Week 29: Stoeien met de warmte

Je hoort mij niet klagen hoor, heerlijk dit weer, maar het hardlopen in deze warmte vind ik het best lastig. Ik heb er de afgelopen week dan ook best even mee gestoeid… Tijd voor een terugblik op de afgelopen week, veel leesplezier allemaal.

Maandag
Na een heerlijk, maar wel druk weekend is het alweer maandag, maar doordat ik avonddienst heb kan ik een klein beetje uitslapen. Ik doe wat klusjes in huis, schrijf mijn weekoverzicht van week 28 en doe rustig aan voordat ik diezelfde dag weer aan het werk moet. Ik heb avonddienst en zit dus vanaf 15 uur binnen. Sanne en ik vinden onszelf zo zielig en leggen dit even snel vast tijdens het werk hahahaha. IMG_1179

Dinsdag
Na een redelijk onrustige nacht ben ik al vroeg wakker door mijn wekker. Nou ja wakker?? Wakker is eigenlijk nog een groot woord. Ik ben zo moe nog, dat ik hem uitdruk en echt nog even verder slaap. Het plan was om om 8 uur op te staan en dan 12 kilometer te gaan hardlopen. Maar door mijn late dienst de dag ervoor (waardoor ik vaak pas rond 1 uur slaap) en een late dienst diezelfde dag zie ik het gewoon niet zitten. Met late diensten moet ik toch tot 23 uur gewoon scherp zijn en als ik slecht en kort slaap is dit niet te garanderen tot 23 uur in de avond. Met dit heerlijke weer is dit dus echt een uitdaging. Ik deel dit op social media en het blijkt dat veel mensen met wisselende diensten hiermee worstelen. Het voelt als een soort van ‘spijbelen’ om niet te gaan, maar toch besluit ik om de volgende dag pas te gaan lopen. Dan ben ik lekker vrij en kan ik eventueel vroeg naar bed in de avond. IMG_1205
De rest van de ochtend/begin middag doe ik niet zoveel meer en om 15 uur ben ik weer te vinden op het werk. Het is echt heel druk en ik ben uiteindelijk blij dat ik nog even een uurtje extra geslapen heb.

Woensdag
Na een relatief korte nacht slaap sta ik om 8:15 uur buiten om de 12 kilometer te gaan hardlopen. Ik heb er echt zin in en had ook geen moeite om mijn bedje uit te komen. IMG_1213
Het is al behoorlijk warm en ik merk dat mijn benen echt nog even op gang moeten komen. De 80 kilometer fietsen en 2 drukke avonddiensten zit er blijkbaar nog een klein beetje in. Ik geniet van het rondje en ben ondertussen de opgestuurde Aftershokz aan het testen. Over dit ding later meer, maar ik kan je zeggen… dit ding is een blijvertje! Na 12 km heb ik een kleine runnershigh, wow wat ging dit lekker. IMG_1320

Als ik eenmaal een klein beetje afgedoucht en afgekoeld ben doe ik snel de boodschappen, eet iets kleins en loop tegen 12 uur naar het zwembad. Hier ben ik gewoon alweer een maand niet meer geweest en heb echt zin om even te zwemmen. Ik trek met name baantjes schoolslag en doe af en toe een baantje borstcrawl. Deze gaat steeds beter, maar qua conditie redt ik het gewoon nog niet om dit volledig te doen. Ik krijg nog wat tips en leuke opdrachtjes van de badjuffrouw, maar ze zegt dat mijn techniek er toch al best wel goed uitziet. Na 1 kilometer vind ik het wel genoeg en besluit ik om lekker te gaan genieten van het mooie weer buiten. IMG_1325

Eenmaal buiten zie ik dat er ineens behoorlijk wat wolken over Alphen heen zijn geschoven… gedsie, waarom nou? Na een heerlijke en welverdiende lunch maak ik maar eens mijn racefiets goed schoon en begin vast aan een terugblik op de Ronde van de Westfrieseomringdijk. A47E5707-E4E7-48C7-815A-D2D2AD1C776A-(1)
Ondertussen borrelt er een plannetje als ik instagram een reclame over de dam tot damfietsclassic voorbij zie komen… wat als ik in de ochtend al vroeg de 40km fiets en later op de dag de 10 EM hardloop…. klinkt als een leuk plan toch? Na enig getwijfel, hakte ik de knoop door en besloot ik om het gewoon te doen en zo schreef ik mij in voor de 40km. Zijn er nog meer gekken die dit gaan doen? Ben benieuwd. De rest van de avond deed ik niet veel meer en lag ik toch wel een beetje op tijd in mijn bed.

Donderdag
Vandaag ook nog lekker vrij, maar wel weer een soort van vroeg mijn bed uit. Na een klein ontbijtje zit ik al om 8:40 uur op de fiets richting de sportschool voor een lesje ‘assault’ training.IMG_1366-(1)

Het was weer een pittige training, maar na ruim een uur ging ik met een voldaan, maar ook behoorlijk gesloopt gevoel de deur uit.

Thuis rustte ik eventjes uit en kleedde ik mij niet veel later om in een wielrenpakkie. Ik had echt zin om te fietsen en besloot om het onder de categorie ‘lekker uitfietsen’ te gooien. Ik stippelde een route uit en ging op pad. Na 7 kilometer kwam ik een bekende van de atletiek tegen die ook op de fiets was en fietste een stukje met hem mee. Nadat ik hem gedag had gezegd ging ik alleen verder en kreeg ik wind tegen, oei die is nog best pittig. Het was best even bikkelen, maar ook wel lekker. Later kreeg ik hem mee en was het nog beter 😉 . Met een dikke glimlach kwam ik thuis, hoppa! lekker hoor. IMG_1454

Na een verfrissende douche en welverdiende lunch maakte ik de blog af over de ronde van de westfriese omringdijk af en plaatste hem online.

Omdat ik mij al vanaf begin dat we in dit huis wonen erger aan de rolgordijntjes in de keuken, maar we nog niks beters hebben heb ik besloten om de oude uit mijn huis op te hangen. Nicky vind deze eigenlijk ook niet echt zijn smaak, maar omdat die er nu hangen gewoon vies zijn en we nog niks beters hebben besluit ik om het achter zijn rug op op te hangen. Helaas heb ik 2 linkerhanden op klusgebied en komen mijn moeder en stiefvader helpen bij dit klusje. Uiteindelijk hangt het en vind ik het top staan! Het duurt echter 3 dagen voordat  Nicky het doorheeft (nadat ik het opgebiecht heb) dat er anderen hangen, mannen! D6781A04-8B0B-4A35-AD17-79B0A5092AA9

Na het eten kijken we wat afleveringen van Shooter en duik ik redelijk vroeg mijn bed in.

Vrijdag
Vandaag is mijn ‘weekend’ alweer voorbij en moet ik weer werken. We beginnen de reeks van 5 met een dagdienst. Het begint rustig, maar na 11 uur is het een gekkenhuis en ben ik heel blij als ik om 15:30 uur de spoedeisende hulp kan verlaten. Eigenlijk staat er een interval voor vandaag op het schema, maar het is nog zo warm buiten dat ik besluit om het in de avond te gaan doen. Je snap het misschien al…. dat gebeurde niet meer. Dan maar een ander keer. In de avond installeer ik mijn nieuwe Garmin voor op de fiets. Een cadeautje die ik voor mijzelf heb gekocht en waarmee ik hopelijk veel mooie fietskilometers mee kan gaan maken.IMG_1707

Zaterdag
Wederom late dienst vandaag en ik slaap een klein beetje uit. Na een lekker ontbijtje besluiten Nicky en ik om de Garmin uit te proberen met een klein rustig rondje fietsen. Het is een leuk rondje en Nicky komt op paden waar hij nog nooit eerder is geweest. Zo kan ik hem nog wat van het mooie groene hart laten zien. IMG_1512
IMG_1519

Na het fietsen stap ik snel onder de douche, maakt Nicky wat te eten en voordat ik het weet moet ik alweer naar het werk toe.

Zondag
En ook vandaag weer avonddienst, maar ik heb mijn zinnen erop gezet om wel te gaan hardlopen dus ik heb al ‘vroeg’ mijn wekker gezet. Ik sta om 8:30 uur buiten om de intervaltraining van afgelopen vrijdag in te halen. Eigenlijk staat er voor de zondag een 15km duurloop op schema, maar omdat ik al in een eeuwigheid geen interval heb gedaan wil ik dat eigenlijk doen. Het programma is 3km inlopen – 10×200 meter in 44 sec (200m rust) – 2 km uitlopen. Daar had ik sowieso al 3km uitlopen van gemaakt en ik ga gewapend met een klein flesje water op pad. Ik merk dat ik wederom zware benen heb en denk ‘oh boy’. Gelukkig wordt het gaandeweg beter en ik loop lekker richting het kanaal. Daar kan ik deels in de schaduw lopen en besluit dat ik daar ga intervallen. Aan de andere kant van de weg (dus echt aan het water) is er denk iets van een viscompetitie aan de gang, want er zitten wel een stuk of 10 vissers naast elkaar. Het is echt al behoorlijk warm en ik twijfel of ik mijn hempje uit zal doen… na 2x 200 meter besluit ik om het gewoon te doen. Ik heb even sch**t aan wat mensen ervan vinden en doe het gewoon. Het voelt zo heerlijk luchtig en verkoelend en knal de overige 200 metertjes eruit. Ze gaan niet allemaal even snel, maar goed… ik ben lekker bezig denk ik dan. Na de 200 metertjes mag ik nog 3 kilometer uitlopen en besluit ik om via een andere route terug te lopen. Bij een lieve meneer vul ik mijn waterflesje en ik loop zo lekker dat ik bij de splitsing naar huis besluit om door te lopen. Het worden uiteindelijk 17 kilometers en heb zo een beetje de interval met de duurloop gecombineerd hahahaha. Ik krijg onwijs veel lieve en toffe reacties op mijn ‘blote buik’ actie en ben blij dat het gewoon gedaan heb. IMG_1677

Eenmaal thuis koel ik af met mijn voetjes in het zwembad en doe ik niet zo heel veel meer voordat ik weer moet werken. IMG_1665

De afgelopen week heb ik mij vast kunnen opwarmen voor deze week, de week waarin het nog warmer gaat worden. Ik zal mijn schema er op gaan aanpassen, misschien nog iets vaker de fiets pakken in plaats van hardlopen en natuurlijk extra goed drinken. Geniet van het prachtige weer, maar wees wel verstandig als het gaat om het sporten met deze hitte 😉 . Tot zover zuster Gaby 😛 . Fijne nieuwe week weer allemaal lieve mensen.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *