketje op en eenmaal thuis stortte ik op de bank. Zo moe! Ik hing een beetje en hielp mee met het maken van het eten. Na het eten keken we wat series en had ik een half uurtje echt even moeite om mijn ogen open te houden. De welbekende after dinner dip hakte genadeloos in na die korte uurtjes slaap. Gelukkig overwon ik hem en dook ik rond 22:30 uur mijn bedje in.

Zondag
En weer een vroege dienst. Gelukkig een betere dienst dan de dag ervoor, waardoor ik zelfs nog een groot deel van het EK marathon kan zien. Het brengt hele goede herinneringen aan de marathon van Berlijn naar boven en heel even heb ik een gekke kronkel in mijn hoofd, zal ik dan toch nog een marathon in het najaar gaan lopen? Snel stop ik die gedachte weg… koekoek, ik heb amper getraind en ben enorm uit vorm, dat is vragen om problemen. Ik hou het lekker bij een voorjaarsmarathon en tja… het liefst natuurlijk Boston. Na de heerlijke dienst besluit ik om deze enorme rustweek op sportief gebied dan ook maar in stijl af te sluiten… door neer te ploffen op de bank. Ik spreek af met mijzelf dat ik aankomende week er weer echt vol voor ga en ook echt weer mijn schema serieus ga nemen, want anders wordt het niks. Genoeg geluierd… tijd om uit mijn hardloopkuil (lees hardloopdip) te kruipen…  Hey HO let’s GO!
IMG_2948

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *